heeft u zelf nieuws of tips?

28 augustus 2022 | Erik-Jan Berends

Rondje Pontje Rock brengt op 11 september weer muziek rond de IJssel

Op het terras, genieten van een lekkere burger met een biertje en goede muziek. Dat is het recept van Rondje Pontje Rock op zondag 11 september. Vijf horecalocaties aan de IJssel serveren die dag tussen 11.00 en 17.00 uur niet alleen heerlijke versnaperingen maar ook niet te versmaden livemuziek.

Deelnemers rijden op de fiets langs de voortkabbelende IJssel van de ene naar de andere mooie locatie. De prachtige route is zeker de moeite van het fietsen waard. Neem een pontje, fiets over de oude IJsseldijk, langs de Duursche Waarden, monumentale dijkhuisjes en grote IJsselhoeven en beland op terrassen aan het water. Dat is Rondje Pontje Rock.

Steviger

Op vijf horecalocaties langs de IJssel krijgen deelnemers tussen 11.00 en 17.00 uur goede gitaarmuziek te horen. Er wordt gestart met singer-songwriters en in de middag wordt het steeds steviger. Van Rock & Roll tot goede rock en blues. Zo komen vier Deventer muzikanten spelen op de nieuwe Rondje Pontje Rock locatie in Veessen bij de molen. Deze Mannen van Lood zullen hun gehoor met hun liedjes op een prettige manier weten te raken. In hun liedteksten steken zij de draak met de wat pijnlijke, schrijnende kant van het leven. En dan zit er opeens een vrolijke noot tussen, zodat men na een avondje Mannen van Lood toch weer met een opgelucht gevoel huiswaarts kan gaan. De liedjes van de Mannen van Lood zijn een prettig samenraapsel van muzikale genialiteit en scherpzinnige teksten. En ze liggen zo goed in het gehoor dat je ze al direct kan meezingen.

Favorieten

Bij die andere molen, in Olst, worden deelnemers in de ochtend verwelkomd door Handy Joe. Hij kocht op 16-jarige leeftijd zijn eerste stratocaster en is direct daarna een bandje begonnen. Vanaf dat moment was er geen weg meer terug, geïnspireerd door zijn voorbeelden en favorieten als ZZ-top, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en niet te vergeten de Achterhoekse band Normaal. Zijn bijnaam ‘Handy Joe’ is ontstaan doordat hij al sinds mensenheugenis in de plaatselijke bouwmarkt van zijn ouders werkt. In april 2015 begon hij het project ‘Handy Joe P.L.A.T’, waaruit later in december van datzelfde jaar de band ‘Handy Joe en de Boogie Kearls’ ontstond, hiermee wordt veel eigen werk geschreven in het Oost-Nederlands dialect, ook wel ‘plat’ genoemd, afwisselend met covers in zowel Engels en dialect, alles in een lekkere groovende sound, geïnspireerd door stijlen als Texas Blues, Southern en Americana.

Wie wil weten welke bands nog meer in Veessen, Welsum, Olst, Den Nul en Wijhe optreden, kijkt op de Facebookpagina van Rondje Pontje Rock, waar alle bands komende weken bekend worden gemaakt. Volg ze op @RondjePontjeRock op Facebook.

Strippenkaart

Met de strippenkaart ter waarde van 15 euro krijgen deelnemers op elke locatie een koud drankje en een potje ‘stevige’ muziek. Op vertoon van de strippenkaart kunnen ze ook met de fiets twee pontjes de IJssel oversteken. De vijf locaties bevinden zich in Den Nul, Wijhe, Veessen, Welsum en Olst en daar wordt een rockend Rondje Pontje geserveerd. Koop een ticket in de webshop van Visit Heerde (www.visitheerde.com/webshop) of bij de deelnemende horecalocaties.

Locaties

De vijf locaties waar een lekker drankje en goede muziek klaar staan, zijn: Terras De Loswal, Veerweg 1, Wijhe; BATS!, IJsseldijk 22, Veessen; Eettapperij Bijsterbosch, IJsseldijk 85, Welsum; Bökkers Mölle, Rijksstraatweg 45, Olst en Op Duur, Rijksstraatweg 109, Den Nul.

Rondje Pontje Rock wordt georganiseerd door Stichting Visit Heerde, Leon Ripperda en Company of Errors in samenwerking met de vijf hierboven genoemde horecaondernemingen in de gemeenten Heerde en Olst-Wijhe.


Foto's