heeft u zelf nieuws of tips?

22 september 2023 | Erik-Jan Berends

Platform gaat roeien met sloepen voor een schonere IJssel

Platform ‘Onze IJssel’ gaat op zaterdag 23 september met roeisloepen de IJssel; afvaren.  Tijdens de stops geven de deelnemers uitleg over hoe de IJssel schoner kan en hoe iedereen daaraan een bijdrage kan leveren. Ze meren rond 10.30 uur aan in Wijhe.

De deelnemers varen twee dagen onder leiding van Aidan Scherpbier (hij roeide in een sloep de oceaan over) de rivier af. Ze komen op verschillende plekken aan land, waaronder dus in Wijhe. Ook meten ze bij enkele plaatsen de waterkwaliteit, ruimen ze afval op en onderzoeken ze zwerfafval langs de oever. Aan de Loswal in Wijhe worden, samen met de roeiers en geïnteresseerden testjes gedaan. Wat is de kwaliteit van het water wat de roeiers oproeien? Wat is de kwaliteit van het water waarin wordt gezwommen?

Programma
De roeiers hopen belangstellenden tussen 10.30 en 11.30 uur te begroeten aan de Loswal in Wijhe. “Neem buren, vrienden, familie, klasgenoten of andere belangstellenden mee. Met jouw aanmoediging betuig je steun aan een schone IJssel.” Bezoek voor tijden en het volledige en actuele programma naar www.onzeijssel.nl/schoneijssel.