heeft u zelf nieuws of tips?

30 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Noodverordening legt campings en parken beperkingen op

Het Regionaal Beleids Team (RBT) van de Veiligheidsregio IJsselland heeft op vrijdag 27 maart een nieuwe noodverordening vastgesteld. In de nieuwe verordening staan specifieke maatregelen voor evenementen en samenkomsten.

Met de noodverordening kunnen binnen de hele veiligheidsregio de maatregelen van het kabinet worden gehandhaafd. Met het vaststellen van de nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.

Contactberoepen

In de nieuwe noodverordening zijn ook maatregelen voor contactberoepen en casino’s opgenomen. Daarnaast bevat die via artikel 2.5 specifieke maatregelen voor campings en vakantieparken. Tijdens deze crisis willen het kabinet geen toestroom hebben van toeristen. Het is toegestaan om in een vakantiewoning te verblijven, mits deze vakantiewoning vaste sanitaire voorzieningen bevat. Denk daarbij aan een bungalow, stacaravan of tiny house. Alle andere vormen van verblijfsrecreatie is verboden, aangezien gedeelde sanitaire voorzieningen worden gesloten.

De noodverordening geldt voor het grondgebied van Veiligheidsregio IJsselland, waaronder ook Olst-Wijhe valt. Het hele bericht, inclusief de noodverordening, staat op de site van de Veiligheidsregio IJsselland.