Vervolg nieuws

Heemtuin Wijhe wordt winterklaar gemaakt: wie helpt?

21 oktober 2023 | Erik-Jan Berends

IVN Olst-Wijhe heeft ook dit jaar weer veel mensen nodig om heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora helemaal winterklaar te maken. Dat gebeurt op de Landelijke Natuurwerkdagen, vrijdag 3 november van 09.00 tot 12.00 uur. De vereniging zoekt nog vrijwilligers.
Lees verder

Salland Café viert de Leader-successen

15 oktober 2023 | Erik-Jan Berends

Bij Dorpshuis Herxer Marke in Herxen (Wijhe) was op vrijdag 6 oktober een slot- en startbijeenkomst van Leader in Salland. Deze feestelijke bijeenkomst werd gehouden om de resultaten te vieren en het nieuwe programma te introduceren.
Lees verder

Dialectcafé Wijhe is woensdag weer open

15 oktober 2023 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe opent de deuren van haar Dialectcafé weer op woensdag 18 oktober van 10.00 tot 12.00 uur.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt weer Open Dag stamboomonderzoek

11 oktober 2023 | Erik-Jan Berends

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. En dat kan zomaar over jouw eigen geschiedenis gaan. Kom dan op zaterdag 14 oktober naar de Historische Vereniging Wijhe aan de Langsraat 52.
Lees verder

Vrijwillige Algemene Hulpdienst Wijhe biedt vervoer

11 oktober 2023 | Erik-Jan Berends

De hulp van de Vrijwillige Algemene Hulpdienst Wijhe bestaat uit begeleid vervoer vanuit Wijhe. Het gaat bijvoorbeeld om ritten naar huisarts, tandarts, bloedprikken, pedicure, controle bij de specialist of een bezoek aan familie en kennissen in de omgeving van Wijhe.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe organiseert paddenstoelenspeurtocht voor kinderen

23 september 2023 | Erik-Jan Berends

IVN-afdeling Olst-Wijhe heeft voor zondagochtend 1 oktober een paddenstoelenexcursie voor kinderen georganiseerd. De speurtocht begint om 10.00 uur.
Lees verder

Senioren in Wijhe en Olst kunnen gratis hun verkeerskennis opfrissen

23 september 2023 | Erik-Jan Berends

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft, in samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe, een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Olst-Wijhe georganiseerd. De cursus is op vrijdag 6 en vrijdag 13 oktober bij het Infocentrum IJssel in Den Nul.
Lees verder

Sallandse Broederschap organiseert Kevelaerlof in Raalte

23 september 2023 | Erik-Jan Berends

Als afsluiting van het bedevaartseizoen heeft de Sallandse Broederschap naar Kevelaer een plechtig Kevelaerlof georganiseerd op zondag 1 oktober om 15.30 uur in de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte.
Lees verder

Wethouders Olst-Wijhe bezoeken Welsum

22 september 2023 | Erik-Jan Berends

Twee wethouders van Olst-Wijhe gaan op donderdag 28 september op bezoek in Welsum. Een van de onderdelen van het programma is dat Plaatselijk Belang Welsum de inwoners bijpraat over de stand van zaken rondom Welzorgsum.
Lees verder

Expositie Hersenspinsels is te zien bij de Historische Vereniging Wijhe

22 september 2023 | Erik-Jan Berends

Bij de Historische Vereniging Wijhe aan de Langstraat 52 is vanaf zaterdag 23 september de expositie Hersenspinsels te zien. De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openstellingsuren de vereniging.
Lees verder

Platform gaat roeien met sloepen voor een schonere IJssel

22 september 2023 | Erik-Jan Berends

Platform ‘Onze IJssel’ gaat op zaterdag 23 september met roeisloepen de IJssel; afvaren.  Tijdens de stops geven de deelnemers uitleg over hoe de IJssel schoner kan en hoe iedereen daaraan een bijdrage kan leveren. Ze meren rond 10.30 uur aan in Wijhe.
Lees verder

Noor Kleine Schaars uit Wijhe verzorgt de make-up van Tweede Kamerleden

19 september 2023 | Erik-Jan Berends

Voor Noor Kleine Schaars (19) uit Wijhe was het een Prinsjesdag om nooit te vergeten. Zij studeerde onlangs af als schoonheidsspecialiste bij Landstede MBO. Dinsdagmorgen om half acht stond ze in een schoonheidssalon in Den Haag klaar om de make-up van bewindslieden en Tweede Kamerleden te verzorgen.
Lees verder

Gemeente buigt zich over vergunning zonneveld aan de Daslever in Wijhe 

18 september 2023 | Erik-Jan Berends

Het college van Olst-Wijhe wil graag een beslissing nemen over het plan om een zonneveld aan te leggen aan de Daslever in Wijhe. Burgemeester en wethouders hebben de bevoegdheid om dit te besluiten en gaat de gemeenteraad vragen of zij kan instemmen met de ontwerpvergunning voor het zonneveld.
Lees verder

Gemeente ontwikkelt visie op het gebied rond de Stationsweg in Wijhe  

16 september 2023 | Erik-Jan Berends

In de omgeving van de katholieke kerk aan de Stationsweg in Wijhe spelen verschillende ruimtelijke ontwikkelingen vlak bij elkaar. De gemeente heeft laten onderzoeken of er voor alle ontwikkelingen één plan kan komen. Nu ligt er een concept gebiedsvisie dat de kwaliteit van het gebied moet versterken.
Lees verder

Mooie ideeën zijn welkom tijdens het Salland Café in Wijhe

16 september 2023 | Erik-Jan Berends

Het Salland Café ‘Oogsten en Zaaien Leader’ wordt gehouden op vrijdag 6 oktober van 14.00 tot 17.00 uur bij één van de projecten van de afgelopen periode: dorpshuis de Herxer Marke in Herxen, gemeente Wijhe.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe hervat Open Dagen stamboomonderzoek

6 september 2023 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe hervat de open dagen voor stamboomonderzoek. Belangstellenden kunnen daarvoor op zaterdag 9 september van 10.00 tot 16.00 uur terecht op Langstraat 52.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe vraagt steun bij Rabo Clubsupport

6 september 2023 | Erik-Jan Berends

De leden van de Rabobank Salland kunnen weer hun stem uitbrengen in de Rabo Clubsupport actie 2023. Het Verenigd Comité Wijhe doet daaraan ook weer mee. Iedere stem is geld waard en daarom vraagt de vereniging Wijheneren om steun.
Lees verder

Chris Jagger & Kentucky Snake Oil treden op in het Holstohus

1 september 2023 | Erik-Jan Berends

Chris Jagger, de broer van Mick? Onder andere ja, maar het is ook een persoon die een eigen verhaal heeft te vertellen. Op 9 september reist hij af naar het Holstohus in Olst om zijn verhaal via muziek te vertellen.
Lees verder

Raad op de Diekmarkt het gewicht van de panne met Eerpels

1 september 2023 | Erik-Jan Berends

Voor slechts 1 euro kan je zaterdag 2 september een gokje wagen bij de kraam van de Historische Vereniging Wijhe om het gewicht van de panne met eerpels te raden.
Lees verder

De Historische Vereniging Wijhe zoekt mooie dialectverhalen

29 augustus 2023 | Erik-Jan Berends

De Werkgroep Dialect van de Historische Vereniging Wijhe is op zoek naar mooie streektaalschrijfsels. Het beste verhaal wordt geplaatst in het Verenigingsblad ‘Rondom de Toren’.
Lees verder

Ontdek het verhaal van De Gelder in Wijhe

24 augustus 2023 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe heeft voor zaterdag 26 augustus een historische wandeling over het landgoed De Gelder georganiseerd.
Lees verder

OV-ambassadeurs maken reizen met het openbaar vervoer makkelijker

24 augustus 2023 | Erik-Jan Berends

Wie vragen heeft over het reizen per bus, trein of haltetaxi kan op dinsdag 12 september van 10.30 tot 12.00 uur terecht bij OV-ambassadeurs in het Noaberhuus aan de Langstraat 69 in Wijhe. Zo wordt een leuk dagje uit naar de dierentuin of een bezoek aan familie of een kennis gemakkelijker.
Lees verder

Museumschip Kasteel Vlotbrug meert af in Wijhe

11 augustus 2023 | Erik-Jan Berends

Ervaar het leven van ridders, jonkvrouwen en ambachtslieden in de middeleeuwen op Museumschip Kasteel Vlotburg. Het schip ligt tot 4 september aan de Loswal in Wijhe.
Lees verder

Fotogroep Stijl exposeert ‘Oogst’ in Infocentrum Den Nul

8 augustus 2023 | Erik-Jan Berends

In Infocentrum IJssel in Den Nul is van 15 augustus tot en met 12 november de expositie ‘Oogst’ te zien. De samenwerking van Fotogroep Stijl met Historische Vereniging ’t Olster Erfgoed heeft een krachtige expositie opgeleverd.
Lees verder

Leer Wijhe beter kennen tijdens een rondleiding

3 augustus 2023 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe heeft voor zaterdag 5 augustus een historische wandeling door het dorp Wijhe georganiseerd. Het vertrek is om 13.30 uur en de wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe gaat vervuiling door drugslab Den Nul saneren

22 juli 2023 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe gaat zo spoedig mogelijk beginnen met het opruimen van de vervuilde grond bij het drugslab in Den Nul dat vorig jaar augustus is opgerold. De kosten voor het opruimen van het drugslab bedragen naar de huidige inschatting tussen de 500.000 tot een 1 miljoen euro.
Lees verder

Organisatoren kijken teveden terug op succesvolle Bohemian Ibiza markten in Wijhe

17 juli 2023 | Erik-Jan Berends

Bezoekers van Gastv rij Wijhe genoten op vrijdag 14 juli van de tweede en laatste Bohemian Ibiza markt van dit jaar. Vanuit de wijde omgeving vonden mensen hun weg naar deze nieuwe trekpleister vol kleur, sfeer en gezelligheid.
Lees verder

Ontdek Wijhe met een gids van de historische vereniging

13 juli 2023 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe heeft voor zaterdag 15 juli een historische wandeling door het dorp Wijhe georganiseerd.
Lees verder

Pontbaas Wijhe en Olst ontvangen boek ‘Geen dag zonder de IJssel’ 

8 juli 2023 | Erik-Jan Berends

Hendrik Schuitema – pontbaas van de veren Wijhe en Olst – kreeg op donderdag 6 juli een exemplaar van het boek ‘Geen dag zonder de IJssel’. Ook werd hij toegezongen met een speciaal geschreven ode aan de veertjes op de IJssel.
Lees verder

Ibiza vibes doen Gastvrij Wijhe nog meer bruisen

2 juli 2023 | Erik-Jan Berends

Gastvrij Wijhe bracht voor de eerste keer het zonnige eiland Ibiza naar het dorp. Op vrijdag 30 juni konden bezoekers rondstruinen op de Bohemian Ibiza markt. Niet alleen Olst-Wijhenaren maar vanuit de wijde omgeving kwamen mensen naar deze nieuwe trekpleister die in het teken stond van het Spaanse eiland.
Lees verder

Zomer op Klooster Nieuw Sion staat in het teken van proeven

2 juli 2023 | Erik-Jan Berends

Proeven van de rust en stilte, dat staat deze zomer centraal bij klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Dat kan in de koelte van het bos van landgoed de Kranenkamp en in de kloosterkerk, maar ook van de ingrediënten van eigen erf.
Lees verder

Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ herbergt zeldzame planten

2 juli 2023 | Erik-Jan Berends

In heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ is op vrijdagavond 7 juli weer een rondleiding. Het is een bijzondere mogelijkheid om zeer zeldzame planten zoals de rode bremraap (foto), ruige anjer, echt bitterkruid, akkerleeuwenbek en besanjelier van dichtbij te zien.
Lees verder

Acht woningcorporaties zetten samen hun aanbod op dewoningzoeker.nl

28 juni 2023 | Erik-Jan Berends

Acht woningcorporaties bieden voortaan hun aanbod aan sociale huurwoningen op www.dewoningzoeker.nl. Woningcorporaties SallandWonen, Vechtdal Wonen en Woonstichting VechtHorst sluiten aan bij het platform voor woningzoekenden. Die kunnen nu met één inschrijving op zoek naar een huis in tien verschillende gemeenten in Overijssel.
Lees verder

Wandelvierdaagse in Wijhe: Vier dagen vol enthousiasme, gezelligheid en succes

27 juni 2023 | Erik-Jan Berends

(door: Loret Olijhoek) Van 20 tot en met 23 juni vond de 15e editie van de jaarlijkse wandelvierdaagse in Wijhe plaats, en wat een geweldige vier, of liever gezegd drie dagen waren het! Hoewel de eerste avond vanwege het slechte weer moest worden afgelast, weerhield dat de deelnemers er niet van om vol enthousiasme en vastberadenheid aan de start te verschijnen op de woensdag om er drie mooie wandeldagen van te maken.
Lees verder

Mantelzorgorganisatie Saar aan Huis viert tienjarig jubileum

20 juni 2023 | Erik-Jan Berends

ADVERTENTIE
Mantelzorgorganisatie Saar aan Huis biedt deze maand exact tien jaar lang aanvullende, particuliere mantelzorg aan cliënten thuis, in woonzorgcentra en in verpleeghuizen. Het betreft vooral sociale en verzorgende taken waarvoor in de reguliere zorg geen tijd, handen of budget beschikbaar zijn. Maar die wél noodzakelijk zijn om met name oudere mensen te helpen om langer gezond en zelfstandig te blijven. 
Lees verder

Jubilerend Verenigd Comité Wijhe ontvangt Oranjewimpel

19 juni 2023 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Yvonne van Mastrigt van Olst-Wijhe heeft op donderdag 15 juni de Oranjewimpel uitgereikt aan de voorzitter van het Verenigd Comité Wijhe, Bernardien Marskamp-van Aperlo. Van Mastrigt overhandigde de wimpel na afloop van de première van de documentairefilm ‘Olst-Wijhe viert de Vrijheid’ in De Logtenberg op de Boerhaar.
Lees verder

Documentaire film ‘Olst-Wijhe viert de Vrijheid’ trekt veel belangstelling

19 juni 2023 | Erik-Jan Berends

Ondanks het mooie weer was er op donderdagavond 15 juni veel belangstelling voor de première van de film ‘Olst-Wijhe viert de Vrijheid’ bij De Logtenberg op de Boerhaar. De film is op zondag 1 oktober om 14.00 uur nogmaals te zien in het Holstohus in Olst.
Lees verder

Langstraat 58-60-62 wordt mogelijk nieuwe locatie voor de Bibliotheek Wijhe

19 juni 2023 | Erik-Jan Berends

De Rijnbrinkgroep heeft het afgelopen halfjaar in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe onderzoek gedaan naar een nieuwe locatie voor de bibliotheek in Wijhe. Het pand van Hemeltjen aan de Langstraat 58-60-62 lijkt nu de meest toekomstbestendige plek, meldt de gemeente.
Lees verder

Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ neemt deel aan IJsselbiënnale

18 juni 2023 | Erik-Jan Berends

In het kader van de IJsselbiënnale is er op vrijdag 23 juni een rondleiding in heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ aan de Bongerd in Wijhe. Een gids neemt de bezoekers tijdens de rondleiding mee door de heemtuin.
Lees verder

Landelijk Atelier Weekend is nu ook in Wijhe

18 juni 2023 | Erik-Jan Berends

Stichting Kunstweek heeft voor zaterdag 24 en zondag 25 juni de negende editie van het Landelijk Atelierweekend georganiseerd. Honderden ateliers in heel Nederland zetten hun deuren open, waaronder galerie De Verbeelding in Wijhe.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe biedt zomerprogramma voor kinderen 

18 juni 2023 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe biedt een zomerprogramma aan dat bijdraagt aan de ontwikkeling en het welzijn van kwetsbare kinderen. Zo’n zestig tot tachtig kinderen kunnen deze zomer gebruikmaken van sport, spel en educatieve activiteiten.
Lees verder

Kom meer te weten over landgoed De Gelder

15 juni 2023 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe heeft voor zaterdag 17 juni een historische wandeling over landgoed De Gelder georganiseerd.
Lees verder

Syrische vluchteling vertelt over gedwongen reis

11 juni 2023 | Erik-Jan Berends

Syrische vluchteling Nachwan Alrajab Agha (60) woont sinds kort in Deventer, op een boot met ruim honderd andere asielzoekers. Hoe kwam hij hier en wat kwam hij tegen onderweg? Het antwoord geeft hij in ‘Gedwongen Reis’, een toneelstuk zonder tekst op dinsdag 20 juni om 20.00 uur in het Holstohus in Olst.
Lees verder

Gastvrij Wijhe is going to Ibiza

5 juni 2023 | Erik-Jan Berends

Gastvrij Wijhe is op de vrijdagen 30 juni en 14 juli in de sfeer van het zonnige eiland Ibiza. Deze twee dagen kunnen bezoekers in zomerse sferen rondstruinen op de nieuwe Bohemian Ibiza markt in het dorp.
Lees verder

KrachtvanSalland verdeelt 25.000 euro over 28 initiatieven

5 juni 2023 | Erik-Jan Berends

De KrachtvanSalland-cheque is een eenmalige bijdrage van maximaal 1.000 euro die lokale initiatieven in Salland kunnen aanvragen. Hiervoor heeft provincie Overijssel een budget van 25.000 euro beschikbaar gesteld. In de afgelopen vier jaar hebben al ruim 125 projecten een KrachtvanSalland-cheque ontvangen.
Lees verder

Win startnummers voor het Waterspektakel in Boerhaar

5 juni 2023 | Erik-Jan Berends

Heb jij er al ‘eendje’? Op zondag 9 juli om 15.00 uur laat de Kermis Boerhaar vijfduizend badeendjes te water voor een nieuw spectaculair onderdeel. De organisatie verdeelt onder de ‘delers’ van haar Facebook bericht tien gratis startnummers.
Lees verder

IVN verzorgt rondleidingen in Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’

4 juni 2023 | Erik-Jan Berends

IVN Olst-Wijhe geeft op vrijdagavond 9 juni en vrijdagavond 7 juli weer een rondleidingen in heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ aan de Bongerd in Wijhe.
Lees verder

Film ‘Olst-Wijhe viert de Vrijheid’ beleeft première

4 juni 2023 | Erik-Jan Berends

De documentairefilm ‘Olst-Wijhe viert de Vrijheid’ beleeft op donderdag 15 juni om 19.30 uur haar première bij de Logtenberg op de Boerhaar. Voor deze première is een beperkt aantal kaartjes gratis beschikbaar.
Lees verder

Wethouder Hans Olthof van Olst-Wijhe is niet gerust over de financiën op de lange termijn

4 juni 2023 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe heeft vrijdag de jaarrekening 2022 aangeboden aan de gemeenteraad. Net als veel andere gemeenten houdt ook Olst-Wijhe geld over. Maar de jaarrekening geeft volgens het college een vertekend beeld: ‘het positieve resultaat van 1,7 miljoen euro over 2022 kan Olst-Wijhe niet inzetten voor langere termijn oplossingen en voorzieningen die hard nodig zijn’.
Lees verder

Maak een historische wandeling door Wijhe

25 mei 2023 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe heeft voor zaterdag 27 mei een historische wandeling door het dorp Wijhe georganiseerd.
Lees verder

Pinokkio in Boerhaar wordt opgeknapt met Leaderbijdrage

25 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Vijf projecten in Salland, waaronder gemeenschapshuis Pinokkio in Boerhaar, kunnen van start met een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de betreffende gemeenten. De projecten moeten bijdragen aan een vitaal en duurzaam Salland.
Lees verder

IJsseltheaterfietstocht beleeft zestiende editie

23 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Stichting Theater Langs de IJssel heeft voor zaterdag 27 mei de zestiende editie van de IJsseltheaterfietstocht georganiseerd. De fietstocht van circa 35 kilometer gaat door het prachtige IJsselgebied tussen Zwolle en Deventer waarbij op unieke locaties langs de route verschillende theatervoorstellingen worden gespeeld.
Lees verder

College van B&W Olst-Wijhe bezoekt Boskamp

23 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe bezoekt op dinsdag 30 mei de Boskamp. De Belangengroep Beter Boskamp (BBB) ontvangt het college en heeft hiervoor een programma voorbereid waarin ook ruimte is om vragen te stellen.
Lees verder

Kinderen genieten van ‘Tennis on Tour’ bij ATC Wijhe

22 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Bij tennisvereniging ATC Wijhe was het afgelopen woensdag feest. Bijna vijftig kinderen, waarvan een groot deel nooit getennist had, hebben deelgenomen aan Tennis on Tour.
Lees verder

Brouwerij Nieuw Sion houdt Open Dag

21 mei 2023 | Erik-Jan Berends

De bierbrouwerij bij Klooster Nieuw Sion in Diepenveen opent op zaterdag 3 juni de deuren voor het publiek. Een unieke kans om eens te kijken hoe de bieren gebrouwen worden én om ze te proeven. Precies een jaar geleden begon de brouwerij en waren de eerste Sion Kloosterbieren klaar voor de verkoop: de Sion Primeur en de Sion Dubbel.
Lees verder

Olst-Wijhe zoekt een nieuwe burgemeester

21 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Olst-Wijhe is op zoek naar een nieuwe burgemeester. De gemeente geeft inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners de kans om hierover mee te denken.
Lees verder

Nikkels/Bemog gaat 25 woningen bouwen op Tellegenlocatie in Wijhe

18 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Op de locatie van de voormalige Tellegenschool in Wijhe komen 25 nieuwbouwwoningen. Met het ondertekenen van de koopovereenkomst is de opdracht voor nieuwbouw een feit.
Lees verder

Olst-Wijhe krijgt extra woonwagenstandplaatsen

18 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe heeft besloten dat ze zeven extra woonwagenstandplaatsen wil realiseren: drie in Wijhe en vier in Olst. Daarmee komt de gemeente tegemoet aan de behoefte van woonwagenbewoners voor eigen standplaatsen. Deze standplaatsen zijn nu niet beschikbaar.
Lees verder

Hette Koopmans exposeert IJsselfoto’s in infocentrum Den Nul

18 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Hette Koopmans uit Olst toont zijn IJsselfoto’s in infocentrum Den Nul. De expositie, beneden op de Golvende Wand, is tot en met 13 augustus dagelijks te bekijken tussen 10.00 en 17.00 uur.
Lees verder

De vijftiende Wandel-4-daagse Wijhe komt eraan

16 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Het is dit jaar de vijftiende keer dat de wandel-4-daagse van Wijhe wordt georganiseerd. Het wandelevenement wordt gehouden van 20 tot en met 23 juni. De voorbereidingen zijn in volle gang.
Lees verder

Massagepraktijk de Lelie is nieuw in Wijhe

15 mei 2023 | Erik-Jan Berends

ADVERTENTIE
Brenda Grolleman heeft op 9 mei haar nieuwe Massagepraktijk de Lelie in Wijhe geopend. Wie vóór 1 juli een eerste afspraak maakt, krijgt 5 euro korting op deze behandeling of de eerstvolgende afspraak.
Lees verder

Woonzorgplan Welzorgsum krijgt groen licht van gemeenteraad Olst-Wijhe

10 mei 2023 | Erik-Jan Berends

De kogel is door de kerk: de gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft ingestemd met de komst van veertien appartementen in Welsum voor ouderen met een (te verwachten) zorgvraag. Het initiatief van Plaatselijk Belang Welsum en lokale ontwikkelaar IJsselbosch OG B.V. kon op unanieme instemming rekenen tijdens de raadsvergadering, afgelopen maandag.
Lees verder

IJssel staat centraal in nieuwe expositie ‘Vogelvrij geworteld’

7 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Adriaan Holsappel en Claudia van de Leur exposeren in de periode van 9 mei tot en met 13 augustus in het informatiecentrum IJssel Den Nul. De expositie heeft als thema ‘Vogelvrij geworteld’.
Lees verder

Rumah Saya vertelt verhaal Nederlands-Indië in Olst

7 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Na een uitverkochte landelijke tour in 2021 staat Meraki Theaterproducties met haar voorstelling Rumah Saya (Mijn Thuis) op zaterdag 20 mei in het Holstohus in Olst. Rumah Saya is een intrigerende muziektheatervoorstelling met en over de overlevenden en nazaten van de koloniale periode en schetst een beeld van hoe het leven in Nederlands-Indië waarschijnlijk is geweest.
Lees verder

Tennisvereniging ATC Wijhe biedt Zomer Challenge 2023

7 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Het gaat goed met ATC Wijhe. “We zitten op het hoogste aantal leden sinds jaren”, aldus voorzitter Jetze de Witte. Na het succes van vorig jaar biedt de tennisvereniging ook in 2023 weer de Zomer Challenge aan.
Lees verder

Salland Zoemt waarschuwt voor gif op het platteland

3 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Onderstaande tekst betreft een ingezonden brief van Salland Zoemt (www.sallandzoemt.nl). Ingezonden brieven/mails vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Deze is niet aansprakelijk voor de strekking of het niveau ervan.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe wil de komende tien jaar tot 1.200 woningen bouwen 

3 mei 2023 | Erik-Jan Berends

De woningdruk is ook in Olst-Wijhe hoog. Eén van de grootste opgaven is het bouwen van voldoende woningen. De ambitie is om de komende tien jaar 1.000 tot 1.200 woningen te bouwen. Dat is vastgelegd in de gemeentelijke Woonvisie 2022-2025.
Lees verder

Programma jaarlijkse Dodenherdenking in Wijhe en Olst

2 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Aan de jaarlijkse Dodenherdenking in Wijhe gaat donderdag 4 mei een bijeenkomst in de Nicolaaskerk om 19.00 uur vooraf. De oecumenische taakgroep heeft de dienst voorbereid in samenwerking met het Verenigd Comité Wijhe. Het thema is ‘Leven met oorlog’.
Lees verder

Wijhe vierde volop Koningsdag

2 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Koningsdag 2023 is in Wijhe groots gevierd, met dit jaar extra feestelijke jubilea. Het Verenigd Comité Wijhe bestaat 75 jaar, koning Willem Alexander vierde zijn tienjarig jubileum, de Wijhese Harmonie haar 140-jarige bestaan, postduivenverenging De Zwaluw is al honderd jaar actief en het was twintig jaar geleden dat de koninklijke familie Wijhe bezocht tijdens Koninginnedag.
Lees verder

Koningsloop Wijhe had record deelname

1 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Wat een feest was het afgelopen woensdagavond in de Langstraat in Wijhe. In totaal 520 deelnemers, meer dan ooit tevoren, stonden aan de start van de Koningsloop. In diverse categorieën werd er gestreden om de eer en de prijzen.
Lees verder

GGD IJsselland opent meer locaties voor HPV-vaccinatie

1 mei 2023 | Erik-Jan Berends

Jongvolwassenen van 19 tot en met 26 jaar kunnen de komende tijd op meer plaatsen in de regio IJsselland een gratis HPV-vaccinatie halen. Dat kon al in Zwolle, Deventer en Hardenberg. Vanaf 1 mei kunnen ze de prik ook halen in Dalfsen, Hasselt, Kampen, Ommen, Olst, Staphorst en Steenwijk. Alle locaties en openingstijden staan op ggdijsselland.nl/hpv-vaccinatie-2023.
Lees verder

Vier inwoners van Olst-Wijhe ontvangen koninklijke onderscheiding

26 april 2023 | Erik-Jan Berends

Aan vier inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is een koninklijke onderscheiding toegekend. Joop van der Wal, Minie Legebeke en Hein Scheffer zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Arie Hemmen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Tijger ‘sluipt over het podium’ in voorstelling De scheepsjongens van Bontekoe

26 april 2023 | Erik-Jan Berends

Door een bijzondere techniek sluipen er jungledieren over het podium bij de voorstelling De scheepsjongens van Bontekoe. Videokunstenaar Wieger Steenhuis creëert voor de theaterbewerking van deze klassieker van Theatergroep De Jonge Honden realtime video’s en visuals. De voorstelling is op zondag 30 april te zien in de Deventer Schouwburg.
Lees verder

Pak je voordeel op de markt bij Surprisenuts

23 april 2023 | Erik-Jan Berends

Wellicht heb je ‘m al gezien: notenspecialist Surprisenuts staat sinds vorige week op de markt in Wijhe. Als welkomstgeschenk mag iedereen die dit bericht aan de kraam laat zien 100 gram gratis notenmix komen ophalen!
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe viert Koningsdag met kraam, expositie en wandeling

22 april 2023 | Erik-Jan Berends

Op Koningsdag opent bij de Historische Vereniging Wijhe de nieuwe expositie ‘Grondtonen’. Een thema dat aansluit op de IJsselbiënnale van dit jaar. Aarde, bodem en grond spelen de hoofdrol.
Lees verder

Doe mee met ‘Heel Wijhe bakt’!

19 april 2023 | Erik-Jan Berends

Het Verenigd Comité Wijhe bestaat dit jaar 75 jaar. Om deze mijlpaal rondom Koningsdag 2023 een nóg feestelijker tintje te geven heeft het comité dit jaar een taartjes wedstrijd georganiseerd.
Lees verder

Wijhenaren leggen bloemen bij graven bij bevrijders

19 april 2023 | Erik-Jan Berends

Anton Heijmerikx, Robert Jan Leerink en de voorzitter van Verenigd Comité Wijhe Bernardien Marskamp-Van Aperlo hebben op vrijdag 14 april bloemen neergelegd op de Canadese begraafplaats in Holten bij de graven van Robert Nesbit Adam, Gabriël  Lamirande en Hugh Henry Anderson.
Lees verder

Bram Alferink wint Wijhese eiertelwedstrijd van Gastvrij Wijhe

19 april 2023 | Erik-Jan Berends

Met een record van 171 deelnemers was de eiertelwedstrijd van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe rond Pasen een groot succes. De organisatoren hadden het blijkbaar niet gemakkelijk gemaakt. Alleen Bram Alferink (13) wist het juiste aantal op het wedstrijdformulier te noteren: 140 stuks.  
Lees verder

IVN Olst-Wijhe verzorgt rondleiding en proeverij in heemtuin  

16 april 2023 | Erik-Jan Berends

In heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ in Wijhe valt er in het voorjaar al heel wat te ontdekken. Belangstellenden kunnen op vrijdag 21 april proeven en luisteren naar de verhalen achter de bloemen en planten.
Lees verder

Blijft de bibliotheek Wijhe in de Langstraat?

11 april 2023 | Erik-Jan Berends

Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe ligt, houdt Wijhe een servicepunt voor de bibliotheek in de Langstraat. Daarvoor zijn drie locaties in beeld. Het gaat om de huidige locatie aan de Langstraat 38, het pand ‘Bij de Boom’ (Ygdrasil) Langstraat 1 en Langstraat 58-60-62, het pand van Hemeltjen.
Lees verder

Wijhe staat op woensdagavond 26 april in het teken van de Koningsloop

10 april 2023 | Erik-Jan Berends

Voor jong en oud uit Wijhe en omgeving is het een vaste prik. De avond voor Koningsdag staat in het teken van de Koningsloop. Honderden sportievelingen gaan weer zorgen voor een feestelijke start van de oranjefestiviteiten. Hardlopers, inschrijven kan nog!
Lees verder

Partners en verenigingen in Olst-Wijhe krijgen steun bij verduurzaming

7 april 2023 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft vorig jaar de gevolgen onderzocht van de hoge energieprijzen voor maatschappelijke partners en verenigingen.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe stemt in met extra geld voor kindcentra

7 april 2023 | Erik-Jan Berends

Het realiseren van de kindcentra in Olst en Wijhe komt naderbij. Daarvoor zijn de afgelopen weken belangrijke besluiten genomen. De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft op 27 maart unaniem ingestemd met de extra middelen die nodig zijn vanwege de hoge inflatie, de sterk gestegen bouwprijzen en de oplopende rente. Dit betekent dat de gemeente voor Wijhe 13,6 miljoen euro reserveert in plaats van de begrootte 10,4 miljoen euro voor de komende vijftig jaar.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt nog een Open Dag stamboomonderzoek

4 april 2023 | Erik-Jan Berends

Nog één keer voor de zomer begint, houdt de Historische Vereniging Wijhe een Open Dag stamboomonderzoek. Iedereen is welkom om hiervan gebruik te maken. De open dag is op zaterdag 8 april.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe zoekt nieuwe burgemeester

4 april 2023 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester als opvolger van Ton Strien die op 1 september 2022 afscheid nam.
Lees verder

Gastvrij Wijhe viert Pasen met gouden eieren en activiteiten voor kinderen

4 april 2023 | Erik-Jan Berends

De eerste eieren-tellers zijn al gesignaleerd. Evenals in voorgaande jaren liggen er weer gouden paaseieren in de winkels van Wijhe. Voor de beste tellers ligt een grote Paashaas van chocolade klaar. De wedstrijd loopt tot en met dinsdag 11 april, maar op zaterdag 8 april er is meer te doen in het dorp.
Lees verder

College doet onderzoek naar verkeer en parkeren in winkelcentrum Wijhe

29 maart 2023 | Erik-Jan Berends

De Langstraat in Wijhe heeft een goede toekomst als winkelstraat voor eigen inwoners en passanten als het aanbod van horeca en winkels op het huidige niveau blijft. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van BRDG Advies dat de gemeente Olst-Wijhe samen met ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe heeft laten opstellen.
Lees verder

Fiets/voetgangerstunnel met kunstwerk in Olst wordt vrijdag feestelijk geopend

29 maart 2023 | Erik-Jan Berends

De fiets/voetgangerstunnel aan de Ter Stegestraat in Olst wordt op vrijdag 31 maart feestelijke geopend. Dan wordt ook het grote kunstwerk ‘De Tijdmachine’ in de tunnel onthuld. Het festijn begint om 13.30 uur en iedereen is uitgenodigd. Vanaf 14.30 kunnen alle voetgangers en fietsers van de tunnel gebruikmaken.
Lees verder

OV-ambassadeurs komen op 11 april weer in Wijhe

29 maart 2023 | Erik-Jan Berends

Wie met het openbaar vervoer wil gaan reizen en daarbij even wat steun kan gebruiken, kan de hulp inroepen van OV-ambassadeurs. Die zijn op dinsdag 11 april van 10.30 tot 12.00 in het Noaberhuus aan de Langstraat 69 in Wijhe. Zij helpen graag het gemak van het openbaar vervoer te ervaren.
Lees verder

Houtdraaierij Salland exposeert bij galerie De Verbeelding

20 maart 2023 | Erik-Jan Berends

Galerie/Atelier de Verbeelding in Wijhe heeft op zaterdag 25 en zondag 26 maart weer Open Weekend. Voor het eerst is Houtdraaierij Salland gastexposant met houten schalen van inlands hout.
Lees verder

Klooster Nieuw Sion viert uitbundig Pasen

20 maart 2023 | Erik-Jan Berends

Rondom Pasen zijn er tal van activiteiten op Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Naast de jaarlijkse Paasretraite vanaf Witte Donderdag en een Stiltewandeling op Stille zaterdag biedt de koffieschenkerij van het klooster een speciale Paas High Tea aan op Eerste en Tweede Paasdag.
Lees verder

‘Veermans Hof IJsselflora’ is weer klaar voor publiek

20 maart 2023 | Erik-Jan Berends

Tijdens NL Doet en op zaterdag 11 maart hebben zo’n twintig personen heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ weer helemaal klaargemaakt voor het publiek. De paden zijn geveegd, de perken schoongemaakt, het gastenboek ligt klaar en de eerste naambordjes zijn weer geplaatst.
Lees verder

KrachtvanSalland-cheque ondersteunt lokale Sallandse initiatieven

11 maart 2023 | Erik-Jan Berends

In vier regio’s in Overijssel helpen de initiatievencoaches van de provincie Overijssel bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen.
Lees verder

‘Bij Annemarie’ coacht gezinnen, kinderen en opvoeders

7 maart 2023 | Erik-Jan Berends

(ADVERTENTIE)

Even voorstellen
Mijn naam is Annemarie Logtenberg, ik ben geboren op 10 februari 1980 en heb een fijne man en drie geweldige kinderen. We wonen in het buitengebied op een boerderij met dieren.
Lees verder

De Historische Vereniging Wijhe is ook in maart weer actief

6 maart 2023 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe heeft op elke tweede zaterdag van de maand (in principe van september tot en met april) Open Dag stamboomonderzoek. Op zaterdag 11 maart zijn geïnteresseerden tussen 10.00 en 16.00 uur weer van harte welkom.
Lees verder

Inschrijving voor de Koningsmarkt is geopend

6 maart 2023 | Erik-Jan Berends

Koningsdag wordt ook dit jaar weer uitbundig gevierd in Wijhe. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Populair onderdeel is de Koningsmarkt in de Langstraat. Wie daar een mooi plekje wil bemachtigen, kan zich nu al inschrijven.
Lees verder

Jasper Hofman en Nienke van Dijken presenteren ‘De koe zonder veren!’

