heeft u zelf nieuws of tips?

28 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Proef het boerenleven op de Rosahoeve in Raalte

De familie Kleverkamp van IJsboerderij Rosahoeve in Raalte doet op vrijdag 31 mei mee aan de Campina Open Boerderijdagen: een leuke uitgaanstip vanuit Wijhe voor de dag na Hemelvaart.

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen staat leren door te ervaren centraal. De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippykoeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van het bezoek kunnen kinderen een koe-medaille verdienen.

Daarnaast kunnen bezoekers de verschillende Campina-producten (blind)proeven in de zuivelbar. Verder mogen kinderen hun eigen boter maken en zelf een springtouw draaien.

De deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 tot 16.00 uur; de toegang is gratis. De Rosahoeve is gevestigd aan de Waalweg 2 in Raalte. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.


Foto's