heeft u zelf nieuws of tips?

28 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Raalte en Olst-Wijhe krijgen pop up-vaccinatielocatie

De gemeente Raalte krijgt van donderdag 3 juni tot en met woensdag 16 juni een pop up- vaccinatielocatie. Na de eerste serie vaccinaties in Raalte wordt de mobiele unit verplaatst naar de gemeente Olst-Wijhe.

“Mensen kunnen hier terecht voor hun eerste coronaprik. GGD IJsselland krijgt op dit moment wat meer Moderna-vaccins geleverd. Dat is heel mooi, maar het is slechts tijdelijk en daarom gaan we hier niet onze priklocaties helemaal voor herinrichten”, zegt Margreet Algera, strategisch manager GGD IJsselland. “We willen deze vaccinaties graag snel beschikbaar stellen. Dan is een mobiele unit in een gemeente waar geen vaccinatielocatie is, een goed alternatief.” De mobiele unit komt in Raalte te staan op de grote parkeerplaats naast Salland Wonen aan de Domineeskamp. Voor de tweede prik keert de unit terug in Raalte van 8 tot en met 21 juli.

Extra
Iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen voor een mRNA vaccin, of al aan de beurt is, kan een vaccinatieafspraak inplannen voor deze locatie. Zowel inwoners van Raalte als daarbuiten. Dat kan online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch via het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat. Burgemeester Martijn Dadema: “Het is een mooie extra service voor ongeveer tweeduizend personen uit de gemeente Raalte om in hun eigen woonplaats/gemeente de beide vaccinaties te kunnen halen.”

Wijhe
In Olst-Wijhe komt de mobiele unit te staan op de parkeerplaats bij het gemeentehuis in Wijhe. Algera: “In Wijhe gaan we vanaf vrijdag 18 juni ook twee weken lang met het Moderna-vaccin vaccineren. We komen daar terug van 23 juli tot en met 5 augustus. Zodra mensen hiervoor een afspraak kunnen inplannen, laten we dit weten.”

In totaal krijgen volgende week bijna 40.000 mensen hun coronavaccinatie bij GGD IJsselland.