6 maart 2023 | Erik-Jan Berends

‘De koe zonder veren!’ is de bijzondere titel voor alweer het derde prentenboek van Nienke van Dijken en Jasper Hofman. Op zaterdag 11 maart van 14.30 tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom tijdens de feestelijke boekrelease bij de nieuwe boekwinkel Jacobs & Jansen in Wijhe.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe zoekt helpende handen

1 maart 2023 | Erik-Jan Berends

Het aantal bestuursleden van Verenigd Comité Wijhe bestaat momenteel uit een beperkte groep van slechts zes personen. Ze zoekt daarom helpende handen voor onder meer de collecte en het beheer van social media.
Lees verder

CDA-Europarlementariër Esther de Lange bezoekt klooster Nieuw Sion

1 maart 2023 | Erik-Jan Berends

Europarlementariër Esther de Lange van het CDA brengt zaterdag 4 maart een werkbezoek aan klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Daar gaat ze in gesprek met het bestuur van De Kracht van Salland over hun succes en de rol van het Europees beschikbaar gestelde LEADER-geld hierin.
Lees verder

Goed Veur Mekare zoekt leden voor adviescommissie

1 maart 2023 | Erik-Jan Berends

Zonnepark Noordmanshoek in Wijhe ‘draait’ sinds vorig jaar en geeft sinds de zomer van 2022 opbrengsten. Vanaf het begin, in 2018, wil de energiecoöperatie Goed Veur Mekare U.A. (GVM) de een deel van de verdiensten via een Duurzaamheidsfonds terugsluizen naar onze gemeenschap.
Lees verder

Nicolaaskerk in Wijhe geeft op 12 maart een Dialectdienst

1 maart 2023 | Erik-Jan Berends

Belangstellenden kunnen op zondagavond 12 maart genieten van een kärkdienst in dialect in de Nicolaaskärke in Wieje. De dienst begint om 19.00 uur en het thema is ‘Toekomst’.
Lees verder

Investering in kindcentra in Wijhe en Olst wordt ruim tien miljoen euro hoger

22 februari 2023 | Erik-Jan Berends

De hoge inflatie, de sterk gestegen bouwprijzen en de oplopende rente zijn nationale en internationale economische ontwikkelingen die ook de gemeente Olst-Wijhe raken. Voor het realiseren van de kindcentra in Olst en Wijhe betekent dit dat de kosten hoger zijn dan enkele jaren geleden berekend. Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom de gemeenteraad voor om ter compensatie van de stijgende kosten extra geld beschikbaar te stellen.
Lees verder

‘Alle ballen op Bertha’ brengt veel vertier in de Herxer Marke

12 februari 2023 | Erik-Jan Berends

Toneelgroep De Marke Spelers uit Herxen bracht afgelopen weekend ‘Alle ballen op Bertha’ op de planken in dorpshuis de Herxer Marke in Herxen. De klucht stond bol van verrassingen en hilariteit. Waar ging het over?
Lees verder

Wijhe loopt uit voor kleurrijke carnavalsoptocht

11 februari 2023 | Erik-Jan Berends

Het was groot feest zaterdagmiddag in het winkelcentrum van Wijhe. Als vanouds trok de carnavalsoptocht door het centrum, gadegeslagen door veel, heel veel toeschouwers.
Lees verder

Trias Jeugdhulp en Pactum Pleegzorg Dichtbij zoeken passende pleeggezinnen

11 februari 2023 | Erik-Jan Berends

Pleegzorg Dichtbij, begonnen als een proef van kindgericht werven in de zorgregio Noord Veluwe Midden IJssel blijkt zo succesvol te zijn, dat Pactum dit inmiddels standaard mag aanbieden in de zorgregio en daarnaast in de samenwerking met Trias ook in IJsselland.
Lees verder

Boomklever staat centraal op expositie in infocentrum

11 februari 2023 | Erik-Jan Berends

Op de vide van het Infocentrum IJssel Den Nul is van 14 februari tot en met 7 mei een expositie te zien over de Boomklever en andere vogels rond de IJssel.
Lees verder

VVD: ‘Inrichting Noordmanshoek Wijhe is gemiste kans voor lokale woningmarkt’

9 februari 2023 | Erik-Jan Berends

Een meerderheid van de gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft op 6 februari ingestemd met het plan verder te gaan met het ontwikkelen van een landgoed met woningen op Noordmanshoek in Wijhe. De VVD-fractie heeft tegen dit plan gestemd.
Lees verder

RIVM en GGD beginnen inhaalcampagne HPV-vaccinatie

8 februari 2023 | Erik-Jan Berends

Het RIVM komt, in nauwe samenwerking met de GGD-en, met een inhaalcampagne HPV-vaccinatie voor jongvolwassenen. HPV kan kanker in de mond- en keelholte, bij de penis, anus, vagina, schaamlippen en baarmoederhals veroorzaken. De vaccinatie beschermt tegen deze zes soorten kanker.
Lees verder

Meer wegen in Olst-Wijhe gaan naar 30 kilometer per uur

7 februari 2023 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe wil haar wegennetwerk volgens het Duurzaam Veilig principe verder ontwikkelen. Concreet betekent dit dat voor enkele wegen in de gemeente Olst-Wijhe in de komende jaren de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 30 kilometer per uur.
Lees verder

Loop eens binnen bij de Historische Vereniging Wijhe

5 februari 2023 | Erik-Jan Berends

Bij de Historische Vereniging Wijhe is op zaterdag 11 februari weer een open dag stamboomonderzoek. De vrijwilligers van de Werkgroep Genealogie zijn van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig in het gebouw aan Langstraat 52.
Lees verder

OV-ambassadeurs maken mensen wegwijs in het openbaar vervoer

5 februari 2023 | Erik-Jan Berends

Wie met het openbaar vervoer wil gaan reizen en daarbij even wat steun kan gebruiken, kan de hulp inroepen van OV-ambassadeurs. Die zijn op dinsdag 14 februari van 10.30 tot 12.00 in het Noaberhuus aan de Langstraat 69 in Wijhe. Zij helpen graag het gemak van het openbaar vervoer te ervaren.
Lees verder

Winkels in Wijhe bieden een weekend vol voordeel

5 februari 2023 | Erik-Jan Berends

Koopjesjagers kunnen op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari weer hun slag slaan in Gastvrij Wijhe. Aan het einde van het modeseizoen schonen de ondernemers hun wintervoorraden op en bieden de laatste stuks aan voor de allerlaagste prijzen.
Lees verder

Showkorps Amicitia Boerhaar brengt ‘Een goed stukje muziek’

27 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Showkorps Amicitia uit Boerhaar heeft op 28 en 29 januari haar jaarlijkse uitvoering. Iedereen is natuurlijk welkom om te komen genieten.
Lees verder

Galerie/Atelier de Verbeelding in Wijhe houdt Open Weekend

23 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Galerie/Atelier de Verbeelding in Wijhe staat op zaterdag 28 en zondag 29 januari in het teken van Open Weekend. Er  is een interessante expositie te zien.
Lees verder

Toneelgroep Boerhaar speelt op 10, 11 en 12 maart ‘Foute scouten’

23 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Toneelgroep Boerhaar staat, na twee jaar afwezigheid vanwege corona, in de startblokken om de voorstelling ‘Foute scouten’ op te voeren.
Lees verder

Expositie ‘Spontaan ontstaan’ is te zien in het Weijtendaal

23 januari 2023 | Erik-Jan Berends

In zorgcentrum het Weijtendaal is tot eind februari de expositie ‘Spontaan ontstaan’ te bewonderen.
Lees verder

Nieuw Sion komt met bijzondere Kloosteravond met broeder Paulus

20 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Op klooster Nieuw Sion wordt op vrijdag 27 januari een bijzondere Kloosteravond gehouden. Een heerlijk kloosterdiner van de nieuwe chef-kok van de kloosterschenkerij, geïnspireerd op ingrediënten uit de moestuin, wordt gecombineerd met een inhoudelijk programma door broeder Paulus, als monnik in het verleden woonachtig in Abdij Sion.
Lees verder

De Marke Spelers uit Herxen brengen ‘Alle ballen op Bertha’ op de planken

20 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Toneelgroep De Marke Spelers uit Herxen speelt op 10 en 11 februari ‘Alle ballen op Bertha’. De voorstellingen zijn te zien in het prachtig verbouwde Dorpshuis de Herxer Marke in Herxen. Komt dat zien!
Lees verder

Hoogwater in de IJssel inspireert fotografen

20 januari 2023 | Erik-Jan Berends
Het water in de IJssel staat hoog en dat levert mooie plaatjes op. Jan Heideman maakte er een aantal mooie foto’s en stuurde ze naar info@nieuwsuitwijhe.nl.

Lees verder

Salland Loont zoekt ervaren vogeltellers in omgeving Wijhe

18 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Verschillende agrariërs in het gebied Salland-Noord zetten zich in voor meer biodiversiteit op hun perceel. Maar wat is het effect van deze maatregelen op de vogelstand? Om een antwoord te vinden op die vraag is Natuur en Milieu Overijssel (NMO) op zoek naar ervaren vogeltellers die mee willen doen in het project Salland Loont.
Lees verder

Hart van de Boskamp krijgt verder vorm

18 januari 2023 | Erik-Jan Berends

De proef gebiedsaanpak op de Boskamp is in september 2021 begonnen met de bedoeling om aan een nieuw dorpshart te bouwen. Vanuit de samenwerking tussen de Belangengroep Beter Boskamp (BBB), de werkgroep Jong en Oud Olst-Wijhe, de kerk, Carinova, SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe is met de bijdragen van inwoners eind juni 2022 een gebiedsagenda gepresenteerd.
Lees verder

Vriendendiensten opent zelfregiecentrum in gemeente Olst-Wijhe

18 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Vriendendiensten opent een zelfregiecentrum voor inwoners van gemeente Olst-Wijhe. Mensen met een (psychische) kwetsbaarheid kunnen vanaf 2 februari iedere dinsdag en donderdag van 13.00 tot 16.30 uur terecht in het zelfregiecentrum in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst.
Lees verder

College Olst-Wijhe bezoekt de Elshof

9 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe gaat op donderdag 19 januari op bezoek bij de Elshof.
Lees verder

Stamboomonderzoek en Dialectcafé bij de Historische Vereniging Wijhe

9 januari 2023 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe heeft voor zaterdag 14 januari van 10.00 tot 16.00 uur weer een open dag genealogie georganiseerd. Iedereen kan dan binnenlopen aan de Langstraat 52 met alle vragen over de stamboom of herkomst van hun familie.
Lees verder

Ook de kerkklokken in Wijhe luiden voor actie Kerkbalans

9 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Veel kerken luiden op zaterdag 14 januari de klokken voor de Actie Kerkbalans. Ook de klokken van de Nicolaaskerk in Wijhe luiden die dag om 13.00 uur en de Actie Kerkbalans vlag wordt gehesen bij de Nicolaaskerk aan de Langstraat.
Lees verder

Feestelijk verlichte trekkers rijden langs Sallandse zorgcentra

4 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Een bonte stoet verlichte trekkers rijdt op zaterdagavond 7 januari langs de verzorgingshuizen in Salland. Iedereen die het leuk vindt om te komen kijken, is welkom.
Lees verder

Burgemeester en wethouders Olst-Wijhe bezoeken Wesepe

4 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe bezoekt op donderdag 12 januari Wesepe.
Lees verder

Muzikanten uit Wijhe verzorgen Nederpop avond

4 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Acht Wijhese muzikanten verzorgen op zaterdag 14 januari een Nederpop avond in het Capellenborgtheater in Wijhe. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe houdt inloopavond over opvanglocatie Oekraïners

2 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Omwonenden en belangstellenden kunnen op woensdagavond 11 januari van 18.30 tot 20.00 uur een kijkje nemen in de nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in de voormalige Rabobank aan de Oranjelaan 10 in Wijhe. Op dit moment legt de aannemer de laatste hand aan de verbouwing van het pand.
Lees verder

Hoofdprijs Decemberactie Wijhe is voor Bjorn van Emmen

2 januari 2023 | Erik-Jan Berends

Nog vóór de trekking van de grote Oudejaarsloterijen werd in Wijhe al duidelijk wie de hoofdprijs had gewonnen in de decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe. Bjorn van Emmen kwam als winnaar uit de bus en kan tien keer genieten van een haarbehandeling bij Hairstudio Lise.
Lees verder

COA houdt inloopmiddag bij noodopvanglocatie Summercamp

30 december 2022 | Erik-Jan Berends

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft voor dinsdag 3 januari 2023 een inloopmiddag bij de noodopvanglocatie Summercamp Heino georganiseerd. Op deze locatie worden sinds begin november minderjarige asielzoekers opgevangen. Iedereen is van harte welkom tussen 13.30 en 15.30 uur. 
Lees verder

Kom vlinders en planten tellen in Heino of Wijhe

27 december 2022 | Erik-Jan Berends

Steeds meer boeren zetten zich in om de biodiversiteit op hun land te vergroten. Om te kijken wat het effect is van deze maatregelen, worden vlinders en plantensoorten geteld op de boerenpercelen. Voor komend jaar zoekt het project Salland Loont nog nieuwe vrijwilligers in Heino en Wijhe.
Lees verder

Een kerst- en nieuwjaarsgroet van Nieuws uit Wijhe

24 december 2022 | Erik-Jan Berends

De redactie van digitaal platform Nieuws uit Wijhe wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2023!

Gedeputeerde neemt Toekomstvisie Salland in ontvangst

23 december 2022 | Erik-Jan Berends

Gedeputeerde Roy de Witte heeft op woensdag 21 december het eerste exemplaar van de Toekomstvisie voor Salland 2023-2030 ontvangen uit handen van Sallander Ramon Witteveen. De visie zet een stip op de horizon voor 2030, geeft gezamenlijke richting, of het nou gaat om landbouw, wonen, onderwijs, natuur, zorg, energie, landschap of werk.
Lees verder

Extra trekking Decemberactie Wijhe levert weer blije winnaars op

19 december 2022 | Erik-Jan Berends

In de Langstraat in Wijhe was zaterdag 17 december weer een extra trekking van de Decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe.
Lees verder

College Olst-Wijhe stelt stedenbouwkundige visie voor het SPOC-terrein vast

19 december 2022 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe heeft de stedenbouwkundige visie voor het SPOC-terrein in Wijhe vastgesteld. Met deze visie wordt de ruimtelijke kwaliteit van het SPOC-terrein bewaakt en kunnen nieuwe initiatieven hieraan worden getoetst.
Lees verder

Erna Hemeltjen presenteert haar boek bij DA Bourquin

19 december 2022 | Erik-Jan Berends

Erna Hemeltjen uit Wijhe presenteert op donderdag 22 en vrijdag 23 december haar kookboek ‘Puur smakelijk voor iedereen’ bij DA-Bourquin aan de Langstraat 66 in Wijhe.
Lees verder

Er wordt geschaatst op de Tichelgaten

15 december 2022 | Erik-Jan Berends

Op de Tichelgaten bij Herxen wordt geschaatst. Een paar dagen vorst waren genoeg om de voormalige kleigaten van een goede laag ijs te voorzien.
Lees verder

Kerstwandeling ‘Levenslicht’ loopt door beide kerken in Wijhe

15 december 2022 | Erik-Jan Berends

De Protestantse Gemeente Wijhe heeft voor zaterdag 24 december een kerstwandeling georganiseerd. Iedereen is welkom.
Lees verder

IVN-Olst-Wijhe valt in de prijzen

13 december 2022 | Erik-Jan Berends

Peter Hermans, lid van Provinciale Staten en Gini Hogeslag van de Kracht van Salland, beiden werkzaam bij Provincie Overijssel, hebben op naandag 5 december de Overijsselse vrijwilligersprijs 2022 uitgereikt aan de werkgroep Landschapsonderhoud IVN-Olst-Wijhe.
Lees verder

Ondernemerskring Olst-Wijhe beleeft kick-off

13 december 2022 | Erik-Jan Berends

In het Holstohuus in Olst was op dinsdag 6 december de kick-off bijeenkomst van Ondernemerskring Olst-Wijhe. In het bijzijn van ruim honderd ondernemers, de gemeente en Regio Zwolle plantten de initiatiefnemers, Erwin van Weeghel, Peter Traas en Bas Jansen, het eerste zaadje om als ondernemerscollectief een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van het ondernemersklimaat.
Lees verder

Wijhese kerstmarkt is in volle glorie terug

11 december 2022 | Erik-Jan Berends

Het ontbrak er nog maar net aan dat het sneeuwde, verder waren zaterdag alle elementen aanwezig voor een geslaagde kerstmarkt in Wijhe. En dat werd het. De hele avond trokken honderden bezoekers door de sfeervol ingerichte Langstraat.
Lees verder

Windesheimstudenten onderzoeken energietransitie in Salland

6 december 2022 | Erik-Jan Berends

Hoe kun je Sallanders bewustmaken van de urgentie van de energietransitie? Met die vraag zijn vier studenten van het Windesheim Honours College een onderzoek gestart.
Lees verder

Dialectcafé Wijhe: ku’j plat proaten …

6 december 2022 | Erik-Jan Berends

Ben je benieuwd naar de streektaal? Kom dan op woensdag 14 december dan naar de Historische Vereniging Wijhe aan de Langstraat 52.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe is extra actief op 10 december

4 december 2022 | Erik-Jan Berends

De leden van de Historische Vereniging Wijhe aan de Langstraat 52 zijn volop in touw op zaterdag 10 december. De hele dag kan je er terecht voor stamboomonderzoek en ’s avonds is de vereniging actief tijdens de kerstmarkt.
Lees verder

Schrijf je in voor pubquiz Beste Muziekkenner van Olst

4 december 2022 | Erik-Jan Berends

De Beste Muziekkenner van Olst is weer helemaal terug. In de afgelopen twee jaar kon de pubquiz geen doorgang vinden. Nu kan je je weer inschrijven tot zaterdag 10 december 23:00 uur.
Lees verder

Populaire kerstmarkt in Wijhe is terug van weggeweest

4 december 2022 | Erik-Jan Berends

De kerstmarkt in Wijhe is terug van weggeweest. De gezelligste kerstmarkt van Salland staat op zaterdagavond 10 december van 18.00 tot 21.00 uur weer in het centrum van het gastvrije dorp opgesteld. Vooraf, om 15.00 uur, is er een Festival of Lessons and Carols in de Nicolaaskerk.
Lees verder

Provincie draagt dit jaar bij aan dertig Sallandse initiatieven

2 december 2022 | Erik-Jan Berends

Met hulp van de Kracht van Salland-cheque zijn in 2019, 2020 en 2021 bijna honderd mooie initiatieven gerealiseerd. Dit jaar kregen nog eens dertig initiatieven een bijdrage toegekend.
Lees verder

Boeren zetten Salland in de spotlights

1 december 2022 | Erik-Jan Berends

Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland hebben voor vrijdagavond 16 december een verlichte boerderijenroute georganiseerd. De route is opgezet onder het landelijke thema ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’.
Lees verder

Olst-Wijhe zet vaart in nieuwbouw Wengelerhoek 

1 december 2022 | Erik-Jan Berends

In Olst-Wijhe is de woningnood hoog en daarom heeft de gemeente de ambitie om de komende jaren te groeien met duizend tot twaalfhonderd woningen. Eén van de plekken waar dat kan, is Wengelerhoek aan de zuidkant van Wijhe. Het college van burgemeester en wethouders besprak afgelopen week de reacties op de Structuurvisie en de financiën voor de nieuwbouwlocatie. Naar verwachting neemt de raad binnenkort hierover een besluit.
Lees verder

Lessons and Carols vormt opmaat naar de kerstmarkt in Wijhe

28 november 2022 | Erik-Jan Berends

De stichting Vrienden Nicolaaskerk Wijhe heeft een prachtig concert op het programma gezet. Dat concert in de kerk vormt een mooie opmaat naar de kersttijd en naar de kerstmarkt van Gastvrij Wijhe. In plaats van een traditioneel kerstconcert voert Heino Vocaal op zaterdagmiddag 10 december om 15.00 uur in de Nicolaaskerk het Festival of Lessons and Carols uit. Daarna volgt de kerstmarkt die om 18.00 uur begint.
Lees verder

Woningeigenaren in Olst-Wijhe kunnen weer een gratis energiescan laten doen

28 november 2022 | Erik-Jan Berends

Zo’n driehonderd inwoners van Olst-Wijhe met een koopwoning vroegen in de afgelopen jaren een energiescan aan. De ervaringen zijn positief. Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom opnieuw tweehonderd gratis energiescans beschikbaar om inwoners te stimuleren hun woning duurzamer te maken.
Lees verder

Populaire kerstmarkt in Wijhe biedt nog plek

27 november 2022 | Erik-Jan Berends

De kerstmarkt in Wijhe, door velen gezien als de gezelligste van Salland, is dit jaar op zaterdagavond 10 december van 18.00 tot 21.00 uur. Maar liefst 35 kramen zijn al besproken, maar er kunnen nog een paar bij.
Lees verder

Andrea de Weerdt exposeert in De Verbeelding

23 november 2022 | Erik-Jan Berends

De Winterexpositie van galerie/atelier De Verbeelding in Wijhe begint in het weekend 26 en 27 november met gastexposant Andrea de Weerdt uit Heino.
Lees verder

Sinterklaas en zijn Pieten arriveren met de boot in Wijhe

21 november 2022 | Erik-Jan Berends

De komst van Sinterklaas naar Wijhe was afgelopen zaterdag extra spannend voor de kinderen. Het was immers inmiddels twee jaar geleden dat de Sint en zijn Pieten met de boot naar Gastvrij Wijhe waren gekomen.
Lees verder

Leerlingen Capellenborg Wijhe wisselen van gedachten over vrijheid

20 november 2022 | Erik-Jan Berends

Leerlingen van MAVO 3/4 en HAVO 3, 4 en 5 van de Capellenborg hebben woensdagmorgen tijdens een College Tour in de Nicolaaskerk in Wijhe gesproken over het thema ‘77 jaar Vrijheid. Is dat wel zo vanzelfsprekend?’. Hun gasten waren Özcan Akyol, Mart de Kruif en Caecilia van Peski.
Lees verder

College Olst-Wijhe bezoekt Den Nul

19 november 2022 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe bezoekt op donderdag 24 november Den Nul. De bijeenkomst is bij Eten & Drinken BIJRipperda en begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom.
Lees verder

Sinterklaas en zijn pieten naderen Wijhe

14 november 2022 | Erik-Jan Berends

Sinterklaas is met zijn pakjesboot onderweg naar Wijhe. Naar verwachting meert hij zaterdag 19 november met zijn pieten rond 13.45 uur aan bij de Loswal, ongetwijfeld opgewacht door heel veel kinderen.
Lees verder

Praat mee over een aantrekkelijkere IJssel en Overijssels kanaal

12 november 2022 | Erik-Jan Berends

Bij Landgoed Groot Zwaaftink in Heeten wordt op vrijdagmiddag 25 november van 12.00 tot 16.00 uur het Salland Café ‘Verslingerd aan het Sallandse water’ gehouden.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe verkoopt échte Wijhese kerstkaarten

10 november 2022 | Erik-Jan Berends

Met foto’s van Jan Amse en Gerrit Oosterbroek heeft de Historische Vereniging Wijhe een set van vijf kerstkaarten samengesteld. De kaarten zijn alle in ‘kerstige’ sferen en de foto’s zijn gemaakt op bekende en herkenbare plekken in Wijhe.
Lees verder

Johannah de Vries en Anneke Mensink exposeren in Infocentrum IJssel Den Nul

10 november 2022 | Erik-Jan Berends

Johannah de Vries (tekeningen) en Anneke Mensink (beelden) exposeren van 14 november tot en met 15 januari 2023 op de vide van het Infocentrum IJssel Den Nul.
Lees verder

Op locatie Tellegenschool in Wijhe komen 25 woningen

10 november 2022 | Erik-Jan Berends

Gemeente Olst-Wijhe wil de locatie van de voormalige Tellegenschool in Wijhe herontwikkelen naar woningbouw. Hiervoor startte zij een openbare biedprocedure waarbij ontwikkelaars plannen in konden indienen. 
Lees verder

Özcan Akyol is te gast bij Capellenborg College Tour in Wijhe

9 november 2022 | Erik-Jan Berends

In de Nicolaaskerk in Wijhe is op woensdag 16 november van 11.00 tot 12.00 uur de Capellnborg College Tour. In een collegetour-achtige setting stellen leerlingen van mavo 3/4 en havo 3, 4 en 5 van de Capellenborg school vragen aan een panel van drie gasten bestaande uit Özcan Akyol (schrijver, programmamaker en columnist), Mart de Kruif (voormalig commandant Landstrijdkrachten) en kapitein-luitenant-ter-zee Caecilia van Peski.
Lees verder

Erfcoaches bieden hulp aan de keukentafel

9 november 2022 | Erik-Jan Berends

Het lijkt soms wel de omgekeerde wereld dat een agrarisch ondernemer op basis van een kamerbrief aan een erfcoach vraagt wat hij moet doen. ‘In die kamerbrief staat van alles over ons. Vertel jij me maar wat ik moet doen.’ En daar zit je dan als erfcoach.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe maakt isoleren makkelijker

9 november 2022 | Erik-Jan Berends

De prijzen voor gas en stroom zijn ongekend hoog. Een goed moment dus om te besparen op energie. Want wat je niet verbruikt, hoef je ook niet te betalen. Isoleren is een goede manier om te besparen. De gemeente Olst-Wijhe maakt het haar inwoners graag makkelijk met een inkoopactie woningisolatie.
Lees verder

Inwoners uit Olst-Wijhe kunnen corona-herhaalprik halen in Olst

7 november 2022 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland opent extra vaccinatielocaties, waaronder in het Holstohus in Olst. Vanaf 15 november kunnen inwoners uit de gemeente Olst-Wijhe en omgeving zich daar laten vaccineren. Zij kunnen hiervoor een afspraak maken op planjeprik.nl of door te bellen naar 0800-7070.
Lees verder

Vrijheidsconcert brengt sfeer in de Nicolaaskerk Wijhe

6 november 2022 | Erik-Jan Berends

Meer dan 250 bezoekers van jong tot oud hebben donderdag 3 november genoten van het Vrijheidsconcert dat tweemaal werd uitgevoerd in de Nicolaaskerk in Wijhe.
Lees verder

Lebuinusdag begint met eerste Communie en Vormsel

6 november 2022 | Erik-Jan Berends

De R.K. -parochie in Zuidwest Salland viert op zondag 13 november weer haar jaarlijkse parochiefeest met de Lebuinusdag. Die ochtend is er om 10.30 uur een Eucharistieviering in de Broederenkerk in Deventer voor alle parochianen, jong en oud.
Lees verder

Drie kunstenaars openen hun atelier in Wijhe

6 november 2022 | Erik-Jan Berends

Drie kunstenaars uit Wijhe zetten op zaterdag 12 en zondag 13 november de deuren van hun ateliers open. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de ateliers van Henny Schaapman, Christien de Jong en Claudia van de Leur.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe heeft weer Open Dag stamboomonderzoek

6 november 2022 | Erik-Jan Berends

Bij de Historische Vereniging Wijhe zitten op zaterdag 12 november van 10.00 tot 16.00 uur weer vrijwilligers klaar om je te helpen met onderzoek naar je familiegeschiedenis.
Lees verder

Ondernemers in Olst-Wijhe verenigen zich

3 november 2022 | Erik-Jan Berends

‘De beste uitgangspositie voor ondernemen en ondernemers realiseren in Olst-Wijhe’, dat is de doelstelling van de ondernemerskring Olst-Wijhe in oprichting. In de hele gemeente is nog geen goed georganiseerd en overkoepelend ondernemerscollectief, maar dat is wel de randvoorwaarde, volgens de initiatiefnemers.
Lees verder

Gratis workshop over meer natuurlijke keuzes leren maken in wonen en leven

3 november 2022 | Erik-Jan Berends

Wil je leren thuis meer natuurlijke en duurzame keuzes te maken? Meld je dan nu aan voor de gratis workshop ‘Natuurlijke keuzes maken in wonen en leven’ op 9 november bij Het Natuurlijk Huus in Raalte.
Lees verder

Wethouder Marcel Blind opent park Woeste Wijhe

2 november 2022 | Erik-Jan Berends

Wethouder Marcel Blind heeft woensdagmiddag park Woeste Wijhe, tussen de Omloop en de wijk Krijtenberg, officieel geopend. Hij deed dit door met een één van de kinderen een naambordje te onthullen.
Lees verder

Sinterklaas en zijn Pieten krijgen warme ontvangst in Wijhe

2 november 2022 | Erik-Jan Berends

Sinterklaas zet op 12 november met z’n Pieten weer voet aan wal in Nederland. Op zaterdag 19 november komt hij met de boot in Wijhe aan, hopelijk vergezeld door veel Wijhese kinderen uit de groepen 2, 3 en 4. De uitnodigingen met de inleverstrook worden verspreid via de scholen.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat wilgen knotten. Help je mee?

30 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

De tweede knotdag van de vrijwilligersploeg van IVN Landschapsonderhoud Olst-Wijhe is op zaterdag 12 november van 08.30 tot 13.30 uur. Elke tweede zaterdag van de maand gaat een groep van ongeveer twintig mensen aan de slag met het knotten van wilgen. Hulp is altijd welkom.
Lees verder

Goed Veur Mekare compenseert aardgas met nieuwe Nederlandse voedselbossen

26 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

“Het klimaat en de biodiversiteit staan flink onder druk”, meldt coöperatie Goed Veur Mekare. Ze gaat daarom deze winter samen met zeventig andere lokale energiecoöperaties binnen het OM Nieuwe Energie collectief, maar liefst 30.000 bomen en struiken planten in nieuw aan te leggen Nederlandse voedselbossen om CO2-uitstoot op te vangen en te investeren in een duurzame voedselvoorziening en grotere biodiversiteit.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe organiseert ontbijtsessie ‘Zon op Bedrijfsdak’

23 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

Voor ondernemers uit Olst-Wijhe die belangstelling hebben voor het plaatsen van zonnepanelen op hun bedrijfsdak heeft de gemeente Olst-Wijhe voor woensdag 2 november van 08.00 tot 09.30 uur een ontbijtsessie georganiseerd. De bijeenkomt wordt gehouden in brasserie Op Duur in Den Nul.
Lees verder

Natuur voor Elkaar trekt met de Groene Karavaan door Salland

21 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

De eerste Groene Karavaan van het programma Natuur voor Elkaar gaat op zaterdag 29 oktober van start in Deventer. Twee weken lang kunnen inwoners van Deventer, Raalte en Olst-Wijhe genieten van talrijke groene activiteiten in hun omgeving.
Lees verder

Verkoop van kaarten voor het ‘Vrijheidsconcert’ in Wijhe is geopend

16 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

In de Nicolaaskerk, in het centrum van Wijhe, is op donderdag 3 november om 19.00 en 20.45 uur een ‘Vrijheidsconcert’. Het zijn de uitgestelde concerten naar aanleiding van de viering van 75 vrijheid in 2020. De kaartverkoop is geopend.
Lees verder

‘Financieel toekomstbeeld Olst-Wijhe is positief’

16 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

Het financiële beeld van de gemeente Olst-Wijhe is voor de komende jaren positief, meldt de gemeente in een persbericht. “Dit blijkt uit de begroting en de meerjarenraming die het college heeft opgesteld en op 7 november voorlegt aan de gemeenteraad ter vaststelling.”
Lees verder

Voorstelling ‘Het Oranjehotel’ is goed bezocht

16 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

Meer dan 230 bezoekers hebben op dinsdag 11 oktober in de Nicolaaskerk in Wijhe twee optredens van de bijzondere voorstelling ‘Het Oranjehotel’ bijgewoond.
Lees verder

‘Horeca-boer’ Leon Ripperda ontvangt Waarde-Ring

14 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

Ze werken alle drie, samen met hun partners, op een bijzondere wijze aan de relatie tussen burger en boer. Daarom ontvingen Leon Ripperda , Heleen Lansink en Geertjan Kloosterboer uit handen van gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher de Boer-Burger Waarde-Ring van de provincie Overijssel.
Lees verder

Coöperatie organiseert Natuurwerkdag op Zonnepark Noordmanshoek in Wijhe

12 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

Om te zorgen dat verschillende planten de ruimte krijgen op zonnepark Noordmanshoek, moeten er dit najaar jonge wilgen worden getrokken. Daarom heeft de coöperatie Goed Veur Mekare voor zaterdag 15 oktober een natuurwerkdag georganiseerd. Kom je ook?
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen bouwen versneld 76 woningen in Olst-Wijhe

7 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

De woningmarkt staat onder grote druk, ook in Olst-Wijhe. Het kost veel tijd om nieuwe woningbouwlocaties te ontwikkelen. Om toch snel een oplossing te bieden voor mensen die nu een woning nodig hebben, realiseren gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen 76 flexwoningen in de dorpen Olst en Wijhe. Het streven is dat we de eerste woningen voorjaar 2023 plaatsen.
Lees verder

GroenLinks is blij met de plannen voor flexwoningen Olst en Wijhe

6 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

GroenLinks is blij met de plannen om flexwoningen te bouwen in Olst en Wijhe. “Duurzaam, lokale aannemers en snel woonruimte voor mensen die het hard nodig hebben”, meldt fractievoorzitter Miriam Zijp.
Lees verder

Boeren in Overijssel bespreken kansen voor koolstofvastlegging in grasland

5 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

Zo’n twintig boeren kwamen maandagavond bij elkaar op de Maathoeve in Heeten om te praten over grasland. Dat klinkt niet zo bijzonder, maar niets is minder waar. De bijeenkomst ging namelijk over koolstofvastlegging in grasland, volgens de methode Blijvend Grasland van de Stichting Nationale Koolstofmarkt.
Lees verder

Hoe ziet Salland eruit in 2030? Praat mee

3 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

Ruim vierhonderd Sallanders hebben samen een toekomstvisie voor Salland gemaakt. De visie is in concept klaar. Op maandagavond 10 oktober wordt deze besproken in het Holstohus in Olst.  De visie zet een stip op de horizon voor 2030 en is gericht op landbouw, wonen, onderwijs, natuur, zorg, energie, landschap of werk.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt weer open dag stamboomonderzoek

3 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

Vrijwilligers van de Historische Vereniging Wijhe helpen op zaterdag 8 oktober graag belangstellenden die vragen hebben over hun stamboom of over de herkomst van hun familie.
Lees verder

Appelpersdag in Herxen in beelden

2 oktober 2022 | Erik-Jan Berends

De tiende Appelpersdag in Herxen, afgelopen vrijdag, was weer een succes.  Naast het persen van appels persen, waren er een streekmarkt, livemuziek en een wedstrijd typische gerechten. Lokale fotograaf Frank van Hienen bracht de dag in beeld.
Lees verder

Kaartverkoop voor ‘Het Oranjehotel’ is begonnen

23 september 2022 | Erik-Jan Berends

In ‘De Oranjerie’ (het voormalige Oranjehotel) in Wijhe zou in maart 2020 de voorstelling ‘Het Oranjehotel’ worden gespeeld. Door Corona moest dit op het laatste moment helaas worden uitgesteld. Nu, meer dan twee jaar later, wordt deze voorstelling alsnog opgevoerd en wel op dinsdag 11 oktober. Als locatie is dit keer gekozen voor de Nicolaaskerk in het centrum van Wijhe.
Lees verder

IVN-afdeling houdt jaarlijkse paddenstoelenwandeling

23 september 2022 | Erik-Jan Berends

IVN-afdeling ‘De Grutto’ heeft voor zondagochtend 2 oktober weer haar traditionele paddenstoelenexcursie georganiseerd. De deelnemers vertrekken om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij ‘de Zoogenbrink’ aan de Molenweg  in Olst om weer mooie exemplaren te vinden.
Lees verder

Broederschap organiseert Kevelaerlof in de basiliek van Raalte

23 september 2022 | Erik-Jan Berends

De Broederschap van Raalte en omgeving heeft voor zondag 2 oktober om 15.30 uur weer het traditionele Kevelaerlof in de basiliek van Raalte georganiseerd. Het is voor alle pelgrims die mee zijn geweest naar Kevelaer, maar zeker ook voor allen voor wie het niet mogelijk was daarbij te zijn.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe keert extra energietoeslag automatisch uit aan inwoners

23 september 2022 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft besloten om de tweede aanvullende energietoeslag van 500 euro automatisch te betalen aan de huishoudens die ook in aanmerking zijn gekomen voor de volledige eerste energietoeslag van 900 euro.
Lees verder

Toekomstvisie Reuring in Salland. Klap erop?

