heeft u zelf nieuws of tips?

13 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Olst-Wijhe wil 187.500 euro beschikbaar stellen voor ombouw overweg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe stelt de gemeenteraad voor om 187.500 euro beschikbaar te stellen om de onbewaakte spoorwegovergang in de Oude Allee om te bouwen naar een bewaakte spoorwegovergang.

B en w vinden het zeer gewenst dat deze spoorwegovergang open blijft. De overgang wordt dagelijks gebruikt door landbouwbedrijven die bij sluiting moeten omrijden om bij hun land te komen. Daarnaast blijft het wandelrondje vanuit Olst via de Oude Allee naar de omgeving Hoenlo met de wandelmogelijkheden langs de Diepenveensweg behouden. De gemeenteraad bespreekt dit voorstel in haar vergadering van maandag 24 augustus.

Uitstel
Het college besloot al eind 2018 om 25 procent van de kosten (de rest wordt betaald door het Rijk en de provincie) voor de beveiliging van de spoorwegovergang beschikbaar te stellen. De gemeenteraad zou dit in november 2020 bespreken. ProRail heeft bij de gemeente aangegeven dat inmiddels de kosten voor de beveiliging van een spoorweg fors zijn toegenomen. Als de gemeente voor 1 september akkoord geeft, blijft de bijdrage voor de gemeente gelijk, omdat ProRail de werkzaamheden in de Oude Allee dan kan combineren met de bouw van een nieuw regelstation en de verwijdering van het derde spoor bij het station in Olst. Hierdoor kan ProRail de werkzaamheden efficiënt aanbesteden. ProRail wil in september 2020 beginnen met de voorbereidingen van deze werkzaamheden. De uitvoering is dan in 2022.