heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
13 april 2022 | Erik-Jan Berends

Ondernemers van Gastvrij Wijhe brengen de sfeer van Pasen in het winkelgebied

In aanloop naar Pasen hebben de ondernemers van Gastvrij Wijhe een aantal leuke acties op touw gezet. Zo is er, evenals vorig jaar, de eiertelwedstrijd. Bezoekers aan het centrum kunnen tevens een boter-kaas-en-eieren spel spelen en meedoen aan een ei-en-lepelrace. De Paashaas en een kuiken zorgen voor extra paassfeer in het winkelgebied.

In de etalages van de deelnemende winkeliers aan de eiertelwedstrijd liggen vanaf woensdag 13 april gouden eieren met het logo van Gastvrij Wijhe. Deelnemers aan de wedstrijd hoeven alleen het totaal aantal eieren dat in de etalages ligt te vermelden op het wedstrijdformulier dat deze week met de HuisaanHuis/Reklamix in Wijhe wordt bezorgd. Om het de eiertellers iets gemakkelijker te maken, staan alle deelnemende ondernemers op het formulier vermeld.

Oplossingen

Voor mensen van buiten het dorp of voor hen die geen deelnameformulier hebben ontvangen, liggen bij de DA-Bourquin ook exemplaren. De drie beste inzenders krijgen een overheerlijke kip van chocolade. Deelnemers moeten hun oplossingen uiterlijk op 19 april inleveren in de speciale Gastvrij Wijhe-bussen bij Albert Heijn, MICO Bodywear & Lef Underwear of BONI.

Spellen

Op zaterdag voor Pasen zijn de Paashaas en een kuiken van 10.30 tot 15.00 uur actief in het winkelgebied. Zij delen chocolade-eitjes uit en doen mee aan de spellen die plaatshebben op het parkeerterrein op de hoek van Tegelhuys Wijhe en de Bloemerije. Iedereen die zin heeft om het een keertje te spelen, is van harte welkom.

Ei

Het boter-kaas-en-eieren spel wordt gespeeld op een bord van drie bij drie velden. Bij het begin zijn alle velden leeg. Eén speler moet een kruis op leeg een veld tekenen, de andere speler een bolletje. Om beurten plaatsen de spelers hun symbool op een leeg veld. Degene die drie van zijn eigen tekens op een rij heeft, dat mag horizontaal, verticaal of diagonaal zijn, heeft gewonnen. Voor de ei-en-lepelrace moeten de deelnemers een ei of een soortgelijk voorwerp op een lepel laten balanceren en ermee naar de finish racen.

Gastvrij Wijhe wenst iedereen veel succes bij de activiteiten en een fijne Pasen.