20 september 2022 | Erik-Jan Berends

De Kracht van Salland heeft voor maandag 10 oktober een slotbijeenkomst over de toekomstvisie van Salland georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst wordt de conceptvisie besproken en getoetst. Iedereen die op een actieve en open manier wil meedenken en meedoen is van harte welkom van 19.30 tot 22.00 uur in Holstohus in Olst.
Lees verder

Meet & Greet Ginie Ruitenbeek bij De Verbeelding 

20 september 2022 | Erik-Jan Berends

Galerie/Atelier de Verbeelding in Wijhe houdt op zaterdag 24 en zondag 25 september, beide dagen van 13.00 tot 16.00 uur, weer open weekend. Bezoekers kunnen er gastkunstenaar Ginie Ruitenbeek ontmoeten: een Meet & Greet onder het genot van een drankje en een leuk gesprek.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe houdt schoonmaakactie langs de oever van de IJssel

9 september 2022 | Erik-Jan Berends

IVN Olst-Wijhe heeft voor zaterdag 17 september, ’s morgens van 09.00 tot 12.30 uur, een schoonmaakactie langs de oever van de IJssel georganiseerd. Alle geïnteresseerden zijn welkom om te komen helpen.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe brengt afvalscheiding onder de aandacht

9 september 2022 | Erik-Jan Berends

ROVA en de gemeente Olst-Wijhe beginnen deze maand met de aanpak Terugwinnaars. Wie grondstoffen terugwint uit afval is een Terugwinnaar.
Lees verder

Gerrit Hulleman ontvangt de Kei van Wijhe 2022

2 september 2022 | Erik-Jan Berends

De aftrap van de Wiejese Diekdaegen is donderdagavond traditiegetrouw begonnen met de uitreiking van de Kei van Wijhe. Een prijs die ieder jaar naar een Wijhenaar gaat die door inzet, passie en soms tegen de klippen op boven het gemiddelde uitstijgt. Dit jaar is de prijs naar Gerrit Hulleman gegaan.
Lees verder

‘De Lange Kolk’ in Den Nul taboe na vondst drugslab

1 september 2022 | Erik-Jan Berends

Bij het mogelijke drugslab dat afgelopen zondag is gevonden in Den Nul, zijn chemische middelen aangetroffen. De Lange Kolk in Den Nul is daarom uit voorzorg voor iedereen afgesloten.
Lees verder

Kom gezellig brunchen bij de Diekdaegen

1 september 2022 | Erik-Jan Berends

De Wiejese Diekdaegen maakt het je gemakkelijk. Na al het feestgedruis slaap je op zondagochtend lekker uit en schuift dan vanaf 11.30 uur aan bij een goedverzorgde brunch.
Lees verder

Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in voormalige Rabobank Wijhe  

31 augustus 2022 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe gaat in het voormalige gebouw van de Rabobank aan de Oranjelaan in Wijhe vijftig tot zestig opvangplekken maken voor Oekraïners die daar maximaal twee jaren kunnen verblijven. De opvang van Oekraïense vluchtelingen gebeurt in nauwe samenwerking met de Veiligheidsregio IJsselland.
Lees verder

Yvonne van Mastrigt wordt waarnemend burgemeester van Olst-Wijhe

30 augustus 2022 | Erik-Jan Berends

Commissaris van de Koning Andries Heidema stelt Yvonne van Mastrigt per 5 september aan als waarnemend burgemeester van Olst-Wijhe. Deze tijdelijke benoeming sluit aan op het vertrek van burgemeester Ton Strien. De beëdiging vindt binnenkort plaats op het provinciehuis in Zwolle.
Lees verder

Rondje Pontje Rock brengt op 11 september weer muziek rond de IJssel

28 augustus 2022 | Erik-Jan Berends

Op het terras, genieten van een lekkere burger met een biertje en goede muziek. Dat is het recept van Rondje Pontje Rock op zondag 11 september. Vijf horecalocaties aan de IJssel serveren die dag tussen 11.00 en 17.00 uur niet alleen heerlijke versnaperingen maar ook niet te versmaden livemuziek.
Lees verder

Jongeren in Wijhe en Olst kunnen meedoen aan ‘Energize your life part II’

25 augustus 2022 | Erik-Jan Berends

YMCA jeugdwerk, de PKN kerken in Olst en Wijhe en WijZ Welzijn Olst-Wijhe hebben weer een gratis workshopavond georganiseerd. De workshop is er voor alle jongeren van groep 7 en 8 en klas 1 en 2. Ook dit keer is het thema ‘Energize your life’.
Lees verder

Voordeel ‘scoren’ kan weer tijdens het Restanten- & Voordeelweekend van Gastvrij Wijhe

25 augustus 2022 | Erik-Jan Berends

Het winkelgebied van Wijhe staat op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus in het teken van het Restanten- & Voordeelweekend. Het is voor klanten weer een mooie opsteker om in deze dure tijden tóch een voordelige outfit te kunnen kopen.
Lees verder

SPOC Wijhe krijgt tweede kunstgrasveld

23 augustus 2022 | Erik-Jan Berends

Op het SPOC in Wijhe wordt een tweede kunstgrasveld aangelegd. Op de plaats van het huidige kunstgrasveld, dat momenteel wordt gebruikt door Wijhe’92, de Capellenborg en de Bieënkorf, komt straks het kindcentrum.

Om voldoende ruimte te hebben voor de buitensport van de basisscholen, Wijhe’92, de Capellenborg en de Bieënkorf wordt daarom een tweede kunstgrasveld aangelegd. Deze komt op de plaats van het huidige natuurgrasveld, veld 2 van Wijhe’92.

Vrijwlliigers

Wijhe’92 gaat met vrijwilligers de werkzaamheden voorbereiden. Samen breken zij onder andere de bestrating op en verwijderen de hekwerken. Jansen Wijhe begint deze week met het grondwerk. De grond wordt op het SPOC opgeslagen, een deel bij de ijsbaan en een deel op de oude opslag naast de tafeltennisvereniging. Deze grond kan weer worden gebruikt bij de aanleg van de pumptrack en het kindcentrum.

Topgrass Sportvelden begint op 29 augustus met de aanleg van het kunstgrasveld. Het veld moet voor 14 oktober 2022 worden opgeleverd. Alle aan- en afvoer van materialen gaan via de ingang van de oude opslag.

SPOC Wijhe krijgt tweede kunstgrasveld

23 augustus 2022 | Erik-Jan Berends

Op het SPOC in Wijhe wordt een tweede kunstgrasveld aangelegd. Op de plaats van het huidige kunstgrasveld, dat momenteel wordt gebruikt door Wijhe’92, de Capellenborg en de Bieënkorf, komt straks het kindcentrum.
Lees verder

Galerie de Verbeelding in Wijhe houdt open weekend

22 augustus 2022 | Erik-Jan Berends

Galerie/Atelier de Verbeelding in Wijhe zet op zaterdag 27 en zondag 28 augustus de deuren weer open voor een open weekend.
Lees verder

Vakantie voorbij, tijd voor de Diekdaegen in Wijhe

21 augustus 2022 | Erik-Jan Berends

De organisatie van de Wiejese Diekdaegen laat – als vanouds – in het eerste week van september het bad weer vollopen. Alles leek even stil te staan, maar hét weekend van Wijhe (dit jaar van 1 tot en met 4 september) komt vol energie terug met nieuwe festiviteiten. Er is een frisse wind door het programma gegaan om het stof van de tijd weg te blazen.
Lees verder

GGD IJsselland komt met herhaalprik tegen corona

17 augustus 2022 | Erik-Jan Berends

Iedereen van twaalf jaar of ouder die de basisserie tegen corona heeft gehad, kan vanaf half september een (extra) herhaalprik krijgen. De eerste groep die wordt uitgenodigd, zijn ouderen en andere medische risicogroepen.
Lees verder

Marlinde van den Brink van ‘Vrolijk met Verf’ exposeert in Infocentrum IJssel Den Nul

12 augustus 2022 | Erik-Jan Berends

Marlinde van den Brink van ‘Vrolijk met Verf’ exposeert van 15 augustus tot en met 13 november bij Infocentrum IJssel in Den Nul. Het infocentrum is elke dag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe krijgt afscheidsreceptie

1 augustus 2022 | Erik-Jan Berends

De afscheidsreceptie van burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe is op donderdag 22 september van 16.00 tot 19.00 uur in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst. Iedereen is van harte welkom.
Lees verder

Weekendexpositie bij galerie/atelier de Verbeelding

26 juli 2022 | Erik-Jan Berends

Galerie/Atelier de Verbeelding in Wijhe houdt op zaterdag 30 en zondag 31 juli ‘open weekend’. Er is een veelzijdige expositie en gastexposant Jean Nieuwenhuis geeft 30 procent korting op haar geëxposeerde werk.
Lees verder

Eerste editie Springkussenfestival van Gastvrij Wijhe smaakt naar meer

18 juli 2022 | Erik-Jan Berends

Onder het motto ‘Gastvrij Wijhe springt eruit!’ is in het winkelgebied van Wijhe afgelopen zaterdag het eerste Springkussenfestival gehouden. Veel kinderen genoten van deze attractie zo vlak voor de zomervakantie en de talrijke reacties op het evenement zijn heel positief.
Lees verder

Autocross in Wijhe trekt veel publiek

18 juli 2022 | Erik-Jan Berends

Onder grote belangstelling is afgelopen weekend de derde ronde van het Autocross Masters kampioenschap 2022 in Wijhe verreden. De Drentse Autocross Club tekende voor de organisatie.
Lees verder

Bezoekers proeven aan Veermans Hof IJsselflora tijdens rondleiding

14 juli 2022 | Erik-Jan Berends

IVN-afdeling Wijhe/Olst verzorgt op donderdagavond 21 juli weer een rondleiding in heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ aan de Bongerd in Wijhe. De aanvangstijd is 19.00 uur en de rondleiding duurt ongeveer vijf kwartier.
Lees verder

Gastvrij Wijhe luidt de zomer in met groot springkussenfestival

12 juli 2022 | Erik-Jan Berends

Gastvrij Wijhe springt eruit! Helemaal op zaterdag 16 juli van 12.00 tot 16.00 uur als in het gezellige winkelcentrum zes uitdagende springkussens, die in samen werking met Hollewand Attractieverhuur Heino, staan opgesteld. Kinderen kunnen gratis naar hartenlust springen en zo met hun ouders een mooie zomer inluiden.
Lees verder

Burgemeester Strien van Olst-Wijhe stopt

11 juli 2022 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien (64) legt na vijftien jaar op 1 september zijn functie bij de gemeente Olst-Wijhe neer. Het begin van de nieuwe collegeperiode is volgens hem een goed moment om deze stap te zetten.
Lees verder

Benefietconcert voor stichting ALS levert meer dan 1.100 euro op

10 juli 2022 | Erik-Jan Berends

Het Benefietconcert ‘House of Cards’ op 8 juli in de Nicolaaskerk in Wijhe ten bate van Stichting ALS Nederland heeft het prachtige bedrag van 883,75 euro opgebracht. Tezamen met de cd-verkoop komt de totale opbrengst van de avond op meer dan 1.100 euro.
Lees verder

Aantal laadpunten voor elektrische auto’s in Olst-Wijhe is verdubbeld

10 juli 2022 | Erik-Jan Berends

In Olst-Wijhe is het aantal laadpunten voor elektrische auto’s in een jaar tijd gestegen met 100 procent. Deze groei vond plaats in de periode van april 2021 tot en met april 2022. In het begin van 2021 stonden er twaalf laadpunten verspreid door heel Olst-Wijhe; dat aantal is gestegen naar 24.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe stimuleert inwoners zonnepanelen te plaatsen

10 juli 2022 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe maakt werk van een duurzame toekomst met meer groene energie uit zon en wind. Een van de maatregelen is het plaatsen van zonnepanelen op daken. Dit najaar beginnen diverse acties om woningeigenaren en bedrijven te stimuleren om ook panelen te plaatsen met als doel: elke dag een zonnedak erbij in Olst-Wijhe.
Lees verder

Woningzoekenden uit Olst-Wijhe maken meer kans op een betaalbare huurwoning

7 juli 2022 | Erik-Jan Berends

Woningzoekenden die wonen in de gemeente Olst-Wijhe of Raalte maken vanaf 1 september meer kans op een huurwoning van SallandWonen. Omdat alleen zij, die voldoen aan deze voorwaarden, kunnen reageren op een lotingwoning. Hiermee geeft SallandWonen woningzoekenden uit het werkgebied van SallandWonen meer kans van slagen bij het zoeken van een betaalbare huurwoning.
Lees verder

Bibliotheek Wijhe verhuist mogelijk naar het gemeentehuis

7 juli 2022 | Erik-Jan Berends

Bibliotheek Salland onderzoekt samen met de gemeente Olst-Wijhe onderzoekt of de vestiging in Wijhe op de huidige locatie aan de Kerkstraat geschikt gemaakt kan worden voor haar (nieuwe) taken of dat een andere locatie beter geschikt is. De nieuwe eigenaar van het pand aan de Kerkstraat wil in een deel van het gebouw appartementen maken.
Lees verder

Olst-Wijhe legt met bestuursakkoord basis voor periode 2022-2026

2 juli 2022 | Erik-Jan Berends

Gemeentebelangen (GB) Olst-Wijhe, CDA en VVD hebben op zaterdag 2 juli het bestuursakkoord ‘Focus en verbinding’ gepresenteerd. Met dit bestuursakkoord wordt de basis gelegd voor de bestuursperiode 2022-2026.
Lees verder

BREIJN Technische Dienstverlening B.V. keert terug naar Wijhe 

1 juli 2022 | Erik-Jan Berends

BREIJN Technische Dienstverlening B.V. van Wijhenaren Robby en Max Blanke vestigt zich weer in Wijhe.
Lees verder

De Boerhaarse Kermis is terug

27 juni 2022 | Erik-Jan Berends

In Boerhaar staat in het weekend van 8, 9 en 10 juli weer er een bruisend Kermisweekend op het programma. De organisatoren doen hun uiterste best het mooie programma van vorige edities te overtreffen met nieuwe én ook bekende activiteiten.
Lees verder

Meer inwoners krijgen energietoeslag van de gemeente Olst-Wijhe

27 juni 2022 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe maakte in april bekend dat het 900 euro uitkeert aan inwoners met een inkomen tot maximaal 120 procent van de bijstandsnorm. Omdat inwoners met een iets hoger inkomen ook moeite hebben met het betalen van hun energielasten kunnen ook zij aanspraak maken op een deel van de toeslag.
Lees verder

Percentage seksueel overdraagbare aandoeningen is hoog in de regio IJsselland 

24 juni 2022 | Erik-Jan Berends

In totaal hebben in 2021 2.228 mensen het soa-spreekuur (seksueel overdraagbare aandoeningen) van GGD IJsselland bezocht. Van deze mensen had 26,7 procent één of meer soa’s. Het soa vindpercentage ligt in de regio IJsselland de afgelopen jaren hoger dan in de andere GGD-regio’s in Oost-Nederland. 
Lees verder

Popkoor Fitis draagt benefietconcert op aan Wijhenaar Hanno Bos

22 juni 2022 | Erik-Jan Berends

Popkoor Fitis verzorgt op vrijdag 8 juli om 20.00 uur een benefietconcert in de Nicolaaskerk in Wijhe. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting ALS Nederland. Hert popkoor draagt deze uitvoering van ‘House of Cards’ speciaal op aan Hanno Bos; sinds acht jaar leeft de Wijhenaar met ALS.
Lees verder

Dompel je onder in de Wiejese Diekdaegen

19 juni 2022 | Erik-Jan Berends

Het eerste weekend van september is het weer zover. Het is hét weekend van de Wiejese Diekdaegen met muziek, feest, vele activiteiten, een hapje en een drankje maar vooral gezelligheid. De voorbereidingen zijn in volle gang om er dit jaar na twee jaar afwezigheid een dolle boel van te maken. Zorg dat je er bij bent en dompel je ook onder in de Diekdaegen!
Lees verder

Militair orkest geeft wervelende show in Olst

19 juni 2022 | Erik-Jan Berends

Muziekliefhebbers kunnen op zondag 3 juli om 15.00 uur genieten van het Anjerconcert in Olst, verzorgd door het Fanfarekorps Bereden Wapens, één van de grootste militaire orkesten. Volgens de organisatie belooft het een wervelende show te worden waarin op een muzikale wijze het verhaal van de (oorlogs)veteraan wordt verteld.
Lees verder

Financieel toekomstbeeld Olst-Wijhe ziet er positief uit ‘met een slag om de arm’

17 juni 2022 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe geeft met enige voorzichtigheid aan dat het financiële vooruitzicht van de gemeente een stuk gunstiger is dan vorig jaar rond deze tijd. Zowel de rapportage over het begin van dit jaar als de kadernota voor 2023 – 2026 bevestigen dit beeld.
Lees verder

IVN biedt rondleidingen en theeproeverij in heemtuin

16 juni 2022 | Erik-Jan Berends

In heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ aan de Bongerd in Wijhe zijn op vrijdagavond 24 juni en donderdagavond 21 juli weer rondleidingen gegeven.
Lees verder

Natuur en Milieu Overijssel zoekt bomenliefhebbers voor basisscholenproject

16 juni 2022 | Erik-Jan Berends

Na een succesvolle proef gaan dit jaar 23 basisscholen in Overijssel van start met het project ‘Van zaadje tot boom’. In dit project verzorgen leerlingen hun eigen boompje. Natuur en Milieu Overijssel zoekt bomenliefhebbers, -specialisten of -kenners die de basisscholen willen inspireren en begeleiden.
Lees verder

gemeente Olst-Wijhe opent inschrijving herontwikkeling locatie Tellegen

12 juni 2022 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe heeft in juli 2021 besloten om de Tellegen-locatie in Wijhe in verkoop te brengen voor woningbouw. De gemeente daagt nu geïnteresseerde ontwikkelaars uit om een plan te maken en een bieding uit te brengen. De inschrijving start op 10 juni.
Lees verder

JO11-1 team van Wijhe’92 pakt de ‘IJssel Trophy 2022’

8 juni 2022 | Erik-Jan Berends

Het JO11-1 team van Wijhe’92 heeft afgelopen weekend de IJssel Trophy gewonnen in de leeftijdscategorie JO12.
Lees verder

Nieuwe plantenbakken fleuren winkelgebied Wijhe op

8 juni 2022 | Erik-Jan Berends

In het winkelgebied van Wijhe zijn afgelopen week nieuwe plantenbakken geplaatst. “De tonnen die er stonden, waren niet mooi meer. Vandaar dat we het tijd vonden voor nieuwe bakken die het centrum weer een vriendelijk gezicht geven”, zegt Anneke Amse-Elferink van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe.
Lees verder

Ut Huus wil sporthal De Lange Slag en het Holstohus overnemen

1 juni 2022 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Olst-Wijhe heeft besloten bij te dragen aan de toekomstplannen van ut Huus. Ut Huus, SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe zijn om de tafel gegaan om gezamenlijk tot een toekomstplan voor ut Huus te komen.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe sluit jaarrekening 2021 met een positief saldo

1 juni 2022 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft de jaarrekening 2021 afgesloten met een positief saldo van bijna zeven ton (677.000 euro). Eerder was nog rekening gehouden met een tekort. Daarmee is de financiële situatie van de gemeente ten opzichte van de begroting beter dan verwacht.
Lees verder

Adviesraad Samenleving gemeente Olst-Wijhe houdt thema-avond over Woonvisie

30 mei 2022 | Erik-Jan Berends

De adviesraad Samenleving heeft voor maandagavond 7 juni van 19.00 tot 21.00 uur een thema-avond georganiseerd in het Holstohus in Olst. Bezoekers kunnen er leren en zich laten informeren over hoe beleid binnen de gemeente Olst-Wijhe ontstaat.
Lees verder

Afvalcampagne Terugwinnaars gaat na de zomer van start 

28 mei 2022 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe komt na de zomer met de afvalcampagne ‘Terugwinnaars’ van ROVA. Samen met de inwoners wil de gemeente ervoor zorgen dat afval weer goede grondstof wordt voor hergebruik en recycling. Om te beginnen met PMD: plastic, metaal en de drankverpakkingen.
Lees verder

Wandel-4-daagse Wijhe staat weer op stapel

28 mei 2022 | Erik-Jan Berends

De voorbereidingen voor de wandel-4-daagse Wijhe zijn in volle gang. De organisatie heeft weer paar nieuwe routes toegevoegd. Dit jaar is de 4-daagse van 21 tot en met 24 juni, de 14e editie alweer. De start is elke avond bij Cafe ‘t Praothuus, behalve de woensdag, dan is het vertrek bij het Infocentrum IJssel op Den Nul.
Lees verder

Wijhese Jolijn wint ‘Op weg naar Het Lagerhuis’

24 mei 2022 | Erik-Jan Berends

De Wijhese Jolijn Spoelstra werd vorige week verkozen tot beste jonge debater in het tv-programma ‘Op weg naar Het Lagerhuis’. De jury – bestaande uit jongste Tweede Kamerlid van Nederland Habtuma de Hoop, presentatrice Natasja Gibbs en politicologe Julia Wouters – verkozen Jolijn boven de negen andere deelnemende jonge debaters.
Lees verder

Formatieproces in Olst-Wijhe gaat van start

22 mei 2022 | Erik-Jan Berends

Gemeentebelangen Olst-Wijhe, CDA en VVD gaan de formatie van een college in met behulp van een externe formateur. De drie partijen hebben hiervoor gekozen om zo een goed proces te kunnen doorlopen. Daarnaast komt er een strategische raadsagenda.
Lees verder

Eigenaar SMV zet handtekening voor realisatie kindcentrum Wijhe

22 mei 2022 | Erik-Jan Berends

In navolging van kindcentrum Olst zetten de gemeente Olst-Wijhe en school- en opvangbesturen De Mare, mijnplein en de Bieënkorf nu ook belangrijke stappen voor het bouwen van een kindcentrum op de SPOC-locatie in Wijhe. Voor de bouw van het kindcentrum hebben de genoemde partijen op 20 mei 2022 een intentieovereenkomst getekend.
Lees verder

IJsseltheaterfietstocht beperkt aantal deelnemers

22 mei 2022 | Erik-Jan Berends

Stichting Theater Langs de IJssel heeft voor zaterdag 28 mei de vijftiende editie van de IJsseltheaterfietstocht in de gemeente Olst-Wijhe georganiseerd. Er geldt een maximum aantal van 750 deelnemers. Zij hebben een gegarandeerde zitplaats.
Lees verder

Staatbosbeheer is nieuwe eigenaar bos langs de IJssel in Fortmond

22 mei 2022 | Erik-Jan Berends

Staatsbosbeheer heeft een bos gekocht langs de IJssel in Fortmond. Het gaat om het Fortmonderbos in de bocht van de IJssel tussen Wijhe en Olst. Dat meldt Rivierverhalen.
Lees verder

Vaccinatielocatie Olst-Wijhe verhuist naar het Holstohus

18 mei 2022 | Erik-Jan Berends

Wie zich in Olst-Wijhe wil laten vaccineren tegen corona kan nog tot en met 25 mei terecht bij ’t SPOC in Wijhe. Daarna gaat de locatie verhuizen naar het Holstohus in Olst. Hier kunnen inwoners vanaf 1 juni – met of zonder afspraak – terecht voor een herhaalprik, boostervaccinatie of de basisserie.
Lees verder

Showkorps Amicitia houdt een Zandbak Tour

13 mei 2022 | Erik-Jan Berends

Showkorps Amicitia uit Boerhaar gaat op zaterdag 14 mei op Zandbak Tour.
Lees verder

Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen op de Eikelhof

13 mei 2022 | Erik-Jan Berends

Gemeente Olst-Wijhe gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen voor een langere periode. Sinds donderdag 12 mei vangt Bed & Breakfast Deventer Landerijen op de Eikelhof twintig vluchtelingen op.
Lees verder

ATC Wijhe viert 75-jarig bestaan groots op 10, 11 en 12 juni 2022

11 mei 2022 | Erik-Jan Berends

De Algemene Tennis Club (ATC) Wijhe bestaat op vrijdag 27 mei 2022 75 jaar. De vereniging viert het jubileum in het weekend van 10, 11 en 12 juni.
Lees verder

Margot Olde Loohuis exposeert olieverfschilderijen in het Infocentrum

9 mei 2022 | Erik-Jan Berends

Onder het thema ‘Onderwaterlandschappen’ exposeert Margot Olde Loohuis tot en met 14 augustus haar olieverfschilderijen in het Infocentrum IJssel in Den Nul. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag stamboomonderzoek

9 mei 2022 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 14 mei de laatste Open Dag stamboomonderzoek van dit seizoen. Belangstellenden zijn welkom van 10.00 tot 16.00 uur aan de Langstraat 52.
Lees verder

Monument bij de voormalige Vloerzeilfabriek wordt zaterdag onthuld

5 mei 2022 | Erik-Jan Berends

In de voormalige vloerzeilfabriek aan de Enkweg in Wijhe was op maandag 7 mei 1945 rond 17.15 uur een ontploffing. Daarbij kwamen negentien personen om het leven in de leeftijd van 4 tot en met 28 jaar. Zaterdag rond 17.00 uur wordt op deze plek een monument onthuld.
Lees verder

Wijhese Jolijn Spoelstra straalt vrijdag in het Lagerhuis

5 mei 2022 | Erik-Jan Berends

Jolijn Spoelstra uit Wijhe is vrijdagavond 6 mei om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2 te zien in het televisieprogramma ‘Op weg naar het Lagerhuis’. Het debatteam van het Carolus Clusius College (CCC) was tweede geworden in de landelijke finale. Jolijn is gevraagd om aan de finale mee te doen.
Lees verder

Dodenherdenking Wijhe wordt op vertrouwde wijze gehouden

3 mei 2022 | Erik-Jan Berends

Het Verenigd Comité Wijhe heeft de afgelopen twee jaar, in samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de videogroep Olst-Wijhe, digitaal aandacht besteed aan de dodenherdenking. Nu het qua coronamaatregelen weer kan, vindt op 4 mei de dodenherdenking op de vertrouwde manier plaats.
Lees verder

Biljartclub Amstel Jeugd blijft actief in ‘t Praothuus Wijhe

29 april 2022 | Erik-Jan Berends

Dat Gerrit en Pietje Velthuis op 30 april na 43 jaar stoppen met eetcafé ’t Praothuus betekent niet dat de daar actieve biljartvereniging Amstel Jeugd ook stopt. “De nieuwe uitbater is op maandag vrij en zodoende kunnen ze vanaf september op maandagavond blijven spelen”, bevestigt Gerrit.
Lees verder

Salland Café bespreekt fondsen en subsidies

29 april 2022 | Erik-Jan Berends

In het gemeentehuis van Olst-Wijhe wordt op dinsdagavond 17 mei het Salland Café met als thema ‘POEN POEN POEN POEN’ over fondsen en subsidies gehouden. Het programma is zowel op maatschappelijke initiatiefnemers als ondernemers gericht, verdeeld over zes workshops. Ontvangst vanaf 19.15 uur, het ‘café’ begint om 19.30 uur. Kijk voor het volledige programma en aanmelden op www.dekrachtvansalland.nl. Deelname is op volgorde van aanmelding.
Lees verder

Wijhe en Olst staan op woensdag 4 mei stil bij de Nationale Herdenking

29 april 2022 | Erik-Jan Berends

Zowel in Wijhe als in Olst is op woensdag 4 mei aandacht voor de Nationale Herdenking. Iedereen wordt van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.
Lees verder

Vier inwoners van Olst-Wijhe ontvangen koninklijke onderscheiding

26 april 2022 | Erik-Jan Berends

Aan vier inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is een Koninklijke Onderscheiding toegekend. Gerrit Boomgaard en Mohamed Ait-SiHamou uit Wijhe zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Frits Klein uit Olst en Adrie Bolijn uit Wijhe tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Koningsdag in Wijhe staat weer bol van de activiteiten

23 april 2022 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité Wijhe heeft weer als vanouds een feestelijke Koningsdag kunnen organiseren. De Koningskermis draait inmiddels al op het Van Dedemplein. Die blijft daar tot en met woensdag 27 april. Maar er staat nog veel meer op het programma.
Lees verder

Belangstelling voor eiertellen in Gastvrij Wijhe blijft groot

23 april 2022 | Erik-Jan Berends

Lize en Davy Wagenvoord, Pim Veldhuis en Finn Krosman hebben afgelopen week hun prijs in ontvangst genomen voor de eiertelwedstrijd rond Pasen in Gastvrij Wijhe. De deelnemende winkeliers hadden in totaal 96 gouden eieren in hun etalages verstopt.
Lees verder

Olst-Wijhe koerst af op coalitie Gemeentebelangen, VVD en CDA

23 april 2022 | Erik-Jan Berends

De door Gemeentebelangen aangestelde informateurs adviseren om een coalitie te vormen in Olst-Wijhe van Gemeentebelangen, VVD en CDA. Met elf van de zeventien zetels zou deze coalitie een werkbare en solide meerderheid hebben in de gemeenteraad.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe heeft twee locaties voor ‘Flexwonen’ op het oog

21 april 2022 | Erik-Jan Berends

Vooruitlopend op het vaststellen van de Woonvisie voert de gemeente Olst-Wijhe het Flexwonen programma versneld uit zodat er op korte termijn vijftig tot honderd woningen beschikbaar komen. Deze woningen worden ingezet voor de algehele woningnood in de gemeente. De gemeente: “Door roulatie met bestaande woningen kunnen we ook vluchtelingen uit Oekraïne en statushouders huisvesten.”
Lees verder

Stegeman zoekt een logistiek medewerker in Wijhe (24-40 uur) 

15 april 2022 | Erik-Jan Berends

(Advertentie) Ben jij ook altijd fan van een bammetje met ham, salami of kipfilet of zelfs vegetarische vleeswaren? En heb jij altijd gedroomd van een functie als logistiek medewerker? Kom dan werken bij Stegeman in Wijhe.
Lees verder

De Kracht van Salland werkt aan toekomstvisie voor Salland

13 april 2022 | Erik-Jan Berends

De Kracht van Salland heeft voor 14 april een tweede bijeenkomst georganiseerd over de toekomstvisie. In deze bijeenkomst worden ideeën die Salland sterker, mooie of leuker maken, verder uitgediept. Iedereen die op een actieve en open manier wil meedenken en meedoen is van harte welkom op donderdag 14 april van 13.00 tot 18.00 uur in Holstohus in Olst.
Lees verder

Inschrijven voor de Koningsloop Wijhe kan nog

13 april 2022 | Erik-Jan Berends

Ga de uitdaging aan en doe mee aan de Koningsloop Wijhe op dinsdagavond 26 april. Deelnemers kunnen volop genieten van de sfeer, de aanmoedigingen van het publiek, de muziek en natuurlijk van de mooie route door Wijhe.
Lees verder

Ondernemers van Gastvrij Wijhe brengen de sfeer van Pasen in het winkelgebied

13 april 2022 | Erik-Jan Berends

In aanloop naar Pasen hebben de ondernemers van Gastvrij Wijhe een aantal leuke acties op touw gezet. Zo is er, evenals vorig jaar, de eiertelwedstrijd. Bezoekers aan het centrum kunnen tevens een boter-kaas-en-eieren spel spelen en meedoen aan een ei-en-lepelrace. De Paashaas en een kuiken zorgen voor extra paassfeer in het winkelgebied.
Lees verder

Kerkklokken Wijhe en Boerhaar luiden op 13 april en 5 mei

12 april 2022 | Erik-Jan Berends

Ter gelegenheid van 77 jaar bevrijding luiden de kerkklokken van Wijhe en Boerhaar zowel op 13 april als op 5 mei.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe keert 900 euro energietoeslag uit

12 april 2022 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe keert de energietoeslag van 900 euro zonder aanvraag uit aan inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen zelf een aanvraag doen.
Lees verder

De Noordmanshoek presenteert plannen en schetsen extra woningbouw

12 april 2022 | Erik-Jan Berends

Projectgroep De Noordmanshoek heeft in de afgelopen maanden gewerkt om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheid om meer woningbouw toe te voegen aan Energietuin De Noordmanshoek in Wijhe. Op zaterdagochtend 23 april delen zij hun eerste bevindingen en schetsen met geïnteresseerden.
Lees verder

Organist Eibert Teunissen neemt na veertig jaar in Wijhe afscheid

11 april 2022 | Erik-Jan Berends

Eibert Teunissen, organist van de Protestantse gemeente Wijhe, heeft zondag afscheid genomen. Voorzitter van de kerkenraad. Piet Mostert, sprak Eibert en zijn echtgenote Bep toe.
Lees verder

College van burgemeester en wethouders bezoekt Herxen

7 april 2022 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe bezoekt op dinsdag 12 april Herxen. Plaatselijk Belang (PB) Herxen ontvangt het college en heeft hiervoor een programma voorbereid waarin ook volop ruimte is om vragen te stellen.
Lees verder

‘Verdienen aan natuur is voor boeren nog niet eenvoudig’

7 april 2022 | Erik-Jan Berends

Het is niet eenvoudig om extensiever en natuurgericht te gaan boeren en het inkomen op peil te houden. Als we willen dat er een transitie naar een meer natuurinclusieve landbouw op gang komt, zal dit in ieder geval ook financieel aantrekkelijker moeten worden voor boeren.
Lees verder

Honderd woningen in de wijk Broekslag Wijhe zijn klaar voor de toekomst

7 april 2022 | Erik-Jan Berends

SallandWonen heeft het verduurzamings- en onderhoudsproject bij honderd woningen in de wijk Broekslag afgerond. De woningen zijn klaar voor de toekomst. “Het is mooi geworden en de rust in de straten is terug”, volgens de woningcorporatie.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe helpt met onderzoek naar familiegeschiedenis

5 april 2022 | Erik-Jan Berends

Wie benieuwd is naar zijn of haar familiegeschiedenis doet er goed aan de open dag stamboomonderzoek van de Historische Vereniging Wijhe op zaterdag 9 april te bezoeken.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe collecteert

5 april 2022 | Erik-Jan Berends

Het Verenigd Comité Wijhe collecteert van maandag 4 tot en met zaterdag 16 april voor haar activiteiten rondom Koningsdag op woensdag 27 april en zeker niet te vergeten voor de Dodenherdenking op woensdag 4 mei.
Lees verder

Wijhe’92 krijgt lang gekoesterd kunstgrasveld

5 april 2022 | Erik-Jan Berends

Dankzij goede samenwerking tussen de gemeente Olst-Wijhe, Wijhe ’92 en de onderwijspartners in Wijhe, komt op het terrein van Wijhe ’92 een kunstgrasveld. In eerste instantie zou dit een hybride veld worden, als ruil voor het huidige multifunctionele speelveld dat plaatsmaakt voor het nieuwe kindcentrum op de SPOC-locatie. Met de komst van het kunstgrasveld zijn alle partijen de komende tien jaar verzekerd van voldoende capaciteit voor voetbal en buitensport. De extra kosten die ermee gemoeid zijn worden door alle partijen bijeengebracht.
Lees verder

Nieuwe gemeenteraad Olst-Wijhe is geïnstalleerd

31 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De raadsleden van de nieuwe gemeenteraad van Olst-Wijhe zijn woensdagavond 30 maart geïnstalleerd. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart heeft gezorgd voor een nieuwe zetelverdeling.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe helpt huiseigenaren met energie besparen

31 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe vindt het belangrijk om inwoners op weg te helpen met energie besparen en het verduurzamen van hun woning. Daarom start de gemeente, tegelijk met de gemeente Raalte, een inkoopactie voor woningisolatie.
Lees verder

Koningsdag Wijhe in de Langstraat wordt weer als vanouds

26 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De Langstraat in Wijhe krijgt haar oude, vertrouwde beeld op Koningsdag terug. In het winkelgebied van Gastvrij Wijhe staat dan van 10.00 tot 16.00 uur weer de Koningsmarkt opgesteld. Wie nog spullen wil verkopen, heeft nog kans om een kraam te huren.

