heeft u zelf nieuws of tips?

23 december 2020 | Erik-Jan Berends

Ook inwoners Olst-Wijhe kunnen vuurwerk inleveren

Inwoners van Olst-Wijhe, Deventer en Raalte die nog (zwaar) vuurwerk hebben liggen, kunnen gebruikmaken van de inleveractie op 28 en 29 december 2020. Dit wordt georganiseerd door de politie en drie gemeenten.

Zwaar knalvuurwerk en vuurpijlen mogen vanaf dit jaar niet meer worden afgestoken in Nederland. Daarnaast geldt vanwege corona voor de komende jaarwisseling een vuurwerkverbod en zijn de winkels die vuurwerk verkopen gesloten. Alleen het zogenaamde kindervuurwerk (categorie F1) is nog toegestaan.

Gevaarlijk

Omdat zwaar knalvuurwerk en vuurpijlen gevaarlijk zijn (en nu en in de komende jaren verboden), krijgen de inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte de mogelijkheid dit in te leveren. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon. Het is gevaarlijk dit vuurwerk thuis te bewaren. Inwoners mogen het vuurwerk vervoeren wanneer aannemelijk kan worden gemaakt dat het rechtstreeks vanaf huis naar de inleverlocatie wordt gebracht. Voor de inleveractie hebben de drie gemeenten en de politie speciale veiligheidsmaatregelen op de locatie getroffen.

Tijdstippen

Op de volgende tijdstippen en locaties kan vuurwerk worden ingeleverd. Op maandag 28 december 2020 kan men van 09.00 tot 13.00 uur terecht in Deventer, van 13.30 tot 15.00 uur in Wijhe en van 15.30 tot 17.30 uur in Raalte. Inleveren op dinsdag 29 december 2020 kan van 09.00 tot 11.00 uur in Raalte, van 11.30 tot 13.00 uur in Wijhe en van 13.30 tot 17.30 uur in Deventer.

Adressen

De inleveradressen zijn het politiebureau in Deventer aan de Storminkstraat 2, de gemeentewerf van Wijhe aan de Industrieweg 8 en het politiebureau in Raalte aan de Mettingenlaan 80.

Coronarichtlijnen

Mensen die het vuurwerk willen inleveren, kunnen dit op een tafel afgeven. Tijdens de inleveractie worden de lockdown-richtlijnen in acht genomen. Dit betekent dat er maximaal twee mensen bij elkaar op straat mogen staan met anderhalve meter onderlinge afstand. Inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte kunnen kiezen in welke gemeente ze het vuurwerk inleveren.

Veilig

Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf is op de geselecteerde locaties en tijdstippen aanwezig om het vuurwerk op een veilige manier in te nemen en te classificeren. Zij organiseren ook het vervoer, de opslag en uiteindelijk de vernietiging van het vuurwerk. Bij iedere locatie is een afvaardiging van de politie aanwezig, als ook beveiliging.

 

 


Foto's