heeft u zelf nieuws of tips?

3 november 2023 | Erik-Jan Berends

Openbaar vervoer-ambassadeurs houden informatiebijeenkomst in Wijhe

Is reizen met het openbaar vervoer even geleden? Of wordt dit een eerste keer? Het lijkt misschien onduidelijk hoe reizen met bus en trein precies werkt, maar volgens de speciale OV-ambassadeurs valt het heel erg mee. Tijdens de informatiebijeenkomst op dinsdag 14 november in Wijhe worden bezoekers wegwijs gemaakt.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij weten alles over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal en beantwoorden vragen. Deelname is kosteloos en aanmelden is niet nodig.

Informatie
De bijeenkomst is op dinsdag 14 november van 10.00 tot 12.00 uur in het Naoberhuus aan de Langstraat 69 in Wijhe. Vanaf 9.45 uur staat koffie/thee klaar. Kijk voor meer informatie op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur of bel: (038) 454 01 30.

Zelfstandig
De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten.