heeft u zelf nieuws of tips?

23 september 2023 | Erik-Jan Berends

Sallandse Broederschap organiseert Kevelaerlof in Raalte

Als afsluiting van het bedevaartseizoen heeft de Sallandse Broederschap naar Kevelaer een plechtig Kevelaerlof georganiseerd op zondag 1 oktober om 15.30 uur in de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte.

Meer dan driehonderd pelgrims uit Salland zijn in september op bedevaart geweest naar Kevelaer, waar Maria wordt vereerd als Troos­te­res van de bedroef­den. Het was volgens de broederschap een inspirerende dag met feestelijke vieringen en fijne ontmoetingen.

Processie
Leden van de pastorale teams van de deelnemende parochies H. Kruis en H. Lebuinus en van de Emmanuelparochie gaan tijdens de Kevelaerlof voor. Fanfare St. Caecilia uit Heeten speelt. Het koor Intermezzo uit Ommen en het gemengd koor van de basiliek zingt. Ook worden er bekende Marialiederen gezongen en er is een processie door de kerk met het H. Sacrament. Het is een mooie gelegenheid voor de bedevaartgangers om elkaar weer even te ontmoeten en voor degene die niet mee was een mooie kans te geven om toch even de sfeer te proeven.

Iedereen is van harte welkom en na het lof is er koffie en thee voor alle kerkgangers.


Foto's