heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Joost van Manen
8 april 2020 | Erik-Jan Berends

Overesch in de running voor ‘Beste bio slager van Nederland 2020’

Ook net over de gemeentegrens gebeuren mooie dingen. Biologische boerderijwinkel Overesch behoort, in de race om de allereerste Bio Winkel Awards, meteen tot de top drie van Nederland. De winkel zit bij de drie genomineerden voor ‘Beste bio slager van Nederland 2020’.

Dankzij de trouwe klantenkring van de boerderijwinkel aan de Hondemotsweg 40 in Raalte is de eerste ronde van de wedstrijd met succes afgesloten. Klanten werd gevraagd de winkel online een beoordeling te geven. “Wij zijn onze klanten dankbaar dat zij de tijd en moeite genomen hebben om op ons te stemmen, en ons deze nominatie te bezorgen”, aldus een opgetogen Jan Overesch. In de biologische boerderijwinkel wordt het vlees van eigen varkens en runderen verkocht. Ook het biologisch voer voor de dieren komt voor het grootste gedeelte van het eigen bedrijf. Daarnaast worden er restproducten uit de humane voedselproductie gevoerd aan de dieren. De dieren op het bedrijf hebben, naast een lekkere ruime stro-stal, ook de mogelijkheid buiten in de uitloop te genieten van zon en regen. De koeien lopen het hele jaar rond buiten in kruidenrijk grasland en kunnen bij nat weer kiezen voor de potstal.

Waardering

De vakjury is langs geweest om de winkel en het vlees van Overesch te beoordelen. De uitslag wordt tijdens de uitreiking van de Bio Winkel Awards bekendgemaakt. “We wachten vol spanning af,” zegt Rick Overesch, “maar deze nominatie en blijk van waardering van onze klanten voelt al heel goed.”