heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
7 december 2020 | Erik-Jan Berends

Ondernemers Olst-Wijhe verrassen inwoners met kerstpakkettenactie

Honderd kerstpakketten voor honderd mensen in Olst-Wijhe. De lokale ondernemers delen ze uit in de dagen voor Kerst. Niet willekeurig, maar bij inwoners die het verdienen volgens ándere inwoners van de gemeente Olst-Wijhe. Iedereen kan iemand aanmelden voor de honderd kerstpakketten vol liefde-actie.
Met Kerst laten we de liefde eens extra stromen in Olst-Wijhe, zo dachten lokale winkeliers- en ondernemersverenigingen. Met de kerstpakkettenactie, die in nauwe samenwerking met de horeca zijn samengesteld, geven zij letterlijk iets terug aan de winkelende inwoners van Olst-Wijhe. Honderd pakketten voor honderd mensen die het verdienen. Wie die mensen zijn en waarom zij een pakket verdienen? Dat beslissen de inwoners van Olst-Wijhe zelf door iemand aan te melden.

Aanmelden

Aanmelden kan via een e-mail of het deponeren van de kerstkaart in de daarvoor bestemde bus. In de week van 9 december worden er speciaal gedrukte kaarten met de Huis aan Huis/Reklamix bezorgd in de gemeente Olst-Wijhe. “Ondanks het bijzondere jaar bleven de inwoners van Olst-Wijhe onze winkels bezoeken. Juist nu zijn wij daar als ondernemers extra blij mee”, aldus Jan Amse van Gastvrij Wijhe. “Als dank stellen wij uit onze eigen assortimenten verrassende kerstpakketten samen. Deze delen we eind december uit aan mensen die een bedankje, steuntje in de rug of gewoon een leuke verrassing verdienen.”

Lekkers

De honderd pakketten worden eerlijk verdeeld in de gemeente. Bij wie de kerstman/vrouw op 23 of 24 december aanklopt, bepalen de inwoners van de dorpen zelf. Iedereen kan iemand anders aanmelden, eenvoudig door een e-mail te sturen naar kerst@hierstroomtdeliefde.nl met daarbij vermelding van de naam, het adres én waarom juist hij of zij het feestelijke pakket vol leuks, lekkers en liefde verdient. Ook kan de kaart in de speciale bus worden gedeponeerd bij het Holstohus in Olst en bij DA-Bourquin in Wijhe.

Verrassen

“Iedereen kent wel iemand die zich opvallend heeft ingezet voor een ander. Iemand die voor hem of haar heel speciaal is, een moeilijke tijd heeft gehad of gewoon wat extra aandacht verdient. Dát zijn de mensen die wij willen verrassen met één van de kerstpakketten, met liefde samengesteld door ondernemers uit onze dorpen. We vinden het bijzonder leuk om juist in kersttijd bewoners van Olst-Wijhe te bedanken én blij te maken”, aldus Ellen Nijkamp van Natuurlijk Olst.

Het initiatief is een vervolg op de Hier stroomt de liefde-campagne die afgelopen zomer werd gelanceerd. Een samenwerking tussen lokale ondernemers, gemeente Olst-Wijhe, Gastvrij Wijhe en Natuurlijk Olst. De campagne is opgezet om lokaal winkelen in de aandacht te zetten.

Op de websites olst.hierstroomtdeliefde.nl en wijhe.hierstroomtdeliefde.nl is meer informatie te vinden over winkeliers, aanbod en acties.

 

 


Foto's