Vervolg nieuws

Ondernemers van Gastvrij Wijhe brengen de sfeer van Pasen in het winkelgebied

13 april 2022 | Erik-Jan Berends

In aanloop naar Pasen hebben de ondernemers van Gastvrij Wijhe een aantal leuke acties op touw gezet. Zo is er, evenals vorig jaar, de eiertelwedstrijd. Bezoekers aan het centrum kunnen tevens een boter-kaas-en-eieren spel spelen en meedoen aan een ei-en-lepelrace. De Paashaas en een kuiken zorgen voor extra paassfeer in het winkelgebied.
Lees verder

Kerkklokken Wijhe en Boerhaar luiden op 13 april en 5 mei

12 april 2022 | Erik-Jan Berends

Ter gelegenheid van 77 jaar bevrijding luiden de kerkklokken van Wijhe en Boerhaar zowel op 13 april als op 5 mei.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe keert 900 euro energietoeslag uit

12 april 2022 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe keert de energietoeslag van 900 euro zonder aanvraag uit aan inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen zelf een aanvraag doen.
Lees verder

De Noordmanshoek presenteert plannen en schetsen extra woningbouw

12 april 2022 | Erik-Jan Berends

Projectgroep De Noordmanshoek heeft in de afgelopen maanden gewerkt om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheid om meer woningbouw toe te voegen aan Energietuin De Noordmanshoek in Wijhe. Op zaterdagochtend 23 april delen zij hun eerste bevindingen en schetsen met geïnteresseerden.
Lees verder

Organist Eibert Teunissen neemt na veertig jaar in Wijhe afscheid

11 april 2022 | Erik-Jan Berends

Eibert Teunissen, organist van de Protestantse gemeente Wijhe, heeft zondag afscheid genomen. Voorzitter van de kerkenraad. Piet Mostert, sprak Eibert en zijn echtgenote Bep toe.
Lees verder

College van burgemeester en wethouders bezoekt Herxen

7 april 2022 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe bezoekt op dinsdag 12 april Herxen. Plaatselijk Belang (PB) Herxen ontvangt het college en heeft hiervoor een programma voorbereid waarin ook volop ruimte is om vragen te stellen.
Lees verder

‘Verdienen aan natuur is voor boeren nog niet eenvoudig’

7 april 2022 | Erik-Jan Berends

Het is niet eenvoudig om extensiever en natuurgericht te gaan boeren en het inkomen op peil te houden. Als we willen dat er een transitie naar een meer natuurinclusieve landbouw op gang komt, zal dit in ieder geval ook financieel aantrekkelijker moeten worden voor boeren.
Lees verder

Honderd woningen in de wijk Broekslag Wijhe zijn klaar voor de toekomst

7 april 2022 | Erik-Jan Berends

SallandWonen heeft het verduurzamings- en onderhoudsproject bij honderd woningen in de wijk Broekslag afgerond. De woningen zijn klaar voor de toekomst. “Het is mooi geworden en de rust in de straten is terug”, volgens de woningcorporatie.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe helpt met onderzoek naar familiegeschiedenis

5 april 2022 | Erik-Jan Berends

Wie benieuwd is naar zijn of haar familiegeschiedenis doet er goed aan de open dag stamboomonderzoek van de Historische Vereniging Wijhe op zaterdag 9 april te bezoeken.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe collecteert

5 april 2022 | Erik-Jan Berends

Het Verenigd Comité Wijhe collecteert van maandag 4 tot en met zaterdag 16 april voor haar activiteiten rondom Koningsdag op woensdag 27 april en zeker niet te vergeten voor de Dodenherdenking op woensdag 4 mei.
Lees verder

Wijhe’92 krijgt lang gekoesterd kunstgrasveld

5 april 2022 | Erik-Jan Berends

Dankzij goede samenwerking tussen de gemeente Olst-Wijhe, Wijhe ’92 en de onderwijspartners in Wijhe, komt op het terrein van Wijhe ’92 een kunstgrasveld. In eerste instantie zou dit een hybride veld worden, als ruil voor het huidige multifunctionele speelveld dat plaatsmaakt voor het nieuwe kindcentrum op de SPOC-locatie. Met de komst van het kunstgrasveld zijn alle partijen de komende tien jaar verzekerd van voldoende capaciteit voor voetbal en buitensport. De extra kosten die ermee gemoeid zijn worden door alle partijen bijeengebracht.
Lees verder

Nieuwe gemeenteraad Olst-Wijhe is geïnstalleerd

31 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De raadsleden van de nieuwe gemeenteraad van Olst-Wijhe zijn woensdagavond 30 maart geïnstalleerd. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart heeft gezorgd voor een nieuwe zetelverdeling.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe helpt huiseigenaren met energie besparen

31 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe vindt het belangrijk om inwoners op weg te helpen met energie besparen en het verduurzamen van hun woning. Daarom start de gemeente, tegelijk met de gemeente Raalte, een inkoopactie voor woningisolatie.
Lees verder

Koningsdag Wijhe in de Langstraat wordt weer als vanouds

26 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De Langstraat in Wijhe krijgt haar oude, vertrouwde beeld op Koningsdag terug. In het winkelgebied van Gastvrij Wijhe staat dan van 10.00 tot 16.00 uur weer de Koningsmarkt opgesteld. Wie nog spullen wil verkopen, heeft nog kans om een kraam te huren.

Lees verder

Gemeentebelangen Olst-Wijhe wint bij gemeenteraadsverkiezingen Olst-Wijhe

17 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Olst-Wijhe laat een vrij stabiel beeld zien. Grootte partij Gemeentebelangen wint een zetel, CDA verliest er één D6 verliest er één en de Partij voor de Sport komt met één zetel als nieuwkomer in de raad.
Lees verder

De week van André Smit, lijsttrekker PvdA Olst-Wijhe: ‘De stembussen zijn geopend’

15 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De stembussen zijn sinds maandagochtend vroeg open, dus je mag. En ik hoop op de eerste plaats dat je gaat. De ontwikkelingen aan de rand van Europa maken nog eens overduidelijk dat democratie geen vanzelfsprekendheid is.
Lees verder

Open brief aan (toekomstig) raadsleden van Olst-Wijhe

15 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Er moet Thijs Mulder (op persoonlijke titel) iets van het hart. “Te vaak hoor ik mensen spreken over mijn bedoelingen. Zo had de VVD het over een verkiezingsstunt toen verschillende partijen een motie tegen de opslag van kernafval in de gemeente Olst-Wijhe inbrachten.”
Lees verder

CDA-karavaan trekt door Olst-Wijhe

13 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Evenals andere politieke partijen liet ook CDA Olst-Wijhe van zich horen. Een karavaan van trekkers trok de afgelopen dagen door de gemeente.
Lees verder

Koningsloop Wijhe gaat weer van start

13 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Na twee jaar afwezigheid is de Koningsloop Wijhe terug. Op dinsdag 26 april, de avond voor Koningsdag, zijn alle hardlopers uit Wijhe en omgeving uitgenodigd om mee te doen. Ook kinderen zijn van harte welkom. Net als voorgaande jaren zijn start en finish in het centrum van Wijhe. De inschrijving is vanaf deze week geopend.
Lees verder

Veermans Hof IJsselflora gaat weer open voor publiek

13 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Twintig personen hebben tijdens NLDoet heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ weer helemaal klaargemaakt voor het publiek. De paden zijn geveegd, de perken weer schoongemaakt, het gastenboek ligt weer klaar en de eerste naambordjes zijn weer geplaatst.
Lees verder

D66 tweede kamerleden bezoeken Den Nul

13 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Romke de Jong en Tjeerd de Groot, tweedekamerleden namens D66, brengen maandag een bezoek aan het Infocentrum IJssel Den Nul. Ze gaan hier in gesprek met onsder meer Anton Kleine Schaars van de stichting Noordmanshoek, D66 Olst-Wijhe lijsttrekker Rimmert Brandsma en Leon Ripperda van Zuivel van SalLand.
Lees verder

Rebecca Blind (20): ‘Superbelangrijk dat ook de jongeren gaan stemmen’

11 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Rebecca Blind is met haar twintig jaar het jongste lid van Gemeentebelangen Olst-Wijhe en nummer 17 op de kieslijst. Ze krijgt komende week de sleutel van haar woning aan de Beatrixlaan in Wijhe en daarmee wordt ze een trotse inwoonster van Wijhe. Ze vertelt graag meer over zichzelf en haar maatschappelijke betrokkenheid.
Lees verder

Help Hanno en zijn team naar de Tour du ALS

10 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Wijhenaar Hanno Bos wil met een eigen team naar de Tour du ALS op donderdag 9 juni op de ‘kale berg’, de Mont Ventoux in de Franse Provence. Voor deelname is 18.000 euro nodig die hij nu bijeen probeert te halen met diverse ludieke acties.
Lees verder

Oekraïense vluchtelingen krijgen overbruggingsopvang in de gemeente Olst-Wijhe

10 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe gaat samen met de gemeente Raalte Oekraïense vluchtelingen opvangen bij Summercamp in Wijhe. Dit om een bijdrage te leveren aan de vraag die het Rijk heeft gesteld aan de veiligheidsregio’s. Alle veiligheidsregio’s in Nederland zijn gevraagd om per regio op korte termijn voor duizend vluchtelingen opvang beschikbaar te stellen.
Lees verder

GroenLinks Olst-Wijhe gaat voor een aantrekkelijke en bruisende gemeente

9 maart 2022 | Erik-Jan Berends

“GroenLinks staat voor echte solidariteit”, aldus lijsttrekker Miriam Zijp. “Solidariteit die soms schuurt en een beetje pijn kan doen maar die wel rechtvaardig is. Zodat ook toekomstige generaties op een leefbare planeet terecht kunnen en we niet alleen kijken naar onze eigen belangen, hier en nu.”
Lees verder

VVD Olst-Wijhe springt in de bres voor lokale tradities

9 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De VVD Olst-Wijhe is trots op onze Sallandse gebruiken en tradities. Dat was voor de lokale VVD-fractie aanleiding tijdens de raadvergadering van 24 januari aandacht te vragen voor ‘maart dialectmaand’.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat wilgen knotten in Herxen

8 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat op zaterdag 12 maart wilgen knotten bij de familie K. van der Streek aan de Herxen 11.
Lees verder

PvdA-lijsttrekker André Smit komt met Olster Harmonie in actie voor Oekraïne

7 maart 2022 | Erik-Jan Berends

André Smit (53) uit Olst is lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 laat hij wekelijks weten wat hij doet, vindt en waar hij zich over verwondert.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe zoekt leden, helpende handen en collectanten

7 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Ondanks de korte voorbereidingstijd bereidt Verenigd Comité Wijhe voor dit jaar weer een mooie en gezellige Koningsdag voor. Ze kan daarbijk nieuwe leden, helpende handen en collectanten heel goed gebruiken.
Lees verder

‘Dienstverlening en participatie gemeente Olst-Wijhe zijn zorgelijk’

7 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Olst-Wijhenaren wonen prettig, voelen zich veilig en staan klaar voor de buren. De waardering voor de samenwerking van de gemeente met de inwoners en de communicatie en voorlichting is voldoende, maar de laatste jaren wel wat gedaald. Deze resultaten zijn te lezen in de zogenaamde burgerpeiling van Waarstaatjegemeente.nl.
Lees verder

Kleinzoon onthult gedenkteken op graf KNIL-militair Adam Wuarbanaran

4 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Kleinzoon Lucas van voormalig KNIL-militair Adam Wuarbanaran heeft vrijdag een gedenkteken op het graf van zijn opa onthuld. Hij sprak zijn oma Hermien toe en burgemeester Strien legde vervolgens een bloemstukje namens de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

Cynthia Roessink (Gemeentebelangen Olst-Wijhe) is trots op Wijhe

3 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Cynthia Roessink voelt zich vereerd om als nummer 2 op de lijst van Gemeentebelangen Olst-Wijhe te staan. “Bij de vorige verkiezingen ben ik met voorkeursstemmen in de gemeenteraad terecht gekomen. Hartelijk dank daarvoor aan de stemmers! Dat ik daar trots ben en op onze partij mag duidelijk zijn, maar ik ben zo mogelijk nog meer trots op ‘mijn’ dorp Wijhe.”
Lees verder

Algemene Hulpdienst Wijhe helpt mensen weer met vervoer

1 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De Algemene Hulpdienst Wijhe is sinds een paar maanden weer actief. De vrijwilligers vervoeren hulpvragers naar prikposten, de huisarts, specialisten, voor een bezoek aan bijvoorbeeld de podoloog en aan familie in de omgeving van Wijhe.
Lees verder

D66 Olst-Wijhe hervat verkiezingscampagne

1 maart 2022 | Erik-Jan Berends

D66 Olst-Wijhe had na de inval van Rusland in Oekraïne de campagne sinds afgelopen donderdag opgeschort. In de raadsvergadering van 28 februari heeft fractievoorzitter Rimmert Brandsma aangegeven dat D66 Olst-Wijhe de verkiezingscampagne vanaf dinsdag 1 maart weer hervat.
Lees verder

