heeft u zelf nieuws of tips?

12 december 2019 | Erik-Jan Berends

Open dag stamboomonderzoek in Wijhe

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 14 december haar open dag stamboomonderzoek. 

De lange winteravonden of de eventuele vrije tijd rondom de feestdagen zijn volgens de vereniging een prima moment om je te verdiepen in de geschiedenis van de voorouders. Wie waren zij, waar hebben ze gewoond, wat hebben ze gedaan? Wie hierover vragen heeft, of bij wie een onderzoek ergens vastloopt of wie juist wil beginnen, is welkom van 10.30 tot 16.00 uur in het Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34. 

Bronnen

Belangstellenden kunnen vrij binnenlopen en hoeven geen lid te zijn. De Historische Vereniging beschikt over diverse bronnen waarin ze kunt speuren naar gegevens. In de belastingregisters, bevolkingsadministratie, kadastergegevens, krantenknipsels of oude foto’s is veel informatie te vinden. Het is handig een USB-stick mee te nemen voor eventuele scans.

Plezier

Wie de historische vereniging wil helpen, wordt verzocht oude documenten, foto’s, trouwboekjes of familiedrukwerk te laten scannen. Ze doen de vereniging en anderen er een groot plezier mee. De open dagen genealogie zijn elke tweede zaterdag van de maand, van september tot en met april. De eerstvolgende open dag is zaterdag 11 januari.