heeft u zelf nieuws of tips?

1 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Nomineer kandidaten voor de tweede ‘Kei van Wijhe’

Wie wint de tweede ‘Kei van Wijhe’? Dat is de grote vraag. De Wiejese Diekdaegen gaan dit jaar niet door, maar de organisatie hecht er wel aan dit zomer de tweede Kei van Wijhe uit te reiken.  Iedereen wordt opgeroepen kandidaten voor te stellen.

“Iedereen die een uitzonderlijk prestatie heeft geleverd en woonachtig is in Wijhe maakt kans op deze prestigieuze prijs”, vertelt Jeroen Demmers, voorzitter van de Wiejese Diekdaegen. De prijs is vorig jaar ingesteld en werd toen gewonnen door Xena Wimmenhoeve die gouden medailles won op het EK en WK rolstoelbasketbal.

Kandidaten

Iedereen kan tot en met 26 juli kandidaten aandragen voor de Kei van Wijhe. Het bestuur maakt een selectie uit de ingediende kanshebbers. Iedereen kan vervolgens stemmen op deze kandidaten. De kandidaat met de meeste stemmen wint natuurlijk en mag een jaar lang de eretitel ‘Kei van Wijhe’ dragen. In het eerste weekend van september wordt de trofee uitgereikt.

Wisseltrofee

De Kei van Wijhe is een wisseltrofee, gemaakt door kunstenares Henny Schaapman in haar atelier aan de Stationsweg. De basis bestaat uit een stuk hout, omgetoverd tot NAP-paal die symboliseert dat een kei iemand is die boven het gemiddelde uitstijgt. Op het hout rust een steen met daarop een klein, bronzen vogeltje. Als de trofee een nieuwe eigenaar krijgt, ontvangt de voormalige winnaar een blijvende herinnering: een persoonlijk vogeltje op een kei.

Een prachtige trofee is natuurlijk geweldig, maar natuurlijk gaat het ook om de eer. Nomineer daarom nu mensen uit je omgeving die deze eretitel toekomt. Stuur jouw kandidaten naar info@diekdaegen.nl.

 


Foto's