Lees verder

Gemeentebelangen Olst-Wijhe wint bij gemeenteraadsverkiezingen Olst-Wijhe

17 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Olst-Wijhe laat een vrij stabiel beeld zien. Grootte partij Gemeentebelangen wint een zetel, CDA verliest er één D6 verliest er één en de Partij voor de Sport komt met één zetel als nieuwkomer in de raad.
Lees verder

De week van André Smit, lijsttrekker PvdA Olst-Wijhe: ‘De stembussen zijn geopend’

15 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De stembussen zijn sinds maandagochtend vroeg open, dus je mag. En ik hoop op de eerste plaats dat je gaat. De ontwikkelingen aan de rand van Europa maken nog eens overduidelijk dat democratie geen vanzelfsprekendheid is.
Lees verder

Open brief aan (toekomstig) raadsleden van Olst-Wijhe

15 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Er moet Thijs Mulder (op persoonlijke titel) iets van het hart. “Te vaak hoor ik mensen spreken over mijn bedoelingen. Zo had de VVD het over een verkiezingsstunt toen verschillende partijen een motie tegen de opslag van kernafval in de gemeente Olst-Wijhe inbrachten.”
Lees verder

CDA-karavaan trekt door Olst-Wijhe

13 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Evenals andere politieke partijen liet ook CDA Olst-Wijhe van zich horen. Een karavaan van trekkers trok de afgelopen dagen door de gemeente.
Lees verder

Koningsloop Wijhe gaat weer van start

13 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Na twee jaar afwezigheid is de Koningsloop Wijhe terug. Op dinsdag 26 april, de avond voor Koningsdag, zijn alle hardlopers uit Wijhe en omgeving uitgenodigd om mee te doen. Ook kinderen zijn van harte welkom. Net als voorgaande jaren zijn start en finish in het centrum van Wijhe. De inschrijving is vanaf deze week geopend.
Lees verder

Veermans Hof IJsselflora gaat weer open voor publiek

13 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Twintig personen hebben tijdens NLDoet heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ weer helemaal klaargemaakt voor het publiek. De paden zijn geveegd, de perken weer schoongemaakt, het gastenboek ligt weer klaar en de eerste naambordjes zijn weer geplaatst.
Lees verder

D66 tweede kamerleden bezoeken Den Nul

13 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Romke de Jong en Tjeerd de Groot, tweedekamerleden namens D66, brengen maandag een bezoek aan het Infocentrum IJssel Den Nul. Ze gaan hier in gesprek met onsder meer Anton Kleine Schaars van de stichting Noordmanshoek, D66 Olst-Wijhe lijsttrekker Rimmert Brandsma en Leon Ripperda van Zuivel van SalLand.
Lees verder

Rebecca Blind (20): ‘Superbelangrijk dat ook de jongeren gaan stemmen’

11 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Rebecca Blind is met haar twintig jaar het jongste lid van Gemeentebelangen Olst-Wijhe en nummer 17 op de kieslijst. Ze krijgt komende week de sleutel van haar woning aan de Beatrixlaan in Wijhe en daarmee wordt ze een trotse inwoonster van Wijhe. Ze vertelt graag meer over zichzelf en haar maatschappelijke betrokkenheid.
Lees verder

Help Hanno en zijn team naar de Tour du ALS

10 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Wijhenaar Hanno Bos wil met een eigen team naar de Tour du ALS op donderdag 9 juni op de ‘kale berg’, de Mont Ventoux in de Franse Provence. Voor deelname is 18.000 euro nodig die hij nu bijeen probeert te halen met diverse ludieke acties.
Lees verder

Oekraïense vluchtelingen krijgen overbruggingsopvang in de gemeente Olst-Wijhe

10 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe gaat samen met de gemeente Raalte Oekraïense vluchtelingen opvangen bij Summercamp in Wijhe. Dit om een bijdrage te leveren aan de vraag die het Rijk heeft gesteld aan de veiligheidsregio’s. Alle veiligheidsregio’s in Nederland zijn gevraagd om per regio op korte termijn voor duizend vluchtelingen opvang beschikbaar te stellen.
Lees verder

GroenLinks Olst-Wijhe gaat voor een aantrekkelijke en bruisende gemeente

9 maart 2022 | Erik-Jan Berends

“GroenLinks staat voor echte solidariteit”, aldus lijsttrekker Miriam Zijp. “Solidariteit die soms schuurt en een beetje pijn kan doen maar die wel rechtvaardig is. Zodat ook toekomstige generaties op een leefbare planeet terecht kunnen en we niet alleen kijken naar onze eigen belangen, hier en nu.”
Lees verder

VVD Olst-Wijhe springt in de bres voor lokale tradities

9 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De VVD Olst-Wijhe is trots op onze Sallandse gebruiken en tradities. Dat was voor de lokale VVD-fractie aanleiding tijdens de raadvergadering van 24 januari aandacht te vragen voor ‘maart dialectmaand’.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat wilgen knotten in Herxen

8 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat op zaterdag 12 maart wilgen knotten bij de familie K. van der Streek aan de Herxen 11.
Lees verder

PvdA-lijsttrekker André Smit komt met Olster Harmonie in actie voor Oekraïne

7 maart 2022 | Erik-Jan Berends

André Smit (53) uit Olst is lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 laat hij wekelijks weten wat hij doet, vindt en waar hij zich over verwondert.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe zoekt leden, helpende handen en collectanten

7 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Ondanks de korte voorbereidingstijd bereidt Verenigd Comité Wijhe voor dit jaar weer een mooie en gezellige Koningsdag voor. Ze kan daarbijk nieuwe leden, helpende handen en collectanten heel goed gebruiken.
Lees verder

‘Dienstverlening en participatie gemeente Olst-Wijhe zijn zorgelijk’

7 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Olst-Wijhenaren wonen prettig, voelen zich veilig en staan klaar voor de buren. De waardering voor de samenwerking van de gemeente met de inwoners en de communicatie en voorlichting is voldoende, maar de laatste jaren wel wat gedaald. Deze resultaten zijn te lezen in de zogenaamde burgerpeiling van Waarstaatjegemeente.nl.
Lees verder

Kleinzoon onthult gedenkteken op graf KNIL-militair Adam Wuarbanaran

4 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Kleinzoon Lucas van voormalig KNIL-militair Adam Wuarbanaran heeft vrijdag een gedenkteken op het graf van zijn opa onthuld. Hij sprak zijn oma Hermien toe en burgemeester Strien legde vervolgens een bloemstukje namens de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

Cynthia Roessink (Gemeentebelangen Olst-Wijhe) is trots op Wijhe

3 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Cynthia Roessink voelt zich vereerd om als nummer 2 op de lijst van Gemeentebelangen Olst-Wijhe te staan. “Bij de vorige verkiezingen ben ik met voorkeursstemmen in de gemeenteraad terecht gekomen. Hartelijk dank daarvoor aan de stemmers! Dat ik daar trots ben en op onze partij mag duidelijk zijn, maar ik ben zo mogelijk nog meer trots op ‘mijn’ dorp Wijhe.”
Lees verder

Algemene Hulpdienst Wijhe helpt mensen weer met vervoer

1 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De Algemene Hulpdienst Wijhe is sinds een paar maanden weer actief. De vrijwilligers vervoeren hulpvragers naar prikposten, de huisarts, specialisten, voor een bezoek aan bijvoorbeeld de podoloog en aan familie in de omgeving van Wijhe.
Lees verder

D66 Olst-Wijhe hervat verkiezingscampagne

1 maart 2022 | Erik-Jan Berends

D66 Olst-Wijhe had na de inval van Rusland in Oekraïne de campagne sinds afgelopen donderdag opgeschort. In de raadsvergadering van 28 februari heeft fractievoorzitter Rimmert Brandsma aangegeven dat D66 Olst-Wijhe de verkiezingscampagne vanaf dinsdag 1 maart weer hervat.
Lees verder

Blog over de politieke campagnes in Olst-Wijhe maakt comeback

28 februari 2022 | Erik-Jan Berends

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 hield Lisanne Spanbroek een blog bij over hoe de campagne in Olst-Wijhe verliep. “Nu de gemeenteraadsverkiezingen steeds dichterbij beginnen te komen begint het bij mij weer te kriebelen” geeft Spanbroek aan.
Lees verder

De Week van André Smit, lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe (5)

28 februari 2022 | Erik-Jan Berends

André Smit (53) uit Olst is lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 laat hij wekelijks weten wat hij doet, vindt en waarover hij zich verwondert.
Lees verder

Olst-Wijhe sluit zich aan bij netwerk van kleine en krachtige gemeenten van Nederland

27 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Al meer dan 55 kleine gemeenten in Nederland zetten vrijdag hun handtekening onder een nieuwe netwerksamenwerking, de K80. De K80 is een platform en netwerkorganisatie voor kleine gemeenten in Nederland. Ook de gemeente Olst-Wijhe heeft getekend.
Lees verder

70-plussers kunnen hun herhaalprik halen in SPOC-park Wijhe

26 februari 2022 | Erik-Jan Berends

De omikronvariant van het coronavirus is minder ziekmakend dan eerdere varianten en de besmettingsgolf neemt af. Toch blijven kwetsbare groepen een groter risico lopen om ernstig ziek te worden. Minister Kuipers nodigt deze groepen daarom uit voor een herhaalprik. Vanaf 9 maart kan dat in de eigen gemeente Olst-Wijhe bij het SPOC-park aan De Lange Slagen in Wijhe.
Lees verder

D66 Olst-Wijhe schort campagne op

24 februari 2022 | Erik-Jan Berends

In verband met de ontwikkelingen in Oekraïne schort D66 Olst-Wijhe voorlopig de campagne op.
Lees verder

Park Woeste Wijhe verandert in meertje

23 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Het onlangs aangelegde Park Woeste Wijhe en het ernaast liggende fietspad langs de Omloop zijn veranderd in een meertje. Het gebied kan de grote hoeveelheid water die is gevallen niet aan.
Lees verder

Miriam Zijp, lijsttrekker GroenLinks Olst-Wijhe, stelt zich voor

22 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Alle partijen hun kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart officieel ingeleverd. Bij GroenLinks voert Miriam Zijp de lijst aan. Zij stelt zich graag aan de kiesgerechtigden in Olst-Wijhe voor.
Lees verder

De Iesselzotten brengen de Top 11×11 mét publiek

20 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Wie had dat nog verwacht? Toch nog live carnaval in het Heuidarp onder leiding van Prins Harm de Trucker. Geen grote optocht, maar tijdens de livestream van de Top 11×11 kunnen de zotten en narren de zaal in residentie Ut Huuske (Holstohus) in Olst weer ouderwets bevolken.
Lees verder

De Week van André Smit, lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe

20 februari 2022 | Erik-Jan Berends

André Smit (53) uit Olst is lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 laat hij wekelijks weten wat hij doet, vindt en waar hij zich over verwondert.
Lees verder

Erfcoaches bieden de helpende hand  

18 februari 2022 | Erik-Jan Berends

De erfcoaches werken al geruime tijd met veel plezier in het mooie Salland. Inmiddels hebben veel erfbewoners in Salland met hen kennisgemaakt of hebben over ze gehoord. Er zijn ook nog mensen die ze niet kennen of die niet precies weten wat de erfcoaches voor hen kunnen betekenen. In dit artikel vertellen ze wat ze als erfcoach doen.
Lees verder

HPV-vaccinatie voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar

17 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Naast meisjes kunnen nu ook jongens zich laten vaccineren tegen het HPV-virus. Omdat het vaccin het beste werkt voordat iemand in aanraking komt met het virus, gaat de vaccinatieleeftijd omlaag van dertien naar tien jaar.
Lees verder

Stegeman zoekt nieuwe collega’s in Wijhe (24-40 uur)

16 februari 2022 | Erik-Jan Berends

(Advertentie) Ben jij ook altijd fan van een bammetje met Ham, Salami of Kipfilet of zelfs vegetarische vleeswaren? Kom dan werken bij Stegeman!
Lees verder

Xena Wimmenhoeve ontvangt koninklijke onderscheiding

15 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien heeft dinsdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan paralympisch kampioen Xena Wimmenhoeve. Haar vader Henk speldde haar de onderscheiding op.
Lees verder

Misdaadcijfers in Olst-Wijhe blijven ook in 2021 laag

14 februari 2022 | Erik-Jan Berends

“Zowel landelijk als in Olst-Wijhe is het afgelopen jaar opnieuw een sterke daling van de klassieke vormen van criminaliteit te zien. Na een sterke stijging van gedigitaliseerde fraude een aantal jaren geleden, zien we daar nu een stabilisatie in komen”, meldt de gemeente Olst-Wijhe in een persbericht.
Lees verder

De Week van PvdA-lijsttrekker André Smit

14 februari 2022 | Erik-Jan Berends

André Smit (53) uit Olst is lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 laat hij wekelijks weten wat hij doet, vindt en waar hij zich over verwondert.
Lees verder

Nienke van Dijken en Jasper Hofman maken nieuw prentenboek

14 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Na het grote succes van hun eerste prentenboek ‘Wil je met mij ruilen?’, waarvan er inmiddels meer dan 1.300 boeken in binnen-en buitenland zijn verkocht, presenteren Nienke en Jasper uit Wijhe met trots hun tweede prentenboek: ‘Er was eens een… Verzin-het-lekker-zelf verhaal’.
Lees verder

Inwoners Olst-Wijhe bedenken (deel) programma D66

13 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Soms lijken politieke partijen te denken ‘de wijsheid in pacht te hebben’. Zo niet bij D66 in de gemeente Olst-Wijhe. Met het unieke ‘levende verkiezingsprogramma’ roept zij de inwoners van Olst-Wijhe op om hun wijsheid te delen.
Lees verder

Restanten en voordeeltjes vliegen weer over de toonbank in Wijhe

13 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Met het voorjaar en nog meer versoepelingen in het verschiet, zijn de ondernemers van Wijhe blij weer het welbekende Restanten & Voordeelweekend te kunnen houden. Klanten zijn daarvoor van harte welkom op vrijdag 18 en zaterdag 19 februari.
Lees verder

André Smit, lijsttrekker PvdA Olst-Wijhe, laat van zich horen

13 februari 2022 | Erik-Jan Berends

André Smit (53) uit Olst is lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 laat hij weten wat hij doet, vindt en waar hij zich over verwondert.
Lees verder

Team CDA Olst-Wijhe presenteert zich

9 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Het CDA Olst-Wijhe is trots op haar kandidaten. Dat was de conclusie van de leden. Zij hebben er dan ook veel vertrouwen in dat deze kandidaten de inwoners van Olst-Wijhe goed zullen vertegenwoordigen. Graag stellen ze ze aan de inwoners van de gemeente voor.
Lees verder

PvdA wil weten of wethouder Blind nog achter zijn eigen beleid staat

7 februari 2022 | Erik-Jan Berends

De fractie van de PvdA Olst-Wijhe wil weten of wethouder Marcel Blind van Gemeentebelangen nog steeds achter het gemeentelijk beleid op het gebied van grootschalige energi opwekking staat. Twee weken geleden wekte lijsttrekker Niemeijer van Gemeentebelangen de suggestie dat dit niet langer het geval is.
Lees verder

PvdA Olst-Wijhe presenteert haar kandidatenlijst

5 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Nadat leden van de Partij van de Arbeid Olst-Wijhe eerder André Smit al unaniem aanwezen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, is nu ook de volledige kandidatenlijst bekend. Op de lijst prijken veertien namen.
Lees verder

Gemeente wil woningen bouwen op vrijkomende schoollocaties in Wijhe

5 februari 2022 | Erik-Jan Berends

In Wijhe komt een nieuw Kindcentrum dat onderdak biedt aan drie basisscholen uit Wijhe en één uit Boerhaar. Op alle vier locaties die vrijkomen, wil de gemeente Olst-Wijhe woningen bouwen. Burgemeester en wethouders besloten afgelopen week geld vrij te maken om al dit jaar van start te kunnen gaan met de plannen van aanpak voor de drie in Wijhe gelegen schoollocaties.
Lees verder

Waterschap boort in de dijk tussen Zwolle en Olst

2 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) voert tot medio maart grondboringen uit op en langs de IJsseldijk tussen Zwolle en Olst. Dit onderzoek wordt gedaan als voorbereiding op de dijkversterking IJsselwerken, waarbij de dijk langs de IJssel tussen Zwolle en Olst over een afstand van 29 kilometer wordt versterkt.
Lees verder

PvdA Olst-Wijhe: De Week van André

30 januari 2022 | Erik-Jan Berends

André Smit (53) uit Olst is lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 laat hij wekelijks weten wat hij doet, vindt en waarover hij zich verwondert.
Lees verder

‘Langstraat verkeersveilig’ nodigt inwoners uit voor publiek debat

28 januari 2022 | Erik-Jan Berends

De actiegroep ‘Langstraat verkeersveilig’ nodigt inwoners van Olst-Wijhe uit voor een publiek debat, of dorpsgesprek over de verkeersveiligheid van de Langstraat in Wijhe. De bijeenkomst is op dinsdag 15 februari om 19.30 uur in het Langhuus.
Lees verder

VVD Olst-Wijhe vraagt aandacht voor dialect

25 januari 2022 | Erik-Jan Berends

De maand maart is de maand van het dialect. Dat was voor de VVD Olst-Wijhe aanleiding een motie in te dienen. Met die motie vragen de liberalen aandacht voor het Nedersaksisch als streektaal en in het bijzonder ons eigen Sallandse dialect.
Lees verder

Inwoners Wijhe en Olst kunnen boosterprik in eigen gemeente halen

24 januari 2022 | Erik-Jan Berends

Wie wel een boosterprik wil, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Raalte of Zwolle wil reizen, kan de komende weken terecht bij de extra vaccinatielocaties die GGD IJsselland de komende weken in Wijhe en Olst opent.
Lees verder

Verlichte tractoren verblijden bewoners zorgcentra

19 januari 2022 | Erik-Jan Berends

Zorgcentra in Salland, waaronder Het Weijtendaal in Wijhe, hebben zaterdagavond ‘bezoek’ gehad van een stoet verlichte tractoren.
Lees verder

Danny Kramer brengt eigen rap ‘Aardbewoners’ uit

18 januari 2022 | Erik-Jan Berends

Wijhenaar Danny Kramer heeft zijn eerste eigen rapnummer ‘Aardbewoners’ uitgebracht.
Lees verder

Blue Monday vormt startsein voor onderzoek naar mentale gezondheid

16 januari 2022 | Erik-Jan Berends

De derde maandag van januari staat al enkele jaren bekend als Blue Monday; de dag waarop mensen zich het meest neerslachtig voelen. Dit jaar valt deze deprimaandag op 17 januari.
Lees verder

Olst-Wijhe roept op tot meer evenwicht en perspectief in coronabeleid

15 januari 2022 | Erik-Jan Berends

Ondernemers uit Olst-Wijhe doen een beroep op de gemeente om bij het kabinet te pleiten voor meer ruimte en perspectief.
Lees verder

Werner en Cobi brengen nieuwjaarswensen bij Het Weijtendaal

6 januari 2022 | Erik-Jan Berends

Goochelende IJscoman (Werner Smit van ICE-ACT) en Improvisatie Clown Haitoet (Cobi Algra) hebben buiten voor de ramen bij verzorgingshuis Het Weijtendaal in Wijhe een nieuwjaarswens gebracht.
Lees verder

Huurders van SallandWonen krijgen eerste kans op koop

6 januari 2022 | Erik-Jan Berends

Huurders van een sociale huurwoning van Woningstichting SallandWonen krijgen voorrang als de woningcorporatie een voormalige huurwoning verkoopt op de vrije markt. Deze nieuwe regeling moet zorgen voor een betere doorstroming zodat sociale huurwoningen vrijkomen voor nieuwe bewoners.
Lees verder

Familie Achterhuis wint hoofdprijs Decemberactie van Gastvrij Wijhe

2 januari 2022 | Erik-Jan Berends

De familie Achterhuis uit Wijhe wordt goed in de bloemetjes gezet. Zij heeft de hoofdprijs gewonnen van de December-stempelactie van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe: twaalf boeketten van bloemenwinkel De Bloemerije.
Lees verder

Kavelruil Wijhe-Laag Zuthem verwerft eerste ruilgrond

29 december 2021 | Erik-Jan Berends

De eerste overeenkomst voor grondinbreng binnen het kavelruilproject Wijhe-Laag Zuthem is een feit. Doel van het project is 125 hectare grond vrijwillig te ruilen om te komen tot een verbeterde landbouwstructuur in het gebied.
Lees verder

Vriendin van dochter begint inzamelingsactie voor uitvaart Martin Goosen

27 december 2021 | Erik-Jan Berends

Voormalig caféhouder van de Sallandse Kamer en bekende Wijhenaar Martin Goosen overleed op 22 november op 70-jarige leeftijd. Een vriendin van dochter Marion Goosen is een inzamelingsactie begonnen om haar te helpen bij de betaling van zijn uitvaart. Hieronder staat haar motivatie:
Lees verder

Inwoners Olst-Wijhe gaan weer betalen voor grof tuinafval

24 december 2021 | Erik-Jan Berends

In de afgelopen jaren is de hoeveelheid grof tuinafval gestegen. Bovendien zijn de tarieven voor de verwerking ervan gestegen. De raad van Olst-Wijhe heeft daarom besloten om bij haar inwoners kosten in rekening te brengen voor grof tuinafval.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe is positief over plan De Noordmanshoek

24 december 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond positief geoordeeld over het plan van de Stichting De Noordmanshoek voor de ontwikkeling van dit gelijk genaamde gebied. De stichting wil het gebied duurzaam ontwikkelen en heeft hiervoor samen met de energiecoöperatie Goed Veur Mekare, Natuur en Milieu Overijssel en de gemeente Olst-Wijhe een financieel haalbaar plan ontwikkeld.
Lees verder

Treinprogramma Rail Away komt langs Wijhe

23 december 2021 | Erik-Jan Berends

Het bekende treinprogramma Rail Away van de EO besteedt op donderdag 30 december om 20.05 uur op NPO 2 aandacht aan de rit Zwolle-Deventer-Zutphen. Uiteraard wordt daarbij station Wijhe gepasseerd.
Lees verder

Klimaatverandering vraagt grote aanpassingen van waterschap

20 december 2021 | Erik-Jan Berends

Het algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft het waterbeheerprogramma (WBP) voor de jaren 2022-2027 vastgesteld. De gevolgen van de klimaatverandering lopen hier als een rode draad doorheen en vormen extra uitdagingen in de toekomstplannen van het waterschap.
Lees verder

DwarsdoorSalland komt met nieuwe kerstroutes

13 december 2021 | Erik-Jan Berends

DwarsdoorSalland zit niet stil en komt nu ook met drie kerstroutes om de inwoners van Salland nieuw vertier te bezorgen tijdens de aankomende kerstvakantie.
Lees verder

Vaccinatielocaties GGD IJsselland gaan zeven dagen per week open

13 december 2021 | Erik-Jan Berends

Om te zorgen dat alle 60-plussers in IJsselland nog vóór het einde van dit jaar hun ‘boosterprik’ kunnen laten zetten, gaan de vaccinatielocaties in Deventer, Hardenberg en Zwolle zeven dagen per week open. Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties staan de openingstijden en routebeschrijving per locatie.
Lees verder

Stegeman zoekt nieuwe collega’s in Wijhe (Fulltime/Parttime/Weekenden/Avonden)

10 december 2021 | Erik-Jan Berends

ADVERTENTIE

Ben jij ook altijd fan van een bammetje met ham, salami of kipfilet? Kom dan werken bij Stegeman! Manpower zoekt nieuwe collega’s op de verpakkingsafdeling waar de lekkerste vleeswaren worden gesneden.
Lees verder

Wijhese producent Ferdi Çelik scoort met film ‘Quarterlife Cruisers’

10 december 2021 | Erik-Jan Berends

De Zwolse Klub Karmijn heeft met haar debuutfilm ‘Quarterlife Cruisers’ tijdens het 48 Hour Film Festival Eindhoven 2021 tien awards en vier nominaties ontvangen. De film van Willemijn de Jonge en Karlijn Koel is uitgeroepen als ‘Best film’ en gaat daarmee naar het internationaal wereldfinale ‘Filmapalooza’ in Washington. Producent en productieleider is Ferdi Çelik, geboren en getogen in Wijhe.
Lees verder

IVN gaat wilgen knotten aan de De Wesenberg

7 december 2021 | Erik-Jan Berends

De werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat op zaterdag 11 december vijftien wilgen knotten aan De Wesenberg in Wijhe tegenover nummer 8 op het land van de familie Beltman.
Lees verder

Kerstshoppen vervangt kerstmarkt in Gastvrij Wijhe

7 december 2021 | Erik-Jan Berends

Dit jaar is er weer geen kerstmarkt, maar de ondernemers van Gastvrij Wijhe gaan het binnen de mogelijkheden toch gezellig maken in het winkelcentrum. Zodoende staan 10 en 11 december in het teken van Kerstshoppen.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt weer Open dag stamboomonderzoek

3 december 2021 | Erik-Jan Berends

Voor belangstellenden is er op zaterdag 11 december weer gelegenheid om de Historische Vereniging Wijhe vragen over hun familiegeschiedenis voor te leggen. Iedereen is van 10.00 tot 16.00 uur welkom aan de Langstraat 52.
Lees verder

Bouw Dorpskamer Lierderholthuis gaat van start met Leaderbijdrage

1 december 2021 | Erik-Jan Berends

De Dorpskamer Lierderholthuis kan van start met een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de gemeente Raalte. Het project draagt volgens de instanties bij aan een vitaal en duurzaam Salland.
Lees verder

Landgoed De Haere is toneel voor twaalfde Bunkercross

30 november 2021 | Erik-Jan Berends

Op het prachtige landgoed De Haere, gelegen aan de dijk tussen Deventer en Olst, wordt op zondag 12 december de twaalfde Bunkercross gehouden.
Lees verder

Woningeigenaren in Olst-Wijhe krijgen ‘geringe stijging lastendruk’

30 november 2021 | Erik-Jan Berends

De lastendruk voor de inwoners met een eigen woning stijgt volgend jaar gemiddeld met 0,17 procent. Voor inwoners die huren, daalt de lastendruk met 0,11 procent. Dit blijkt uit het voorstel over de lokale belastingtarieven dat het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe voorlegt aan de gemeenteraad.
Lees verder

Sfeervolle beelden in de mist laten Wijhe van een andere mooie kant zien

29 november 2021 | Erik-Jan Berends

Fotograaf Jan Amse benutte de zondagmorgen voor een wandeling in de mist en nam uiteraard zijn camera mee. Het leverde deze sfeerbeelden op die het mooie Wijhe weer eens op een andere manier laten zien.
Lees verder

Kunstenaar plaatst nieuw monument in bij Het Weijtendaal in Wijhe

25 november 2021 | Erik-Jan Berends

Kunstenaar Alexander Taratynov heeft op dinsdag 23 november zijn artistieke impressie van generaal Alexander von Benckendorff geplaatst in Park Weijtendaal in Wijhe. Het levensgrote bronzen beeld maakt deel uit van het door hem ontworpen monument dat de locatie van het bivak markeert, waar het Russische 1e Regiment Basjkieren medio november 1813 in Wijhe opsloeg.
Lees verder

Nieuwe Wet Inburgering wordt van kracht

21 november 2021 | Erik-Jan Berends

De nieuwe Wet inburgering gaat per 1 januari 2022 in. Gemeenten hebben voortaan zelf de regie over de inburgering van nieuwkomers. Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe wil nieuwkomers snel, goed en volwaardig laten meedoen en kiest daarom voor lokaal maatwerk.
Lees verder

Sinterklaas heeft genoten van zijn intocht in Olst en WIjhe

21 november 2021 | Erik-Jan Berends

Sinterklaas heeft een brief geschreven aan alle kinderen om te bedanken voor de intocht in Olst en Wijhe. Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdag weer in de gemeente gearriveerd en zij zullen veel kinderharten weer blij maken.

Lees verder

Decemberactie van Gastvrij Wijhe biedt weer kans op mooie prijzen

21 november 2021 | Erik-Jan Berends

De stempelkaarten worden uitgedeeld, de inleverbussen staan klaar. De traditionele decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe is weer van start gegaan. Klanten kunnen tot en met vrijdag 24 december bij de aangesloten winkeliers weer stempels sparen en mooie prijzen winnen.
Lees verder

Gastvrij Wijhe trakteert op de Dag van de Ondernemer

16 november 2021 | Erik-Jan Berends

Wie vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur in de Langstraat komt, wordt verwelkomd met warme chocolademelk en een lekker koekje. De ondernemers van Gastvrij Wijhe willen hun klanten op deze Dag van de Ondernemer bedanken.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe zegt dank voor steun

15 november 2021 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité Wijhe bedankt iedereen die het comité de afgelopen periode op de een of andere manier heeft gesteund. “Volgend jaar hopen we toch echt dat we weer activiteiten rondom Koningsdag en 4 mei mogen organiseren en dat we daarvoor weer kunnen collecteren.”
Lees verder

Hans Olthof wordt lijsttrekker voor VVD Olst-Wijhe

15 november 2021 | Erik-Jan Berends

Hans Olthof (52) voert de lijst aan van VVD Olst-Wijhe tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vorige week kozen VVD-leden Olthof unaniem tot lijsttrekker. “Hans is een ervaren bestuurder en kent de lokale politiek in Olst-Wijhe door en door. Hij is de aangewezen persoon om onze liberale dromen waar te maken”, zegt Babette Mulders, partijvoorzitter van de VVD-Salland.
Lees verder

Olst-Wijhe wil groeien met ruim duizend woningen

15 november 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe wil de woningcrisis stevig aanpakken. Dit blijkt uit de nieuwe woonvisie van de gemeente. Net als het landelijke beeld kent ook Olst-Wijhe het probleem van onvoldoende aanbod en stijgende huizenprijzen. De gemeente kiest er onder andere voor om de komende tien jaar te groeien met duizend tot twaalfhonderd woningen. 
Lees verder

Nederlands Bijbelgenootschap houdt succesvolle Bijbelquiz In Wijhe

12 november 2021 | Erik-Jan Berends

De door het Nederlands Bijbelgenootschap samengestelde wordt op veel plaatsen rond eind oktober begin november gehouden. Zo werd er ook voor het eerst ook een quiz gehouden in Wijhe, in samenwerking met Raalte.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe stemt in met begroting 2022

10 november 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond 8 november de begroting 2022 en de meerjarenraming 2023-2025 vastgesteld. Voordat de raad instemde met de begroting, zorgde deze er met een amendement voor dat er structureel budget beschikbaar komt voor de ontwikkeling van een toekomstbestendige en vitale lokale economie.
Lees verder

Dagbesteding ’t Hengeveld kijkt naar de mogelijkheden

9 november 2021 | Erik-Jan Berends

“Het breekt zo lekker de week.” Dat is wat zorgenden Wanda, Evelien en Anneke vinden en waarvoor ze mogelijkheden bieden op de spiksplinternieuwe locatie van dagbesteding ’t Hengeveld aan de Boerlestraat 14. Het is een prachtig aangepaste schuur op de plek waar voorheen het afgebrande boerderijtje van de schoonouders van Wanda stond. Daarna is het ook al eens noodopvang geweest voor meerdere gezinnen.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag familiegeschiedenis

7 november 2021 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe aan de Langstraat 5 houdt op zaterdag 13 november van 10.00 tot 16.00 uur een open dag voor onderzoek van familiegeschiedenis. Belangstellenden zijn welkom met hun vragen. De vereniging verzoekt hen om zich vooraf aan te melden via historischeverenigingwijhe@gmail.com.
Lees verder

IVN-werkgroep gaat wilgen knotten aan de Hamelweg

5 november 2021 | Erik-Jan Berends

Deelnemers van de werkgroep Landschapsonderhoud IVN Olst-Wijhe gaan op zaterdag 13 november een aantal wilgen en knotpopulieren snoeien op het land van de heer H. Beuze aan de Hamelweg 22 in Wijhe.
Lees verder

Kom komend weekend lekker Herfstshoppen in Wijhe

5 november 2021 | Erik-Jan Berends

Nu de herfst écht is begonnen, vieren de mode- en lifestyle ondernemers van Wijhe dat met twee dagen ‘Herfstshoppen’. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november rollen zij de rode loper uit.
Lees verder

Stegeman zoekt nieuwe collega’s in Wijhe voor studenten- avondpool (18+) 20 uur

3 november 2021 | Erik-Jan Berends

Advertentie

Ben jij ook altijd fan van een bammetje met Ham, Salami of Kipfilet? Kom dan werken bij Stegeman!

