heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Freddy Schinkel
15 maart 2019 | Erik-Jan Berends

‘Saar aan Huis’ breidt uit: nu ook actief in de gemeente Raalte & Olst–Wijhe

‘Saar aan Huis’ ondersteunt en begeleidt sinds 1 februari ook ouderen, chronisch zieken en mensen vanuit de revalidatie in de gemeente Raalte en Olst-Wijhe.

‘Saar aan Huis’ ziet de vraag naar zorg veranderen. “De groep mensen met een zorgvraag die ondersteuning nodig heeft groeit sterk”, vertelt Linda Roodhuizen. “Daarnaast wordt ‘Saar aan Huis’ steeds meer ingezet om partners of familieleden te ontlasten. Die zijn vaak 24/7 in de weer met hun dierbare, bijvoorbeeld een dementerende echtgenoot en dreigen zelf aan de zorg onderdoor te gaan. Door een Saar in te schakelen kunnen ze het beter aan.”

Nieuw zijn de werkgevers die de zorg voor hun personeel serieus nemen, ervaart Roodhuizen. “Zij zien soms medewerkers klem zitten tussen werk en de zorg voor een ouder. Een Saar kan hulp bieden zodat de werknemer wordt ontlast en zich volledig op zijn werk kan richten. Daar heeft de werkgever ook baat bij. We helpen met het bereiden van maaltijden, houden een oogje in het zeil, gaan samen op pad, maken een wandeling of begeleiden mensen naar een arts of ziekenhuis. Wij werken nauw samen met de thuiszorg, verwijzen naar elkaar door. Ook mensen binnen woonzorglocaties, zoals verzorgingshuizen, weten ‘Saar aan Huis’ inmiddels te vinden.”

‘Saar aan Huis’ is snel inzetbaar vanaf 23 euro per uur, belooft Roodhuizen. De inzet wordt gefinancierd vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) of uit eigen middelen. Roodhuizen: “Steeds meer mensen hebben ondersteuning nodig. Een aantal zorgverzekeraars heeft daarom mantelzorg opgenomen in het aanvullende pakket. Voor CZ, A.S.R. en ONVZ, Yarden is Saar aan Huis een van de voorkeursaanbieders.”

‘Saar aan Huis’ is elke dag van de week, 24 uur per dag inzetbaar, ook ter vervanging van de mantelzorg tijdens de vakanties of als een dierbare op de wachtlijst staat voor bijvoorbeeld een woon-zorgcentrum.

De aanbieder van particuliere mantelzorg ‘Saar aan Huis’ vestigde zich eind 2017 in Deventer, Lochem, Rijssen-Holten en Zutphen. De organisatie heeft ruim twintig vestigingen verspreid over het land. De vestiging vanuit Deventer is nu ook uitgebreid en actief binnen de gemeente Raalte en Olst-Wijhe.

“De zorg die ‘Saar aan Huis’ aanbiedt is dezelfde als de zorg die een partner of kind zou kunnen bieden”, legt Roodhuizen uit. “Het leveren van passende, maatwerk mantelzorg maakt het mogelijk dat ouderen, chronisch zieken of mensen vanuit de revalidatie veilig en vertrouwd in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. En dat met de aandacht die ze nodig hebben en met behoud van eigen regie. Dat is erg belangrijk.”

Zie voor meer informatie www.saaraanhuis.nl of bel Linda Roodhuizen: 06-415 57 452.

 


Foto's