heeft u zelf nieuws of tips?

1 december 2020 | Erik-Jan Berends

Olst-Wijhenaren ontvangen meeste kerstkaarten van Overijssel

Inwoners van Olst-Wijhe kunnen dit jaar de meeste kerstkaartjes van Overijssel verwachten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.nl, de grootste kaartenwebshop van Nederland. Ook in Steenwijkerland en Ommen worden veel kerstkaartjes bezorgd.

Kaartje2go deed onderzoek onder de ruim 1 miljoen kerstkaarten die in 2019 besteld werden bij de kaartenwebshop. Denekampers zijn juist kampioen kerstkaarten sturen in de provincie. En ook de inwoners van Hengelo en Balkbrug doen veel kerstkaartjes op de bus. De postbode komt het minst vaak langs in Enschede. Overijssel houdt Flevoland niet bij qua kerstkaarten ontvangen.

Achtste

Als het gaat om het aantal ontvangen kerstkaartjes per provincie legt Overijssel het af tegen kampioen Flevoland. Ook in Drenthe en Zeeland kunnen veel kerstkaartjes verwacht worden. Overijssel moet het doen met de achtste plek. De deurmatten liggen het minst bezaaid in Zuid-Holland. En in Friesland versturen ze de meeste kaartjes.

Coronatijd

In opdracht van Kaartje2go deed onderzoeksbureau Marketresponse daarnaast onderzoek naar kerstkaarten sturen in coronatijd. Volgens 59 procent van de Nederlanders is de pandemie een goede reden om een kerstgroet als ‘Prettige kerstdagen’ wat persoonlijker te maken. Vorig jaar schreef nog 32 procent een kerstwens waar wat meer tijd in was gestoken. Van de respondenten die kerstkaartjes gaan versturen, geeft bijna de helft aan dat corona reden is voor een kaartje. Het onderzoeksbureau deed een representatieve peiling onder 773 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Eerder

Kaartje2go verwacht in elk geval een recordaantal kerstkaarten te versturen deze decembermaand. Marketing manager Mark van Kasteren geeft aan: “Door de coronacrisis zijn Nederlanders dit jaar veel eerder met Kerst bezig. Dat zien we ook aan het aantal kerstkaartbestellingen. Klanten bestellen hun kerstkaartjes dit jaar veel eerder dan normaal. In vergelijking met vorig jaar gingen er al ruim de helft meer kerstkaarten door onze machines.”