heeft u zelf nieuws of tips?

4 november 2018 | Erik-Jan Berends

Olst-Wijhe start meldpunt sociaal domein

In de gemeente Olst-Wijhe is een onafhankelijk Meldpunt sociaal domein ingesteld. De vrijwilligers Aleen Yahya en Age Braad zetten zich hiervoor in.

Het Meldpunt is bedoeld voor inwoners die een melding of vraag hebben rondom de uitvoering van de Wmo, Jeugdhulp en de Participatiewet. In deze nieuwe wetten is veel veranderd. Een onafhankelijk Meldpunt wil er voor zorgen dat er niemand tussen wal en schip valt. En de gemeente wil bovendien graag leren van eventuele verbeterpunten die bij het Meldpunt naar voren komen.

Het Meldpunt biedt hulp aan inwoners die het lastig vinden om hun vraag voor hulp of ondersteuning bij de juiste instantie te melden. In principe kunnen inwoners voor hulp op het gebied van Wmo, Jeugdhulp en Participatiewet gewoon bij de gemeente terecht. Maar in het vinden van de juiste weg kunnen de vrijwilligers van het Meldpunt helpen. Zij hebben een luisterend oor, verwijzen door en begeleiden zo nodig door naar de juiste instantie. Het Meldpunt is ook bedoeld om onderdelen van de uitvoering van het sociaal domein die voor verbetering vatbaar zijn, goed in beeld te krijgen.

Inwoners die ergens tegenaan lopen of ideeën hebben over hoe iets beter kan, kunnen dit bij het Meldpunt doorgeven. Het Meldpunt is bereikbaar via telefoonnummer (0570) 56 80 57 op maandag t/m vrijdag van 08.30 – 17.00 uur. Aleen Yahya of Age Braad bellen dan binnen twee werkdagen terug.

Mailen kan ook via meldpuntsociaaldomein@olst-wijhe.nl.

 


Foto's