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s op de verpakkingsafdeling waar de lekkerste vleeswaren worden gesneden.

Op dit moment zijn wij vooral druk op zoek naar nieuwe collega’s voor in de Avondpool. Hiervan zijn de werktijden van 18.30 tot 22.45 uur. Ideaal dus voor Studenten/Scholieren om in de avonduren nog wat bij te verdienen. Wist je dat bij het werken in de avondpool 31,5% extra bovenop je brutosalaris van 11,03 euro (vanaf 20 jaar) ontvangt?!

Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan de onderstaande link en solliciteer direct!

Vacature Stegeman

Wijhes winkelgebied wordt weer sfeervol verlicht

3 november 2021 | Erik-Jan Berends

Ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe heeft, met steun van de provincie Overijssel, nieuwe sfeerverlichting laten plaatsen in het winkelgebied.
Lees verder

René Kral: ‘Langstraat Wijhe autovrij!’

2 november 2021 | Erik-Jan Berends

Ik woon al 35 jaar in Wijhe. In een eerste openbare bijeenkomst in het gemeentehuis te Wijhe ging het over de verkeersveiligheid in de Langstraat. Moet de Langstraat al of niet autovrij worden?
Lees verder

Begroting van de gemeente Olst-Wijhe laat weer zwarte cijfers zien

1 november 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe gaat zwarte cijfers schrijven in 2022. De bezuinigingsoperatie van dit voorjaar en de tegemoetkomingen van het Rijk zorgen voor wat lucht in de begroting, meldt de gemeente. Voor 2022 verwacht ze een plus op de begroting van ongeveer 400.000 euro. Daarmee lijkt er voor de nieuwe raad in 2022 meer financiële armslag te ontstaan.
Lees verder

Hondekop doet Wijhe aan

31 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De Stichting Hondekop had zaterdag een vriendenrit met het karakteristieke oude treinstel. Tijdens de rit werd ook Wijhe aangedaan.
Lees verder

COOL24 geeft op 6 november een knalfeest in Raalte

29 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

COOL24 uit Raalte  geeft op 6 november een knalfeest bij Brasserie Zwakenberg in het kader van haar vijftienjarig bestaan. COOL24 is een band (vereniging) uit Raalte en niet zomaar een band.
Lees verder

Reuvers/Finenzo Open Toernooi ATC Wijhe kende prachtig deelnemersveld

28 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Deelnemers uit Zwolle, Raalte, Deventer, maar ook helemaal vanuit Delden en Lelystad, kwamen vorige week naar het gezellige Wijhe voor het Reuvers/Finenzo Open Toernooi van tennisvereniging ATC Wijhe.
Lees verder

Uitverkocht Literair Festival Wijhe 2021 valt in de smaak

25 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De stichting ’De vrienden van de Wijhese bibliotheek’ hadden, in samenwerking met de bibliotheek Salland vestiging Wijhe, voor afgelopen weekend een Literair festival georganiseerd.
Lees verder

SallandWonen begint proef met twee jongeren in één woning

20 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Woningcorporatie SallandWonen wil de kansen van jongeren op een woning vergroten. Daarom begint de corporatie in Raalte een proef met ‘woningdelen’: twee vrienden delen samen een eengezinswoning, ‘het Deelhuus’. Als de ervaringen positief zijn, volgen er mogelijk meer woningen.
Lees verder

NMO houdt bijeenkomst over natuurontwikkelingen in Duursche Waarden

20 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Natuur en Milieu Overijssel heeft voor donderdagavond 4 november een online informatiebijeenkomst georganiseerd over de gebiedsontwikkelingen in de Duursche Waarden die onder andere aansluiten bij de ontwikkelopgave Natura2000. Inwoners van Olst-Wijhe en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.
Lees verder

Brandweer Wijhe en Olst zoeken vrijwilligers

19 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Brandweer IJsselland zoekt naar nieuwe vrijwilligers, ook in Wijhe en Olst. Deze week is de campagne #watdoejijover4minuten gestart. Wie belangstelleing heeft, kan tot en met 26 november solliciteren naar de functie van brandweervrijwilliger.
Lees verder

Meisje raakt gewond bij val in een stal in Wijhe

17 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

In een stal bij een boerderij aan de Waterstraat in Wijhe heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden, waarbij een meisje gewond is geraakt.
Lees verder

Michel Vierwind stelt zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen

17 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

(door Erik-Jan Berends)

De gemeenteraadsverkiezingen staan volgend jaar weer op de agenda. Wijhenaar Michel Vierwind (47) stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor de gloednieuwe PartijvdSport. “De Partij van en voor de Sport heeft als uitgangspunt dat mensen gezonder en fitter worden”, vertelt de manager van het plaatselijke sportcentrum Leef! De PartijvdSport wordt de zevende partij in de gemeentelijke politiek.
Lees verder

Website DwarsdoorSalland wil alle wandelaars Salland laten ontdekken

16 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

DwarsdoorSalland is een nieuw wandelplatform. Op de site staan acht wandelingen gepubliceerd, maar de makers achter de site geven aan dat dat nog maar een heel klein begin is. “Wij willen met wandelroutes het mooie Salland ontsluiten voor recreanten uit Salland zelf maar ook voor toeristen die hier de weg nog minder goed kennen.”
Lees verder

Vee moet voorlopig weer van de dijken af

16 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Het beweidingsseizoen voor schapen op dijken in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is afgelopen. Het stormseizoen is begonnen en dijken zijn van groot belang voor de waterveiligheid. Vee, met name schapen, mogen tot het voorjaar niet meer op dijken grazen. Zo blijft de grasmat beschermd, meldt het waterschap.
Lees verder

Hans Kamphuis wordt tijdelijk wethouder van Olst-Wijhe

15 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Hans Kamphuis, nu nog raadslid namens het CDA, is voorgedragen als tijdelijk vervanger van wethouder Herman Engberink. Engberink is al langere tijd ziek. In de raadsvergadering van 25 oktober zal de gemeenteraad Hans Kamphuis formeel benoemen.
Lees verder

Woningcorporaties roepen gemeenten op: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

15 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De negen woningcorporaties in de regio Zwolle, waaronder SallandWonen, melden dat ze samen hun opdracht voor nieuwbouw en verduurzaming oppakken. Uit regionaal onderzoek blijkt, dat ze op termijn ondanks samenwerking onvoldoende nieuwe woningen kunnen bouwen vanwege een tekort aan geld.
Lees verder

Stegeman zoekt nieuwe collega’s in Wijhe (Fulltime/Parttime/Weekenden/Avonden)

12 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

ADVERTENTIE

Ben jij ook altijd fan van een bammetje met Ham, Salami of Kipfilet? Kom dan werken bij Stegeman! Manpower zoekt nieuwe collega’s op de verpakkingsafdeling waar de lekkerste vleeswaren worden gesneden.
Lees verder

Windesheim en Herxen leggen eigen fundamenten Moderne Devotie bloot

8 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Windesheim en Herxen gaan de komende maanden de eigen fundamenten van de Moderne Devotie blootleggen. Vanwege het 550ste herdenkingsjaar van de sterfdatum van Thomas a Kempis hebben ze ervoor gekozen om dichtbij huis te blijven.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt weer open dag stamboomonderzoek

7 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 9 oktober weer een open dag stamboomonderzoek. Belangstellenden zijn met hun vragen van 10.00 tot 16.00 uur welkom op Langstraat 52.
Lees verder

Steun Verenigd Comité Wijhe bij Rabo ClubSupport

6 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De leden van de Rabobank Salland kunnen weer hun stem uitbrengen voor de Rabo Clubsupport actie 2021. Het Verenigd Comité Wijhe doet daar ook aan mee en vraagt inwoners om hun stem.
Lees verder

Kinderboekenweek begint bij Primera Schippers

6 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De Kinderboekenweek is woensdag begonnen en ook Primera Schippers draagt daaraan bij.
Lees verder

Brandweer Wijhe neemt nieuwe tankautospuit in gebruik

4 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Bij de brandweerpost Wijhe is vorige week woensdag een gloednieuwe tankautospuit afgeleverd bij. Het voertuig is up-to-date en 24/7 inzetbaar voor brandbestrijding en hulpverlening.
Lees verder

Algemene Hulpdienst Wijhe wijzigt tarieven en zoekt vrijwilligers

3 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De Algemene Hulpdienst Wijhe is sinds een paar maanden weer actief. Ze vervoert hulpvragers naar prikposten, huisarts, specialisten, een bezoek aan bijvoorbeeld de podoloog en aan familie in de omgeving van Wijhe.
Lees verder

Literair Festival Wijhe is terug van weggeweest

3 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Nu de Corona-maatregelen zijn opgeheven, kan het Literair Festival Wijhe 2021 weer worden gehouden. Geïnteresseerden zijn op donderdag 21 oktober om 19.30 uur welkom in het Langhuus in Wijhe. De entree bedraagt 10 euro.
Lees verder

Inspectie van het waterschap moet dijken winterklaar maken

2 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Om te controleren hoe de dijken de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn, is Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) vrijdag begonnen met de zogeheten dijkschouw. Dit is historisch vakjargon voor het inspecteren van dijken.
Lees verder

Hairpoint Wijhe viert 12,5-jarig jubileum van Christa

1 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Christa Smeenk was vrijdag 1 oktober 12,5 jaar in dienst bij kapsalon Hairpoint Wijhe.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat weer wilgen knotten

29 september 2021 | Erik-Jan Berends

IVN Olst-Wijhe begint op zaterdag 9 oktober het seizoen om op zes locaties wilgen te knotten. Die dag zijn de vrijwilligers te gast bij familie Tijs aan de Hooglanden 4 in Wijhe/Boerhaar.
Lees verder

SallandWonen en gemeente Olst-Wijhe vestigen aandacht op schuldhulpverlening 

26 september 2021 | Erik-Jan Berends

SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe  hebben op vrijdag 24 september  een convenant getekend voor schuldhulpverlening. Partners in dit convenant zijn Budget Adviesbureau Deventer (BAD) en Financiën de Baas.
Lees verder

Gemeente onderzoekt 75 tot 125 extra woningen op Noordmanshoek 

26 september 2021 | Erik-Jan Berends

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe willen in overleg met Stichting De Noormandshoek een nader onderzoek naar bouw van 75 tot 125 extra woningen) in het gebied Noordmanshoek in Wijhe. In de huidige plannen heeft de stichting circa dertig wooneenheden opgenomen. Op 4 oktober 2021 worden de ontwikkelingen rondom Noordmanshoek besproken in een beeldvormende raadsvergadering.
Lees verder

Echtpaar Kappert viert gouden huwelijksfeest

26 september 2021 | Erik-Jan Berends

Anton (73) en Dinie (70) Kappert hebben vrijdag 24 september hun 50-jarig huwelijksfeest gevierd. Ze ontmoetten elkaar ruim 55 jaar geleden op de Wiejese kermis.
Lees verder

Bijzondere foto-expositie is nog één dag in Wijhe te zien

23 september 2021 | Erik-Jan Berends

De bijzondere fototentoonstelling ‘75 jaar Vrijheid Olst-Wijhe’ is alleen op zaterdag 25 september nog te zien bij Gasterij GAAV aan de Langstraat 18.
Lees verder

Heemtuin Wijhe krijgt verharde paden

20 september 2021 | Erik-Jan Berends

Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ in Wijhe heeft dankzij verkregen subsidies de paden in de tuin kunnen verharden. De gemeente Olst-Wijhe, Provincie Overijssel, Kracht van Salland en de Rabobank hebben allen een deel van het benodigde geld toegewezen.
Lees verder

Jongeren kunnen bij Energize Your Life ervaren waarvan ze energie krijgen

10 september 2021 | Erik-Jan Berends

Jongeren van tien tot zestien jaar kunnen zich aanmelden voor Energize Your Life. Op vrijdag 1 oktober worden in ’t Spoc aan de Lange Slagen 29 in Wijhe van 19.00 tot 22.00 uur zes workshops aangeboden waaruit ze er twee kunnen kiezen om aan mee te doen.
Lees verder

Expositie 75 jaar Vrijheid is drie zaterdagen te zien bij GAAV Wijhe

9 september 2021 | Erik-Jan Berends

De fototentoonstelling ‘75 jaar Vrijheid Olst-Wijhe’ bij Gasterij GAAV aan de Langstraat 18 is op zaterdag 4 september officieel geopend. De expositie is er de komende drie zaterdagen 11, 18 en 25 september van 10.00 tot 16.00 uur te zien.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe wil bouwen op locatie Tellegen in Wijhe

6 september 2021 | Erik-Jan Berends

Door de fusie van basisscholen de Tellegen en de Peperhof in Wijhe staat het pand van de Tellegen leeg. Het schoolgebouw is overgedragen aan de gemeente Olst-Wijhe. Het college van B&W besloot in 2020 om deze locatie te herontwikkelen naar woningbouw en zoekt een partij om het gebied opnieuw in te richten.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt open dag stamboomonderzoek

5 september 2021 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 11 september ene open dag voor iedereen die vragen heeft over zijn of haar familiegeschiedenis. Belangstellenden zijn van 10.00 tot 16.00 uur welkom aan de Langstraat 52.
Lees verder

Motorrijder komt ten val op de Waterstraat in Wijhe

5 september 2021 | Erik-Jan Berends

Een motorrijder is zondagmorgen gewond geraakt toen hij ten val kwam op de Waterstraat in Wijhe. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Wijheseweg is dinsdag bij Zwolle afgesloten

3 september 2021 | Erik-Jan Berends

Het is opletten voor wie dinsdag naar Zwolle wil. Van 6 tot en met 10 september wordt aan de Wijheseweg en de IJsselallee gewerkt. Op dinsdag 7 september is de Wijheseweg ook overdag afgesloten voor verkeer.
Lees verder

Fotogroep Stijl exposeert in het kader van 75 jaar vrijheid

31 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

In het kader van 75 jaar Vrijheid Olst-Wijhe heeft het Verenigd Comité Wijhe samen met Fotogroep Stijl het initiatief genomen tot een bijzondere fototentoonstelling. Die is te zien op de zaterdagen 4, 11, 18 en 25 september bij Gasterij GAAV aan de Langstraat 18 in Wijhe.
Lees verder

Koninklijk Paar bezoekt Olst-Wijhe

30 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op dinsdag 14 september een streekbezoek aan het zuidelijk deel van Salland in Overijssel. Het Koninklijk Paar bezoekt daarbij de gemeenten Olst-Wijhe , Deventer en Raalte.
Lees verder

Wijhese rapper Donutcare zet ‘Goede stap’

30 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

De Wijhese rapper Donutcare timmert hard aan de weg. Afgelopen zaterdag 28 augustus heeft hij clipopnames gemaakt voor zijn nieuwste track ‘Goede stap’ die binnenkort wordt uitgebracht.
Lees verder

Betty Weghorst draagt Galerie Brasserie 1703 over aan Sylvia Versteeg en Ruth Eusman

29 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

Sylvia Versteeg (41) en Ruth Eusman (40) hebben Galerie Brasserie 1703 per 1 september overgenomen van eigenaresse Betty Weghorst. Zij stopt na elf jaar met haar beeldbepalende horecagelegenheid in de molen op de Molenbelt. “Ik heb corona gehad en begon me af te vragen hoe lang ik dit nog zou doen. Inmiddels ben ik weer hartstikke fit en kan ik nog leuke dingen doen. Er kwamen vragen van mensen die de zaak wilden overnemen en een mail de van de dames. Ik heb besloten daarop in te gaan.”
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt extra Open Dag stamboomonderzoek

8 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe heeft voor zaterdag 14 augustus opnieuw een open dag voor stamboomonderzoek georganiseerd.
Lees verder

GGD zet laatste prikken in mobiele vaccinatie-unit Wijhe

5 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

In de pop-up vaccinatielocatie in Wijhe kregen donderdag de laatste mensen hun tweede coronaprik. “Onze medewerkers hebben hier in totaal 3.028 vaccinaties gegeven”, zegt Natasja Smit, COVID19-projectmanager bij GGD IJsselland.
Lees verder

Politie haalt auto van vermiste Tino uit de IJssel bij Wijhe

3 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

De politie heeft dinsdag aan de Loswal in Wijhe een auto uit het water van de IJssel gehaald. Het ging om de auto van de vermiste 55-jarige Tino uit Deventer. Woensdag bleek het in de auto aangetroffen lichaam de vermiste man te zijn.
Lees verder

Staatsbosbeheer organiseert fietstocht door de Duursche Waarden

3 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

De IJsselnatuurgids van Staatsbosbeheer neemt belangstellenden op zondag 8 augustus mee op een fietstocht door de omgeving rondom het Infocentrum IJssel Den Nul. De afstand van de rit bedraagt ongeveer 20 kilometer.
Lees verder

Fietsers kunnen Rondje Gastvrij Wijhe fietsen én stroom krijgen in Wijhe

3 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

Of je nou de populaire fietsroute ‘Rondje Gastvrij Wijhe’ fietst of zelf een route uitzet, het opladen van de elektrische fiets is in Wijhe geen probleem. Vier horecagelegenheden bieden daarvoor de mogelijkheid.
Lees verder

‘Hier stroomt de liefde’ -bord in Wijhe nodigt uit voor een mooie foto

26 juli 2021 | Erik-Jan Berends

Stond de IJssel afgelopen week hoog, ook de liefde stroomt weer volop in Wijhe. Voor de winkel van Bij de Boom in de Langstraat kunnen inwoners en bezoekers zich nu met deze uitnodigende slagzin vereeuwigen.
Lees verder

Wijhe krijgt zijn eigen plantenbieb

22 juli 2021 | Erik-Jan Berends

Voor iedereen die zijn of haar woonkamer en/of tuin groener wil maken, heeft Wietske Boersma een ‘plantenbieb’ geopend. Op de oprit aan de Bereklauw 10 kunnen inwoners hun eigen stekjes of plantjes ruilen voor nieuwe.
Lees verder

Elf kinderen halen zwemdiploma in de Welters in Wijhe

11 juli 2021 | Erik-Jan Berends

In zwembad de Welters werd afgelopen vrijdag afgezwommen voor diploma A. De weergoden waren de kinderen goed gezind. Ze deden ook goed hun best en zo behaalden elf een welverdiend diploma. Gefeliciteerd!
Lees verder

‘Veermans Hof IJsselflora’ maakt winnaars kleur- en tekenwedstrijd bekend

5 juli 2021 | Erik-Jan Berends

De kinderen die hadden gewonnen bij de kleur- en tekenwedstrijd van heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ kregen op zaterdag 3 juli hun prijzen uitgereikt.
Lees verder

Fiets op 11 juli een rockend Rondje Pontje

3 juli 2021 | Erik-Jan Berends

Zittend op het terras, genietend van een lekkere burger met een biertje en goede muziek. Dit wordt werkelijkheid op zondag 11 juli. Vijf horecalocaties aan de IJssel serveren die dag tussen 11.00 en 17,00 uur niet alleen heerlijke versnaperingen maar ook niet te versmaden livemuziek. 
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag genealogie

3 juli 2021 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 10 juli de tweede extra open dag voor familieonderzoek.
Lees verder

Stegeman zoekt productiemedewerker in Wijhe (24-32-40 uur)

2 juli 2021 | Erik-Jan Berends

In een hete zomer toch aangenaam in een gekoelde omgeving kunnen werken? Kom dan werken bij Stegeman in Wijhe.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe stemt in met RES 1.0 West-Overijssel

30 juni 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond ingestemd met de Regionale Energie Strategie (RES) 1.0 van West-Overijssel. Hierbij is en blijft de gemeentelijke autonomie bepalend. Dat laatste is door een amendement van het CDA, dat bijna raadsbreed met uitzondering van GroenLinks is aangenomen, toegevoegd aan het oorspronkelijke raadsbesluit van afgelopen maandagavond.
Lees verder

Wie is deze vrolijke bromfietser?

30 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Ruben Moyerts nam afgelopen weekend deel aan een weekend voor Renault Twingo rijders. Op de parkeerplaats bij de Loswal maakt hij deze fraaie foto.
Lees verder

Heemtuin verzorgt rondleiding tijdens IJsselbiënnale

20 juni 2021 | Erik-Jan Berends

In heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ aan de Bongerd in Wijhe wordt op zaterdag 26 juni een rondleiding gegeven in het kader van de IJsselbiënnale.
Lees verder

Aanrijding op kruising Raalterweg en Boerhaar

17 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Op de kruising van de Raalterweg en de Boerhaar is donderdagavond tegen half zes een aanrijding geweest tussen twee personenauto’s, waarvan één met een aanhanger.
Lees verder

IJsselbiënnale wil laten zien dat de rivier meer verbindt dan alleen het landschap

15 juni 2021 | Erik-Jan Berends

De IJsselbiënnale wordt van 18 juni tot en met 19 september gehouden. In deze periode zijn langs de hele rivier de IJssel 28 kunstwerken te bewonderen, gemaakt door gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Naast deze buitententoonstelling biedt de IJsselbiënnale óók het podium aan cultuurmakers uit deze regio.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe begint aanleg park ‘Woeste Wijhe’

15 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Aannemers zijn in opdracht van de gemeente  Olst-Wijhe maandag begonnen met de aanleg van park ‘Woeste Wijhe’ langs de Omloop, tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag. Het park krijgt tevens een plek voor natuurlijk spelen.
Lees verder

Prijswinnaars horeca-actie Olst-Wijhe reageren enthousiast

14 juni 2021 | Erik-Jan Berends

De prijswinnaars van de horeca-actie in Olst-Wijhe zijn bekend. Wethouder Hans Olthof en beleidsadviseur economie Marit Maglio-Rijke van de gemeente Olst-Wijhe hebben twee prijswinnaars, één uit Wijhe en één uit Olst persoonlijk een cadeaubon van 15 euro overhandigd. De overige winnaars hebben telefonisch bericht ontvangen.
Lees verder

Waterschap maait oevers van sloten voor goede aan- en afvoer van water

12 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta is begonnen met het maaien van waterbodems en oevers om te voorkomen dat sloten, kanalen en waterbergingen dichtgroeien. “Er moet voldoende water door de watergangen kunnen stromen om wateroverlast of juist verdroging tegen te gaan.”
Lees verder

GGD IJsselland heeft woensdag en donderdag inloop voor registratie gele boekje

12 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Mensen die zijn gevaccineerd tegen het coronavirus kunnen de komende twee weken, op woensdag 16 en 23 juni en op donderdag 17 en 24 juni, zonder afspraak bij de vijf vaccinatielocaties van GGD IJsselland terecht voor de registratie in het gele boekje.
Lees verder

College Olst-Wijhe bezuinigt minder en stelt OZB-verhoging van 5 procent voor

11 juni 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe zegt een balans te hebben gevonden tussen de gemeentelijke financiële veerkracht en de maatschappelijke effecten die de bezuinigingsoperatie ‘Bezuinigen voor de toekomst’ met zich meebrengen. Dit staat in de kadernota die het college van burgemeester en wethouders heeft aangeboden aan de gemeenteraad.
Lees verder

Wethouder Herman Engberink is afwezig door ziekte

11 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe is afwezig in verband met ziekte. Hij is succesvol geopereerd aan een bacteriële infectie.
Lees verder

Inleveren kaartjes ‘Het Vrijheidsconcert’ en ‘Het Oranjehotel’ kan nog tot 13 juni

6 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Wie nog kaartjes heeft voor ‘Het Vrijheidsconcert’ en ‘Het Oranjehotel’ uit 2020 kan deze inleveren tot en met zaterdag 12 juni bij Elferink Moede aan de Langstraat 61. De kopers van de kaartjes krijgen dan hun geld terug.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt weer open dagen genealogie

6 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt de zaterdagen 12 juni en 10 juli een open dag voor familieonderzoek. Nu er door de versoepelingen weer meer mogelijk is, neemt de vereniging de gelegenheid te baat om twee extra open dagen te houden.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe zet windenergie in de wacht

3 juni 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe begint initiatieven voor windenergie, inclusief de gebiedsprocessen hiervoor, niet eerder dan op 1 januari 2023.
Lees verder

Gemeenteraad besluit over locatie Kindcentrum en praat over digitalisering en klanttevredenheid

3 juni 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe is maandagavond unaniem akkoord gegaan met de plannen voor het nieuwe kindcentrum op het SPOC in Wijhe. De beslissing over de benodigde investering van 10,4 miljoen wordt op 5 juli genomen bij de besluitvorming over de kadernota. De raad gaf aan het belangrijk te vinden dat dit budget niet wordt overschreden.
Lees verder

SPOC is de locatie voor Kindcentrum Wijhe

2 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Het kindcentrum Wijhe komt in principe op de SPOC-locatie. De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft hierover maandagavond positief besloten. In het nieuwe kindcentrum krijgen basisschool De Wije en de fusieschool van mijnplein hun plek.
Lees verder

IVN geeft rondleiding en proeverij in heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’

1 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Belangstellenden kunnen op zaterdag 5 juni om 13.00 of 14.00 uur meegaan met een rondleiding door heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ waarbij onderweg aan verschillende (wilde) planten wordt geroken en geproefd.
Lees verder

Een afspraak maken voor een corona vaccinatie in Wijhe is nu mogelijk

31 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen voor een mRNA vaccin, of al aan de beurt is, kan vanaf vandaag, 31 mei, een vaccinatieafspraak inplannen voor de eerste prik bij de pop-up vaccinatielocatie in Wijhe.
Lees verder

De liefde stroomt voor de horecaondernemers in Olst-Wijhe

31 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Met een gloednieuwe actie maken inwoners van Olst-Wijhe kans op één van maar liefst 150 horecabonnen à 15 euro. Na de kappers en salons vinden de ondernemersverenigingen Gastvrij Wijhe en Natuurlijk Olst, in samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de provincie Overijssel, het hoog tijd om nu de horeca in het zonnetje te zetten.
Lees verder

Overschrijding van acht ton noopt gemeente Olst-Wijhe tot bezuinigen

30 mei 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft het voorspelde verlies over 2020 met 100.000 euro weten te beperken. Ondanks forse tekorten op Jeugdzorg en Wmo sloot de gemeente het coronajaar 2020 af met een verwacht verlies van 1,2 miljoen euro. De totale begroting bedroeg ruim 54 miljoen euro.
Lees verder

Raalte en Olst-Wijhe krijgen pop up-vaccinatielocatie

28 mei 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Raalte krijgt van donderdag 3 juni tot en met woensdag 16 juni een pop up- vaccinatielocatie. Na de eerste serie vaccinaties in Raalte wordt de mobiele unit verplaatst naar de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

IJsseltheaterfietstocht gaat door in andere vorm

27 mei 2021 | Erik-Jan Berends

De IJsseltheaterfiertstocht gaat dit jaar door, alleen in een andere vorm. Burgemeester Ton Strien spreekt daarover in bijgaande video met organisator Piet Terpstra van Stichting Theater langs de IJssel.
Lees verder

Strijd van Salland houdt supermarktactie ten bate van kankeronderzoek

27 mei 2021 | Erik-Jan Berends

“Je mag nu geen handen schudden, maar we kunnen wel de handen ineenslaan.” Dat doen Johan Schoemaker en Jolande Blankenvoorde namens respectievelijk Albert Heijn Heino en Strijd van Salland. Met een speciaal actieplein in de supermarkt wordt vanaf 31 mei gedurende drie weken geld opgehaald voor de Strijd van Salland. De vijfde editie van het evenement, dat geld inzamelt voor kankeronderzoek, is op zondag 20 juni.
Lees verder

Organisaties doen gezamenlijk voorstel om uit stikstofimpasse te komen

26 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Om uit de stikstofimpasse te komen hebben Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, LTO Nederland, VNO-NCW, MKB-Nederland en Bouwend Nederland afgelopen maanden de handen ineengeslagen.
Lees verder

Zijne Hofman (14) uit Wijhe gaat ijs verkopen

26 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Zijne Hofman (14) is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het bedenken en uitvoeren van een ludiek idee. Binnenkort trekt hij als ijscoman ‘Mister Frostys’ door de straten van Wijhe.
Lees verder

De IJssellinie in Olst gaat weer beperkt open

24 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Gidsen van de Stichting IJssellinie vertellen vanaf 1 juni weer over deze verdedigingslinie uit de Koude Oorlog. Tijdens ‘het geheim van de IJssel wandeling’ worden de coronamaatregelen in acht genomen.
Lees verder

GGD IJsselland: ‘Na uitnodiging haalt bijna iedereen in IJsselland coronaprik’

22 mei 2021 | Erik-Jan Berends

De Coronapeiling van begin mei 2021 wijst volgens GGD IJsselland uit dat bijna iedereen in de regio IJsselland die een uitnodiging ontvangt, zich laat vaccineren (96 procent). Van de deelnemers aan het onderzoek die nog niet zijn uitgenodigd, zegt 81 procent zich wel te willen laten vaccineren. Daarnaast twijfelt 8 procent nog en 10 procent wil geen vaccinatie. Begin mei was 46 procent van de deelnemers aan het onderzoek al gevaccineerd.
Lees verder

Inwoners en ondernemers Sallands buitengebied krijgen extra ondersteuning van erfcoaches

18 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Er spelen veel zaken tegelijkertijd in het buitengebied van Salland. Daarom heeft provincie Overijssel extra uren toegekend aan de erfcoaches: vier uur voor Deventer en vier uur voor Olst-Wijhe. Dat is het resultaat van een Plan van aanpak dat de drie Sallandse gemeenten samen hebben ingediend. Ook wordt er een extra erfcoach ingezet.
Lees verder

Groeiende tennisvereniging ATC Wijhe biedt Zomer Challenge 2021

18 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Dat tennissen momenteel een populaire sport is merken ze ook bij ATC Wijhe. “We hebben afgelopen jaar veel nieuwe leden mogen verwelkomen”, aldus voorzitter Jetze de Witte. Na het succes van vorig jaar biedt de tennisvereniging ook nu weer de Zomer Challenge aan voor mensen die willen kennismaken met tennis.
Lees verder

Kaartjes ‘Het Vrijheidsconcert’ en ’Het Oranjehotel’ Wijhe mogen retour

17 mei 2021 | Erik-Jan Berends

In het kader van 75 jaar Vrijheid waren in 2020 in Wijhe twee voorstellingen, Het Vrijheidsconcert en Het Oranjehotel, georganiseerd. Verenigd Comité Wijhe biedt de mogelijkheid om de gekochte kaartjes in te leveren.
Lees verder

In 2022 is er weer kermis in Boerhaar

16 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Het bestuur van Kermis Boerhaar heeft de data voor 2022 al vastgesteld: 8, 9 en 10 juli.
Lees verder

Heemtuin Veermans Hof IJsselflora viert vijftigjarig bestaan met teken- en kleurwedstrijd

16 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Vanwege haar 50-jarig jubileum heeft heemtuin Veermans Hof IJsselflora een kleur- en tekenwedstrijd georganiseerd voor kinderen van de basisscholen. Met deze wedstrijd zijn vier mooie prijzen te winnen.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe strooit met prijzen

9 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité Wijhe heeft de prijzen uitgereikt aan de deelnemers van haar activiteiten rondom Koningsdag. Ondanks de beperkingen was het comité erin geslaagd toch diverse activiteiten voor jong en oud te organiseren.
Lees verder

Tachtig winnaars Oranje 10-daagse Olst-Wijhe ontvangen cadeaubon

9 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Om de periode rond Koningsdag in Olst en Wijhe toch nog wat feestelijker te maken, hadden de ondernemers in Olst-Wijhe de Oranje 10-daagse georganiseerd. De tachtig winnaars van de actie werden afgelopen week ieder verblijd met een cadeaubon ter waarde van 25 euro.
Lees verder

KrachtvanSalland biedt extra budget voor lokaal initiatief in Salland

6 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Inwoner(s) van Salland met kleinschalige initiatieven die de woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maken, hebben nu kans op een mooie subsidie. Het budget voor deze ‘KrachtvanSalland-cheque’ is maximaal 1.000 euro per aanvraag.
Lees verder

Dodenherdenkingen in Olst en Wijhe zijn om 21.00 uur te zien

4 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Gezien de huidige beperkingen is het dit jaar, evenals vorig jaar, niet mogelijk om in de gemeente Olst-Wijhe een Dodenherdenking te organiseren op 4 mei ’s avonds rond de klok van 20.00 uur. Vandaar dat ook dit jaar is gekozen om vooraf video opnames te maken van de krans- en bloemleggingen.
Lees verder

Zwols biergenootschap is enthousiast over Chaos bieren uit Wijhe

2 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Tijdens hun digitale proefavond, op de avond voor Koningsdag, ging alle aandacht van de leden van het Zwols biergenootschap ‘Gij zult genieten’ uit naar Chaos bieren uit Wijhe. De vijftien deelnemers proefden twee van de vier Chaos bieren: de Tripel Triregnum en de Apocalyps.
Lees verder

Wijhe geniet toch van Koningsdag met Pubquiz en muziek

2 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Dat Koningsdag ook dit jaar op een andere manier gevierd zou worden, was voor het Verenigd Comité Wijhe geen reden om niets te doen. Met de Koningsnacht Pubquiz en muziek werd in Wijhe het Oranjefeest alsnog gevierd.
Lees verder

Welsum heeft twee nieuwe wandelroutes

1 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Vanaf de kerk in Welsum beginnen twee nieuwe, gemarkeerde routes: de gele route is 5 kilometer, de groene 8,5 kilometer. Nieuws uit Wijhe liep de groene variant.
Lees verder

Rita van de Streek en Wim Oude Weernink ontvangen een koninklijke onderscheiding

26 april 2021 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien heeft maandagmorgen in de raadzaal van het gemeentehuis aan twee inwoners van de gemeente Olst-Wijhe een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Rita van de Streek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Wim Oude Weernink tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Ondernemers Wijhe brengen kleur in het winkelgebied