Blog over de politieke campagnes in Olst-Wijhe maakt comeback

28 februari 2022 | Erik-Jan Berends

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 hield Lisanne Spanbroek een blog bij over hoe de campagne in Olst-Wijhe verliep. “Nu de gemeenteraadsverkiezingen steeds dichterbij beginnen te komen begint het bij mij weer te kriebelen” geeft Spanbroek aan.
Lees verder

De Week van André Smit, lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe (5)

28 februari 2022 | Erik-Jan Berends

André Smit (53) uit Olst is lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 laat hij wekelijks weten wat hij doet, vindt en waarover hij zich verwondert.
Lees verder

Olst-Wijhe sluit zich aan bij netwerk van kleine en krachtige gemeenten van Nederland

27 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Al meer dan 55 kleine gemeenten in Nederland zetten vrijdag hun handtekening onder een nieuwe netwerksamenwerking, de K80. De K80 is een platform en netwerkorganisatie voor kleine gemeenten in Nederland. Ook de gemeente Olst-Wijhe heeft getekend.
Lees verder

70-plussers kunnen hun herhaalprik halen in SPOC-park Wijhe

26 februari 2022 | Erik-Jan Berends

De omikronvariant van het coronavirus is minder ziekmakend dan eerdere varianten en de besmettingsgolf neemt af. Toch blijven kwetsbare groepen een groter risico lopen om ernstig ziek te worden. Minister Kuipers nodigt deze groepen daarom uit voor een herhaalprik. Vanaf 9 maart kan dat in de eigen gemeente Olst-Wijhe bij het SPOC-park aan De Lange Slagen in Wijhe.
Lees verder

D66 Olst-Wijhe schort campagne op

24 februari 2022 | Erik-Jan Berends

In verband met de ontwikkelingen in Oekraïne schort D66 Olst-Wijhe voorlopig de campagne op.
Lees verder

Park Woeste Wijhe verandert in meertje

23 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Het onlangs aangelegde Park Woeste Wijhe en het ernaast liggende fietspad langs de Omloop zijn veranderd in een meertje. Het gebied kan de grote hoeveelheid water die is gevallen niet aan.
Lees verder

Miriam Zijp, lijsttrekker GroenLinks Olst-Wijhe, stelt zich voor

22 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Alle partijen hun kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart officieel ingeleverd. Bij GroenLinks voert Miriam Zijp de lijst aan. Zij stelt zich graag aan de kiesgerechtigden in Olst-Wijhe voor.
Lees verder

De Iesselzotten brengen de Top 11×11 mét publiek

20 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Wie had dat nog verwacht? Toch nog live carnaval in het Heuidarp onder leiding van Prins Harm de Trucker. Geen grote optocht, maar tijdens de livestream van de Top 11×11 kunnen de zotten en narren de zaal in residentie Ut Huuske (Holstohus) in Olst weer ouderwets bevolken.
Lees verder

De Week van André Smit, lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe

20 februari 2022 | Erik-Jan Berends

André Smit (53) uit Olst is lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 laat hij wekelijks weten wat hij doet, vindt en waar hij zich over verwondert.
Lees verder

Erfcoaches bieden de helpende hand  

18 februari 2022 | Erik-Jan Berends

De erfcoaches werken al geruime tijd met veel plezier in het mooie Salland. Inmiddels hebben veel erfbewoners in Salland met hen kennisgemaakt of hebben over ze gehoord. Er zijn ook nog mensen die ze niet kennen of die niet precies weten wat de erfcoaches voor hen kunnen betekenen. In dit artikel vertellen ze wat ze als erfcoach doen.
Lees verder

HPV-vaccinatie voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar

17 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Naast meisjes kunnen nu ook jongens zich laten vaccineren tegen het HPV-virus. Omdat het vaccin het beste werkt voordat iemand in aanraking komt met het virus, gaat de vaccinatieleeftijd omlaag van dertien naar tien jaar.
Lees verder

Stegeman zoekt nieuwe collega’s in Wijhe (24-40 uur)

16 februari 2022 | Erik-Jan Berends

(Advertentie) Ben jij ook altijd fan van een bammetje met Ham, Salami of Kipfilet of zelfs vegetarische vleeswaren? Kom dan werken bij Stegeman!
Lees verder

Xena Wimmenhoeve ontvangt koninklijke onderscheiding

15 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien heeft dinsdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan paralympisch kampioen Xena Wimmenhoeve. Haar vader Henk speldde haar de onderscheiding op.
Lees verder

Misdaadcijfers in Olst-Wijhe blijven ook in 2021 laag

14 februari 2022 | Erik-Jan Berends

“Zowel landelijk als in Olst-Wijhe is het afgelopen jaar opnieuw een sterke daling van de klassieke vormen van criminaliteit te zien. Na een sterke stijging van gedigitaliseerde fraude een aantal jaren geleden, zien we daar nu een stabilisatie in komen”, meldt de gemeente Olst-Wijhe in een persbericht.
Lees verder

De Week van PvdA-lijsttrekker André Smit

14 februari 2022 | Erik-Jan Berends

André Smit (53) uit Olst is lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 laat hij wekelijks weten wat hij doet, vindt en waar hij zich over verwondert.
Lees verder

Nienke van Dijken en Jasper Hofman maken nieuw prentenboek

14 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Na het grote succes van hun eerste prentenboek ‘Wil je met mij ruilen?’, waarvan er inmiddels meer dan 1.300 boeken in binnen-en buitenland zijn verkocht, presenteren Nienke en Jasper uit Wijhe met trots hun tweede prentenboek: ‘Er was eens een… Verzin-het-lekker-zelf verhaal’.
Lees verder

Inwoners Olst-Wijhe bedenken (deel) programma D66

13 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Soms lijken politieke partijen te denken ‘de wijsheid in pacht te hebben’. Zo niet bij D66 in de gemeente Olst-Wijhe. Met het unieke ‘levende verkiezingsprogramma’ roept zij de inwoners van Olst-Wijhe op om hun wijsheid te delen.
Lees verder

Restanten en voordeeltjes vliegen weer over de toonbank in Wijhe

13 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Met het voorjaar en nog meer versoepelingen in het verschiet, zijn de ondernemers van Wijhe blij weer het welbekende Restanten & Voordeelweekend te kunnen houden. Klanten zijn daarvoor van harte welkom op vrijdag 18 en zaterdag 19 februari.
Lees verder

André Smit, lijsttrekker PvdA Olst-Wijhe, laat van zich horen

13 februari 2022 | Erik-Jan Berends

André Smit (53) uit Olst is lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 laat hij weten wat hij doet, vindt en waar hij zich over verwondert.
Lees verder

Team CDA Olst-Wijhe presenteert zich

9 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Het CDA Olst-Wijhe is trots op haar kandidaten. Dat was de conclusie van de leden. Zij hebben er dan ook veel vertrouwen in dat deze kandidaten de inwoners van Olst-Wijhe goed zullen vertegenwoordigen. Graag stellen ze ze aan de inwoners van de gemeente voor.
Lees verder

PvdA wil weten of wethouder Blind nog achter zijn eigen beleid staat

7 februari 2022 | Erik-Jan Berends

De fractie van de PvdA Olst-Wijhe wil weten of wethouder Marcel Blind van Gemeentebelangen nog steeds achter het gemeentelijk beleid op het gebied van grootschalige energi opwekking staat. Twee weken geleden wekte lijsttrekker Niemeijer van Gemeentebelangen de suggestie dat dit niet langer het geval is.
Lees verder

PvdA Olst-Wijhe presenteert haar kandidatenlijst

5 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Nadat leden van de Partij van de Arbeid Olst-Wijhe eerder André Smit al unaniem aanwezen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, is nu ook de volledige kandidatenlijst bekend. Op de lijst prijken veertien namen.
Lees verder

Gemeente wil woningen bouwen op vrijkomende schoollocaties in Wijhe

5 februari 2022 | Erik-Jan Berends

In Wijhe komt een nieuw Kindcentrum dat onderdak biedt aan drie basisscholen uit Wijhe en één uit Boerhaar. Op alle vier locaties die vrijkomen, wil de gemeente Olst-Wijhe woningen bouwen. Burgemeester en wethouders besloten afgelopen week geld vrij te maken om al dit jaar van start te kunnen gaan met de plannen van aanpak voor de drie in Wijhe gelegen schoollocaties.
Lees verder

Waterschap boort in de dijk tussen Zwolle en Olst

2 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) voert tot medio maart grondboringen uit op en langs de IJsseldijk tussen Zwolle en Olst. Dit onderzoek wordt gedaan als voorbereiding op de dijkversterking IJsselwerken, waarbij de dijk langs de IJssel tussen Zwolle en Olst over een afstand van 29 kilometer wordt versterkt.
Lees verder

PvdA Olst-Wijhe: De Week van André

30 januari 2022 | Erik-Jan Berends

André Smit (53) uit Olst is lijsttrekker van de PvdA Olst-Wijhe. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 laat hij wekelijks weten wat hij doet, vindt en waarover hij zich verwondert.
Lees verder

‘Langstraat verkeersveilig’ nodigt inwoners uit voor publiek debat

28 januari 2022 | Erik-Jan Berends

De actiegroep ‘Langstraat verkeersveilig’ nodigt inwoners van Olst-Wijhe uit voor een publiek debat, of dorpsgesprek over de verkeersveiligheid van de Langstraat in Wijhe. De bijeenkomst is op dinsdag 15 februari om 19.30 uur in het Langhuus.
Lees verder

VVD Olst-Wijhe vraagt aandacht voor dialect

25 januari 2022 | Erik-Jan Berends

De maand maart is de maand van het dialect. Dat was voor de VVD Olst-Wijhe aanleiding een motie in te dienen. Met die motie vragen de liberalen aandacht voor het Nedersaksisch als streektaal en in het bijzonder ons eigen Sallandse dialect.
Lees verder

Inwoners Wijhe en Olst kunnen boosterprik in eigen gemeente halen

24 januari 2022 | Erik-Jan Berends

Wie wel een boosterprik wil, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Raalte of Zwolle wil reizen, kan de komende weken terecht bij de extra vaccinatielocaties die GGD IJsselland de komende weken in Wijhe en Olst opent.
Lees verder

Verlichte tractoren verblijden bewoners zorgcentra

19 januari 2022 | Erik-Jan Berends

Zorgcentra in Salland, waaronder Het Weijtendaal in Wijhe, hebben zaterdagavond ‘bezoek’ gehad van een stoet verlichte tractoren.
Lees verder

Danny Kramer brengt eigen rap ‘Aardbewoners’ uit

18 januari 2022 | Erik-Jan Berends

Wijhenaar Danny Kramer heeft zijn eerste eigen rapnummer ‘Aardbewoners’ uitgebracht.
Lees verder

Blue Monday vormt startsein voor onderzoek naar mentale gezondheid

16 januari 2022 | Erik-Jan Berends

De derde maandag van januari staat al enkele jaren bekend als Blue Monday; de dag waarop mensen zich het meest neerslachtig voelen. Dit jaar valt deze deprimaandag op 17 januari.
Lees verder

Olst-Wijhe roept op tot meer evenwicht en perspectief in coronabeleid

15 januari 2022 | Erik-Jan Berends

Ondernemers uit Olst-Wijhe doen een beroep op de gemeente om bij het kabinet te pleiten voor meer ruimte en perspectief.
Lees verder

Werner en Cobi brengen nieuwjaarswensen bij Het Weijtendaal

6 januari 2022 | Erik-Jan Berends

Goochelende IJscoman (Werner Smit van ICE-ACT) en Improvisatie Clown Haitoet (Cobi Algra) hebben buiten voor de ramen bij verzorgingshuis Het Weijtendaal in Wijhe een nieuwjaarswens gebracht.
Lees verder

Huurders van SallandWonen krijgen eerste kans op koop

6 januari 2022 | Erik-Jan Berends

Huurders van een sociale huurwoning van Woningstichting SallandWonen krijgen voorrang als de woningcorporatie een voormalige huurwoning verkoopt op de vrije markt. Deze nieuwe regeling moet zorgen voor een betere doorstroming zodat sociale huurwoningen vrijkomen voor nieuwe bewoners.
Lees verder

Familie Achterhuis wint hoofdprijs Decemberactie van Gastvrij Wijhe

2 januari 2022 | Erik-Jan Berends

De familie Achterhuis uit Wijhe wordt goed in de bloemetjes gezet. Zij heeft de hoofdprijs gewonnen van de December-stempelactie van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe: twaalf boeketten van bloemenwinkel De Bloemerije.
Lees verder

Kavelruil Wijhe-Laag Zuthem verwerft eerste ruilgrond

29 december 2021 | Erik-Jan Berends

De eerste overeenkomst voor grondinbreng binnen het kavelruilproject Wijhe-Laag Zuthem is een feit. Doel van het project is 125 hectare grond vrijwillig te ruilen om te komen tot een verbeterde landbouwstructuur in het gebied.
Lees verder

