heeft u zelf nieuws of tips?

13 mei 2022 | Erik-Jan Berends

Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen op de Eikelhof

Gemeente Olst-Wijhe gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen voor een langere periode. Sinds donderdag 12 mei vangt Bed & Breakfast Deventer Landerijen op de Eikelhof twintig vluchtelingen op.

Burgemeester Ton Strien: “De locatie heeft passende voorzieningen om de vluchtelingen een warme en veilige plek te bieden. We waarderen enorm dat deze locatie beschikbaar wordt gesteld. Ik spreek de hoop uit dat wij met z’n allen de mensen die wij ontvangen in onze gemeente een hartverwarmend welkom geven.”

Bijdrage

Met de opvang levert de gemeente een bijdrage aan de vraag die het Rijk aan de veiligheidsregio’s stelt. In de gemeenten binnen de veiligheidsregio IJsselland, worden opvanglocaties beschikbaar gesteld om de vluchtelingen voor een langere periode op te vangen. Eerder dit jaar verzorgde gemeente Olst-Wijhe noodopvang voor zo’n vijfhonderd Oekraïense vluchtelingen in Summercamp in Wijhe.

Informatie

Naast de opvanglocatie op de Eikelhof kijkt de gemeente ook naar andere opvangmogelijkheden. De gemeente Olst-Wijhe geeft informatie over de vluchtelingenopvang op www.olst-wijhe.nl/oekraine. Voor overige vragen kan men bellen met de gemeente via 14 0570.