heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Robert-Jan Leerink
5 februari 2022 | Erik-Jan Berends

PvdA Olst-Wijhe presenteert haar kandidatenlijst

Nadat leden van de Partij van de Arbeid Olst-Wijhe eerder André Smit al unaniem aanwezen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, is nu ook de volledige kandidatenlijst bekend. Op de lijst prijken veertien namen.

“Een lijst met vertrouwde, nieuwe en ook verrassende namen”, zo geeft Smit aan. De lijsttrekker hoopt bij de komende verkiezingen van 16 maart 2022 op drie zetels. Dat is er één meer dan nu het geval is.

Nieuwkomer

Petra Koekkoek is als nummer twee ‘the running mate’ van Smit. Petra zit in de raad en functioneert daar als het linkse geweten. Keihard knokkend voor de mensen die het tempo van de samenleving niet kunnen bijhouden. Op de derde plaats staat raadslid Martijn Jumelet uit Olst. Nieuwkomer op de lijst van de PvdA is Guus van den Berg uit Herxen. Hij staat op plek vier. Van den Berg geldt als een expert op het gebied van duurzaamheid.

Supervrijwilliger

De plaatsen vijf, zes en zeven worden ingenomen door de Wijhenaren Toon Schuiling, Bea van der Veen en Nico Drent. Toon roerde als raadslid in Wijhe en later ook in de raad van Olst-Wijhe stevig de trom. Bea van der Veen is kleindochter van het Wijhese PvdA-icoon Lammert Stap. Nico Drent is de supervrijwilliger van de Wijhese kinderboerderij. Christian Boxman uit Olst staat op nummer acht van de lijst. Suzanne van de Putt uit Fortmond staat op negen.

Verrassend

Verrassende nieuwe naam op de PvdA kandidatenlijst is die van Anton Kleine Schaars. Bekend van het Wiejes Cabaret én aan de weg timmerend als voorzitter van het burgerinitiatief Noordmanshoek. Anton staat op plaats tien en wordt gevolgd door een andere actieve inwoner in de persoon van Annelies Boerman. Annelies is niet alleen oud-gemeenteraadslid maar een van de drijvende krachten achter de lokale coöperatie ‘Goed veur mekare’.

De PvdA kandidatenlijst wordt afgesloten door de routiniers Alfons Wiegink, oud raadslid René Leber en oud-wethouder, tevens lijstduwer, Ans Ripperda.

 

 


Foto's