Vriendin van dochter begint inzamelingsactie voor uitvaart Martin Goosen

27 december 2021 | Erik-Jan Berends

Voormalig caféhouder van de Sallandse Kamer en bekende Wijhenaar Martin Goosen overleed op 22 november op 70-jarige leeftijd. Een vriendin van dochter Marion Goosen is een inzamelingsactie begonnen om haar te helpen bij de betaling van zijn uitvaart. Hieronder staat haar motivatie:
Lees verder

Inwoners Olst-Wijhe gaan weer betalen voor grof tuinafval

24 december 2021 | Erik-Jan Berends

In de afgelopen jaren is de hoeveelheid grof tuinafval gestegen. Bovendien zijn de tarieven voor de verwerking ervan gestegen. De raad van Olst-Wijhe heeft daarom besloten om bij haar inwoners kosten in rekening te brengen voor grof tuinafval.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe is positief over plan De Noordmanshoek

24 december 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond positief geoordeeld over het plan van de Stichting De Noordmanshoek voor de ontwikkeling van dit gelijk genaamde gebied. De stichting wil het gebied duurzaam ontwikkelen en heeft hiervoor samen met de energiecoöperatie Goed Veur Mekare, Natuur en Milieu Overijssel en de gemeente Olst-Wijhe een financieel haalbaar plan ontwikkeld.
Lees verder

Treinprogramma Rail Away komt langs Wijhe

23 december 2021 | Erik-Jan Berends

Het bekende treinprogramma Rail Away van de EO besteedt op donderdag 30 december om 20.05 uur op NPO 2 aandacht aan de rit Zwolle-Deventer-Zutphen. Uiteraard wordt daarbij station Wijhe gepasseerd.
Lees verder

Klimaatverandering vraagt grote aanpassingen van waterschap

20 december 2021 | Erik-Jan Berends

Het algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft het waterbeheerprogramma (WBP) voor de jaren 2022-2027 vastgesteld. De gevolgen van de klimaatverandering lopen hier als een rode draad doorheen en vormen extra uitdagingen in de toekomstplannen van het waterschap.
Lees verder

DwarsdoorSalland komt met nieuwe kerstroutes

13 december 2021 | Erik-Jan Berends

DwarsdoorSalland zit niet stil en komt nu ook met drie kerstroutes om de inwoners van Salland nieuw vertier te bezorgen tijdens de aankomende kerstvakantie.
Lees verder

Vaccinatielocaties GGD IJsselland gaan zeven dagen per week open

13 december 2021 | Erik-Jan Berends

Om te zorgen dat alle 60-plussers in IJsselland nog vóór het einde van dit jaar hun ‘boosterprik’ kunnen laten zetten, gaan de vaccinatielocaties in Deventer, Hardenberg en Zwolle zeven dagen per week open. Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties staan de openingstijden en routebeschrijving per locatie.
Lees verder

Stegeman zoekt nieuwe collega’s in Wijhe (Fulltime/Parttime/Weekenden/Avonden)

10 december 2021 | Erik-Jan Berends

ADVERTENTIE

Ben jij ook altijd fan van een bammetje met ham, salami of kipfilet? Kom dan werken bij Stegeman! Manpower zoekt nieuwe collega’s op de verpakkingsafdeling waar de lekkerste vleeswaren worden gesneden.
Lees verder

Wijhese producent Ferdi Çelik scoort met film ‘Quarterlife Cruisers’

10 december 2021 | Erik-Jan Berends

De Zwolse Klub Karmijn heeft met haar debuutfilm ‘Quarterlife Cruisers’ tijdens het 48 Hour Film Festival Eindhoven 2021 tien awards en vier nominaties ontvangen. De film van Willemijn de Jonge en Karlijn Koel is uitgeroepen als ‘Best film’ en gaat daarmee naar het internationaal wereldfinale ‘Filmapalooza’ in Washington. Producent en productieleider is Ferdi Çelik, geboren en getogen in Wijhe.
Lees verder

IVN gaat wilgen knotten aan de De Wesenberg

7 december 2021 | Erik-Jan Berends

De werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat op zaterdag 11 december vijftien wilgen knotten aan De Wesenberg in Wijhe tegenover nummer 8 op het land van de familie Beltman.
Lees verder

Kerstshoppen vervangt kerstmarkt in Gastvrij Wijhe

7 december 2021 | Erik-Jan Berends

Dit jaar is er weer geen kerstmarkt, maar de ondernemers van Gastvrij Wijhe gaan het binnen de mogelijkheden toch gezellig maken in het winkelcentrum. Zodoende staan 10 en 11 december in het teken van Kerstshoppen.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt weer Open dag stamboomonderzoek

3 december 2021 | Erik-Jan Berends

Voor belangstellenden is er op zaterdag 11 december weer gelegenheid om de Historische Vereniging Wijhe vragen over hun familiegeschiedenis voor te leggen. Iedereen is van 10.00 tot 16.00 uur welkom aan de Langstraat 52.
Lees verder

Bouw Dorpskamer Lierderholthuis gaat van start met Leaderbijdrage

1 december 2021 | Erik-Jan Berends

De Dorpskamer Lierderholthuis kan van start met een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de gemeente Raalte. Het project draagt volgens de instanties bij aan een vitaal en duurzaam Salland.
Lees verder

Landgoed De Haere is toneel voor twaalfde Bunkercross

30 november 2021 | Erik-Jan Berends

Op het prachtige landgoed De Haere, gelegen aan de dijk tussen Deventer en Olst, wordt op zondag 12 december de twaalfde Bunkercross gehouden.
Lees verder

Woningeigenaren in Olst-Wijhe krijgen ‘geringe stijging lastendruk’

30 november 2021 | Erik-Jan Berends

De lastendruk voor de inwoners met een eigen woning stijgt volgend jaar gemiddeld met 0,17 procent. Voor inwoners die huren, daalt de lastendruk met 0,11 procent. Dit blijkt uit het voorstel over de lokale belastingtarieven dat het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe voorlegt aan de gemeenteraad.
Lees verder

Sfeervolle beelden in de mist laten Wijhe van een andere mooie kant zien

29 november 2021 | Erik-Jan Berends

Fotograaf Jan Amse benutte de zondagmorgen voor een wandeling in de mist en nam uiteraard zijn camera mee. Het leverde deze sfeerbeelden op die het mooie Wijhe weer eens op een andere manier laten zien.
Lees verder

Kunstenaar plaatst nieuw monument in bij Het Weijtendaal in Wijhe

25 november 2021 | Erik-Jan Berends

Kunstenaar Alexander Taratynov heeft op dinsdag 23 november zijn artistieke impressie van generaal Alexander von Benckendorff geplaatst in Park Weijtendaal in Wijhe. Het levensgrote bronzen beeld maakt deel uit van het door hem ontworpen monument dat de locatie van het bivak markeert, waar het Russische 1e Regiment Basjkieren medio november 1813 in Wijhe opsloeg.
Lees verder

Nieuwe Wet Inburgering wordt van kracht

21 november 2021 | Erik-Jan Berends

De nieuwe Wet inburgering gaat per 1 januari 2022 in. Gemeenten hebben voortaan zelf de regie over de inburgering van nieuwkomers. Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe wil nieuwkomers snel, goed en volwaardig laten meedoen en kiest daarom voor lokaal maatwerk.
Lees verder

Sinterklaas heeft genoten van zijn intocht in Olst en WIjhe

21 november 2021 | Erik-Jan Berends

Sinterklaas heeft een brief geschreven aan alle kinderen om te bedanken voor de intocht in Olst en Wijhe. Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdag weer in de gemeente gearriveerd en zij zullen veel kinderharten weer blij maken.

Lees verder

Decemberactie van Gastvrij Wijhe biedt weer kans op mooie prijzen

21 november 2021 | Erik-Jan Berends

De stempelkaarten worden uitgedeeld, de inleverbussen staan klaar. De traditionele decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe is weer van start gegaan. Klanten kunnen tot en met vrijdag 24 december bij de aangesloten winkeliers weer stempels sparen en mooie prijzen winnen.
Lees verder

Gastvrij Wijhe trakteert op de Dag van de Ondernemer

16 november 2021 | Erik-Jan Berends

Wie vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur in de Langstraat komt, wordt verwelkomd met warme chocolademelk en een lekker koekje. De ondernemers van Gastvrij Wijhe willen hun klanten op deze Dag van de Ondernemer bedanken.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe zegt dank voor steun

15 november 2021 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité Wijhe bedankt iedereen die het comité de afgelopen periode op de een of andere manier heeft gesteund. “Volgend jaar hopen we toch echt dat we weer activiteiten rondom Koningsdag en 4 mei mogen organiseren en dat we daarvoor weer kunnen collecteren.”
Lees verder

Hans Olthof wordt lijsttrekker voor VVD Olst-Wijhe

15 november 2021 | Erik-Jan Berends

Hans Olthof (52) voert de lijst aan van VVD Olst-Wijhe tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vorige week kozen VVD-leden Olthof unaniem tot lijsttrekker. “Hans is een ervaren bestuurder en kent de lokale politiek in Olst-Wijhe door en door. Hij is de aangewezen persoon om onze liberale dromen waar te maken”, zegt Babette Mulders, partijvoorzitter van de VVD-Salland.
Lees verder

Olst-Wijhe wil groeien met ruim duizend woningen

15 november 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe wil de woningcrisis stevig aanpakken. Dit blijkt uit de nieuwe woonvisie van de gemeente. Net als het landelijke beeld kent ook Olst-Wijhe het probleem van onvoldoende aanbod en stijgende huizenprijzen. De gemeente kiest er onder andere voor om de komende tien jaar te groeien met duizend tot twaalfhonderd woningen. 
Lees verder

Nederlands Bijbelgenootschap houdt succesvolle Bijbelquiz In Wijhe

12 november 2021 | Erik-Jan Berends

De door het Nederlands Bijbelgenootschap samengestelde wordt op veel plaatsen rond eind oktober begin november gehouden. Zo werd er ook voor het eerst ook een quiz gehouden in Wijhe, in samenwerking met Raalte.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe stemt in met begroting 2022

10 november 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond 8 november de begroting 2022 en de meerjarenraming 2023-2025 vastgesteld. Voordat de raad instemde met de begroting, zorgde deze er met een amendement voor dat er structureel budget beschikbaar komt voor de ontwikkeling van een toekomstbestendige en vitale lokale economie.
Lees verder

Dagbesteding ’t Hengeveld kijkt naar de mogelijkheden

9 november 2021 | Erik-Jan Berends

“Het breekt zo lekker de week.” Dat is wat zorgenden Wanda, Evelien en Anneke vinden en waarvoor ze mogelijkheden bieden op de spiksplinternieuwe locatie van dagbesteding ’t Hengeveld aan de Boerlestraat 14. Het is een prachtig aangepaste schuur op de plek waar voorheen het afgebrande boerderijtje van de schoonouders van Wanda stond. Daarna is het ook al eens noodopvang geweest voor meerdere gezinnen.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag familiegeschiedenis

7 november 2021 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe aan de Langstraat 5 houdt op zaterdag 13 november van 10.00 tot 16.00 uur een open dag voor onderzoek van familiegeschiedenis. Belangstellenden zijn welkom met hun vragen. De vereniging verzoekt hen om zich vooraf aan te melden via historischeverenigingwijhe@gmail.com.
Lees verder

IVN-werkgroep gaat wilgen knotten aan de Hamelweg

5 november 2021 | Erik-Jan Berends

Deelnemers van de werkgroep Landschapsonderhoud IVN Olst-Wijhe gaan op zaterdag 13 november een aantal wilgen en knotpopulieren snoeien op het land van de heer H. Beuze aan de Hamelweg 22 in Wijhe.
Lees verder

Kom komend weekend lekker Herfstshoppen in Wijhe

5 november 2021 | Erik-Jan Berends

Nu de herfst écht is begonnen, vieren de mode- en lifestyle ondernemers van Wijhe dat met twee dagen ‘Herfstshoppen’. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november rollen zij de rode loper uit.
Lees verder

Stegeman zoekt nieuwe collega’s in Wijhe voor studenten- avondpool (18+) 20 uur

3 november 2021 | Erik-Jan Berends

Advertentie

Ben jij ook altijd fan van een bammetje met Ham, Salami of Kipfilet? Kom dan werken bij Stegeman!

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s op de verpakkingsafdeling waar de lekkerste vleeswaren worden gesneden.

Op dit moment zijn wij vooral druk op zoek naar nieuwe collega’s voor in de Avondpool. Hiervan zijn de werktijden van 18.30 tot 22.45 uur. Ideaal dus voor Studenten/Scholieren om in de avonduren nog wat bij te verdienen. Wist je dat bij het werken in de avondpool 31,5% extra bovenop je brutosalaris van 11,03 euro (vanaf 20 jaar) ontvangt?!

Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan de onderstaande link en solliciteer direct!

Vacature Stegeman

Wijhes winkelgebied wordt weer sfeervol verlicht

3 november 2021 | Erik-Jan Berends

Ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe heeft, met steun van de provincie Overijssel, nieuwe sfeerverlichting laten plaatsen in het winkelgebied.
Lees verder

René Kral: ‘Langstraat Wijhe autovrij!’

2 november 2021 | Erik-Jan Berends

Ik woon al 35 jaar in Wijhe. In een eerste openbare bijeenkomst in het gemeentehuis te Wijhe ging het over de verkeersveiligheid in de Langstraat. Moet de Langstraat al of niet autovrij worden?
Lees verder

Begroting van de gemeente Olst-Wijhe laat weer zwarte cijfers zien

1 november 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe gaat zwarte cijfers schrijven in 2022. De bezuinigingsoperatie van dit voorjaar en de tegemoetkomingen van het Rijk zorgen voor wat lucht in de begroting, meldt de gemeente. Voor 2022 verwacht ze een plus op de begroting van ongeveer 400.000 euro. Daarmee lijkt er voor de nieuwe raad in 2022 meer financiële armslag te ontstaan.
Lees verder

Hondekop doet Wijhe aan

31 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De Stichting Hondekop had zaterdag een vriendenrit met het karakteristieke oude treinstel. Tijdens de rit werd ook Wijhe aangedaan.
Lees verder

COOL24 geeft op 6 november een knalfeest in Raalte

29 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

COOL24 uit Raalte  geeft op 6 november een knalfeest bij Brasserie Zwakenberg in het kader van haar vijftienjarig bestaan. COOL24 is een band (vereniging) uit Raalte en niet zomaar een band.
Lees verder

Reuvers/Finenzo Open Toernooi ATC Wijhe kende prachtig deelnemersveld

28 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Deelnemers uit Zwolle, Raalte, Deventer, maar ook helemaal vanuit Delden en Lelystad, kwamen vorige week naar het gezellige Wijhe voor het Reuvers/Finenzo Open Toernooi van tennisvereniging ATC Wijhe.
Lees verder

Uitverkocht Literair Festival Wijhe 2021 valt in de smaak

25 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De stichting ’De vrienden van de Wijhese bibliotheek’ hadden, in samenwerking met de bibliotheek Salland vestiging Wijhe, voor afgelopen weekend een Literair festival georganiseerd.
Lees verder

SallandWonen begint proef met twee jongeren in één woning

20 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Woningcorporatie SallandWonen wil de kansen van jongeren op een woning vergroten. Daarom begint de corporatie in Raalte een proef met ‘woningdelen’: twee vrienden delen samen een eengezinswoning, ‘het Deelhuus’. Als de ervaringen positief zijn, volgen er mogelijk meer woningen.
Lees verder

NMO houdt bijeenkomst over natuurontwikkelingen in Duursche Waarden

20 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Natuur en Milieu Overijssel heeft voor donderdagavond 4 november een online informatiebijeenkomst georganiseerd over de gebiedsontwikkelingen in de Duursche Waarden die onder andere aansluiten bij de ontwikkelopgave Natura2000. Inwoners van Olst-Wijhe en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.
Lees verder

Brandweer Wijhe en Olst zoeken vrijwilligers

19 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Brandweer IJsselland zoekt naar nieuwe vrijwilligers, ook in Wijhe en Olst. Deze week is de campagne #watdoejijover4minuten gestart. Wie belangstelleing heeft, kan tot en met 26 november solliciteren naar de functie van brandweervrijwilliger.
Lees verder

Meisje raakt gewond bij val in een stal in Wijhe

17 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

In een stal bij een boerderij aan de Waterstraat in Wijhe heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden, waarbij een meisje gewond is geraakt.
Lees verder

Michel Vierwind stelt zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen

17 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

(door Erik-Jan Berends)

De gemeenteraadsverkiezingen staan volgend jaar weer op de agenda. Wijhenaar Michel Vierwind (47) stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor de gloednieuwe PartijvdSport. “De Partij van en voor de Sport heeft als uitgangspunt dat mensen gezonder en fitter worden”, vertelt de manager van het plaatselijke sportcentrum Leef! De PartijvdSport wordt de zevende partij in de gemeentelijke politiek.
Lees verder

Website DwarsdoorSalland wil alle wandelaars Salland laten ontdekken

16 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

DwarsdoorSalland is een nieuw wandelplatform. Op de site staan acht wandelingen gepubliceerd, maar de makers achter de site geven aan dat dat nog maar een heel klein begin is. “Wij willen met wandelroutes het mooie Salland ontsluiten voor recreanten uit Salland zelf maar ook voor toeristen die hier de weg nog minder goed kennen.”
Lees verder

Vee moet voorlopig weer van de dijken af

16 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Het beweidingsseizoen voor schapen op dijken in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is afgelopen. Het stormseizoen is begonnen en dijken zijn van groot belang voor de waterveiligheid. Vee, met name schapen, mogen tot het voorjaar niet meer op dijken grazen. Zo blijft de grasmat beschermd, meldt het waterschap.
Lees verder

Hans Kamphuis wordt tijdelijk wethouder van Olst-Wijhe

15 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Hans Kamphuis, nu nog raadslid namens het CDA, is voorgedragen als tijdelijk vervanger van wethouder Herman Engberink. Engberink is al langere tijd ziek. In de raadsvergadering van 25 oktober zal de gemeenteraad Hans Kamphuis formeel benoemen.
Lees verder

Woningcorporaties roepen gemeenten op: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

15 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De negen woningcorporaties in de regio Zwolle, waaronder SallandWonen, melden dat ze samen hun opdracht voor nieuwbouw en verduurzaming oppakken. Uit regionaal onderzoek blijkt, dat ze op termijn ondanks samenwerking onvoldoende nieuwe woningen kunnen bouwen vanwege een tekort aan geld.
Lees verder

Stegeman zoekt nieuwe collega’s in Wijhe (Fulltime/Parttime/Weekenden/Avonden)

12 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

ADVERTENTIE

Ben jij ook altijd fan van een bammetje met Ham, Salami of Kipfilet? Kom dan werken bij Stegeman! Manpower zoekt nieuwe collega’s op de verpakkingsafdeling waar de lekkerste vleeswaren worden gesneden.
Lees verder

Windesheim en Herxen leggen eigen fundamenten Moderne Devotie bloot

8 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Windesheim en Herxen gaan de komende maanden de eigen fundamenten van de Moderne Devotie blootleggen. Vanwege het 550ste herdenkingsjaar van de sterfdatum van Thomas a Kempis hebben ze ervoor gekozen om dichtbij huis te blijven.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt weer open dag stamboomonderzoek

7 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 9 oktober weer een open dag stamboomonderzoek. Belangstellenden zijn met hun vragen van 10.00 tot 16.00 uur welkom op Langstraat 52.
Lees verder

Steun Verenigd Comité Wijhe bij Rabo ClubSupport

6 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De leden van de Rabobank Salland kunnen weer hun stem uitbrengen voor de Rabo Clubsupport actie 2021. Het Verenigd Comité Wijhe doet daar ook aan mee en vraagt inwoners om hun stem.
Lees verder

Kinderboekenweek begint bij Primera Schippers

6 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De Kinderboekenweek is woensdag begonnen en ook Primera Schippers draagt daaraan bij.
Lees verder

Brandweer Wijhe neemt nieuwe tankautospuit in gebruik

4 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Bij de brandweerpost Wijhe is vorige week woensdag een gloednieuwe tankautospuit afgeleverd bij. Het voertuig is up-to-date en 24/7 inzetbaar voor brandbestrijding en hulpverlening.
Lees verder

Algemene Hulpdienst Wijhe wijzigt tarieven en zoekt vrijwilligers

3 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

De Algemene Hulpdienst Wijhe is sinds een paar maanden weer actief. Ze vervoert hulpvragers naar prikposten, huisarts, specialisten, een bezoek aan bijvoorbeeld de podoloog en aan familie in de omgeving van Wijhe.
Lees verder

Literair Festival Wijhe is terug van weggeweest

3 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Nu de Corona-maatregelen zijn opgeheven, kan het Literair Festival Wijhe 2021 weer worden gehouden. Geïnteresseerden zijn op donderdag 21 oktober om 19.30 uur welkom in het Langhuus in Wijhe. De entree bedraagt 10 euro.
Lees verder

Inspectie van het waterschap moet dijken winterklaar maken

2 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Om te controleren hoe de dijken de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn, is Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) vrijdag begonnen met de zogeheten dijkschouw. Dit is historisch vakjargon voor het inspecteren van dijken.
Lees verder

Hairpoint Wijhe viert 12,5-jarig jubileum van Christa

1 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Christa Smeenk was vrijdag 1 oktober 12,5 jaar in dienst bij kapsalon Hairpoint Wijhe.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat weer wilgen knotten

29 september 2021 | Erik-Jan Berends

IVN Olst-Wijhe begint op zaterdag 9 oktober het seizoen om op zes locaties wilgen te knotten. Die dag zijn de vrijwilligers te gast bij familie Tijs aan de Hooglanden 4 in Wijhe/Boerhaar.
Lees verder

SallandWonen en gemeente Olst-Wijhe vestigen aandacht op schuldhulpverlening 

26 september 2021 | Erik-Jan Berends

SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe  hebben op vrijdag 24 september  een convenant getekend voor schuldhulpverlening. Partners in dit convenant zijn Budget Adviesbureau Deventer (BAD) en Financiën de Baas.
Lees verder

Gemeente onderzoekt 75 tot 125 extra woningen op Noordmanshoek 

26 september 2021 | Erik-Jan Berends

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe willen in overleg met Stichting De Noormandshoek een nader onderzoek naar bouw van 75 tot 125 extra woningen) in het gebied Noordmanshoek in Wijhe. In de huidige plannen heeft de stichting circa dertig wooneenheden opgenomen. Op 4 oktober 2021 worden de ontwikkelingen rondom Noordmanshoek besproken in een beeldvormende raadsvergadering.
Lees verder

Echtpaar Kappert viert gouden huwelijksfeest

26 september 2021 | Erik-Jan Berends

Anton (73) en Dinie (70) Kappert hebben vrijdag 24 september hun 50-jarig huwelijksfeest gevierd. Ze ontmoetten elkaar ruim 55 jaar geleden op de Wiejese kermis.
Lees verder

Bijzondere foto-expositie is nog één dag in Wijhe te zien

23 september 2021 | Erik-Jan Berends

De bijzondere fototentoonstelling ‘75 jaar Vrijheid Olst-Wijhe’ is alleen op zaterdag 25 september nog te zien bij Gasterij GAAV aan de Langstraat 18.
Lees verder

Heemtuin Wijhe krijgt verharde paden

20 september 2021 | Erik-Jan Berends

Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ in Wijhe heeft dankzij verkregen subsidies de paden in de tuin kunnen verharden. De gemeente Olst-Wijhe, Provincie Overijssel, Kracht van Salland en de Rabobank hebben allen een deel van het benodigde geld toegewezen.
Lees verder

Jongeren kunnen bij Energize Your Life ervaren waarvan ze energie krijgen

10 september 2021 | Erik-Jan Berends

Jongeren van tien tot zestien jaar kunnen zich aanmelden voor Energize Your Life. Op vrijdag 1 oktober worden in ’t Spoc aan de Lange Slagen 29 in Wijhe van 19.00 tot 22.00 uur zes workshops aangeboden waaruit ze er twee kunnen kiezen om aan mee te doen.
Lees verder

Expositie 75 jaar Vrijheid is drie zaterdagen te zien bij GAAV Wijhe

9 september 2021 | Erik-Jan Berends

De fototentoonstelling ‘75 jaar Vrijheid Olst-Wijhe’ bij Gasterij GAAV aan de Langstraat 18 is op zaterdag 4 september officieel geopend. De expositie is er de komende drie zaterdagen 11, 18 en 25 september van 10.00 tot 16.00 uur te zien.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe wil bouwen op locatie Tellegen in Wijhe

6 september 2021 | Erik-Jan Berends

Door de fusie van basisscholen de Tellegen en de Peperhof in Wijhe staat het pand van de Tellegen leeg. Het schoolgebouw is overgedragen aan de gemeente Olst-Wijhe. Het college van B&W besloot in 2020 om deze locatie te herontwikkelen naar woningbouw en zoekt een partij om het gebied opnieuw in te richten.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt open dag stamboomonderzoek

5 september 2021 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 11 september ene open dag voor iedereen die vragen heeft over zijn of haar familiegeschiedenis. Belangstellenden zijn van 10.00 tot 16.00 uur welkom aan de Langstraat 52.
Lees verder

Motorrijder komt ten val op de Waterstraat in Wijhe

5 september 2021 | Erik-Jan Berends

Een motorrijder is zondagmorgen gewond geraakt toen hij ten val kwam op de Waterstraat in Wijhe. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Wijheseweg is dinsdag bij Zwolle afgesloten

