heeft u zelf nieuws of tips?

4 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Open dag stamboomonderzoek in Wijhe

Ook in 2020 kan iedereen bij de Historische Vereniging Wijhe terecht voor onderzoek naar de familiestamboom. Op zaterdag 11 januari is er een open dag voor belangstellenden. 

Zij zijn welkom van 10.30 tot 16.00 uur in het Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34. De toegang is gratis. Wijhe kent een rijke historie op het gebied van middenstand, industrie, platteland, onderwijs, kerk of verenigingsleven. Veel mensen in allerlei beroepen hebben hun bijdrage geleverd. Wie waren hun voorouders en welke rol speelden zij in de Wijhese samenleving? Was hij bakker, smid, kleermaker, schoenmaker, vleeshouwer? Of leraar, kantoorbediende, winkelier, koopman? Boerenknecht, dienstmeid, pachter, herenboer? Wie meer informatie zoekt over zijn of haar familie, moet zeker langskomen. 

Bronnen

De Historische Vereniging beschikt over diverse bronnen die meer duidelijkheid kunnen geven. Enthousiaste vrijwilligers zitten klaar om bezoekers met al hun vragen te helpen. De Historische Vereniging is ook blij met ieders bijdragen in bijvoorbeeld oude foto’s, documenten of een leuk verhaal. Het advies is een USB-stick mee te nemen voor eventuele scans.

De open dagen genealogie zijn elke tweede zaterdag van de maand, van september tot en met april. De eerstvolgende open dag is op zaterdag 8 februari.