25 april 2021 | Erik-Jan Berends

Winkelen mag weer zonder afspraak en de terrassen zijn weer beperkt open. De ondernemers van Gastvrij Wijhe zijn blij met deze ontwikkelingen en ontvangen hun klanten heel graag in een gezellig aangekleed winkelgebied.
Lees verder

Zes dagen geen treinverkeer: perron Wijhe op de schop

23 april 2021 | Erik-Jan Berends

ProRail werkt van woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei onder andere aan de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte en aan de dive-under bij Herfte. Eind juli worden deze in gebruik genomen. Dat betekent dat er in deze periode geen treinen van, naar en via Zwolle rijden.
Lees verder

VluchtelingenWerk Wijhe, Olst, Marle, Welsum en Wesepe zoekt vrijwilligers

21 april 2021 | Erik-Jan Berends

VluchtelingenWerk verwelkomt graag nieuwe vrijwilligers in de gemeente Olst-Wijhe. De landelijke overheid wil dat in 2021 veel statushouders de AZC’s verlaten en hun leven in Nederland gaan opbouwen. VluchtelingenWerk is de officiële partner van de gemeente bij het wegwijs maken van voormalige vluchtelingen in het labyrint van Nederlandse regels, gewoonten en rechten.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe komt toch met diverse activiteiten voor Koningsdag

19 april 2021 | Erik-Jan Berends

Het Verenigd Comité Wijhe heeft ondanks de bekende beperkingen van deze tijd toch een aantal activiteiten ontwikkeld waarvan coronaproof gebruik gemaakt kan worden. Op deze manier wordt geprobeerd dit jaar toch de vertrouwde gezelligheid te brengen rondom Koningsdag.
Lees verder

Ondernemers Olst-Wijhe geven met Oranje 10-daagse toch wat kleur rond Koningsdag

19 april 2021 | Erik-Jan Berends

Straten vol feestende mensen op Koningsdag in Olst en Wijhe zitten er dit jaar helaas nog niet in. De ondernemers van Natuurlijk Olst en Gastvrij Wijhe bedachten een alternatief en komen met de Oranje 10-daagse. Het is een leuke actie waarbij inwoners met hun kassabon een mooie geschenkbon kunnen winnen.  
Lees verder

Huisartsen in Zwolle, Deventer en Kampen geven coronaprik in GGD-vaccinatielocaties 

17 april 2021 | Erik-Jan Berends

Een aantal huisartsenpraktijken uit Deventer en Bathmen vaccineert hun doelgroep vanaf 26 april in de vaccinatielocatie van GGD IJsselland; Runshopping Centre De Snipperling. GGD IJsselland stelt de huisartsen hiervoor een aantal prikstraten beschikbaar. Patiënten krijgen een uitnodiging voor een vaccinatie van hun eigen huisarts.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe wil in gesprek met de samenleving over forse bezuinigingen

17 april 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe gaat met inwoners en organisaties in Olst-Wijhe in gesprek over forse bezuinigingen. Het gaat om een totaalbedrag van 3 miljoen euro.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe helpt inwoners thuis energie te besparen

13 april 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft subsidie van de Rijksoverheid gekregen vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik waarmee zij huiseigenaren kan helpen met energiebesparing. Het grootste deel van de subsidie is bestemd voor tweeduizend huishoudens met een koophuis.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe heeft Koningsnacht Pubquiz georganiseerd

13 april 2021 | Erik-Jan Berends

Inwoners van Wijhe kunnen voor Koningsdag op maandagavond 26 april deelnemen aan de ‘Wijhese Koningsnacht Pubquiz’, georganiseerd door het Verenigd Comité Wijhe. “Deze Pubquiz moet je meegemaakt hebben en natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen”, meldt het comité.
Lees verder

Winnaars paasactie Wijhe genieten van hun smaakvolle prijs

10 april 2021 | Erik-Jan Berends

Het waren er maar liefst 118, de gouden paaseieren die de ondernemers van Gastvrij Wijhe zichtbaar in hun etalages of bij de ingang van hun zaak hadden gelegd. Steven Noorlander (10), Ilvar (5) en Luna Boerman (8) hadden het juiste aantal op hun wedstrijdformulier vermeld.
Lees verder

De Plattelandsbeweging maakt zich sterk voor een vitaal platteland in Overijssel

7 april 2021 | Erik-Jan Berends

De Plattelandsbeweging Overijssel is een feit. Vier organisaties slaan de handen ineen om zich sterk te maken voor een gezond en vitaal platteland in Overijssel.
Lees verder

Provincie Overijssel en gemeenten: ‘Natuurvergunning Lelystad Airport moet worden geweigerd’

7 april 2021 | Erik-Jan Berends

In een gezamenlijke zienswijze stellen de provincie Overijssel en negen betrokken gemeenten, waaronder Olst-Wijhe, dat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de vergunning op grond van de Wet Natuurbescherming voor de uitbreiding van Lelystad Airport op deze manier niet kan verstrekken.
Lees verder

Christian Muilerman stopt als voorzitter van het OAJK

5 april 2021 | Erik-Jan Berends

Voorzitter van het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt (OAJK) Christian Muilerman is tijdens de algemene ledenvergadering van 31 maart jongstleden afgetreden. Christian heeft zich de afgelopen drie jaar ingezet voor het OAJK en de laatste twee jaar in de rol van voorzitter.
Lees verder

Vinders van de gouden paaseieren in Wijhe maken kans op een Paashaas

30 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Drie, 58 centimeter grote, paashazen van chocolade liggen klaar voor de winnende deelnemers aan de paasactie in Gastvrij Wijhe. Het enige wat de deelnemers aan de actie moeten doen, is de gouden eieren tellen die tot en met woensdag 7 april in de etalages of bij de ingang van de deelnemende winkeliers liggen.
Lees verder

GGD IJsselland: ‘Coronacrisis heeft veel gevolgen op het (sociale) leven van jongeren’

29 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De coronacrisis heeft veel gevolgen voor jongeren, stelt GGD IJsselland dat sprak met zeventien jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 24 jaar.
Lees verder

Nieuwe scholen basisonderwijs Wijhe komen op het SPOC

24 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe en de schoolbesturen mijnplein en de Mare gaan investeren in de bouw van een toekomstgericht kindcentrum Wijhe. De scholen van De Mare zijn al gefuseerd en de scholen van mijnplein gaan per 1 augustus 2021 fuseren. Er zijn straks twee scholen die op de SPOC (sport, onderwijs en cultuurcomplex) -locatie aan De Lange Slagen in Wijhe komen.
Lees verder

Dubbelgestrikt hardlopen & fitness- yoga & massage is verhuisd naar Wijhe

24 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Henri en Mirjam hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het realiseren van een fijne, toegankelijke massagesalon met eigen ingang in Wijhe, aan Dijk 21. En nu mag er eindelijk weer worden gemasseerd, met het in acht nemen van de huidige regels.
Lees verder

Jarige ‘Veermans Hof IJsselflora’ in Wijhe is weer open

23 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ bestaat in 2021 vijftig jaar. Ook voor wie er nog nooit is geweest, is het alleszins de moeite waard eens een wandelingetje maken door deze tuin aan de Bongerd in Wijhe.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe denkt na over herstel na corona

22 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Het college van Olst-Wijhe heeft voor 2021 een extra bedrag van maximaal 11.000 euro gereserveerd voor mensen die hulp nodig hebben bij het regelen van zorg en ondersteuning. Burgemeester en wethouders hebben ook besloten om voor het opstarten van openbare evenementen en activiteiten in de kernen 15.000 euro te reserveren.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe pakt Industrieweg Wijhe en omgeving aan om wateroverlast te voorkomen

20 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe meldt het belangrijk te vinden dat inwoners en ondernemers ook bij hevige buien zoveel mogelijk droge voeten houden en schade wordt voorkomen. Daarom investeert de gemeente in aanpassingen aan de Industrieweg in Wijhe.
Lees verder

GGD IJsselland begint op 12 april met vaccineren in Deventer, Dalfsen en Kampen

20 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De vaccinatielocaties in Deventer, Dalfsen en Kampen zijn bijna klaar voor gebruik, meldt GGD IJsselland. In Dalfsen en Kampen wordt gewerkt aan de opbouw en inrichting van de ruimtes, de nodige ICT en belettering.  Dit is naar verwachting eind maart gereed. De GGD begint op 12 april op alle drie locaties met vaccineren. “Het wachten is op de levering van voldoende vaccins. Het goede nieuws is dat dit aantal gestaag groeit.”
Lees verder

Boer Burger Beweging pakt in Olst-Wijhe de grootste winst

18 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De VVD blijft in Olst-Wijhe de grootste politieke partij na de Tweede Kamerverkiezing van woensdag. De liberalen kregen 22,6 procent van de stemmen, een stijging van 1,2 procent. Opvallend is nieuwkomer Boer Burger Beweging die 6,3 procent van de stemmen kreeg.
Lees verder

Voorjaarsinspectie van de dijken is begonnen

15 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Dijkinspecteurs van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) controleren sinds maandag 15 maart of de dijken goed de winter zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn. Er is extra aandacht voor mogelijke schade vanwege het hoogwater eerder dit jaar.
Lees verder

Met een Plant & Klaar box maak je een ‘bij-vriendelijke’ tuin

15 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe moet nóg meer bezuinigen

8 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe moet vanaf 2022 nog meer bezuinigen om het huishoudboekje weer in balans te krijgen. Dit is volgens haar nodig omdat de uitgaven voor de jeugdzorg en de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) in 2020 sterk zijn gestegen.
Lees verder

GGD IJsselland: ‘Vaccinatiebereidheid is flink gestegen’

8 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Lees verder

Wijhe kiest voor ‘De Jungletuin’ als natuurspeelplek

8 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Inwoners van Wijhe stemden de afgelopen weken op hun favoriete ontwerpschets voor de natuurspeelplek die in park Woeste Wijhe komt. De Jungletuin werd utieindelijk uitgekozen tot favoriete natuurspeelplek.
Lees verder

Wijhe en Olst zijn 3.700 perenbomen rijker

6 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De stichting Eetbaar Olst-Wijhe heeft zaterdagmiddag zo’n 3.700 laagstam Conference perenboompjes uitgedeeld aan inwoners. In Wijhe konden mensen die ze hadden gereserveerd ophalen op de parkeerplaats bij de Capellenborg.
Lees verder

Deel van Wijhe zat vrijdagmorgen zonder stroom

5 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Een deel van Wijhe, waaronder de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag, zat vrijdagmorgen sinds ongeveer kwart over tien zonder stroom. Ongeveer twee uur later was de storing verholpen.
Lees verder

Nienke en Jasper uit Wijhe brengen nieuw prentenboek uit

3 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Durf jij te dromen en te worden wie je bent? Dat is het thema van het splinternieuwe prentenboek ‘Wil je met mij ruilen?’, een trotse eerste uitgave van uitgeverij Locus Jak van Nienke van Dijken en Jasper Hofman uit Wijhe.
Lees verder

Capellenborg geeft nu ook les in ruimte buiten school

1 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De Capellenborg is eind januari gaan samenwerken met de gemeente Olst-Wijhe. “Daardoor kunnen wij nu lesgeven in andere ruimtes buiten onze school”, meldt een verheugde directeur Sven Metsemakers.
Lees verder

Salons in Olst en Wijhe kunnen winnaars actie meteen verwennen

28 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Nog onbewust dat ze hadden gewonnen, had een aantal winnaars van de kapper- en salonactie van Gastvrij Wijhe en Natuurlijk Olst hun afspraak al staan. Afgelopen weekend werden de zeventien verrast met een waardebon van 35 euro.
Lees verder

Natuur en Milieu Overijssel zoekt vlinder- en kruidentellers

24 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Hoe is het gesteld met het aantal vlinders op het boerenland? En hoeveel verschillende kruiden kom je er tegen? Voor het project LandvanWaarde is Natuur en Milieu Overijssel op zoek naar vrijwilligers die willen helpen antwoord te geven op deze vragen.  
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe helpt inwoners energie te besparen

23 februari 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe ontving een flinke subsidie van de Rijksoverheid om inwoners te helpen met energiebesparing. De komende tijd zijn er verschillende acties waarmee de gemeente inwoners wil stimuleren om met energiebesparing in hun woning aan de slag te gaan.
Lees verder

Webinar helpt aan inspiratie voor een groenere buurt

22 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Lees verder

6.700 inwoners van Olst-Wijhe ontvangen brief over invullen keuze Donorregister

17 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Iedereen vanaf 18 jaar in de gemeente Olst-Wijhe die nog geen keuze heeft ingevuld in het Donorregister, ontvangt uiterlijk 20 februari een brief met de vraag dat alsnog te doen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verstuurt brieven naar ongeveer 6.700 inwoners van Olst-Wijhe.
Lees verder

Win een waardebon voor een bezoek aan kapper of salon

15 februari 2021 | Erik-Jan Berends

In Wijhe en Olst stroomt de liefde. Ondanks dat de meeste winkels zijn gesloten, hebben de ondernemers tóch een leuke verwenactie georganiseerd. Deelnemers maken kans op één van de 18 cadeaubonnen van 35 euro voor zijn of haar salon naar keuze.
Lees verder

Inwoners Wijhe kunnen voorkeur aangeven voor natuurspeelplek in park Woeste Wijhe

15 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag in Wijhe legt de gemeente Olst-Wijhe het park Woeste Wijhe aan. Het moet een plek worden waar kinderen spelen, ouders elkaar ontmoeten, jeugd komt chillen en waar kan worden gesport. Inwoners nu laten weten welke ontwerpschets voor de natuurspeelplek hun voorkeur heeft.
Lees verder

Planontwikkeling De Noordmanshoek Wijhe bereikt mijlpaal

12 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Er is een belangrijke fase afgerond in de planontwikkeling van De Noordmanshoek. Afgelopen maand heeft de stichting het uitgewerkte plan ingediend bij het college en de raad van de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

Wijhese winterfoto’s van Gertie Verwaarst

11 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Gertie Verwaarst stuurde vier Wijhese winterfoto’s in. Heel bijzonder is die van de bevroren zeepbel. Verder zijn (miniatuur) sneeuwruimers te zien, de Wijhese molen en het gemeentehuis tijdens de hevige sneeuwval.

Wijhese winterfoto’s van Rob Hofsteenge

11 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Rob Hofsteenge heeft een aantal prachtige Wijhese winterfoto’s ingestuurd. Hij was waarschijnlijk al vroeg op pad om de grondmist, donderdagmorgen bij Boerhaar, vast te leggen.

Winter in Wijhe

11 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Het is ook in Wijhe volop winter. Kinderen zijn druk in de weer met hun sleetjes en veel mensen maken een lekkere winterwandeling.
Lees verder

Maak thuis kennis met de Capellenborg in Wijhe via speciale talkshow

5 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Nu de corona-maatregelen een open huis niet mogelijk maken, kunnen ouders en leerlingen zich laten informeren over middelbare school de Capellenborg in Wijhe via een speciale talkshow.
Lees verder

Weinig misdaad in Olst-Wijhe: digitale fraude neemt wel flink toe

2 februari 2021 | Erik-Jan Berends

De misdaadcijfers voor 2020 blijven in de gemeente Olst-Wijhe grotendeels op een laag niveau, melden de gemeente en de politie in ene gezamenlijk persbericht. “Helaas is het aantal gevallen van digitale fraude wel opnieuw flink gestegen.”
Lees verder

Waterschap verwacht piek in wateraanvoer IJssel

2 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Volgens waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is er de komende dagen vanuit Duitsland een piek in wateraanvoer in de IJssel op komst.
Lees verder

Inwoners Wijhe beginnen inzamelingsactie voor Eet & Drinklokaal de Slinger

31 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Wijhe, ‘Wij helpen elkaar’, het blijkt maar weer uit het initiatief van Daisy van der Put om een crowdfundingsactie op te zetten voor Eet & Drinklokaal de Slinger in de Langstraat. De schitterende nieuwe zaal werd op 16 oktober opgeleverd, maar eigenaar Gerben Bentum moest op 14 oktober zijn zaak weer sluiten voor de tweede lockdown.
Lees verder

GGD IJsselland waarschuwt ouderen voor bellende oplichters

29 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Lees verder

Waterschap: ‘Populatie muskusratten is historisch laag’

29 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) ving in 2020 weer minder muskusratten dan de jaren ervoor. Dit betekent dat het waterschap de populatie steeds beter onder controle krijgt. Daarmee zet de landelijk dalende trend zich ook binnen deze regio voort.
Lees verder

Mensink heeft primeur met nieuwe bouwmethode voor maatwerkwoning

29 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Een primeur bij aannemer Mensink uit Broekland. Deze week zette het bouwbedrijf in één ochtend de hele begane grond van een maatwerkwoning overeind, dankzij prefab wanden. Mensink gaat voor alle nieuwbouwwoningen over op deze innovatieve bouwmethode. 
Lees verder

Burgemeester Ton Strien: ‘Laten we stoppen met de randjes van de regels op te zoeken’

22 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien spreekt over het risico van chaos in en rond ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorg. Hij uit zijn zorgen uit in zijn zeventiende videoboodschap.
Lees verder

Opkoopregeling LNV van veehouderijbedrijven is tot eind februari opengesteld

19 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Veehouderijbedrijven in Overijssel met een hoge stikstofuitstoot die nabij natuurgebieden liggen en willen stoppen, kunnen zich melden bij de provincie Overijssel. Tot en met 28 februari 2021 staat de inschrijving voor de eerste tranche van de Rijksregeling open.
Lees verder

Fotograaf Jan Amse legt Wijhe winter wonderland vast in zwart/wit

17 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Koning Winter deed zaterdagavond ook Wijhe even aan. Fotograaf Jan Amse ging meteen met zijn camera op pad om de eerste sneeuw van dit winter vast te leggen.
Lees verder

Welke inwoner(s) van Olst-Wijhe verdienen een lintje?

14 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Wie iemand uit de gemeente Olst-Wijhe wil voordragen voor een koninklijke onderscheiding kan telefonisch contact opnemen met Monique Plantinga of Inge van den Berg via telefoonnummer 14 0570.
Lees verder

Talkshow moet helpen taboe op zelfmoord te doorbreken

14 januari 2021 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland brengt op 18 januari – Blue Monday – in een online talkshow de documentaire ‘Waarom niet eerder’ over zelfmoordpreventie. In de studio zijn verschillende gasten aanwezig om over het onderwerp te praten.
Lees verder

Goed Veur Mekare adviseert: Zetmop60

11 januari 2021 | Erik-Jan Berends

De werkgroep Verduurzaming Woningen van coöperatie Goed Veur Mekare adviseert iedereen hun cv-ketels op 60 graden te zetten.
Lees verder

Scholen en kinderopvang tot Olst-Wijhe kunnen gratis groentezaden krijgen

8 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Ingrid Arentsen wint hoofdprijs in Decemberactie Gastvrij Wijhe

3 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Ingrid Arentsen is de gelukkige winnaar van de jaarlijkse Decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe. Frank Heijmerikx van Frank’s Bloemenhoek overhandigde haar de hoofdprijs: een cadeaubon voor bloemen en/of planten ter waarde van 250 euro.
Lees verder

Veiligheidsregio IJsselland meldt vier incidenten tijdens jaarwisseling in Olst-Wijhe

1 januari 2021 | Erik-Jan Berends

De Veiligheidsregio IJsselland kijkt terug op een relatief rustige jaarwisseling zonder noemenswaardige incidenten. In Olst-Wijhe werden vier incidenten gemeld.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien sluit veelbewogen jaar 2020 af

31 december 2020 | Erik-Jan Berends

In zijn zestiende videoboodschap sluit burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe het ‘veelbewogen jaar 2020’ af.
Lees verder

Een gezond, voorspoedig en gezellig 2021!

31 december 2020 | Erik-Jan Berends

De redactie van Nieuws uit Wijhe wenst iedereen een goede overtocht naar het nieuwe jaar en een gezond, voorspoedig en weer ‘ouderwets’ supergezellig 2021!

Inleveractie vuurwerk levert in Olst-Wijhe 33 kilo op

30 december 2020 | Erik-Jan Berends

Tijdens de inleveractie van vuurwerk in de gemeente Olst-Wijhe op 28 en 29 december is in totaal 33 kilo vuurwerk ingeleverd. In totaal kwamen elf mensen naar de gemeentewerf in Wijhe om vuurwerk in te leveren. 
Lees verder

Goed Veur Mekare vraagt medewerking aan enquête

28 december 2020 | Erik-Jan Berends

Binnen Goed Veur Mekare is sinds kort een werkgroep begonnen met als onderwerp het verduurzamen van woningen in Olst-Wijhe. Om deze behoefte te peilen, heeft de coöperatie een enquête opgesteld.
Lees verder

Verlichte tuinen brengen extra sfeer in Wijhe

27 december 2020 | Erik-Jan Berends

Veel inwoners van Wijhe hebben hun tuin tegen Kerst rijkelijk versierd met sneeuwpoppen en talloze , feestelijke lichtjes. Wil je j0uw tuin ook op deze site, stuur dan een foto naar info@nieuwsuitwijhe.nl.
Lees verder

Ondernemers Olst-Wijhe bezorgen kerstpakketten vol liefde

25 december 2020 | Erik-Jan Berends

In Olst-Wijhe stroomt de liefde én het kerstgevoel. Op 23 en 24 december werden honderd inwoners verrast door de kerstman/vrouw met een kerstpakket vol producten van lokale ondernemers.
Lees verder

Waterschap constateert enorme afname van graafschades door muizen en honden

25 december 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) controleert ieder najaar hoe de dijken de winterperiode ingaan. De resultaten hiervan laten volgens haar een enorme afname zien van schades door muizen. “Ook het aantal graafschades door honden is gedaald. Wel is de droogte van voorgaande jaren nog steeds terug te zien op de dijken.”
Lees verder

Ook inwoners Olst-Wijhe kunnen vuurwerk inleveren

23 december 2020 | Erik-Jan Berends

Inwoners van Olst-Wijhe, Deventer en Raalte die nog (zwaar) vuurwerk hebben liggen, kunnen gebruikmaken van de inleveractie op 28 en 29 december 2020. Dit wordt georganiseerd door de politie en drie gemeenten.
Lees verder

Stichting De Noordmanshoek lanceert website

22 december 2020 | Erik-Jan Berends

De nieuwe website van de Noordmanshoek in Wijhe is online. De stichting wil een landgoed ontwikkelen, waarbij duurzaamheid het karakter vormt, in de breedste zin van het woord.
Lees verder

Gastvrij Wijhe verricht tweede trekking in sfeervolle Langstraat

20 december 2020 | Erik-Jan Berends

In de sfeervol verlichte Langstraat in Wijhe is zaterdag de tweede trekking verricht van de jaarlijkse stempelactie. Tien winnaars hebben te horen gekregen dat ze een lekkere taart van bakkerij Jolink hebben gewonnen.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien: ‘Het is een dooie boel’

19 december 2020 | Erik-Jan Berends

In alweer zijn vijftiende videoboodschap roept burgemeester Ton Strien inwoners op ‘lichtpuntjes voor elkaar’ te zijn in deze periode, waarin het verder ‘een dooie boel’ is.
Lees verder

Vandaag weer extra trekking decemberactie Gastvrij Wijhe

19 december 2020 | Erik-Jan Berends

De jaarlijkse decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe is weer een groot succes. Zaterdag 19 december maken deelnemers, die hun stempelkaart tussen 09.30 tot 17.00 uur in de speciale gouden bus doen, kans op extra prijzen.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien: ‘Er zijn grote zorgen’

12 december 2020 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien zegt in zijn veertiende videoboodschap dat er grote zorgen zijn omtrent de verspreiding van het coronavirus. “Hoewel het beeld in onze gemeente redelijk gunstig is, moeten we op onze hoede blijven.”
Lees verder

Ondernemers Olst-Wijhe verrassen inwoners met kerstpakkettenactie

7 december 2020 | Erik-Jan Berends

Honderd kerstpakketten voor honderd mensen in Olst-Wijhe. De lokale ondernemers delen ze uit in de dagen voor Kerst. Niet willekeurig, maar bij inwoners die het verdienen volgens ándere inwoners van de gemeente Olst-Wijhe. Iedereen kan iemand aanmelden voor de honderd kerstpakketten vol liefde-actie.
Lees verder

Eerste winnaars stempelactie Wijhe ontvangen taart

6 december 2020 | Erik-Jan Berends

Het is niet wijnen, wijnen, maar stempelen, stempelen geblazen in het winkelgebied van Gastvrij Wijhe. Zaterdag werden de eerste winnaars van de winkeliersactie verblijd met een overheerlijke taart.
Lees verder

Historische vereniging Wijhe houdt weer Open dag stamboomonderzoek

5 december 2020 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt zaterdag 12 december opnieuw een open dag voor familieonderzoek. Belangstellenden zijn van 10.00 tot 16.00 uur welkom aan de Langstraat 52. Wie wil langskomen voor stamboomonderzoek dient zich vanwege de coronamaatregelen vooraf aan te melden met verwacht tijdstip via historischeverenigingwijhe@gmail.com.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe wil in gesprek met carbidschieters

4 december 2020 | Erik-Jan Berends

Carbidschieten is een traditie in de gemeente Olst-Wijhe. Om het carbidschieten dit jaar veilig en passend binnen de coronaregels te laten verlopen, wil de gemeente graag in gesprek met de carbidschieters.
Lees verder

Olst-Wijhenaren ontvangen meeste kerstkaarten van Overijssel

1 december 2020 | Erik-Jan Berends

Inwoners van Olst-Wijhe kunnen dit jaar de meeste kerstkaartjes van Overijssel verwachten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.nl, de grootste kaartenwebshop van Nederland. Ook in Steenwijkerland en Ommen worden veel kerstkaartjes bezorgd.
Lees verder

Stichting houdt bijpraatavond over Energietuin de Noordmanshoek

25 november 2020 | Erik-Jan Berends

Stichting de Noordmanshoek nodigt belangstellenden uit voor een online bijpraatavond op woensdag 2 december van 19.30 uur tot een uur of 21.00.
Lees verder

College Olst-Wijhe wil leges gastouderopvang verlagen

24 november 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe stelt de gemeenteraad voor de leges voor gastouderopvang te verlagen.
Lees verder

Maak een beestachtig mooi monster in het Langhuus

20 november 2020 | Erik-Jan Berends

Om in deze coronatijd toch de kunstzinnige verbinding in de gemeente Olst-Wijhe te blijven zoeken, hebben Gerlinda Piet en Nienke van Dijken een beestachtig leuk initiatief bedacht. Op zaterdag 28 november kunnen zowel jong en oud deelnemen aan een twee uur durende workshop in het Langhuus in Wijhe.
Lees verder

College Olst-Wijhe deelt ‘liefde’ uit op Dag van de Ondernemer

20 november 2020 | Erik-Jan Berends

Het was vrijdag 20 november de Dag van de Ondernemer. Een mooie aanleiding voor het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe om lokale ondernemers extra in het zonnetje te zetten.
Lees verder

Wijhe en Olst krijgen steun om de liefde te laten stromen

17 november 2020 | Erik-Jan Berends

De campagne ‘Hier stroomt de liefde’ werd in het voorjaar in de gemeente Olst-Wijhe gelanceerd om winkeliers te ondersteunen in deze moeilijke coronatijd. Lokaal inkopen doen is immers belangrijker dan ooit om ondernemers door de crisis te helpen.
Lees verder

Traditionele decemberactie Gastvrij Wijhe gaat gewoon door

16 november 2020 | Erik-Jan Berends

Voor wie zich afvraagt of de jaarlijkse decemberactie doorgaat, heeft ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe goed nieuws. Klanten kunnen in de periode van 21 november tot en met 24 december weer stempels sparen en mooie prijzen winnen.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe gaat op zoek naar twee miljoen euro

13 november 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe gaat ook het bestaande beleid onder de loep te nemen om te koersen op een stabiele financiële toekomst. Heroverwegingsvoorstellen moeten in totaal een bedrag opleveren van 2 miljoen euro.
Lees verder

Babke Roeterdink gaat als erfcoach aan de slag in Olst-Wijhe

12 november 2020 | Erik-Jan Berends

In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn drie erfcoaches van provincie Overijssel aan de slag gegaan. Babke Roeterdink heeft Olst-Wijhe en Raalte als haar aandachtsgebied.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe stemt in met Begroting 2021 

10 november 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond vergaderd over de Begroting 2021 en de meerjarenraming 2022-2024. De gemeente verkeert in financieel zwaar weer en dat kwam tot uiting in de door het college voorgestelde begroting met onder meer een structurele verhoging van de Onroerend Zaak Belasting (OZB) met 10 procent.
Lees verder

Lisanne Spanbroek wordt voorgedragen als lijstduwer voor de CDA Tweede Kamer lijst

10 november 2020 | Erik-Jan Berends

De 33-jarige Lisanne Spanbroek uit Olst–Wijhe is voor een tweede maal voorgedragen als lijstduwer op de staartlijst voor het CDA in Overijssel. Eerder stond de ondernemer al op positie 47 bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe opent stemming voor park ‘Woeste Wijhe’

9 november 2020 | Erik-Jan Berends

Gemeente Olst-Wijhe vraagt inwoners te stemmen op één van de drie ontwerpen die ze heeft gemaakt voor park ‘Woeste Wijhe’. Stemmen kan tot en met 29 november op www.olst-wijhe.nl/stemopwoestewijhe
Lees verder

Visie Olst-Wijhe beschrijft welke plekken kansrijk zijn voor windmolens en zonnevelden

9 november 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe sprak op 3 november over de Ruimtelijke Visie Duurzame Energie en besloot deze samen met het aangepaste toetsingskader voor besluitvorming voor te leggen aan de raad. Op 23 november buigt de raad zich over de visie.
Lees verder

Bij SCHULTEN en De Logtenberg willen de komende weken extra gezellig maken

9 november 2020 | Erik-Jan Berends

De avonden worden langer. Iedereen zit veel thuis, of we dat nu fijn vinden of niet. Thuis werken, verplicht veel thuis zijn. Dat vraagt om actie, aldus Joost Logtenberg en Ellen Schulten uit Wijhe.
Lees verder

Herfstshoppen in Wijhe gaat komend weekend in stijl en volgens de regels

4 november 2020 | Erik-Jan Berends

Een aantal mode & lifestyle ondernemers uit Gastvrij Wijhe trakteren hun klanten op vrijdag 6 en zaterdag 7 november op een leuke attentie bij hun aankopen.
Lees verder

Tennisvereniging ATC Wijhe biedt nu interessante Winterchallenge

2 november 2020 | Erik-Jan Berends

Tennisvereniging ATC Wijhe heeft, nadat er vanaf mei weer gesport mocht worden, behoorlijk wat nieuwe leden mogen verwelkomen. Niet alleen bij de jeugd maar ook onder de volwassenen is er een groot aantal aanmeldingen geweest.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat weer wilgen knotten

31 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

De werkgroep Landschapsonderhoud IVN Olst-Wijhe neemt op zaterdag 14 november tien wilgen en drie knotpopulieren onder handen bij de familie W. Beuze aan de Hamelweg 22 in Wijhe.
Lees verder

Verdriet, spanning of zorgen door corona? Vraag hulp

23 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Wie behoefte heeft aan ondersteuning in coronatijd, kan terecht bij diverse hulpverlenende instanties. Ze staan vermeld op de website van de gemeente Olst-Wijhe: https://www.olst-wijhe.nl/coronaenhulp.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien: ‘Het blijft bikkelen’

23 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

In zijn alweer twaalfde videoboodschap in coronatijd roept burgemeester Ton Strien bewoners die door de coronatijd eenzaam zijn, problemen ervaren of anderszins in de put zitten, contact op te nemen voor hulp. Op de website van de gemeente Olst-Wijhe staan de hulpverlenende organisaties waar iedereen terecht kan: https://www.olst-wijhe.nl/coronaenhulp

Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe in financieel zwaar weer: ‘OZB moet met 10 procent omhoog’

20 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

“Het is zover. Ondanks dat de wethouder financiën van de gemeente Olst-Wijhe deze zomer nog een dringende oproep aan het Rijk deed om met geld over de brug te komen, is het water de gemeente nu daadwerkelijk tot aan de lippen gestegen”, meldt het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe in een persbericht.
Lees verder

Traumahelikopter opgeroepen voor eenzijdig ongeval

19 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Bij een eenzijdig ongeval op de provinciale weg tussen Wijhe en Raalte is maandagavond een persoon gewond geraakt.

De hulpdiensten bevrijdden het slachtoffer dat bekneld in het voertuig zat. De weg was in beide richtingen tijdelijk afgesloten, zodat ze goed hun werk konden doen. Ook was er een traumahelikopter opgeroepen. Hoe het slachtoffer er aan toe is, is nog niet bekend.