3 september 2021 | Erik-Jan Berends

Het is opletten voor wie dinsdag naar Zwolle wil. Van 6 tot en met 10 september wordt aan de Wijheseweg en de IJsselallee gewerkt. Op dinsdag 7 september is de Wijheseweg ook overdag afgesloten voor verkeer.
Lees verder

Fotogroep Stijl exposeert in het kader van 75 jaar vrijheid

31 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

In het kader van 75 jaar Vrijheid Olst-Wijhe heeft het Verenigd Comité Wijhe samen met Fotogroep Stijl het initiatief genomen tot een bijzondere fototentoonstelling. Die is te zien op de zaterdagen 4, 11, 18 en 25 september bij Gasterij GAAV aan de Langstraat 18 in Wijhe.
Lees verder

Koninklijk Paar bezoekt Olst-Wijhe

30 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op dinsdag 14 september een streekbezoek aan het zuidelijk deel van Salland in Overijssel. Het Koninklijk Paar bezoekt daarbij de gemeenten Olst-Wijhe , Deventer en Raalte.
Lees verder

Wijhese rapper Donutcare zet ‘Goede stap’

30 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

De Wijhese rapper Donutcare timmert hard aan de weg. Afgelopen zaterdag 28 augustus heeft hij clipopnames gemaakt voor zijn nieuwste track ‘Goede stap’ die binnenkort wordt uitgebracht.
Lees verder

Betty Weghorst draagt Galerie Brasserie 1703 over aan Sylvia Versteeg en Ruth Eusman

29 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

Sylvia Versteeg (41) en Ruth Eusman (40) hebben Galerie Brasserie 1703 per 1 september overgenomen van eigenaresse Betty Weghorst. Zij stopt na elf jaar met haar beeldbepalende horecagelegenheid in de molen op de Molenbelt. “Ik heb corona gehad en begon me af te vragen hoe lang ik dit nog zou doen. Inmiddels ben ik weer hartstikke fit en kan ik nog leuke dingen doen. Er kwamen vragen van mensen die de zaak wilden overnemen en een mail de van de dames. Ik heb besloten daarop in te gaan.”
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt extra Open Dag stamboomonderzoek

8 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe heeft voor zaterdag 14 augustus opnieuw een open dag voor stamboomonderzoek georganiseerd.
Lees verder

GGD zet laatste prikken in mobiele vaccinatie-unit Wijhe

5 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

In de pop-up vaccinatielocatie in Wijhe kregen donderdag de laatste mensen hun tweede coronaprik. “Onze medewerkers hebben hier in totaal 3.028 vaccinaties gegeven”, zegt Natasja Smit, COVID19-projectmanager bij GGD IJsselland.
Lees verder

Politie haalt auto van vermiste Tino uit de IJssel bij Wijhe

3 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

De politie heeft dinsdag aan de Loswal in Wijhe een auto uit het water van de IJssel gehaald. Het ging om de auto van de vermiste 55-jarige Tino uit Deventer. Woensdag bleek het in de auto aangetroffen lichaam de vermiste man te zijn.
Lees verder

Staatsbosbeheer organiseert fietstocht door de Duursche Waarden

3 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

De IJsselnatuurgids van Staatsbosbeheer neemt belangstellenden op zondag 8 augustus mee op een fietstocht door de omgeving rondom het Infocentrum IJssel Den Nul. De afstand van de rit bedraagt ongeveer 20 kilometer.
Lees verder

Fietsers kunnen Rondje Gastvrij Wijhe fietsen én stroom krijgen in Wijhe

3 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

Of je nou de populaire fietsroute ‘Rondje Gastvrij Wijhe’ fietst of zelf een route uitzet, het opladen van de elektrische fiets is in Wijhe geen probleem. Vier horecagelegenheden bieden daarvoor de mogelijkheid.
Lees verder

‘Hier stroomt de liefde’ -bord in Wijhe nodigt uit voor een mooie foto

26 juli 2021 | Erik-Jan Berends

Stond de IJssel afgelopen week hoog, ook de liefde stroomt weer volop in Wijhe. Voor de winkel van Bij de Boom in de Langstraat kunnen inwoners en bezoekers zich nu met deze uitnodigende slagzin vereeuwigen.
Lees verder

Wijhe krijgt zijn eigen plantenbieb

22 juli 2021 | Erik-Jan Berends

Voor iedereen die zijn of haar woonkamer en/of tuin groener wil maken, heeft Wietske Boersma een ‘plantenbieb’ geopend. Op de oprit aan de Bereklauw 10 kunnen inwoners hun eigen stekjes of plantjes ruilen voor nieuwe.
Lees verder

Elf kinderen halen zwemdiploma in de Welters in Wijhe

11 juli 2021 | Erik-Jan Berends

In zwembad de Welters werd afgelopen vrijdag afgezwommen voor diploma A. De weergoden waren de kinderen goed gezind. Ze deden ook goed hun best en zo behaalden elf een welverdiend diploma. Gefeliciteerd!
Lees verder

‘Veermans Hof IJsselflora’ maakt winnaars kleur- en tekenwedstrijd bekend

5 juli 2021 | Erik-Jan Berends

De kinderen die hadden gewonnen bij de kleur- en tekenwedstrijd van heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ kregen op zaterdag 3 juli hun prijzen uitgereikt.
Lees verder

Fiets op 11 juli een rockend Rondje Pontje

3 juli 2021 | Erik-Jan Berends

Zittend op het terras, genietend van een lekkere burger met een biertje en goede muziek. Dit wordt werkelijkheid op zondag 11 juli. Vijf horecalocaties aan de IJssel serveren die dag tussen 11.00 en 17,00 uur niet alleen heerlijke versnaperingen maar ook niet te versmaden livemuziek. 
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag genealogie

3 juli 2021 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 10 juli de tweede extra open dag voor familieonderzoek.
Lees verder

Stegeman zoekt productiemedewerker in Wijhe (24-32-40 uur)

2 juli 2021 | Erik-Jan Berends

In een hete zomer toch aangenaam in een gekoelde omgeving kunnen werken? Kom dan werken bij Stegeman in Wijhe.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe stemt in met RES 1.0 West-Overijssel

30 juni 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond ingestemd met de Regionale Energie Strategie (RES) 1.0 van West-Overijssel. Hierbij is en blijft de gemeentelijke autonomie bepalend. Dat laatste is door een amendement van het CDA, dat bijna raadsbreed met uitzondering van GroenLinks is aangenomen, toegevoegd aan het oorspronkelijke raadsbesluit van afgelopen maandagavond.
Lees verder

Wie is deze vrolijke bromfietser?

30 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Ruben Moyerts nam afgelopen weekend deel aan een weekend voor Renault Twingo rijders. Op de parkeerplaats bij de Loswal maakt hij deze fraaie foto.
Lees verder

Heemtuin verzorgt rondleiding tijdens IJsselbiënnale

20 juni 2021 | Erik-Jan Berends

In heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ aan de Bongerd in Wijhe wordt op zaterdag 26 juni een rondleiding gegeven in het kader van de IJsselbiënnale.
Lees verder

Aanrijding op kruising Raalterweg en Boerhaar

17 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Op de kruising van de Raalterweg en de Boerhaar is donderdagavond tegen half zes een aanrijding geweest tussen twee personenauto’s, waarvan één met een aanhanger.
Lees verder

IJsselbiënnale wil laten zien dat de rivier meer verbindt dan alleen het landschap

15 juni 2021 | Erik-Jan Berends

De IJsselbiënnale wordt van 18 juni tot en met 19 september gehouden. In deze periode zijn langs de hele rivier de IJssel 28 kunstwerken te bewonderen, gemaakt door gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Naast deze buitententoonstelling biedt de IJsselbiënnale óók het podium aan cultuurmakers uit deze regio.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe begint aanleg park ‘Woeste Wijhe’

15 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Aannemers zijn in opdracht van de gemeente  Olst-Wijhe maandag begonnen met de aanleg van park ‘Woeste Wijhe’ langs de Omloop, tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag. Het park krijgt tevens een plek voor natuurlijk spelen.
Lees verder

Prijswinnaars horeca-actie Olst-Wijhe reageren enthousiast

14 juni 2021 | Erik-Jan Berends

De prijswinnaars van de horeca-actie in Olst-Wijhe zijn bekend. Wethouder Hans Olthof en beleidsadviseur economie Marit Maglio-Rijke van de gemeente Olst-Wijhe hebben twee prijswinnaars, één uit Wijhe en één uit Olst persoonlijk een cadeaubon van 15 euro overhandigd. De overige winnaars hebben telefonisch bericht ontvangen.
Lees verder

Waterschap maait oevers van sloten voor goede aan- en afvoer van water

12 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta is begonnen met het maaien van waterbodems en oevers om te voorkomen dat sloten, kanalen en waterbergingen dichtgroeien. “Er moet voldoende water door de watergangen kunnen stromen om wateroverlast of juist verdroging tegen te gaan.”
Lees verder

GGD IJsselland heeft woensdag en donderdag inloop voor registratie gele boekje

12 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Mensen die zijn gevaccineerd tegen het coronavirus kunnen de komende twee weken, op woensdag 16 en 23 juni en op donderdag 17 en 24 juni, zonder afspraak bij de vijf vaccinatielocaties van GGD IJsselland terecht voor de registratie in het gele boekje.
Lees verder

College Olst-Wijhe bezuinigt minder en stelt OZB-verhoging van 5 procent voor

11 juni 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe zegt een balans te hebben gevonden tussen de gemeentelijke financiële veerkracht en de maatschappelijke effecten die de bezuinigingsoperatie ‘Bezuinigen voor de toekomst’ met zich meebrengen. Dit staat in de kadernota die het college van burgemeester en wethouders heeft aangeboden aan de gemeenteraad.
Lees verder

Wethouder Herman Engberink is afwezig door ziekte

11 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe is afwezig in verband met ziekte. Hij is succesvol geopereerd aan een bacteriële infectie.
Lees verder

Inleveren kaartjes ‘Het Vrijheidsconcert’ en ‘Het Oranjehotel’ kan nog tot 13 juni

6 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Wie nog kaartjes heeft voor ‘Het Vrijheidsconcert’ en ‘Het Oranjehotel’ uit 2020 kan deze inleveren tot en met zaterdag 12 juni bij Elferink Moede aan de Langstraat 61. De kopers van de kaartjes krijgen dan hun geld terug.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt weer open dagen genealogie

6 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt de zaterdagen 12 juni en 10 juli een open dag voor familieonderzoek. Nu er door de versoepelingen weer meer mogelijk is, neemt de vereniging de gelegenheid te baat om twee extra open dagen te houden.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe zet windenergie in de wacht

3 juni 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe begint initiatieven voor windenergie, inclusief de gebiedsprocessen hiervoor, niet eerder dan op 1 januari 2023.
Lees verder

Gemeenteraad besluit over locatie Kindcentrum en praat over digitalisering en klanttevredenheid

3 juni 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe is maandagavond unaniem akkoord gegaan met de plannen voor het nieuwe kindcentrum op het SPOC in Wijhe. De beslissing over de benodigde investering van 10,4 miljoen wordt op 5 juli genomen bij de besluitvorming over de kadernota. De raad gaf aan het belangrijk te vinden dat dit budget niet wordt overschreden.
Lees verder

SPOC is de locatie voor Kindcentrum Wijhe

2 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Het kindcentrum Wijhe komt in principe op de SPOC-locatie. De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft hierover maandagavond positief besloten. In het nieuwe kindcentrum krijgen basisschool De Wije en de fusieschool van mijnplein hun plek.
Lees verder

IVN geeft rondleiding en proeverij in heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’

1 juni 2021 | Erik-Jan Berends

Belangstellenden kunnen op zaterdag 5 juni om 13.00 of 14.00 uur meegaan met een rondleiding door heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ waarbij onderweg aan verschillende (wilde) planten wordt geroken en geproefd.
Lees verder

Een afspraak maken voor een corona vaccinatie in Wijhe is nu mogelijk

31 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen voor een mRNA vaccin, of al aan de beurt is, kan vanaf vandaag, 31 mei, een vaccinatieafspraak inplannen voor de eerste prik bij de pop-up vaccinatielocatie in Wijhe.
Lees verder

De liefde stroomt voor de horecaondernemers in Olst-Wijhe

31 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Met een gloednieuwe actie maken inwoners van Olst-Wijhe kans op één van maar liefst 150 horecabonnen à 15 euro. Na de kappers en salons vinden de ondernemersverenigingen Gastvrij Wijhe en Natuurlijk Olst, in samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de provincie Overijssel, het hoog tijd om nu de horeca in het zonnetje te zetten.
Lees verder

Overschrijding van acht ton noopt gemeente Olst-Wijhe tot bezuinigen

30 mei 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft het voorspelde verlies over 2020 met 100.000 euro weten te beperken. Ondanks forse tekorten op Jeugdzorg en Wmo sloot de gemeente het coronajaar 2020 af met een verwacht verlies van 1,2 miljoen euro. De totale begroting bedroeg ruim 54 miljoen euro.
Lees verder

