heeft u zelf nieuws of tips?

10 april 2020 | Erik-Jan Berends

Politie controleert veel in Welsum en Marle tijdens het paasweekend

Het was vorig weekend volgens de gemeente Olst-Wijhe te druk op de IJsseldijk in Welsum en Marle. “Komend weekend wordt daarom fors ingezet op handhaving van verkeers- en coronaregels op de IJsseldijk.”

De drukte zorgde volgens de gemeente soms voor onveilige situaties. “We roepen daarom iedereen op om dit paasweekend deze route zoveel mogelijk te mijden. De drukte op de weg langs de IJssel zorgde er het afgelopen weekend voor dat niet altijd de anderhalve meter afstand kon worden gehouden. Auto’s, fietsers, wielrenners, motorrijders en wandelaars maakten allemaal gebruik van dezelfde dijkweg. Soms in groepen groter dan twee personen. Zodoende waren die weggebruikers in overtreding van de noodverordening van Veiligheidsregio IJsselland. Als dat dit weekend opnieuw gaat gebeuren is niet uit te sluiten dat de dijk wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.”

Geluidshinder

De politie heeft afgelopen week tijdens handhavingsacties meerdere rijbewijzen ingevorderd vanwege snelheidsovertredingen. Komend weekend gaat ze daarom weer veel controleren op de IJsseldijk. “Ook zorgen motorrijders voor geluidshinder”, stelt de gemeente Olst-Wijhe. “Deze overlast is vervelend voor omwonenden die juist nu zoveel mogelijk thuis blijven in verband met de corona-maatregelen.”

Thuisblijven

Burgemeester Strien roept iedereen dringend op om thuis te blijven. “Voor het komende paasweekend is opnieuw mooi weer voorspeld en ik wil voorkomen dat het te druk wordt op de weg. Daarom roep ik iedereen, maar met name de motorrijders en wielrenners, nogmaals dringend op zich te houden aan de coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Blijf dus zoveel mogelijk thuis en geniet in je tuin of op je balkon van de zon. Ga je toch naar buiten? Houd dan afstand en vermijd drukke plaatsen.”