Gastvrij Wijhe brengt sfeer in het winkelgebied

18 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Nu de dagen snel korter worden, heeft ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe de sfeerverlichting in het winkelgebied weer opgehangen.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien: ‘Laat je testen bij klachten’

9 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien doet in zijn elfde video-boodschap een dringende oproep aan de inwoners van Olst-Wijhe om zich te laten testen bij corona-gerelateerde klachten. Uit cijfers van de GGD blijkt dat mensen uit Olst-Wijhe zich minder laten testen dan inwoners van omliggende gemeenten.
Lees verder

Bouw in voormalige Oudheidkamer Wijhe vordert

7 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

SallandWonen is ver gevorderd met de verbouw van het monumentale pand ‘de Oudheidkamer’ aan de Kerkstraat 34 in Wijhe tot zes huurappartementen voor één- en tweepersoons huishoudens. In het eerste kwartaal van 2021 kunnen zes huurders een nieuwe woonplek vinden in het pand.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe doet mee aan Rabo ClubSupport

4 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Leden van Rabobank Salland kunnen binnenkort weer hun stem uitbrengen voor de actie Rabo Clubsupport. Verenigd Comité Wijhe doet daar ook aan mee. Ze hoopt dat veel mensen haar deelname steunt: elke stem is geld waard.
Lees verder

Elferink Mode in Wijhe viert honderdjarig bestaan

4 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Elferink Mode bestaat in 2020 honderd jaar en Anneke en Jan Amse willen dat in deze bijzondere tijd toch vieren. Zij hebben sinds 1988 de leiding over de damesmodezaak aan de Langstraat in Wijhe.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt weer Open dag stamboomonderzoek

4 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 10 oktober opnieuw een Open Dag voor familieonderzoek. Belangstellenden zijn welkom aan de Langstraat 52 van 10.00 tot 16.00 uur.
Lees verder

Shonaleigh Cumbers verhaalt over ‘De zee van smaragd’

4 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

De internationale verhalenvertelster Shonaleigh Cumbers uit Engeland vertelt in samenwerking met Productiehuis De Verhalenboot uit Zwolle drie dagen lang online de verhalencyclus De zee van smaragd (The Emerald Sea). Erbij hoort een aparte avondvoorstelling onder dezelfde naam.
Lees verder

Waterschap inspecteert dijken op schades en kwetsbare plekken

3 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Om te controleren hoe de dijken de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn, is Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) donderdag begonnen met de zogeheten dijkschouw.
Lees verder

Sinterklaas doet het dit jaar anders in Wijhe

3 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe heeft een alternatieve manier gevonden om toch voor de kinderen dit jaar, ondanks corona, een leuk Sinterklaasfeest te organiseren. De gebruikelijke intocht gaat niet door, maar er is een alternatief programma gemaakt. Daarover vertelt de Sint zelf in onderstaand bericht.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien is terug ‘op de lijn’

2 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

‘Met tegenzin’ heeft burgemeester Ton Strien weer een videoboodschap gemaakt nu ook in Olst-Wijhe het aantal corona-besmettingen toeneemt.
Lees verder

Olst-Wijhe telt elf corona-besmettingen

29 september 2020 | Erik-Jan Berends

In de periode van 16 tot en met 29 september zijn elf mensen uit de gemeente Olst-Wijhe geregistreerd met een corona-besmetting, meldt het RIVM.
Lees verder

Werkgroep Landschapsonderhoud gaat weer wilgen knotten

28 september 2020 | Erik-Jan Berends

De Werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat op zaterdag 10 oktober wilgen knotten bij de familie Liebregts aan de Lierderholthuisweg 17 in Wijhe.
Lees verder

Kinderzwerfboekstation aan de Bereklauw doet mee aan Nationale Kinderzwerfboekdag

28 september 2020 | Erik-Jan Berends

De Kinderboekenweek begint op 30 september en dan is het tevens Nationale Kinderzwerfboekdag. Onder de carport bij het Kinderzwerfboekstation aan de Bereklauw 29 in Wijhe liggen ook dan heel veel boeken klaar.
Lees verder

Politie houdt drie verdachten van woninginbraak in Wijhe aan

23 september 2020 | Erik-Jan Berends

De politie heeft woensdagmiddag in Wijhe drie mannen aangehouden die worden verdacht van een woninginbraak.
Lees verder

Bouwtechnische bedrijven In Salland schakelen hulp in van studenten

18 september 2020 | Erik-Jan Berends

Innovatiehub Salland, een samenwerkingsverband tussen vier bouwtechnische bedrijven uit de gemeente Raalte, organiseert samen met Windesheim Business College een tweedaagse hackathon voor studenten.
Lees verder

Provincie ondersteunt goede ideeën voor de toekomst van het platteland

16 september 2020 | Erik-Jan Berends

De provincie Overijssel wil de kwaliteit van het buitengebied graag in stand houden en versterken. De provincie zoekt daarom inwoners en ondernemers die hieraan een bijdrage willen leveren. Voor goede ideeën is een nieuwe subsidieregeling beschikbaar.
Lees verder

Regisseur Jolmer Versteeg maakt film over de IJssellinie

16 september 2020 | Erik-Jan Berends

In opdracht van Stichting De IJssellinie, IJssellandschap en provincie Overijssel ontwikkelt en regisseert Jolmer Versteeg, artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden, een korte film over de IJssellinie met de titel Het Geheim van de IJssel.
Lees verder

Leerlingen uit Olst-Wijhe gaan de strijd aan tegen energieverspilling

13 september 2020 | Erik-Jan Berends

In het educatieve project de e-Battle gaan leerlingen van Overijsselse basisscholen de strijd aan met energieverspilling.
Lees verder

Wijhe krijgt er een Broodfonds bij

12 september 2020 | Erik-Jan Berends

Bij Logenberg op de Boerhaar is op donderdag 1 oktober om 19.30 uur – inloop vanaf 19.00 uur – een informatieavond over het Broodfonds. Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF.
Lees verder

Voetbalteam Dames 1 van Wijhe ’92 zoekt versterking

12 september 2020 | Erik-Jan Berends

De voetbalsters van Dames 1 van Wijhe ’92 zoeken meiden en vrouwen voor hun zondagteam.
Lees verder

Inwoners en scholieren geven park ‘Woeste Wijhe’ vorm

7 september 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag een gebied liggen dat wordt ingericht als park met daarin een natuurlijke speelplek. Inwoners mogen van de gemeente mee-ontwerpen.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe hervat open dagen stamboomonderzoek

6 september 2020 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe begint op zaterdag 12 september met een nieuwe reeks open dagen genealogie voor iedereen die belangstelling heeft voor familiegeschiedenis.
Lees verder

‘Kei van Wijhe’ Jelle Mars ontvangt feestelijk pakket van Gastvrij Wijhe

4 september 2020 | Erik-Jan Berends

Uit de verkiezingen van de Wiejese Diekdaegen is Jelle Mars verkozen tot ‘Kei van Wijhe’. Zie daarvoor het hilarische filmpje met onder meer burgemeester Ton Strien op www.diekdaegen.nl.
Lees verder

Wiejese Diekdaegen brengt dit jaar kermis, Kei en historie

30 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De grote feesten gaan niet door. Desondanks staat het eerste weekend van september in Wijhe in het teken van de Wiejese Diekdagen. Er staat kermis op het Van Dedemplein, de Kei van Wijhe wordt uitgereikt en de Langstraat wordt een museumroute.
Lees verder

Politie sluit verdachte op na mishandeling conductrice op station Wijhe

30 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De Zwolse politie heeft zaterdagavond een persoon aangehouden na mishandeling van een conductrice op station Wijhe.
Lees verder

‘Regeling ‘Rood voor Rood’ biedt kansen voor agrariërs én particulieren’

28 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Voor antwoorden op alle vragen over de Rood voor Rood regeling hebben ontwerper Marten Jansen en landschapsontwerper Harry ten Have twee informatieavonden georganiseerd. Het doel: meer duidelijkheid over de regeling die particulieren de kans geeft om een mooie plek in het buitengebied te bemachtigen.
Lees verder

Ondernemers  van Gastvrij Wijhe houden Restanten- & Voordeelweekend

26 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De zomer is weer bijna voorbij, dus bieden de ondernemers van Gastvrij Wijhe hun restanten weer tegen zeer aantrekkelijke prijzen aan. Tijdens het Restanten- & Voordeelweekend op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus kunnen koopjesjagers hun slag slaan.
Lees verder

Gastvrij Wijhe zet winnaars fietspuzzeltocht in de prijzen

23 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De drie winnaars van de fietspuzzeltocht van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe hebben vrijdagavond op het Van Dedemplein hun prijs in ontvangst genomen. Zij ontvingen een waardebon van 25 euro vergezeld van een bloemetje van Albert Heijn Boomgaard.
Lees verder

Fietsrondje Rondje Pontje presenteert Rock-editie

22 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Je zit op het terras, geniet van een lekkere burger met een biertje en je hoort goede muziek. Dit wordt werkelijkheid op zondag 6 september aanstaande. Vijf horecalocaties aan de IJssel serveren die dag tussen 11.00 en 17.00 uur niet alleen heerlijke versnaperingen maar ook niet te versmaden livemuziek. 
Lees verder

Boni Wijhe gaat verbouwen

19 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Supermarkt Boni in Wijhe gaat verbouwen. De winkel sluit daarvoor op zaterdag 5 september om 16.00 uur tijdelijk de deuren.
Lees verder

Vier kavels Noorder Koeslag gaan in de verkoop 

19 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe geeft in de wijk Noorder Koeslag in Wijhe vier kavels uit. Er is ruimte voor vrijstaande woningen met kavelprijzen vanaf 120.075 inclusief btw en exclusief kosten koper.
Lees verder

Coronavirus-app CoronaMelder is nu in Overijssel beschikbaar

17 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Om de kans op verspreiding van het coronavirus te beperken, is maandag de praktijktest van CoronaMelder begonnen. Overijsselaars kunnen hieraan meedoen. Ze kunnen de CoronaMelder app downloaden op hun telefoon en helpen te testen hoe CoronaMelder werkt in aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek.
Lees verder

Olst-Wijhe wil 187.500 euro beschikbaar stellen voor ombouw overweg

13 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe stelt de gemeenteraad voor om 187.500 euro beschikbaar te stellen om de onbewaakte spoorwegovergang in de Oude Allee om te bouwen naar een bewaakte spoorwegovergang.
Lees verder

Grondwaterstanden dalen van laag tot zeer laag rond de IJssel

12 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De vraag naar water is door de extreem warme temperaturen en weinig tot geen neerslag in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) enorm toegenomen. Op diverse locaties draait het waterschap momenteel op de maximale aanvoercapaciteit.
Lees verder

Afslag Broekland is afgesloten na ongeval

6 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De afslag naar Broekland vanaf de Wijheseweg is afgesloten na een ongeval. Er is op de Elshofweg een grote aanhanger, geladen met gras, gekanteld.
Lees verder

Organisatie Diekdaegen heeft vier genomineerden voor Kei van Wijhe

5 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Vier inwoners van Wijhe komen in aanmerking voor de ‘Kei van Wijhe’, de prestigieuze prijs voor die inwoner die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Het bestuur van de Wiejese Diekdaegen ontving de nominaties en vraagt inwoners nu te stemmen wie de prijs dit jaar toekomt.
Lees verder

Twee mensen raken gewond bij aanrijding op N337

4 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Bij een verkeersongeval op de Rijksstraatweg (N337) bij Herxen zijn dinsdagmiddag twee gewonden gevallen.
Lees verder

Steun de restauratie van de molen in Marle

2 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Wie over de Marledijk bij Marle rijdt, kan het niet ontgaan: de buurtschap vraagt donaties voor restauratie van de beeldbepalende molen. Stop dus even en doe wat in de melkbus of scan de QR-code voor een gift.
Lees verder

Politie zoekt getuigen van inbraak bij Ballorig Wijhe

1 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De politie Olst-Wijhe zoekt getuigen van een inbraak bij kinderspeelparadijs Ballorig in de nacht van donderdag 30 juli op vrijdag 31 juli.
Lees verder

Mondkapjes worden niet verplicht, maar er wordt wel strenger gecontroleerd

30 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Veiligheidsregio IJsselland gaat geen mondkapjesplicht invoeren. Het RIVM is volgens haar helder: medisch gezien draagt het niet bij. Wel gaan politie en gemeenten in IJsselland door met aangescherpte controles.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe complimenteert horecaondernemers

29 juli 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe complimenteert de horecaondernemers in de gemeente voor het naleven van de corona-maatregelen.
Lees verder

Overheid gaat komend weekend strenger controleren in de horeca

23 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land neemt toe. Minister Fred Grapperhaus meldde in een toespraak op 22 juli dan ook dat deze toename een waarschuwing is en dat het van belang is dat we de maatregelen blijven opvolgen. De politie gaat, in samenwerking met de gemeenten, strenger optreden.
Lees verder

‘Boeren onderschatten eigen psychologische hulpbehoefte’

23 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Boeren ervaren regelmatig stress en de psychische nood is soms hoog, maar boeren zoeken zelf niet gauw professionele psychosociale hulp. Omdat ze hun eigen hulpbehoeften onderschatten, maar ook omdat ze onvoldoende vertrouwen hebben in de reguliere hulpverlening. Dit blijkt uit onderzoek van GGD IJsselland in samenwerking met Amsterdam UMC.
Lees verder

Wijhese horeca biedt gratis fietsoplaadpunten

22 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Deze zomer wordt er weer volop gefietst. Er zijn veel nieuwe fietsroutes toegevoegd in en om Salland. Bezitters van een elektrische fiets kunnen hun tweewieler bij veel horecagelegenheden in Wijhe gratis opladen.
Lees verder

Waterschap kan voldoende water aanvoeren. Blauwalg in de Lange Kolk

22 juli 2020 | Erik-Jan Berends

De neerslag van de afgelopen periode in combinatie met het bewolkte weer heeft ervoor gezorgd dat de situatie in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) verder is gestabiliseerd. Het waterschap kan voldoende water aanvoeren om aan de watervraag te voldoen. Ze verwacht dat dit voorlopig zo blijft.
Lees verder

Gastvrij Wijhe geeft inwoners en bezoekers een hartelijke ontvangst

20 juli 2020 | Erik-Jan Berends

De campagne ‘Hier stroomt de Liefde’ draait op volle toeren. Inwoners en bezoekers worden daarbij gemotiveerd lokale ondernemers te steunen.
Lees verder

Salland Zoemt al flink langs de waterspeelplaats bij Aver Heino

20 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Het wildmengsel dat Salland Zoemt heeft ingezaaid langs de waterspeelplaats bij boerderij Aver Heino trekt ontzettend veel vlinders. “Een verbluffend resultaat” zegt Vlinderfotograaf Emilio Metting.
Lees verder

Gastvrij Wijhe lanceert fietsroute door Olst-Wijhe

5 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Met een gloednieuwe fietskaart wil ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe inwoners en bezoekers een activiteit bieden in deze zomerperiode waarin alle evenementen zijn afgelast. Wethouder Hans Olthof en actieve plaatsgenoot Marina Menger namen vrijdag het eerste exemplaar in ontvangst.
Lees verder

Gaan leerlingen uit Olst-Wijhe de strijd aan tegen energieverspilling?

5 juli 2020 | Erik-Jan Berends

In het educatieve project de e-BATTLE gaan leerlingen van Overijsselse basisscholen de strijd aan met energieverspilling. Gewapend met een zelf opgezette energiebesparingscampagne inspireren zij hun medeleerlingen, ouders en buurtgenoten om zuinig om te springen met energie.
Lees verder

Zes gedecoreerden Olst-Wijhe ontvangen hun koninklijke onderscheidingen

3 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Aan zes inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is vrijdag een Koninklijke Onderscheiding toegekend. Twee inwoners zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vier zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft burgemeester Ton Strien de decorandi op 24 april al telefonisch op de hoogte gesteld van dit heugelijke feit. Vandaag werden de bijbehorende versierselen uitgereikt door burgemeester Ton Strien. 
Lees verder

Provincie Overijssel en twaalf gemeenten reageren op ontwerp Luchtvaartnota

2 juli 2020 | Erik-Jan Berends

De provincie Overijssel en twaalf Overijsselse gemeenten, waaronder Olst-Wijhe, dienen een zienswijze in op de ontwerp Luchtvaartnota 2020-2050 van de rijksoverheid. In de nota beschrijft de minister van Infrastructuur en Waterstaat hoe zij de ontwikkeling van de luchtvaart in de komende dertig jaar voor zich ziet.
Lees verder

Britten geeft openluchtconcerten op Landgoed Windesheim

1 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Het Britten Jeugd Strijkorkest geeft op donderdag 9 juli twee openluchtconcerten op Landgoed Windesheim in Zwolle.
Lees verder

Nomineer kandidaten voor de tweede ‘Kei van Wijhe’

1 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Wie wint de tweede ‘Kei van Wijhe’? Dat is de grote vraag. De Wiejese Diekdaegen gaan dit jaar niet door, maar de organisatie hecht er wel aan dit zomer de tweede Kei van Wijhe uit te reiken.  Iedereen wordt opgeroepen kandidaten voor te stellen.
Lees verder

Buutvrij! verzamelt verhalen over vrijheid

30 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Vrijheid verstop je niet, vrijheid vertel je door! Begin juli reizen theatermakers Fieke van der Panne en Yuna Linde van Theater De Makkers en Silas Neumann in een ouderwets herkenbare rijdende winkel (SRV-wagen). Zij houden halt in alle twaalf kernen om te luisteren naar vrijheidsverhalen van inwoners uit de gemeente Olst- Wijhe.
Lees verder

Gemeentebalies Olst-Wijhe gaan weer naar normale openingstijden

29 juni 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeenteloketten van Olst-Wijhe zijn vanaf 1 juli weer geopend volgens de normale openingstijden. Dit geldt zowel voor de balies in het gemeentehuis in Wijhe als voor de balies in het Holstohus in Olst.
Lees verder

‘Olst-Wijhe heeft zich écht van z’n mooiste kant laten zien’

28 juni 2020 | Erik-Jan Berends

In zijn negende en laatste videoboodschap ‘Ton Strien op de lijn’, prijst de burgemeester inwoners van de gemeente voor hoe ze met de coronacrisis zijn omgegaan.
Lees verder

In Dorpshuus Heino wordt bingo gespeeld

27 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Voor iedereen die de bingo van Evert Kruitbosch in Heino de afgelopen maanden heeft gemist: op zaterdag 11 juli haalt het Dorpshuus Heino dat weer helemaal in met een monster bingo-dag. Dat betekent een hele dag bingo spelen, lekker lang en lekker veel.
Lees verder

Complexer en omvangrijker werk noopt ut Huus tot wijziging organisatie

26 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Bernard de Vries-Robles wordt per 1 juli de nieuwe directeur van welzijnsorganisatie ut Huus. Met wijziging wil de organisatie het hoofd bieden aan haar taak die complexer en omvangrijker is geworden.
Lees verder

Dweilorkest zoekt sousafoon-speler

25 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Dweilorkest As’t Spölt Maj Bli’j-wéh uit Wijhe is naarstig op zoek naar een sousafoon-speler.
Lees verder

‘Grondwaterstanden laten lokaal grote verschillen zien’

24 juni 2020 | Erik-Jan Berends

In het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) viel in de eerste drie weken van juni behoorlijk wat neerslag. Wel was de spreiding hiervan groot, meldt het waterschap.
Lees verder

Welsum, Wesepe, Middel en Herxen gaan energieplannen realiseren

22 juni 2020 | Erik-Jan Berends

In Wesepe, Welsum, Herxen en Middel is het afgelopen jaar hard gewerkt aan duurzame initiatieven om op den duur energieneutraal te worden. In werkgroepen zijn de kernen enthousiast aan de slag gegaan. Nu staan ze in de startblokken om de plannen te realiseren.
Lees verder

Sjoerdtje Hak uit Herxen geeft kinderen workshop schilderen

20 juni 2020 | Erik-Jan Berends

IJssel-schilder Sjoerdtje Hak uit Herxen verzorgde vrijdag, samen met Wim Eikelboom, een IJssel-workshop aan kinderen van groep 7 van De Octopus in Zwolle-Zuid.
Lees verder

Be in line, de creatieve ruimte voor workshops, coaching en beeldende therapie kan jou weer ontvangen

19 juni 2020 | Erik-Jan Berends

“Kom jij bij mij een kopje thee of koffie drinken nu het weer mag, op anderhalve meter?”, vraagt Jennie Schemmekes van ‘Be in line’ aan de Stationsweg 23D uitnodigend.
Lees verder

College Olst-Wijhe wil IJsseldijk niet afsluiten voor motorrijders  

18 juni 2020 | Erik-Jan Berends

In antwoord op vragen van GroenLinks geeft het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe aan geen voorstander te zijn van het afsluiten van de IJsseldijk voor motorrijders, ook niet binnen ‘venstertijden’.
Lees verder

‘Inwoners regio IJsselland ervaren meer eenzaamheid dan voor de coronacrisis’

17 juni 2020 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland heeft, in samenwerking met andere GGD’en en het RIVM, onderzocht hoe het gaat met de gezondheid en het welbevinden van inwoners van de regio IJsselland. Het onderzoek vond plaats in de periode van 27 mei tot en met 1 juni. In totaal hebben 1.382 inwoners meegedaan aan het onderzoek.
Lees verder

RTV Oost zendt live kerkdienst vanuit Wijhe uit

17 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Voor de kerkgangers die thuis moeten of willen blijven, verzorgt RTV Oost op zondag 21 juni om 10.00 uur weer een live-uitzending van een oecumenische kerkdienst. Dit keer vanuit de Nicolaaskerk in Wijhe.
Lees verder

Waterschap kiest Boskalis voor versterking IJsseldijk

16 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft het voornemen uitgesproken het project dijkversterking Zwolle-Olst te gunnen aan Boskalis Nederland BV. Het winnen van deze Europese aanbesteding betekent dat deze marktpartij de werkzaamheden samen met het waterschap gaat voorbereiden en vervolgens gaat uitvoeren.
Lees verder

Fietspad van Noorder Koeslag richting de Krijtenberg wordt deze week voltooid

15 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Het asfalt voor het fietspad van Noorder Koeslag richting de Krijtenberg wordt op woensdag 17 en donderdag 18 juni aangebracht.
Lees verder

Ontvang een gratis fles rosé bij je barbecue-pakket

12 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Inwoners van Wijhe die in juni een barbecuepakket van meer dan 25 euro bestellen bij Slagerij Haverkort krijgen een fles rosé cadeau. De Zwolse slager bezorgt de bestelling aan huis. Wel zo gemakkelijk.
Lees verder

Mannen uit Raalte en Wijhe aangehouden voor ticketfraude op Marktplaats

11 juni 2020 | Erik-Jan Berends

De politie heeft op woensdag 10 juni vier verdachten aangehouden voor ticketoplichting via Marktplaats. Het gaat om twee mannen van 18 en één man van 19 uit Raalte en een man van 21 uit Wijhe.
Lees verder

Maand geen inwoners Olst-Wijhe meer naar ziekenhuis met corona

11 juni 2020 | Erik-Jan Berends

In Olst-Wijhe zijn sinds 9 mei géén patiënten opgenomen in het ziekenhuis, maakt RTL Nieuws op uit cijfers van het RIVM. 

Lees verder

‘Neerslag haalt even druk van de ketel, droogte houdt aan’

10 juni 2020 | Erik-Jan Berends

De regen van de afgelopen week in het werkgebied van Waterschap Delta Overijsselse Delta (WDODelta) geeft een tijdelijke verlichting in de droogtesituatie. Het neerslagtekort blijft desalniettemin erg hoog voor de tijd van het jaar, meldt het waterschap.
Lees verder

Stamgasten café De Hete Brij lopen halve marathon van Wijhe naar Zwolle

10 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Zowel de taxibranche als de horeca zijn hard getroffen door Covid-19. Om Elles Hetebrij en haar broer Wilfred een hart onder de riem te steken, kwam stamgast Floris-Tjibbe van Weringh met het idee een halve marathon te lopen van Wijhe naar Zwolle.
Lees verder

Felle brand verwoest chalet op camping Het Haasje

7 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Op camping Het Haasje op Fortmond, tussen Wijhe en Olst, heeft zondagochtend een felle brand gewoed. Een houten chalet werd compleet verwoest.
Lees verder

Waterschap stelt spelregels op voor recreatief gebruik dijken

7 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) merkt dat recreanten, zoals wandelaars en fietsers, hun ontspanning steeds meer op de dijken in haar gebied zoeken. Samen met andere eigenaren en pachters roept het waterschap op om op de daarvoor bestemde routes te blijven. 

Vooral bij mooi weer en door het zoeken naar ruimte – om zich te houden aan de maatregelen van het RIVM – neemt het aantal recreanten toe. Niet iedereen blijft hierbij op de gebaande paden, zo is de ervaring.

Bordjes

Niet alle dijken in het gebied van WDODelta zijn in eigendom van het waterschap. Ook particulieren en andere organisaties hebben gedeelten in eigendom, waaronder natuurorganisaties en gemeenten. Deze dijken zijn vaak niet opengesteld voor recreatie. Steeds vaker zien zij zich genoodzaakt bordjes te plaatsen om ongewenst bezoek te weigeren. Dit geldt vooral voor dijken langs de IJssel, de Overijsselse Vecht, het Zwarte Water en het Zwarte Meer.

Spelregels

Het waterschap stelt zelf de eigen dijken open voor recreatie met inachtneming van een aantal spelregels. Zo vindt ze het belangrijk dat men op de openbare wegen fietst of wandelt en daarvan niet afwijkt. Daarnaast moeten honden aangelijnd zijn en mag vee en fauna niet worden verstoord. Ook ruiters wordt nadrukkelijk gevraagd alleen van bestaande wegen gebruik te maken.

 

Ton Strien is positief ‘op de lijn’

5 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien complimenteert in zijn achtste videoboodschap ‘op de lijn’ de inwoners van Olst-Wijhe op de goede wijze waarop zij met de corona-maatregelen omgaan.
Lees verder

Waterschap probeert extra water vast te houden

3 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Als extra maatregel vanwege de droogte zet Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) de waterpeilen in sloten, weteringen en kanalen op tot boven het normale maximumpeil. Hiermee wordt extra water vastgehouden.
Lees verder

Wijhe’92 komt in actie voor sponsoren

2 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Wijhe’92 heeft, in samenwerking met Gastvrij Wijhe en het nieuwe lokale online platform ‘Hier stroomt de liefde’, twee pakketten samengesteld, die sinds afgelopen week online besteld kunnen worden.
Lees verder

Alie Vlaskamp Praktijk voor voetreflex en meer, is weer open

30 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Alie Vlaskamp Praktijk voor voetreflex en meer heeft de deuren weer geopend. Wie ook veel thuis werkt in deze coronatijd en last krijgt van nek- of schouderklachten, kan bij haar terecht voor Atlasmassage.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe boekt positief financieel resultaat over 2019 

30 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft het jaar 2019 afgesloten met een positief financieel resultaat van 602.000 euro. De totale begroting van 2019 bedroeg ruim 44 miljoen euro. 
Lees verder

Laagvliegroute over Olst-Wijhe wordt opgeheven

29 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie heeft besloten de laagvliegroute Linkroute-10A op te heffen. De route, die al in 2002 werd opgeschort, loopt ook over de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

Loswal in Wijhe gaat maandagochtend weer open

29 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De Loswal in Wijhe gaat op maandag 1 juni om 9.00 uur weer open, na enkele weken gesloten te zijn geweest in verband met de coronamaatregelen.
Lees verder

In Olst-Wijhe stroomt de liefde voor lokale ondernemers

29 mei 2020 | Erik-Jan Berends

‘Hier stroomt de liefde’. Met die mooie woorden lanceert de gemeente Olst-Wijhe deze week een bijzondere campagne. Het doel? Aandacht voor lokale ondernemers en voor producten van dichtbij. Want juist nu, in deze coronatijd, is winkelen om de hoek naast heel gemakkelijk vooral ook goed en hard nodig.
Lees verder

Mogelijk corona? Laat je testen!

27 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus kan vanaf 1 juni worden getest. De landelijke overheid heeft dat bepaald. GGD IJsselland richt hiervoor vier testlocaties in de regio in.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe zegt ‘bedankt!’

25 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité Wijhe bedankt iedereen die heeft meegewerkt aan het meedenken en meewerken in deze uitzonderlijke tijd rondom 75 jaar Vrijheid en Koningsdag.
Lees verder

Lisanne Spanbroek uit Olst neemt afscheid als vicevoorzitter CDA Dertigers

25 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Lisanne Spanbroek (1987) uit Olst heeft op het allereerste CDA Dertigers Congres na twee jaar afscheid genomen van het vicevoorzitterschap. Eerder was ze ook lid van de gemeenteraad van Olst-Wijhe.
Lees verder

‘Wesepe heeft een gebrek aan betaalbare huur- en koopwoningen’

24 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen heeft in 2019, in opdracht van de provincie Overijssel, een onderzoek uitgevoerd naar de positie van jongeren op de Overijsselse woningmarkt.  In vijf kernen, waaronder ook het dorp Wesepe, zijn gesprekken gevoerd met jongeren die voor het eerst op zichzelf willen gaan wonen.
Lees verder

Honden veroorzaken veel graafschade aan de dijk

24 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Uit de resultaten van de voorjaarsinspectie van de dijken door Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) blijkt dat het aantal schades door gravende honden weer is toegenomen. Graafschades door muskusratten en konijnen laten een kleine daling zien.
Lees verder

Energieloket Salland neemt woningen onder de loep

24 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Om particuliere woningeigenaren te ondersteunen energie te besparen en zelf op te wekken, bieden de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe energiescans aan. Het gaat om snelle onderzoeken.
Lees verder

Burgemeester Strien is benieuwd naar ideeën van jongeren

22 mei 2020 | Erik-Jan Berends

In de zevende aflevering van zijn videoboodschap ‘Ton Strien aan de lijn’, zegt de burgemeester van Olst-Wijhe blij te zijn met de verruiming van de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus.
Lees verder

Oud papier wordt niet opgehaald maar kan naar brengpunten

20 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben ook invloed op de inzameling van oud papier.
Lees verder

Directeur Veiligheidsregio IJsselland rekent op inwoners

20 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Het kabinet heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat de geplande versoepelingen van de maatregelen per 1 juni doorgaan. “Maar met een prachtig Hemelvaartweekend op komst geldt eigenlijk maar één boodschap: het is nog geen 1 juni. We zijn er nog niet”, zei minister-president Mark Rutte.
Lees verder

Gemeente houdt digitiaal ‘vragenuurtje’ over locatie nieuw scholencluster Olst-Boskamp-Den Nul  

20 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De schoolbesturen de Mare en mijnplein ontwikkelen in samenwerking met de kinderopvang een inhoudelijk onderwijsconcept (kindcentrum) voor de gemeente Olst-Wijhe. Als vervanging voor de inloopbijeenkomst over de locatie, die in 15 april niet doorging, houdt de gemeente Olst-Wijhe nu een digitiaal ‘vragenuurtje’.  
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe is op Hemelvaartsdag gesloten

20 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe is op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) niet telefonisch bereikbaar. Ook is het niet mogelijk voor deze dag een afspraak in te plannen.
Lees verder

Anita Ruitenberg masseert en maakt schoon

18 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Anita Ruitenberg is kortgeleden verhuist van Zwolle naar Wijhe. Haar praktijk voor massages met magnesium zet ze nu ook in Wijhe voort.
Lees verder

‘Waterstand in Wijhe is normaal tot laag’

18 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Het is erg droog voor de tijd van het jaar, volgens Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Ze ziet dat terug in de grondwaterstanden. Momenteel zijn deze laag in het noordelijke deel van het werkgebied (grofweg de lijn ten noorden van Zwolle tot Assen). 
Lees verder

Boerhaarse ondernemers bieden ‘Bikken + Biken

16 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Horecabedrijf Logtenberg en Tulip Cycling uit Boerhaar hebben voor Hemelvaart en Pinksteren fietsarrangementen georganiseerd. Onder het motto ‘Bikken + Biken’ krijgen de deelnemers een goed gevulde lunchbox mee.
Lees verder

Slagerij Haverkort bezorgt: ook in Wijhe

15 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De Zwolse slagerij Haverkort aan de Assendorperstraat bezorgt haar bestellingen ook in Wijhe. Sinds maart biedt de slagerij een geheel nieuw assortiment met diervriendelijk vlees afkomstig van kleinschalige familiebedrijven die oog hebben voor milieu en duurzaamheid.
Lees verder

ATC Wijhe houdt jeugdchallenge voor alle kinderen uit Olst-Wijhe

14 mei 2020 | Erik-Jan Berends

ATC Wijhe heeft, samen met Uthuus, een Jeugdchallenge georganiseerd. Kinderen uit Olst-Wijhe konden de afgelopen periode niet naar hun sportvereniging en hebben zin om eindelijk weer lekker te mogen sporten en bewegen. Vanuit Uthuus kreeg ATC Wijhe de vraag om daarom haar tennisbanen beschikbaar te stellen voor alle jeugd.
Lees verder

Politie IJsselland vraagt oordeel over online dienstverlening

13 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De politie IJsselland vraagt inwoners uit de regio een enquête in te vullen. Ze wil de wensen van burgers op het gebied van online dienstverlening in kaart brengen.
Lees verder

Natuur en Milieu Overijssel zoekt vlinder- en kruidentellers in de omgeving Wijhe, Heino en Raalte

13 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Hoe is het gesteld met het aantal vlinders op het boerenland? En hoeveel verschillende kruiden kom je er tegen? Voor het project LandvanWaarde is Natuur en Milieu Overijssel op zoek naar vrijwilligers die willen helpen antwoord te geven op deze vragen. 
Lees verder

Waterschap ruimt 600.000 kilo drijfafval op na hoogwater

12 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft afgelopen weken 600.000 kilo drijfvuil langs de dijken opgeruimd.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe legt bloemstuk bij plaquette vloerzeilfabriek

11 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Ineke Burink en Henk Stroomberg hebben op 7 mei, namens het Verenigd Comité Wijhe, een bloemstuk gelegd bij de plaquette van de vloerzeilfabriek, ter nagedachtenis aan de negentien personen die zijn omgekomen bij de ontploffing in 1945.
Lees verder

Ook voor de Wiejese Diekdaegen 2020 valt het doek

8 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Tot grote spijt heeft het bestuur van de Wiejese Diekdaegen moeten besluiten dat de editie van 2020 door de coronacrisis niet doorgaat. Het nieuws dat er in Nederland geen grote evenementen mogen worden gehouden zolang er geen vaccin is, was de nekslag.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien spreekt over onze vrijheid (video)

5 mei 2020 | Erik-Jan Berends

In een videoboodschap spreekt burgemeester Ton Strien in het kader van 4 en 5 mei inwoners van de gemeente toe over het belang van onze vrijheid. In de beelden is ook de dodenherdenking in Wijhe en Olst te zien.
Lees verder

Sportverenigingen in Olst-Wijhe hoeven voorlopig geen huur te betalen

4 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Sportverenigingen in Olst-Wijhe worden gedeeltelijk of geheel gecompenseerd voor hun huurkosten.
Lees verder

Vlag gaat op 4 mei 2020 de hele dag halfstok

4 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Anders dan andere jaren is de vlaginstructie voor 4 mei 2020 dat de driekleur in verband met Dodenherdenking eenmalig van zonsopgang tot zonsondergang halfstok hangt.  
Lees verder

Lions Olst-Wijhe verrast Zingende Badmutsen

2 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De Zingende Badmutsen werden op Koningsdag, net nadat zij klokslag tien uur het Wilhelmus hadden gezongen, verrast door de Lionsclub Olst-Wijhe.
Lees verder

Salland Zoemt en Duurzaam Heino zaaien meerjarig wildmengsel

2 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Ineens was daar de discussie of die bloeiende randen langs wei en akker eigenlijk wel bijdragen aan het insectenleven. Salland Zoemt heeft zich erin verdiept en besloot samen met Duurzaam Heino tot het inzaaien van meerjarige inheems wildmengsels.
Lees verder

RBT: ‘Samen vullen we de anderhalvemetersamenleving in’

1 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Mét de samenleving uitzoeken hoe we de anderhalvemetersamenleving op een veilige manier vorm kunnen geven: dat is het speerpunt van de burgemeesters in het Regionale Beleidsteam (RBT) van Veiligheidsregio IJsselland.
Lees verder

‘Inwoners ervaren stress door corona, maar leven ook zo normaal mogelijk door’

29 april 2020 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland heeft in de periode van 8 tot en met 15 april onderzocht wat de impact is van het coronavirus op het leven van de inwoners van de regio IJsselland. 
Lees verder

Fleur Heijmerikx (13) uit Wijhe spreekt met de koning

28 april 2020 | Erik-Jan Berends

Waar Koningsdag voor veel mensen waarschijnlijk saaier was dan andere jaren, was die voor de jarige Fleur Heijmerikx heel bijzonder. Op Zapplive Extra had ze een persoonlijk gesprek met Koning Willem Alexander.
Lees verder

Marco ten Kate en Frank Kleine Schaars verzorgen verrassingsoptreden bij Het Weijtendaal

28 april 2020 | Erik-Jan Berends

Marco ten Kate en Frank Kleine Schaars (voormalig zangduo Feestlift) verzorgden op Koningsdag van 15.00 tot 16.00 uur een verrassingsoptreden bij zorgcentrum Het Weijtendaal in Wijhe.
Lees verder

West-Overijssel wil in 2030 de helft van het elektraverbruik duurzaam opwekken

25 april 2020 | Erik-Jan Berends

Over tien jaar willen de elf gemeenten in West-Overijssel samen de helft van het totale elektriciteitsverbruik in de regio duurzaam opwekken met zonne- en windenergie. Dat is drie keer zoveel als er nu aan zonne- en windenergie wordt opgewekt, de zonnevelden en windmolens in aanbouw meegerekend.
Lees verder

‘Hier stroomt de liefde’ voor winkeliers in coronatijd

24 april 2020 | Erik-Jan Berends

Om winkeliers door deze moeilijke tijd te loodsen heeft de gemeente Olst-Wijhe, samen met de ondernemersverenigingen in Olst en Wijhe, een crisisarrangement aangevraagd bij de provincie Overijssel. En met succes: met de bijdrage van 23.000 euro kan er online een plek worden gerealiseerd waar lokale ondernemers te vinden zijn.
Lees verder

Zes inwoners van Olst-Wijhe zijn koninklijk onderscheiden

24 april 2020 | Erik-Jan Berends

Aan zes inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is een koninklijke onderscheiding toegekend. Twee inwoners zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vier zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Koningsdag Wijhe 2020 wordt ‘Woningsdag’

23 april 2020 | Erik-Jan Berends

De vlag uitsteken, het luiden van de klokken, de nationale toost en brieven van kinderen voor de Koning, zo ziet Koningsdag 2020 er volgens Verenigd Comité Wijhe dit jaar uit. “Koningsdag 2020 wordt Woningsdag.”
Lees verder

Lokale energie-initiatieven krijgen financiële steun en begeleiding

22 april 2020 | Erik-Jan Berends

Bewoners die hun dorp willen verduurzamen, bijvoorbeeld door met elkaar zonne-energie op te wekken: met dit soort projecten spelen lokale energie-initiatieven een belangrijke rol in de energietransitie. Maar niet elk plan komt van de grond. Daarom kunnen lokale energie-initiatieven vanaf 1 mei ook voor ontwikkelfinanciering gebruik maken van Energiefonds Overijssel.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien is weer ‘Op de lijn’

22 april 2020 | Erik-Jan Berends

In de zesde editie van ‘Ton Strien op de lijn’ vertelt de burgemeester op youtube dat de coronacrisis nog lang niet over is, maar dat er wel wat lichtpuntjes zijn.
Lees verder

Elf huurders ontvangen op bijzondere wijze de sleutel van hun nieuwe woning in Wijhe

17 april 2020 | Erik-Jan Berends

Elf huurders hebben op donderdag 16 april de sleutel ontvangen voor hun nieuwe huurwoning op Noorder Koeslag in Wijhe. Dat gebeurde wel op een andere manier dan normaal in verband met het Coronavirus.
Lees verder

Waterschap maait enkele watergangen eerder voor betere wateraanvoer

17 april 2020 | Erik-Jan Berends

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta maait daar waar nodig waterbodems van sloten, weteringen en kanalen eerder dan normaal. Door de hogere temperaturen, het uitblijven van regen en de start van het groeiseizoen ontstaat er op enkele plaatsen behoefte aan meer wateraanvoer.

Omdat er op enkele plaatsen al veel begroeiing in de watergangen staat, wordt hier het bereiken van de gewenste waterpeilen steeds lastiger, volgens het waterschap. “Normaal gesproken maaien wij vanaf 1 juni.”

Voorzorg
Zoals ieder jaar zegt het waterschap ook nu met de nodige voorzorg te maaien en volgens de Wet natuurbescherming. “Een van de voorzorgsmaatregelen is het niet storen van broedende vogels, paaiende vissen en amfibieën die eitjes afzetten en het ontzien van beschermde planten. De oever maaien we niet, maar alleen het zogenaamde doorstroomprofiel.”

Verdroging
Alleen watergangen waar het waterschap niet genoeg water kan aanvoeren, worden gemaaid. “Alle overige sloten, weteringen, kanalen en vijvers, maaien we zoals gewoonlijk na 1 juni. Een goede doorstroming van water is belangrijk om wateroverlast of juist verdroging tegen te gaan. Door de uitbraak van het coronavirus Covid-19 volgen wij verder de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. We volgen de ontwikkelingen op de voet en passen onze maatregelen aan wanneer dat nodig is.”

Man uit Zwolle (51) komt om bij ongeval op Rijksstraatweg

16 april 2020 | Erik-Jan Berends

Bij een ernstig ongeval op de N337 ter hoogte van de parkeerplaats bij Wijhe is donderdagmiddag een 51-jarige man uit Zwolle om het leven gekomen.
Lees verder

Loswal Wijhe afgesloten wegens drukte en groepsvorming

14 april 2020 | Erik-Jan Berends

Op verzoek van de burgemeester van Olst-Wijhe, Ton Strien heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland, Peter Snijders, besloten om de Loswal in Wijhe af te sluiten op grond van de noodverordening COVID-19 VR IJsselland van 3 april 2020.
Lees verder

Filmpjes over bevrijding van Olst-Wijhe staan met Pasen online

11 april 2020 | Erik-Jan Berends

In het kader van 75 Jaar Vrijheid Olst-Wijhe is afgelopen week een aantal bijzondere filmpjes opgenomen.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe overhandigt meer dan 250 kaarten en tekeningen

11 april 2020 | Erik-Jan Berends

Op de oproep vanuit het Verenigd Comité Wijhe om kaarten/tekeningen (in het kader van 75 jaar Vrijheid) in de speciale bus te doen voor de bewoners van zorgcentrum Het Weijtendaal is massaal gereageerd.
Lees verder

Bestuur van de Diekdaegen bezorgt Het Weijtendaal een muzikale morgen

10 april 2020 | Erik-Jan Berends

Het bestuur van de Wijhes Diekdaegen heeft de senioren en personeel van zorgcentrum Het Weijtendaal vrijdag een muzikale morgen bezorgd. Draaiorgel ‘De Pekinees’ uit Nieuwegein speelde talrijke bekende liedjes voor de bewoners die vanwege het coronavirus noodgedwongen binnen moeten blijven.
Lees verder

Burgemeesters in IJsselland roepen inwoners op tot rustig Pasen

10 april 2020 | Erik-Jan Berends

Het Regionale Beleidsteam van Veiligheidsregio IJsselland (RBT, met alle burgemeesters van onze regio) heeft met het oog op komende dagen eigenlijk maar één centrale boodschap: ‘blijf het gezond verstand gebruiken en geniet vooral in de eigen omgeving van dit paasweekend. Blijf dus thuis’.
Lees verder

Politie controleert veel in Welsum en Marle tijdens het paasweekend

10 april 2020 | Erik-Jan Berends

Het was vorig weekend volgens de gemeente Olst-Wijhe te druk op de IJsseldijk in Welsum en Marle. “Komend weekend wordt daarom fors ingezet op handhaving van verkeers- en coronaregels op de IJsseldijk.”
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe presenteert dit jaar geen Kadernota

9 april 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe heeft besloten om dit jaar niet in juni de zogenaamde Kadernota uit te brengen.
Lees verder

Komend weekend rijden er geen treinen tussen Zwolle en Olst

9 april 2020 | Erik-Jan Berends

Aan het spoor tussen Zwolle en Olst wordt van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 april gewerkt. Er rijden stopbussen tussen Zwolle-Wijhe-Olst. Tussen Zwolle en Olst rijden snelbussen.
Lees verder

GGD IJsselland vraagt hulp bij onderzoek naar impact van het coronavirus

9 april 2020 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland wil graag onderzoeken wat de impact is van het coronavirus op het leven van inwoners van IJsselland. Ze vraagt daarom inwoners deel te nemen aan het onderzoek.
Lees verder

Overesch in de running voor ‘Beste bio slager van Nederland 2020’

8 april 2020 | Erik-Jan Berends

Ook net over de gemeentegrens gebeuren mooie dingen. Biologische boerderijwinkel Overesch behoort, in de race om de allereerste Bio Winkel Awards, meteen tot de top drie van Nederland. De winkel zit bij de drie genomineerden voor ‘Beste bio slager van Nederland 2020’.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien brengt licht en verlichting voor Pasen

8 april 2020 | Erik-Jan Berends

In zijn vijfde videoboodschap praat burgemeester Ton Strien inwoners van de gemeente Olst-Wijhe bij over de huidige situatie rond de coronacrisis. Voor bewoners en medewerkers van zorginstellingen heeft hij een leuke verrassing in petto.
Lees verder

Afvalinzameling rond Koningsdag wijzigt, milieubrengstations zijn op feestdagen gesloten

8 april 2020 | Erik-Jan Berends

De afvalinzameling van maandag 27 april (Koningsdag) vindt plaats op zaterdag 25 april, de zaterdag vóór Koningsdag.
Lees verder

Politie vordert rijbewijs in van twee motorrijders

7 april 2020 | Erik-Jan Berends

Agenten van het Politie Team Verkeer Oost-Nederland hebben dinsdagmiddag op de Marledijk bij Marle het rijbewijs ingevorderd van twee motorrijders.
Lees verder

Wethouder Blind daagt jongeren uit voor de ‘Olst-Wijhe blijft thuis Challenge’

6 april 2020 | Erik-Jan Berends

Jongerenwerk Wijz Olst-Wijhe heeft voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar een bijzondere uitdaging.
Lees verder

Gun bewoners van Het Weijtendaal een mooie Bevrijdingsdag van Wijhe

4 april 2020 | Erik-Jan Berends

Het Verenigd Comité Wijhe heeft het idee opgevat om in aanloop naar 13 april, de Bevrijdingsdag van Wijhe, kaartjes, tekeningen en dergelijke in te zamelen voor de bewoners van Het Weijtendaal.
Lees verder

Waterschap ruimt drijfafval op na hoogwater

3 april 2020 | Erik-Jan Berends

Nu het hoge water op de rivieren is gezakt, ruimt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) het achtergebleven drijfvuil op.
Lees verder

Buurtbemiddeling kan helpen als het even niet lekker loopt met buren

3 april 2020 | Erik-Jan Berends

Juist in deze periode da iedereen thuis moet blijven, is burenoverlast extra vervelend. Je hoort en ziet elkaar meer dan in normale tijden en je kunt misschien minder verdragen van elkaar. Daarom geeft Buurtbemiddeling graag een aantal tips.
Lees verder

Gezamenlijke kerken Wijhe bieden helpende hand in coronatijd

2 april 2020 | Erik-Jan Berends

De gezamenlijke kerken in Wijhe zijn actief om inwoners ook in deze coronacrisis bij te staan. Dat verhaal stond ook in de hah-Reklamix. Daarin stond echter een verkeerd websiteadres van de Protestantse Gemeente; dat moet zijn: www.pknwijhe.nl. Welke initiatieven hebben zij ontplooid?
Lees verder

RIVM meldt dat aantal nieuwe corona patiënten minder hard stijgt

1 april 2020 | Erik-Jan Berends

In de gemeente Olst-Wijhe zijn tot nu toe gemiddeld 27,4 op 100.000 inwoners (dat komt neer op vijf mensen) in het ziekenhuis opgenomen met corona. Dat is af te leiden uit de kaart die het RIVM dinsdag publiceerde.
Lees verder

Loswal Wijhe is gesloten voor campers

1 april 2020 | Erik-Jan Berends

Om drukte aan de Loswal te voorkomen, heet burgemeester Ton Strien besloten de Loswal te sluiten voor campers.
Lees verder

Provincie begint offensief tegen eikenprocessierups

31 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Om de bestrijding van de eikenprocessierups te verbeteren, heeft de provincie Overijssel het initiatief genomen, samen met de 25 gemeenten, voor een provinciale aanpak. Dit plan voorziet volgens de provincie in een goede onderlinge coördinatie en afstemming.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien spreekt zijn waardering uit

31 maart 2020 | Erik-Jan Berends

In de vierde aflevering van ‘Ton Strien op de lijn’ spreekt de burgemeester van Olst-Wijhe zijn waardering uit alle mensen in de zorg.
Lees verder

Noodverordening legt campings en parken beperkingen op

30 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Het Regionaal Beleids Team (RBT) van de Veiligheidsregio IJsselland heeft op vrijdag 27 maart een nieuwe noodverordening vastgesteld. In de nieuwe verordening staan specifieke maatregelen voor evenementen en samenkomsten.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien sluit drugspand in Wijhe

27 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien heeft op vrijdag 27 maart een woning aan de Beatrixlaan 52 in Wijhe voor drie maanden gesloten. In het pand zijn een grote hoeveelheid drugs en een aantal wapens aangetroffen.
Lees verder

Gemeentelijke stukken inzien? Maak een afspraak of vraag het plan op

27 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De bekendmakingen van de gemeente Olst-Wijhe staan elke week in de IJsselberichten in de Huis aan Huis Reklamix. Regelmatig staat er dat inwoners de plannen kunnen inzien.
Lees verder

Beeldvormende raadsbijeenkomst Energievisie gaat niet door

27 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De agendacommissie van de gemeenteraad van Olst-Wijhe vindt het niet haalbaar om de derde beeldvormende raadsbijeenkomst over de Ruimtelijke Visie Duurzame Energie (Energievisie) door te laten gaan.
Lees verder

‘Steek de vlag uit op jouw lokale Bevrijdingsdag’

26 maart 2020 | Erik-Jan Berends

‘Hang op jouw lokale Bevrijdingsdag de vlag uit’, vragen de organisatoren van Overijssel Viert Vrijheid. De lokale Bevrijdingsdag van Wijhe en Olst is 13 april.
Lees verder

Burgemeester spreekt in video over afgelasting evenementen

26 maart 2020 | Erik-Jan Berends

In de derde aflevering op zijn Youtube ‘Ton Strien aan de lijn’ spreekt de burgemeester over alle evenementen die helaas door de coronacrisis zijn afgelast.
Lees verder

ROVA gaat ook vegen en onkruid verwijderen

25 maart 2020 | Erik-Jan Berends

ROVA voert vanaf eind maart veeg- en onkruidwerkzaamheden in de gemeente Olst-Wijhe uit.
Lees verder

RBT IJsselland komt bijeen over evenementen en handhaving

25 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Het kabinetsbesluit om alle evenementen tot 1 juni, ook die met minder dan honderd deelnemers, te schrappen, sluit goed aan bij de wens van het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de Veiligheidsregio IJsselland. Onder deze evenementen vallen paasvuren en evenementen rond Koningsdag en 75 jaar Bevrijding. Die gaan nu niet door.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien richt zich tot jongste inwoners

24 maart 2020 | Erik-Jan Berends

In zijn tweede video-boodschap richt burgemeester Ton Strien zich tot de jongste bewoners van de gemeente. Hij biedt ze ook de mogelijkheid contact met hem op te nemen per e-mail burgemeester@olst-wijhe.nl.
Lees verder

Vereniging Duurzaam Leefbaar Olst-Wijhe wil leefomgeving beschermen

24 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De Vereniging Duurzaam Leefbaar Olst-Wijhe (VDLOW) is op 26 februari 2020 opgericht. Het initiatief tot de oprichting komt van een groot aantal bewoners uit het buitengebied Boskamp en Middel, een buurtschap ten noorden van de Boskamp.
Lees verder

Slagerij Ruiter en Vloedgraven Bloemen en Wonen stoppen in Wijhe

23 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Twee mooie winkels uit het Wijhese winkelbestand sluiten definitief hun deuren. Dat melden beide ondernemers op Facebook. Slagerij Ruiter is er helaas niet in geslaagd een opvolger te vinden en Vloedgraven Bloemen en Wonen zet haar activiteiten voort in Deventer.
Lees verder

‘Gemeenteraad worstelt met haar functie in het openbaar bestuur’

21 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De raadsgriffie heeft namens de gemeenteraad een bericht gestuurd over de voortgang van het bestuur van de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

Kernenbezoek Elshof gaat niet door

21 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Het geplande Kernenbezoek van burgemeester en wethouders aan Elshof op 2 april gaat niet door.
Lees verder

Gevestigde ondernemers en zzp-ers krijgen extra tijdelijke ondersteuning

21 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De regeling extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers is gemaakt voor zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis. Voor hen heeft het kabinet financiële ondersteuning beschikbaar gesteld. De regeling werkt terug tot 1 maart 2020.
Lees verder

Zelf nieuws of tips insturen is nu nog gemakkelijker

20 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De site van Nieuws uit Wijhe is vernieuwd. Het is nu nog gemakkelijker om nieuws en/of tips in te sturen.
Lees verder

Wijhe staat op 13 april centraal in bevrijdingsserie op RTV Oost

20 maart 2020 | Erik-Jan Berends

RTV Oost zendt een documentaire uit over de bevrijding van Overijssel in zeventien dagen. Op maandag 13 april komt Wijhe aan bod.
Lees verder

GGD IJsselland meldt overlijden eerste corona-patiënt in de regio

19 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Een inwoner (80+) uit de gemeente Zwartewaterland is overleden na besmetting met het coronavirus COVID-19. Het is het eerste overlijden aan corona in de regio IJsselland, meldt de GGD.
Lees verder

Koningsdag en viering vrijheid in Wijhe gaan niet door

18 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De ondernemers van Gastvrij Wijhe hebben in overleg met het Verenigd Comité Wijhe besloten dat, in verband met het coronavirus, Koningsdag dit jaar niet zal worden gevierd. Alle andere activiteiten in het kader van 75 Jaar Vrijheid zullen, voor zover mogelijk, worden verplaatst.
Lees verder

Buurtbus tussen Wijhe en Raalte rijdt voorlopig niet

18 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Door de coronacrisis rijdt de buurtbus tussen Wijhe en Raalte tot 6 april niet.
Lees verder

Ondernemers krijgen uitstel van betaling gemeentelijke heffingen

18 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus in te dammen, kunnen grote gevolgen hebben voor ondernemers, ook in de gemeente Olst-Wijhe. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten alle ondernemers die uitstel van betaling van gemeentelijke heffingen aanvragen dit ook te verlenen.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien informeert inwoners via youtube

18 maart 2020 | Erik-Jan Berends

In de strijd tegen het coronavirus informeert burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe zijn inwoners onder meer via youtube.
Lees verder

Waterschap begint eerder met dijkinspectie

18 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is deze week begonnen met de jaarlijkse inspectie van de dijken. Dat is twee weken eerder dan gebruikelijk. Op locaties waar het hoogwater nog tegen de dijk aanstaat, inspecteert het waterschap later. Dit is met name langs de IJssel.
Lees verder

Steun de lokale ondernemers van Wijhe

16 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De maatregelen in de strijd tegen het corona-virus raakt iedereen. Bij de ondernemers in het Wijhese winkelgebied komen die hard aan. Bedenk hoe belangrijk zij zijn voor de leefbaarheid van het dorp en probeer ze daarom zo veel mogelijk te steunen.
Lees verder

Regio IJsselland pakt de strijd tegen ondermijnende criminaliteit op

16 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Medewerkers van de gemeente Olst-Wijhe bezochten op woensdag 11 maart inwoners van het buitengebied voor bewustwording van criminaliteit en om aan te geven wat inwoners zelf kunnen doen om dergelijke signalen goed te melden. Dezelfde dag ontvingen de inwoners van het buitengebied een enquête. Op basis van de resultaten van de enquête wordt het veiligheidsbeeld voor het buitengebied gemaakt.
Lees verder

Sem Leungen uit Wijhe krijgt Jeugdcompliment Olst-Wijhe 2020

16 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Sem Leungen ontving op woensdag 11 maart het Jeugdcompliment 2020 van de gemeente Olst-Wijhe uit handen van wethouder Marcel Blind. Sem is 14 jaar en woont in Wijhe. 
Lees verder

Frederick Heath Borad stortte met zijn vliegtuig neer bij Wijhe

15 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De Facebookssite Oorlogsbegraafplaatsen besteedt aandacht aan Frederick Heath Borad. Hij stortte op 19 november 1943 met zijn vliegtuig neer bij Wijhe.
Lees verder

Koningsmarkt biedt nog een aantal plekken voor standhouders

15 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Het is nog maar ruim een maand voordat er ook in Wijhe weer volop Koningsdag wordt gevierd. Populair onderdeel is de Koningsmarkt in de Langstraat waarvoor nog een aantal plekken beschikbaar is.
Lees verder

GGD IJsselland meldt eerste corona-besmetting in Olst-Wijhe

14 maart 2020 | Erik-Jan Berends

GGD IJsseland meldt zaterdag twee nieuwe besmettingen met het coronavirus in de regio te hebben vastgesteld. Het gaat om één persoon uit Olst-Wijhe en één uit Ommen.
Lees verder

Dialectdienst in de Nicolaaskärke in Wieje wordt uitgesteld

14 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Vanwege de uitbraak van het coronavirus en de beperkingen voor onder meer kerkdiensten is de dialectdienst op 22 maart  in de Nicolaaskerk in Wijhe uitgesteld.
Lees verder

GGD IJsselland houdt actuele situatie rond het coronavirus bij

14 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Het coronavirus heeft Nederland in zijn greep, ook in de regio IJsselland. Mensen die ziek worden, hebben klachten als hoesten, benauwdheid en koorts (hoger dan 38 graden). GGD IJsselland houdt de actuele site bij op haar website.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe volgt landelijke richtlijnen coronavirus

13 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe volgt de landelijke richtlijnen over het coronavirus. Daarnaast neemt de gemeente ook een aantal aanvullende maatregelen die erop gericht zijn de continuïteit van de dienstverlening niet in gevaar te laten komen.
Lees verder

Voorstellingen van ‘Het Oranjehotel’ worden uitgesteld

13 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De voorstellingen van ‘Het Oranjehotel’, op zaterdag 21 en zondag 22 maart, gaan vanwege de aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus niet door; ze worden verplaatst.
Lees verder

Kindercoaching Aan het roer biedt nieuwe activiteiten

13 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Kindercoaching Aan het roer heeft voor de week van de Kindercoaching, van 6 tot en met 11 april, weer inloopmomenten en workshops/stuur-kracht-momenten voor ouders en kinderen georganiseerd.
Lees verder

Waterschap wil de bovenloop van de Nieuwe Wetering aanpakken

12 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta is bezig met plannen om de Nieuwe Wetering Bovenloop opnieuw in te richten. Ook onderzoekt het waterschap mogelijkheden om het waterbeheer in het stroomgebied Broekland te verbeteren.
Lees verder

Er is al weer veel animo voor ATC Wijhe deal 2020

11 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Tennisvereniging ATC Wijhe weet de laatste jaren veel nieuwe leden aan zich te binden. Een belangrijke bijdrage hierbij wordt geleverd door de twee enthousiaste en ervaren trainers.
Lees verder

Boerhaar gaat opgeruimd de lente in

11 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De tuingroep Boerhaar doet op zaterdag 21 maart mee aan de Landelijke Opschoondag.
Lees verder

Kaarten voor het Vrijheidsconcert zijn nu verkrijgbaar

8 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Op 13 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Wijhe werd bevrijd. Om dit te vieren, heeft het Verenigd Comité Wijhe diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een vrijheidsconcert op maandag 13 april.
Lees verder

IVN zoekt hulp bij klaarmaken en onderhouden Veermans Hof IJsselflora

7 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ van IVN-afdeling De Grutto in Wijhe wordt op zaterdag 14 maart tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet weer helemaal klaargemaakt voor bezoek van publiek. Het IVN zoekt nog vrijwilligers.
Lees verder

Historische Vereniging houdt weer Open dag stamboomonderzoek

7 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 14 maart van 10.30 tot 16.00 uur een open dag voor stamboomonderzoek in het Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34. De toegang is gratis.
Lees verder

‘Uiterwaarden langs IJssel staan nog twee weken onder water’

6 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De uiterwaarden langs de IJssel blijven nog twee weken vol water staan, verwacht Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).
Lees verder

Trein tussen Zwolle en Olst rijdt niet na ongeval

5 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Door een ongeval bij de spoorweg aan de Holstweg in Den Nul reden er donderdagmorgen geen treinen tussen Zwolle en Olst. De NS meldde om 12.40 uur dat het treinverkeer weer op gang komt.

College Olst-Wijhe wil meer inzet buitengewoon opsporingsambtenaren

4 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De inzet van politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) draagt bij aan het prettig wonen in de gemeente Olst-Wijhe, stelt het college van burgemeester en wethouders. Ze stelt de raad voor de boa-inzet te verhogen van 9 naar 15,5 uur per week.
Lees verder

Ontmoetingshuis verzorgt rondleiding in klooster Windesheim

4 maart 2020 | Erik-Jan Berends

WINDESHEIM – Ontmoetingshuis Moderne Devotie houdt op dinsdag 10 maart een ontmoetingsavond in het voormalig klooster Windesheim aan de Dorpsstraat 8.
Lees verder

Competitiespelers DTTV Wijhe krijgen nieuwe shirts

3 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Alle competitiespelers van Dynamictennis en Tafeltennisvereniging (DTTV) Wijhe ontvingen vorige week nieuwe shirts van hun sponsors: Autobedrijf Bennie Mulder en Finenzo hypotheekadviseur Bert Liefers.
Lees verder

IVN-werkgroep gaat snoeien en hakken

2 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat op zaterdag 14 maart in Wijhe hoog opgaand hakhout snoeien en enkele bomen verwijderen. Wie wil meehelpen, is welkom.
Lees verder

Elferink Mode houdt Showdag

2 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Elferink Mode is klaar voor het voorjaar en houdt daarom op vrijdag 6 maart van 10.00 tot 16.00 uur een speciale showdag.
Lees verder

Politie zoekt getuigen van inbraak

2 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De politie Olst-Wijhe zoekt getuigen van een inbraak in een bedrijfsbusje aan de Wiederhorsten en pogingen daartoe aan het Kerkpadsblok.
Lees verder

Juud&Jul Raalte & Bij SCHULTEN Wijhe komen samen op RTL4

28 februari 2020 | Erik-Jan Berends

‘Een gaaf project’; zo noemen ondernemers Bascha van Juud&Jul in Raalte en Ellen van Bij SCHULTEN in Wijhe hun deelname aan ‘Passie & Plezier’, een programma van RTL4 dat op zondag 22 maart worden uitgezonden.
Lees verder

Auto op de kop in de Zandwetering: inzittenden komen met de schrik vrij

28 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Twee inzittenden van een personenauto hebben vrijdag veel geluk gehad, nadat hun auto op de Wijheseweg ondersteboven in de Zandwetering terecht kwam.
Lees verder

Vrijheid is thema tijdens dialectdienst in de Nicolaaskärke in Wieje

27 februari 2020 | Erik-Jan Berends

In de Nicolaaskerk is op zondagavond 22 maart om 19.00 uur een kärkdienst in dialect met als thema : Vriejheid.
Lees verder

Salland Wonen bouwt woningen in de Wijhese Oudheidkamer

26 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Woningcorporatie SallandWonen begint met de verbouw van het monumentale pand ‘de Oudheidkamer’ aan de Kerkstraat 34 in Wijhe tot zes appartementen voor de verhuur. In het eerste kwartaal van 2021 kunnen zes één- tot tweepersoons huishoudens een nieuwe woonplek vinden in het pand
Lees verder

Kom ‘braakballen pluizen’ bij IVN Wijhe-Olst

26 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen op zaterdag 7 maart van 10.00 tot 11.30 uur braakballen komen uitpluizen.  IVN afdeling ‘de Grutto’ heeft deze activiteit georganiseerd die wordt gehouden in de jachthut achter het huis aan Onder de Gelder 2 in Wijhe.
Lees verder

Inwoners Wijhe mogen meedenken over Energietuin de Noordmanshoek

25 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Stichting De Noordmanshoek heeft voor donderdag 12 maart een creatieve meedenksessie georganiseerd waar inwoners kunnen meedenken over de invulling van de Energietuin in Wijhe. De bijeenkomst is van 19.00 tot 20.30 uur in ’t Langhuus aan de Langstraat 29.
Lees verder

Gemalen draaien op volle toeren na hevige regenval

24 februari 2020 | Erik-Jan Berends

In het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta viel afgelopen weekend gemiddeld 20 – 34 mm regen. Dit had tot gevolg dat het water in de toch al goed gevulde  kanalen, meren, weteringen en sloten nog hoger kwam te staan. Door de gemalen op volle toeren te laten draaien, houdt het waterschap het waterpeil beheersbaar.
Lees verder

Starters en senioren maken meer kans op een woning in de buurtschap

24 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Plaatselijk Belang Herxen heeft de gemeente gevraagd de doelgroep van het buurtschappenbeleid uit te breiden, zodat ook bijvoorbeeld starters en senioren met een bijzondere binding met de buurtschap in aanmerking komen voor een woning. De gemeente heeft op verzoek het beleid bekeken en aangepast. 
Lees verder

Kaartverkoop voor theatervoorstelling over ‘Het Oranjehotel’ is begonnen

23 februari 2020 | Erik-Jan Berends

De kaartverkoop voor de theatervoorstelling over Hotel Veerman (na de oorlog ‘het Oranjehotel’, nu de Oranjerie) is begonnen. Deze bijzonder voorstelling is te zien op zaterdag 21 en zondag 22 maart.
Lees verder

College Olst-Wijhe besluit over renovatie oorlogsmonument

18 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe heeft 2.856 euro vrijgemaakt voor de renovatie en het onderhoud van het oorlogsmonument in Wijhe.
Lees verder

Regimentsfanfare verzorgt twee voorstellingen op de Capellenborg

17 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ heeft op dinsdag 11 februari twee geslaagde optredens verzorgd van ‘Vrij land’ (The Battle) op de Capellenborg.
Lees verder

Carnaval in Iesseldonck is begonnen met optocht

15 februari 2020 | Erik-Jan Berends

In Wijhe, of beter gezegd Iesseldonck, is zaterdagmiddag het carnaval van start gegaan met de feestelijke optocht. Onder ideale weersomstandigheden trok de bonte stoet door de Langstraat.
Lees verder

Salland Café staat in het teken van ‘Salland Zaait!’

12 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Het Salland Café van donderdagavond 5 maart in het Holstohus Jan Schamhartstraat 5 in Olst is bedoeld voor iedereen die wil meehelpen aan het vergroten van de biodiversiteit in Salland.
Lees verder

Restanten- & Voordeelweekend Wijhe is er voor de échte koopjesjagers

11 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Gastvrij Wijhe staat bij BIJ Schulten, DA Bourquin, Elferink Mode  en  MICO Bodywear vrijdag 14 en zaterdag 15 februari in het teken van het Restanten- & Voordeelweekend.
Lees verder

Inschrijving Koningsloop Wijhe 2020 is geopend

10 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Alle hardlopers uit Wijhe en omgeving worden op vrijdag 24 april weer aan de start verwacht van de Koningsloop. Die is dit jaar niet aan de vooravond van Koningsdag, maar op de vrijdagavond daarvoor. Net als voorgaande jaren zijn start en finish in het centrum van Wijhe. De inschrijving is al geopend.
Lees verder

Een 39-jarige vrouw komt om bij ongeval

10 februari 2020 | Erik-Jan Berends

WIJHE – Een 39-jarige vrouw is maandagmorgen tegen tien uur omgekomen bij een eenzijdig ongeval aan de Lt. Andersonstraat.
Lees verder

Er is het afgelopen weekend veel gelachen op de Boerhaar

9 februari 2020 | Erik-Jan Berends

In een John Lanting achtige sfeer voerde toneelgroep Boerhaar het afgelopen weekend het toneelstuk Hotel te Koop op in zaal Logtenberg. Het plot speelde zich af in de lobby van het hotel.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe adviseert wat te doen bij extreem weer

9 februari 2020 | Erik-Jan Berends

In de loop van de middag bereikt storm Ciara het oosten van het land. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd.
Lees verder

Leerlingen Capellenborg adviseren gemeente Olst-Wijhe over zwerfafval

9 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Leerlingen van de Capellenborg werkten in de afgelopen periode aan het project Schone Rivieren van IVN natuureducatie, Stichting de Noordzee en Plastic Soup Foundation. Onder begeleiding van IVN Overijssel gingen ze in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe aan de slag met het opruimen en onderzoeken van het afval in de Duursche Waarden, langs de IJssel.
Lees verder

Wijhe breidt mogelijk uit ten westen van de Zandhuisweg

9 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Uit een eerste verkenning blijkt volgens het college van burgemeester en wethouders dat de gronden ten zuiden van de Omloop, ten oosten van de spoorlijn Deventer-Zwolle en ten westen van de Zandhuisweg mogelijk geschikt zijn voor toekomstige woningbouw.
Lees verder

College Olst-Wijhe wil nog geen vergunningen voor plaatsen windmolens

9 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om geen vergunningen af te geven voor de bouw van windmolens tot er duidelijkheid is over de Regionale EnergieStrategie (RES) voor West-Overijssel. Het mogelijk realiseren van windmolens is onderdeel van de Ruimtelijke Visie Duurzame Energie. Het college vraagt de raad wel de visie vast te stellen, zodat kan worden begonnen met de aanleg van velden met zonnepanelen.
Lees verder

De eerste aanmeldingen voor het jeugdcompliment Olst-Wijhe zijn binnen

9 februari 2020 | Erik-Jan Berends

De eerste jongeren-kandidaten zijn aangemeld voor het jeugdcompliment van de gemeente Olst-Wijhe. Aanmelden kan nog tot 12 februari.
Lees verder

Werkgroepen Energieneutrale kernen zijn genomineerd voor vrijwilligersprijs

6 februari 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft de kernen Herxen, Marle, Middel, Welsum en Wesepe aangemeld voor de Nationale Vrijwilligersprijs 2020.
Lees verder

Gemeenteraad kiest Hans Olthof als nieuwe wethouder

4 februari 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft op 3 februari Hans Olthof gekozen als wethouder. Hij volgt hiermee Anton Bosch op die wegens persoonlijke redenen per 31 januari is gestopt.

Lees verder

Welke jongere verdient het Jeugdcompliment Olst-Wijhe?

3 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Wie een jongere kent die zich bijzonder heeft ingezet voor de samenleving, kan hem of haar tot 12 februari aanmelden voor het Jeugdcompliment.
Lees verder

Toneelgroep Boerhaar maakt zich op voor ‘Hotel te koop’

2 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Toneelgroep Boerhaar brengt op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 februari in Zaal Logtenberg de klucht ‘Hotel te koop’ op de planken. Wie die dolkomische stuk wil zien, kan nog kaarten bestellen.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat aan het werk in de achtertuin van Salland

29 januari 2020 | Erik-Jan Berends

De werkgroep landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat na een extra wilgenknotdag in Marle dit seizoen nog een keer naar de wilgen aan de Leugenhorst in Wijhe. Op zaterdagmorgen 8 februari zijn de knotters weer te gast bij de familie Groten aan de Leugenhorst 7.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe roept kandidaten op voor fototentoonstelling

27 januari 2020 | Erik-Jan Berends

In de Nicolaaskerk in Wijhe is op Koningsdag 27 april 2020 een fototentoonstelling in teken van 75 jaar Vrijheid. Hiervoor heeft het Verenigd Comité Wijhe samenwerking gezocht met Fotogroep Stijl voor het fotograferen van 75 personen van 1 tot en met 75 jaar.
Lees verder