Raalte en Olst-Wijhe krijgen pop up-vaccinatielocatie

28 mei 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Raalte krijgt van donderdag 3 juni tot en met woensdag 16 juni een pop up- vaccinatielocatie. Na de eerste serie vaccinaties in Raalte wordt de mobiele unit verplaatst naar de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

IJsseltheaterfietstocht gaat door in andere vorm

27 mei 2021 | Erik-Jan Berends

De IJsseltheaterfiertstocht gaat dit jaar door, alleen in een andere vorm. Burgemeester Ton Strien spreekt daarover in bijgaande video met organisator Piet Terpstra van Stichting Theater langs de IJssel.
Lees verder

Strijd van Salland houdt supermarktactie ten bate van kankeronderzoek

27 mei 2021 | Erik-Jan Berends

“Je mag nu geen handen schudden, maar we kunnen wel de handen ineenslaan.” Dat doen Johan Schoemaker en Jolande Blankenvoorde namens respectievelijk Albert Heijn Heino en Strijd van Salland. Met een speciaal actieplein in de supermarkt wordt vanaf 31 mei gedurende drie weken geld opgehaald voor de Strijd van Salland. De vijfde editie van het evenement, dat geld inzamelt voor kankeronderzoek, is op zondag 20 juni.
Lees verder

Organisaties doen gezamenlijk voorstel om uit stikstofimpasse te komen

26 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Om uit de stikstofimpasse te komen hebben Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, LTO Nederland, VNO-NCW, MKB-Nederland en Bouwend Nederland afgelopen maanden de handen ineengeslagen.
Lees verder

Zijne Hofman (14) uit Wijhe gaat ijs verkopen

26 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Zijne Hofman (14) is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het bedenken en uitvoeren van een ludiek idee. Binnenkort trekt hij als ijscoman ‘Mister Frostys’ door de straten van Wijhe.
Lees verder

De IJssellinie in Olst gaat weer beperkt open

24 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Gidsen van de Stichting IJssellinie vertellen vanaf 1 juni weer over deze verdedigingslinie uit de Koude Oorlog. Tijdens ‘het geheim van de IJssel wandeling’ worden de coronamaatregelen in acht genomen.
Lees verder

GGD IJsselland: ‘Na uitnodiging haalt bijna iedereen in IJsselland coronaprik’

22 mei 2021 | Erik-Jan Berends

De Coronapeiling van begin mei 2021 wijst volgens GGD IJsselland uit dat bijna iedereen in de regio IJsselland die een uitnodiging ontvangt, zich laat vaccineren (96 procent). Van de deelnemers aan het onderzoek die nog niet zijn uitgenodigd, zegt 81 procent zich wel te willen laten vaccineren. Daarnaast twijfelt 8 procent nog en 10 procent wil geen vaccinatie. Begin mei was 46 procent van de deelnemers aan het onderzoek al gevaccineerd.
Lees verder

Inwoners en ondernemers Sallands buitengebied krijgen extra ondersteuning van erfcoaches

18 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Er spelen veel zaken tegelijkertijd in het buitengebied van Salland. Daarom heeft provincie Overijssel extra uren toegekend aan de erfcoaches: vier uur voor Deventer en vier uur voor Olst-Wijhe. Dat is het resultaat van een Plan van aanpak dat de drie Sallandse gemeenten samen hebben ingediend. Ook wordt er een extra erfcoach ingezet.
Lees verder

Groeiende tennisvereniging ATC Wijhe biedt Zomer Challenge 2021

18 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Dat tennissen momenteel een populaire sport is merken ze ook bij ATC Wijhe. “We hebben afgelopen jaar veel nieuwe leden mogen verwelkomen”, aldus voorzitter Jetze de Witte. Na het succes van vorig jaar biedt de tennisvereniging ook nu weer de Zomer Challenge aan voor mensen die willen kennismaken met tennis.
Lees verder

Kaartjes ‘Het Vrijheidsconcert’ en ’Het Oranjehotel’ Wijhe mogen retour

17 mei 2021 | Erik-Jan Berends

In het kader van 75 jaar Vrijheid waren in 2020 in Wijhe twee voorstellingen, Het Vrijheidsconcert en Het Oranjehotel, georganiseerd. Verenigd Comité Wijhe biedt de mogelijkheid om de gekochte kaartjes in te leveren.
Lees verder

In 2022 is er weer kermis in Boerhaar

16 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Het bestuur van Kermis Boerhaar heeft de data voor 2022 al vastgesteld: 8, 9 en 10 juli.
Lees verder

Heemtuin Veermans Hof IJsselflora viert vijftigjarig bestaan met teken- en kleurwedstrijd

16 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Vanwege haar 50-jarig jubileum heeft heemtuin Veermans Hof IJsselflora een kleur- en tekenwedstrijd georganiseerd voor kinderen van de basisscholen. Met deze wedstrijd zijn vier mooie prijzen te winnen.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe strooit met prijzen

9 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité Wijhe heeft de prijzen uitgereikt aan de deelnemers van haar activiteiten rondom Koningsdag. Ondanks de beperkingen was het comité erin geslaagd toch diverse activiteiten voor jong en oud te organiseren.
Lees verder

Tachtig winnaars Oranje 10-daagse Olst-Wijhe ontvangen cadeaubon

9 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Om de periode rond Koningsdag in Olst en Wijhe toch nog wat feestelijker te maken, hadden de ondernemers in Olst-Wijhe de Oranje 10-daagse georganiseerd. De tachtig winnaars van de actie werden afgelopen week ieder verblijd met een cadeaubon ter waarde van 25 euro.
Lees verder

KrachtvanSalland biedt extra budget voor lokaal initiatief in Salland

6 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Inwoner(s) van Salland met kleinschalige initiatieven die de woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maken, hebben nu kans op een mooie subsidie. Het budget voor deze ‘KrachtvanSalland-cheque’ is maximaal 1.000 euro per aanvraag.
Lees verder

Dodenherdenkingen in Olst en Wijhe zijn om 21.00 uur te zien

4 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Gezien de huidige beperkingen is het dit jaar, evenals vorig jaar, niet mogelijk om in de gemeente Olst-Wijhe een Dodenherdenking te organiseren op 4 mei ’s avonds rond de klok van 20.00 uur. Vandaar dat ook dit jaar is gekozen om vooraf video opnames te maken van de krans- en bloemleggingen.
Lees verder

Zwols biergenootschap is enthousiast over Chaos bieren uit Wijhe

2 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Tijdens hun digitale proefavond, op de avond voor Koningsdag, ging alle aandacht van de leden van het Zwols biergenootschap ‘Gij zult genieten’ uit naar Chaos bieren uit Wijhe. De vijftien deelnemers proefden twee van de vier Chaos bieren: de Tripel Triregnum en de Apocalyps.
Lees verder

Wijhe geniet toch van Koningsdag met Pubquiz en muziek

2 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Dat Koningsdag ook dit jaar op een andere manier gevierd zou worden, was voor het Verenigd Comité Wijhe geen reden om niets te doen. Met de Koningsnacht Pubquiz en muziek werd in Wijhe het Oranjefeest alsnog gevierd.
Lees verder

Welsum heeft twee nieuwe wandelroutes

1 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Vanaf de kerk in Welsum beginnen twee nieuwe, gemarkeerde routes: de gele route is 5 kilometer, de groene 8,5 kilometer. Nieuws uit Wijhe liep de groene variant.
Lees verder

Rita van de Streek en Wim Oude Weernink ontvangen een koninklijke onderscheiding

26 april 2021 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien heeft maandagmorgen in de raadzaal van het gemeentehuis aan twee inwoners van de gemeente Olst-Wijhe een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Rita van de Streek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Wim Oude Weernink tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Ondernemers Wijhe brengen kleur in het winkelgebied

25 april 2021 | Erik-Jan Berends

Winkelen mag weer zonder afspraak en de terrassen zijn weer beperkt open. De ondernemers van Gastvrij Wijhe zijn blij met deze ontwikkelingen en ontvangen hun klanten heel graag in een gezellig aangekleed winkelgebied.
Lees verder

Zes dagen geen treinverkeer: perron Wijhe op de schop

23 april 2021 | Erik-Jan Berends

ProRail werkt van woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei onder andere aan de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte en aan de dive-under bij Herfte. Eind juli worden deze in gebruik genomen. Dat betekent dat er in deze periode geen treinen van, naar en via Zwolle rijden.
Lees verder

VluchtelingenWerk Wijhe, Olst, Marle, Welsum en Wesepe zoekt vrijwilligers

21 april 2021 | Erik-Jan Berends

VluchtelingenWerk verwelkomt graag nieuwe vrijwilligers in de gemeente Olst-Wijhe. De landelijke overheid wil dat in 2021 veel statushouders de AZC’s verlaten en hun leven in Nederland gaan opbouwen. VluchtelingenWerk is de officiële partner van de gemeente bij het wegwijs maken van voormalige vluchtelingen in het labyrint van Nederlandse regels, gewoonten en rechten.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe komt toch met diverse activiteiten voor Koningsdag

19 april 2021 | Erik-Jan Berends

Het Verenigd Comité Wijhe heeft ondanks de bekende beperkingen van deze tijd toch een aantal activiteiten ontwikkeld waarvan coronaproof gebruik gemaakt kan worden. Op deze manier wordt geprobeerd dit jaar toch de vertrouwde gezelligheid te brengen rondom Koningsdag.
Lees verder

Ondernemers Olst-Wijhe geven met Oranje 10-daagse toch wat kleur rond Koningsdag

19 april 2021 | Erik-Jan Berends

Straten vol feestende mensen op Koningsdag in Olst en Wijhe zitten er dit jaar helaas nog niet in. De ondernemers van Natuurlijk Olst en Gastvrij Wijhe bedachten een alternatief en komen met de Oranje 10-daagse. Het is een leuke actie waarbij inwoners met hun kassabon een mooie geschenkbon kunnen winnen.  
Lees verder

Huisartsen in Zwolle, Deventer en Kampen geven coronaprik in GGD-vaccinatielocaties 

17 april 2021 | Erik-Jan Berends

Een aantal huisartsenpraktijken uit Deventer en Bathmen vaccineert hun doelgroep vanaf 26 april in de vaccinatielocatie van GGD IJsselland; Runshopping Centre De Snipperling. GGD IJsselland stelt de huisartsen hiervoor een aantal prikstraten beschikbaar. Patiënten krijgen een uitnodiging voor een vaccinatie van hun eigen huisarts.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe wil in gesprek met de samenleving over forse bezuinigingen

17 april 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe gaat met inwoners en organisaties in Olst-Wijhe in gesprek over forse bezuinigingen. Het gaat om een totaalbedrag van 3 miljoen euro.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe helpt inwoners thuis energie te besparen

13 april 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft subsidie van de Rijksoverheid gekregen vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik waarmee zij huiseigenaren kan helpen met energiebesparing. Het grootste deel van de subsidie is bestemd voor tweeduizend huishoudens met een koophuis.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe heeft Koningsnacht Pubquiz georganiseerd

13 april 2021 | Erik-Jan Berends

Inwoners van Wijhe kunnen voor Koningsdag op maandagavond 26 april deelnemen aan de ‘Wijhese Koningsnacht Pubquiz’, georganiseerd door het Verenigd Comité Wijhe. “Deze Pubquiz moet je meegemaakt hebben en natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen”, meldt het comité.
Lees verder

Winnaars paasactie Wijhe genieten van hun smaakvolle prijs

10 april 2021 | Erik-Jan Berends

Het waren er maar liefst 118, de gouden paaseieren die de ondernemers van Gastvrij Wijhe zichtbaar in hun etalages of bij de ingang van hun zaak hadden gelegd. Steven Noorlander (10), Ilvar (5) en Luna Boerman (8) hadden het juiste aantal op hun wedstrijdformulier vermeld.
Lees verder

De Plattelandsbeweging maakt zich sterk voor een vitaal platteland in Overijssel

7 april 2021 | Erik-Jan Berends

De Plattelandsbeweging Overijssel is een feit. Vier organisaties slaan de handen ineen om zich sterk te maken voor een gezond en vitaal platteland in Overijssel.
Lees verder

Provincie Overijssel en gemeenten: ‘Natuurvergunning Lelystad Airport moet worden geweigerd’

7 april 2021 | Erik-Jan Berends

In een gezamenlijke zienswijze stellen de provincie Overijssel en negen betrokken gemeenten, waaronder Olst-Wijhe, dat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de vergunning op grond van de Wet Natuurbescherming voor de uitbreiding van Lelystad Airport op deze manier niet kan verstrekken.
Lees verder

Christian Muilerman stopt als voorzitter van het OAJK

5 april 2021 | Erik-Jan Berends

Voorzitter van het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt (OAJK) Christian Muilerman is tijdens de algemene ledenvergadering van 31 maart jongstleden afgetreden. Christian heeft zich de afgelopen drie jaar ingezet voor het OAJK en de laatste twee jaar in de rol van voorzitter.
Lees verder

