heeft u zelf nieuws of tips?

3 november 2022 | Erik-Jan Berends

Ondernemers in Olst-Wijhe verenigen zich

‘De beste uitgangspositie voor ondernemen en ondernemers realiseren in Olst-Wijhe’, dat is de doelstelling van de ondernemerskring Olst-Wijhe in oprichting. In de hele gemeente is nog geen goed georganiseerd en overkoepelend ondernemerscollectief, maar dat is wel de randvoorwaarde, volgens de initiatiefnemers.

Zij hebben hierover overleg gevoerd met de gemeente, zich verdiept in ondernemerscollectieven elders en inmiddels vijftien collega’s aan zich verbonden. De nieuwe vereniging wil samenwerken met andere en al bestaande groepen van ondernemers zoals ‘Natuurlijk Olst’ en ‘Gastvrij Wijhe’.

Gesprekspartner

Erwin van Weeghel, één van de initiatiefnemers, zegt hierover: “we willen samen een sterke gesprekspartner worden voor de gemeente, (kennis-)bijeenkomsten organiseren, onze belangen behartigen in de regio en natuurlijk financiële voordelen behalen.”

Subsidies

Als eerste richt de vereniging de aandacht op het overleg met de gemeente over een economische visie én op het binnenhalen van ondersteunende subsidies van overheden en vanuit de regio Zwolle. “Er zijn heel veel kansen en mogelijkheden, echter worden deze grotendeels niet benut en dat moeten we veranderen”, stelt Van Weeghel.

Om alle ondernemers goed te informeren, wordt een informatiebijeenkomst gehouden op 6 december 2022 van 19.00 tot 21.00 uur in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst.