heeft u zelf nieuws of tips?

30 januari 2022 | Erik-Jan Berends

PvdA Olst-Wijhe: De Week van André

André Smit (53) uit Olst is lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 laat hij wekelijks weten wat hij doet, vindt en waarover hij zich verwondert.

Publiek Debat

“Afgelopen week werd ik uitgenodigd voor een publiek debat over de verkeersveiligheid van de Langstraat (dinsdag 15 februari 2022, aanvang 19.30 uur). Plaats van handeling is het Langhuus in – vanzelfsprekend – de Wijhese Langstraat. Het wordt georganiseerd door het actiecomité Langstraat Verkeersveilig. Super dat inwoners zich sterk maken voor een zaak die niet alleen hun voor- of achtertuin betreft. Daar straalt betrokkenheid van uit. Dank dus voor dit mooie burgerinitiatief.”

Reuring

“Maar het is wel ingewikkeld allemaal. Er spelen veel belangen. Zo is een winkelstraat gebaat bij reuring. En als je de auto voor een belangrijk deel uit de straat haalt, wat betekent dit dan voor de omzet van de winkeliers? Zo makkelijk hebben die het nu ook niet. En wat betekent het voor de omliggende straten, wordt het daar drukker? En voor de mensen die slecht ter been zijn? Vragen stellen is vragen beantwoorden en daarom is het goed om erover te praten. Ik ben er bij die dinsdag. Tref ik u daar?”

Niet lullen maar poetsen

“De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen is begonnen. Partijen zoeken de aandacht op en profileren zich. Dat vraagt natuurlijk weer om een reactie. En die is soms best scherp. Dat mag natuurlijk, want het legt de verschillen bloot. Zolang het maar over de inhoud gaat. Ik roep de andere partijen op, om geen schreeuw-campagne te voeren. Dat past niet bij onze cultuur in Salland. Binnenkort presenteren we als PvdA Olst-Wijhe ons plan voor Olst-Wijhe. En dat is een kraakhelder programma waarin wij onvoorwaardelijk opkomen voor de plaatsgenoten die het minder hebben. Waarin wij echt werk maken van betaalbaar wonen. En toe willen naar een schoner Olst-Wijhe. Niet lullen, maar poetsen! Samen maken we Olst-Wijhe ons thuus. Wordt vervolgd.”

Anton Kleine Schaars

“Volgende week presenteren wij ook de totale PvdA kandidatenlijst. Ik mag die lijst aanvoeren en daar ben ik trots op. Waar ik ook trots op ben is dat Ans Ripperda de lijst duwt. Ans is oud-wethouder en nog altijd super betrokken bij het wel en wee van Olst-Wijhe. Nieuwe naam op onze veertien namen tellende kandidatenlijst is die van Wijhenaar Anton Kleine Schaars. U kent hem vast van het Wiejes Kabaret. Maar hij doet zoveel meer. Zo is Anton een van de kartrekkers van het project Noordmanshoek. Ik vind het prachtig dat ook hij op onze lijst staat.”