Vinders van de gouden paaseieren in Wijhe maken kans op een Paashaas

30 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Drie, 58 centimeter grote, paashazen van chocolade liggen klaar voor de winnende deelnemers aan de paasactie in Gastvrij Wijhe. Het enige wat de deelnemers aan de actie moeten doen, is de gouden eieren tellen die tot en met woensdag 7 april in de etalages of bij de ingang van de deelnemende winkeliers liggen.
Lees verder

GGD IJsselland: ‘Coronacrisis heeft veel gevolgen op het (sociale) leven van jongeren’

29 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De coronacrisis heeft veel gevolgen voor jongeren, stelt GGD IJsselland dat sprak met zeventien jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 24 jaar.
Lees verder

Nieuwe scholen basisonderwijs Wijhe komen op het SPOC

24 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe en de schoolbesturen mijnplein en de Mare gaan investeren in de bouw van een toekomstgericht kindcentrum Wijhe. De scholen van De Mare zijn al gefuseerd en de scholen van mijnplein gaan per 1 augustus 2021 fuseren. Er zijn straks twee scholen die op de SPOC (sport, onderwijs en cultuurcomplex) -locatie aan De Lange Slagen in Wijhe komen.
Lees verder

Dubbelgestrikt hardlopen & fitness- yoga & massage is verhuisd naar Wijhe

24 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Henri en Mirjam hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het realiseren van een fijne, toegankelijke massagesalon met eigen ingang in Wijhe, aan Dijk 21. En nu mag er eindelijk weer worden gemasseerd, met het in acht nemen van de huidige regels.
Lees verder

Jarige ‘Veermans Hof IJsselflora’ in Wijhe is weer open

23 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ bestaat in 2021 vijftig jaar. Ook voor wie er nog nooit is geweest, is het alleszins de moeite waard eens een wandelingetje maken door deze tuin aan de Bongerd in Wijhe.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe denkt na over herstel na corona

22 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Het college van Olst-Wijhe heeft voor 2021 een extra bedrag van maximaal 11.000 euro gereserveerd voor mensen die hulp nodig hebben bij het regelen van zorg en ondersteuning. Burgemeester en wethouders hebben ook besloten om voor het opstarten van openbare evenementen en activiteiten in de kernen 15.000 euro te reserveren.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe pakt Industrieweg Wijhe en omgeving aan om wateroverlast te voorkomen

20 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe meldt het belangrijk te vinden dat inwoners en ondernemers ook bij hevige buien zoveel mogelijk droge voeten houden en schade wordt voorkomen. Daarom investeert de gemeente in aanpassingen aan de Industrieweg in Wijhe.
Lees verder

GGD IJsselland begint op 12 april met vaccineren in Deventer, Dalfsen en Kampen

20 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De vaccinatielocaties in Deventer, Dalfsen en Kampen zijn bijna klaar voor gebruik, meldt GGD IJsselland. In Dalfsen en Kampen wordt gewerkt aan de opbouw en inrichting van de ruimtes, de nodige ICT en belettering.  Dit is naar verwachting eind maart gereed. De GGD begint op 12 april op alle drie locaties met vaccineren. “Het wachten is op de levering van voldoende vaccins. Het goede nieuws is dat dit aantal gestaag groeit.”
Lees verder

Boer Burger Beweging pakt in Olst-Wijhe de grootste winst

18 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De VVD blijft in Olst-Wijhe de grootste politieke partij na de Tweede Kamerverkiezing van woensdag. De liberalen kregen 22,6 procent van de stemmen, een stijging van 1,2 procent. Opvallend is nieuwkomer Boer Burger Beweging die 6,3 procent van de stemmen kreeg.
Lees verder

Voorjaarsinspectie van de dijken is begonnen

15 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Dijkinspecteurs van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) controleren sinds maandag 15 maart of de dijken goed de winter zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn. Er is extra aandacht voor mogelijke schade vanwege het hoogwater eerder dit jaar.
Lees verder

Met een Plant & Klaar box maak je een ‘bij-vriendelijke’ tuin

15 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe moet nóg meer bezuinigen

8 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe moet vanaf 2022 nog meer bezuinigen om het huishoudboekje weer in balans te krijgen. Dit is volgens haar nodig omdat de uitgaven voor de jeugdzorg en de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) in 2020 sterk zijn gestegen.
Lees verder

GGD IJsselland: ‘Vaccinatiebereidheid is flink gestegen’

8 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Lees verder

Wijhe kiest voor ‘De Jungletuin’ als natuurspeelplek

8 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Inwoners van Wijhe stemden de afgelopen weken op hun favoriete ontwerpschets voor de natuurspeelplek die in park Woeste Wijhe komt. De Jungletuin werd utieindelijk uitgekozen tot favoriete natuurspeelplek.
Lees verder

Wijhe en Olst zijn 3.700 perenbomen rijker

6 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De stichting Eetbaar Olst-Wijhe heeft zaterdagmiddag zo’n 3.700 laagstam Conference perenboompjes uitgedeeld aan inwoners. In Wijhe konden mensen die ze hadden gereserveerd ophalen op de parkeerplaats bij de Capellenborg.
Lees verder

Deel van Wijhe zat vrijdagmorgen zonder stroom

5 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Een deel van Wijhe, waaronder de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag, zat vrijdagmorgen sinds ongeveer kwart over tien zonder stroom. Ongeveer twee uur later was de storing verholpen.
Lees verder

Nienke en Jasper uit Wijhe brengen nieuw prentenboek uit

3 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Durf jij te dromen en te worden wie je bent? Dat is het thema van het splinternieuwe prentenboek ‘Wil je met mij ruilen?’, een trotse eerste uitgave van uitgeverij Locus Jak van Nienke van Dijken en Jasper Hofman uit Wijhe.
Lees verder

Capellenborg geeft nu ook les in ruimte buiten school

1 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De Capellenborg is eind januari gaan samenwerken met de gemeente Olst-Wijhe. “Daardoor kunnen wij nu lesgeven in andere ruimtes buiten onze school”, meldt een verheugde directeur Sven Metsemakers.
Lees verder

Salons in Olst en Wijhe kunnen winnaars actie meteen verwennen

28 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Nog onbewust dat ze hadden gewonnen, had een aantal winnaars van de kapper- en salonactie van Gastvrij Wijhe en Natuurlijk Olst hun afspraak al staan. Afgelopen weekend werden de zeventien verrast met een waardebon van 35 euro.
Lees verder

Natuur en Milieu Overijssel zoekt vlinder- en kruidentellers

24 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Hoe is het gesteld met het aantal vlinders op het boerenland? En hoeveel verschillende kruiden kom je er tegen? Voor het project LandvanWaarde is Natuur en Milieu Overijssel op zoek naar vrijwilligers die willen helpen antwoord te geven op deze vragen.  
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe helpt inwoners energie te besparen

23 februari 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe ontving een flinke subsidie van de Rijksoverheid om inwoners te helpen met energiebesparing. De komende tijd zijn er verschillende acties waarmee de gemeente inwoners wil stimuleren om met energiebesparing in hun woning aan de slag te gaan.
Lees verder

Webinar helpt aan inspiratie voor een groenere buurt

22 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Lees verder

6.700 inwoners van Olst-Wijhe ontvangen brief over invullen keuze Donorregister

17 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Iedereen vanaf 18 jaar in de gemeente Olst-Wijhe die nog geen keuze heeft ingevuld in het Donorregister, ontvangt uiterlijk 20 februari een brief met de vraag dat alsnog te doen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verstuurt brieven naar ongeveer 6.700 inwoners van Olst-Wijhe.
Lees verder

Win een waardebon voor een bezoek aan kapper of salon

15 februari 2021 | Erik-Jan Berends

In Wijhe en Olst stroomt de liefde. Ondanks dat de meeste winkels zijn gesloten, hebben de ondernemers tóch een leuke verwenactie georganiseerd. Deelnemers maken kans op één van de 18 cadeaubonnen van 35 euro voor zijn of haar salon naar keuze.
Lees verder

Inwoners Wijhe kunnen voorkeur aangeven voor natuurspeelplek in park Woeste Wijhe

15 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag in Wijhe legt de gemeente Olst-Wijhe het park Woeste Wijhe aan. Het moet een plek worden waar kinderen spelen, ouders elkaar ontmoeten, jeugd komt chillen en waar kan worden gesport. Inwoners nu laten weten welke ontwerpschets voor de natuurspeelplek hun voorkeur heeft.
Lees verder

Planontwikkeling De Noordmanshoek Wijhe bereikt mijlpaal

12 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Er is een belangrijke fase afgerond in de planontwikkeling van De Noordmanshoek. Afgelopen maand heeft de stichting het uitgewerkte plan ingediend bij het college en de raad van de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

Wijhese winterfoto’s van Gertie Verwaarst

11 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Gertie Verwaarst stuurde vier Wijhese winterfoto’s in. Heel bijzonder is die van de bevroren zeepbel. Verder zijn (miniatuur) sneeuwruimers te zien, de Wijhese molen en het gemeentehuis tijdens de hevige sneeuwval.

Wijhese winterfoto’s van Rob Hofsteenge

11 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Rob Hofsteenge heeft een aantal prachtige Wijhese winterfoto’s ingestuurd. Hij was waarschijnlijk al vroeg op pad om de grondmist, donderdagmorgen bij Boerhaar, vast te leggen.

Winter in Wijhe

11 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Het is ook in Wijhe volop winter. Kinderen zijn druk in de weer met hun sleetjes en veel mensen maken een lekkere winterwandeling.
Lees verder

Maak thuis kennis met de Capellenborg in Wijhe via speciale talkshow

5 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Nu de corona-maatregelen een open huis niet mogelijk maken, kunnen ouders en leerlingen zich laten informeren over middelbare school de Capellenborg in Wijhe via een speciale talkshow.
Lees verder

Weinig misdaad in Olst-Wijhe: digitale fraude neemt wel flink toe

2 februari 2021 | Erik-Jan Berends

De misdaadcijfers voor 2020 blijven in de gemeente Olst-Wijhe grotendeels op een laag niveau, melden de gemeente en de politie in ene gezamenlijk persbericht. “Helaas is het aantal gevallen van digitale fraude wel opnieuw flink gestegen.”
Lees verder

Waterschap verwacht piek in wateraanvoer IJssel

2 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Volgens waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is er de komende dagen vanuit Duitsland een piek in wateraanvoer in de IJssel op komst.
Lees verder

Inwoners Wijhe beginnen inzamelingsactie voor Eet & Drinklokaal de Slinger

31 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Wijhe, ‘Wij helpen elkaar’, het blijkt maar weer uit het initiatief van Daisy van der Put om een crowdfundingsactie op te zetten voor Eet & Drinklokaal de Slinger in de Langstraat. De schitterende nieuwe zaal werd op 16 oktober opgeleverd, maar eigenaar Gerben Bentum moest op 14 oktober zijn zaak weer sluiten voor de tweede lockdown.
Lees verder

GGD IJsselland waarschuwt ouderen voor bellende oplichters

29 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Lees verder

Waterschap: ‘Populatie muskusratten is historisch laag’

29 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) ving in 2020 weer minder muskusratten dan de jaren ervoor. Dit betekent dat het waterschap de populatie steeds beter onder controle krijgt. Daarmee zet de landelijk dalende trend zich ook binnen deze regio voort.
Lees verder

Mensink heeft primeur met nieuwe bouwmethode voor maatwerkwoning

29 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Een primeur bij aannemer Mensink uit Broekland. Deze week zette het bouwbedrijf in één ochtend de hele begane grond van een maatwerkwoning overeind, dankzij prefab wanden. Mensink gaat voor alle nieuwbouwwoningen over op deze innovatieve bouwmethode. 
Lees verder

Burgemeester Ton Strien: ‘Laten we stoppen met de randjes van de regels op te zoeken’

22 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien spreekt over het risico van chaos in en rond ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorg. Hij uit zijn zorgen uit in zijn zeventiende videoboodschap.
Lees verder

Opkoopregeling LNV van veehouderijbedrijven is tot eind februari opengesteld

19 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Veehouderijbedrijven in Overijssel met een hoge stikstofuitstoot die nabij natuurgebieden liggen en willen stoppen, kunnen zich melden bij de provincie Overijssel. Tot en met 28 februari 2021 staat de inschrijving voor de eerste tranche van de Rijksregeling open.
Lees verder

Fotograaf Jan Amse legt Wijhe winter wonderland vast in zwart/wit

17 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Koning Winter deed zaterdagavond ook Wijhe even aan. Fotograaf Jan Amse ging meteen met zijn camera op pad om de eerste sneeuw van dit winter vast te leggen.
Lees verder

Welke inwoner(s) van Olst-Wijhe verdienen een lintje?

