heeft u zelf nieuws of tips?

5 februari 2023 | Erik-Jan Berends

OV-ambassadeurs maken mensen wegwijs in het openbaar vervoer

Wie met het openbaar vervoer wil gaan reizen en daarbij even wat steun kan gebruiken, kan de hulp inroepen van OV-ambassadeurs. Die zijn op dinsdag 14 februari van 10.30 tot 12.00 in het Noaberhuus aan de Langstraat 69 in Wijhe. Zij helpen graag het gemak van het openbaar vervoer te ervaren.

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland geven de ambassadeurs uitleg en helpen zij ieder die dat wil op weg in het openbaar vervoer. Veel mensen stappen liever niet in de auto als het schemerig begint te worden of als het al donker is. Ook dan biedt het openbaar vervoer een mooie uitkomst. De OV-ambassadeurs helpen graag, ook mensen die al even niet meer met het openbaar vervoer hebben gereisd.

Contact

Zij kunnen met hun vragen over het reizen met trein, bus of haltetaxi terecht op de inloopspreekuren van de OV-ambassadeurs. Wie liever telefonisch contact met een OV-ambassadeur wil, kan contact opnemen tijdens het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs zitten dagelijks klaar om vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op (038) 303 70 10. De lijn staat open van maandag- tot en met vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur en maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.

Zie voor meer informatie en alle activiteiten www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.


Foto's