14 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Wie iemand uit de gemeente Olst-Wijhe wil voordragen voor een koninklijke onderscheiding kan telefonisch contact opnemen met Monique Plantinga of Inge van den Berg via telefoonnummer 14 0570.
Lees verder

Talkshow moet helpen taboe op zelfmoord te doorbreken

14 januari 2021 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland brengt op 18 januari – Blue Monday – in een online talkshow de documentaire ‘Waarom niet eerder’ over zelfmoordpreventie. In de studio zijn verschillende gasten aanwezig om over het onderwerp te praten.
Lees verder

Goed Veur Mekare adviseert: Zetmop60

11 januari 2021 | Erik-Jan Berends

De werkgroep Verduurzaming Woningen van coöperatie Goed Veur Mekare adviseert iedereen hun cv-ketels op 60 graden te zetten.
Lees verder

Scholen en kinderopvang tot Olst-Wijhe kunnen gratis groentezaden krijgen

8 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Ingrid Arentsen wint hoofdprijs in Decemberactie Gastvrij Wijhe

3 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Ingrid Arentsen is de gelukkige winnaar van de jaarlijkse Decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe. Frank Heijmerikx van Frank’s Bloemenhoek overhandigde haar de hoofdprijs: een cadeaubon voor bloemen en/of planten ter waarde van 250 euro.
Lees verder

Veiligheidsregio IJsselland meldt vier incidenten tijdens jaarwisseling in Olst-Wijhe

1 januari 2021 | Erik-Jan Berends

De Veiligheidsregio IJsselland kijkt terug op een relatief rustige jaarwisseling zonder noemenswaardige incidenten. In Olst-Wijhe werden vier incidenten gemeld.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien sluit veelbewogen jaar 2020 af

31 december 2020 | Erik-Jan Berends

In zijn zestiende videoboodschap sluit burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe het ‘veelbewogen jaar 2020’ af.
Lees verder

Een gezond, voorspoedig en gezellig 2021!

31 december 2020 | Erik-Jan Berends

De redactie van Nieuws uit Wijhe wenst iedereen een goede overtocht naar het nieuwe jaar en een gezond, voorspoedig en weer ‘ouderwets’ supergezellig 2021!

Inleveractie vuurwerk levert in Olst-Wijhe 33 kilo op

30 december 2020 | Erik-Jan Berends

Tijdens de inleveractie van vuurwerk in de gemeente Olst-Wijhe op 28 en 29 december is in totaal 33 kilo vuurwerk ingeleverd. In totaal kwamen elf mensen naar de gemeentewerf in Wijhe om vuurwerk in te leveren. 
Lees verder

Goed Veur Mekare vraagt medewerking aan enquête

28 december 2020 | Erik-Jan Berends

Binnen Goed Veur Mekare is sinds kort een werkgroep begonnen met als onderwerp het verduurzamen van woningen in Olst-Wijhe. Om deze behoefte te peilen, heeft de coöperatie een enquête opgesteld.
Lees verder

Verlichte tuinen brengen extra sfeer in Wijhe

27 december 2020 | Erik-Jan Berends

Veel inwoners van Wijhe hebben hun tuin tegen Kerst rijkelijk versierd met sneeuwpoppen en talloze , feestelijke lichtjes. Wil je j0uw tuin ook op deze site, stuur dan een foto naar info@nieuwsuitwijhe.nl.
Lees verder

Ondernemers Olst-Wijhe bezorgen kerstpakketten vol liefde

25 december 2020 | Erik-Jan Berends

In Olst-Wijhe stroomt de liefde én het kerstgevoel. Op 23 en 24 december werden honderd inwoners verrast door de kerstman/vrouw met een kerstpakket vol producten van lokale ondernemers.
Lees verder

Waterschap constateert enorme afname van graafschades door muizen en honden

25 december 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) controleert ieder najaar hoe de dijken de winterperiode ingaan. De resultaten hiervan laten volgens haar een enorme afname zien van schades door muizen. “Ook het aantal graafschades door honden is gedaald. Wel is de droogte van voorgaande jaren nog steeds terug te zien op de dijken.”
Lees verder

Ook inwoners Olst-Wijhe kunnen vuurwerk inleveren

23 december 2020 | Erik-Jan Berends

Inwoners van Olst-Wijhe, Deventer en Raalte die nog (zwaar) vuurwerk hebben liggen, kunnen gebruikmaken van de inleveractie op 28 en 29 december 2020. Dit wordt georganiseerd door de politie en drie gemeenten.
Lees verder

Stichting De Noordmanshoek lanceert website

22 december 2020 | Erik-Jan Berends

De nieuwe website van de Noordmanshoek in Wijhe is online. De stichting wil een landgoed ontwikkelen, waarbij duurzaamheid het karakter vormt, in de breedste zin van het woord.
Lees verder

Gastvrij Wijhe verricht tweede trekking in sfeervolle Langstraat

20 december 2020 | Erik-Jan Berends

In de sfeervol verlichte Langstraat in Wijhe is zaterdag de tweede trekking verricht van de jaarlijkse stempelactie. Tien winnaars hebben te horen gekregen dat ze een lekkere taart van bakkerij Jolink hebben gewonnen.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien: ‘Het is een dooie boel’

19 december 2020 | Erik-Jan Berends

In alweer zijn vijftiende videoboodschap roept burgemeester Ton Strien inwoners op ‘lichtpuntjes voor elkaar’ te zijn in deze periode, waarin het verder ‘een dooie boel’ is.
Lees verder

Vandaag weer extra trekking decemberactie Gastvrij Wijhe

19 december 2020 | Erik-Jan Berends

De jaarlijkse decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe is weer een groot succes. Zaterdag 19 december maken deelnemers, die hun stempelkaart tussen 09.30 tot 17.00 uur in de speciale gouden bus doen, kans op extra prijzen.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien: ‘Er zijn grote zorgen’

12 december 2020 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien zegt in zijn veertiende videoboodschap dat er grote zorgen zijn omtrent de verspreiding van het coronavirus. “Hoewel het beeld in onze gemeente redelijk gunstig is, moeten we op onze hoede blijven.”
Lees verder

Ondernemers Olst-Wijhe verrassen inwoners met kerstpakkettenactie

7 december 2020 | Erik-Jan Berends

Honderd kerstpakketten voor honderd mensen in Olst-Wijhe. De lokale ondernemers delen ze uit in de dagen voor Kerst. Niet willekeurig, maar bij inwoners die het verdienen volgens ándere inwoners van de gemeente Olst-Wijhe. Iedereen kan iemand aanmelden voor de honderd kerstpakketten vol liefde-actie.
Lees verder

Eerste winnaars stempelactie Wijhe ontvangen taart

6 december 2020 | Erik-Jan Berends

Het is niet wijnen, wijnen, maar stempelen, stempelen geblazen in het winkelgebied van Gastvrij Wijhe. Zaterdag werden de eerste winnaars van de winkeliersactie verblijd met een overheerlijke taart.
Lees verder

Historische vereniging Wijhe houdt weer Open dag stamboomonderzoek

5 december 2020 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt zaterdag 12 december opnieuw een open dag voor familieonderzoek. Belangstellenden zijn van 10.00 tot 16.00 uur welkom aan de Langstraat 52. Wie wil langskomen voor stamboomonderzoek dient zich vanwege de coronamaatregelen vooraf aan te melden met verwacht tijdstip via historischeverenigingwijhe@gmail.com.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe wil in gesprek met carbidschieters

4 december 2020 | Erik-Jan Berends

Carbidschieten is een traditie in de gemeente Olst-Wijhe. Om het carbidschieten dit jaar veilig en passend binnen de coronaregels te laten verlopen, wil de gemeente graag in gesprek met de carbidschieters.
Lees verder

Olst-Wijhenaren ontvangen meeste kerstkaarten van Overijssel

1 december 2020 | Erik-Jan Berends

Inwoners van Olst-Wijhe kunnen dit jaar de meeste kerstkaartjes van Overijssel verwachten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.nl, de grootste kaartenwebshop van Nederland. Ook in Steenwijkerland en Ommen worden veel kerstkaartjes bezorgd.
Lees verder

Stichting houdt bijpraatavond over Energietuin de Noordmanshoek

25 november 2020 | Erik-Jan Berends

Stichting de Noordmanshoek nodigt belangstellenden uit voor een online bijpraatavond op woensdag 2 december van 19.30 uur tot een uur of 21.00.
Lees verder

College Olst-Wijhe wil leges gastouderopvang verlagen

24 november 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe stelt de gemeenteraad voor de leges voor gastouderopvang te verlagen.
Lees verder

Maak een beestachtig mooi monster in het Langhuus

20 november 2020 | Erik-Jan Berends

Om in deze coronatijd toch de kunstzinnige verbinding in de gemeente Olst-Wijhe te blijven zoeken, hebben Gerlinda Piet en Nienke van Dijken een beestachtig leuk initiatief bedacht. Op zaterdag 28 november kunnen zowel jong en oud deelnemen aan een twee uur durende workshop in het Langhuus in Wijhe.
Lees verder

College Olst-Wijhe deelt ‘liefde’ uit op Dag van de Ondernemer

20 november 2020 | Erik-Jan Berends

Het was vrijdag 20 november de Dag van de Ondernemer. Een mooie aanleiding voor het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe om lokale ondernemers extra in het zonnetje te zetten.
Lees verder

Wijhe en Olst krijgen steun om de liefde te laten stromen

17 november 2020 | Erik-Jan Berends

De campagne ‘Hier stroomt de liefde’ werd in het voorjaar in de gemeente Olst-Wijhe gelanceerd om winkeliers te ondersteunen in deze moeilijke coronatijd. Lokaal inkopen doen is immers belangrijker dan ooit om ondernemers door de crisis te helpen.
Lees verder

Traditionele decemberactie Gastvrij Wijhe gaat gewoon door

16 november 2020 | Erik-Jan Berends

Voor wie zich afvraagt of de jaarlijkse decemberactie doorgaat, heeft ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe goed nieuws. Klanten kunnen in de periode van 21 november tot en met 24 december weer stempels sparen en mooie prijzen winnen.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe gaat op zoek naar twee miljoen euro

13 november 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe gaat ook het bestaande beleid onder de loep te nemen om te koersen op een stabiele financiële toekomst. Heroverwegingsvoorstellen moeten in totaal een bedrag opleveren van 2 miljoen euro.
Lees verder

Babke Roeterdink gaat als erfcoach aan de slag in Olst-Wijhe

12 november 2020 | Erik-Jan Berends

In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn drie erfcoaches van provincie Overijssel aan de slag gegaan. Babke Roeterdink heeft Olst-Wijhe en Raalte als haar aandachtsgebied.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe stemt in met Begroting 2021 

10 november 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond vergaderd over de Begroting 2021 en de meerjarenraming 2022-2024. De gemeente verkeert in financieel zwaar weer en dat kwam tot uiting in de door het college voorgestelde begroting met onder meer een structurele verhoging van de Onroerend Zaak Belasting (OZB) met 10 procent.
Lees verder

Lisanne Spanbroek wordt voorgedragen als lijstduwer voor de CDA Tweede Kamer lijst

10 november 2020 | Erik-Jan Berends

De 33-jarige Lisanne Spanbroek uit Olst–Wijhe is voor een tweede maal voorgedragen als lijstduwer op de staartlijst voor het CDA in Overijssel. Eerder stond de ondernemer al op positie 47 bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe opent stemming voor park ‘Woeste Wijhe’

9 november 2020 | Erik-Jan Berends

Gemeente Olst-Wijhe vraagt inwoners te stemmen op één van de drie ontwerpen die ze heeft gemaakt voor park ‘Woeste Wijhe’. Stemmen kan tot en met 29 november op www.olst-wijhe.nl/stemopwoestewijhe
Lees verder

Visie Olst-Wijhe beschrijft welke plekken kansrijk zijn voor windmolens en zonnevelden

9 november 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe sprak op 3 november over de Ruimtelijke Visie Duurzame Energie en besloot deze samen met het aangepaste toetsingskader voor besluitvorming voor te leggen aan de raad. Op 23 november buigt de raad zich over de visie.
Lees verder

Bij SCHULTEN en De Logtenberg willen de komende weken extra gezellig maken

9 november 2020 | Erik-Jan Berends

De avonden worden langer. Iedereen zit veel thuis, of we dat nu fijn vinden of niet. Thuis werken, verplicht veel thuis zijn. Dat vraagt om actie, aldus Joost Logtenberg en Ellen Schulten uit Wijhe.
Lees verder

Herfstshoppen in Wijhe gaat komend weekend in stijl en volgens de regels

4 november 2020 | Erik-Jan Berends

Een aantal mode & lifestyle ondernemers uit Gastvrij Wijhe trakteren hun klanten op vrijdag 6 en zaterdag 7 november op een leuke attentie bij hun aankopen.
Lees verder

Tennisvereniging ATC Wijhe biedt nu interessante Winterchallenge

2 november 2020 | Erik-Jan Berends

Tennisvereniging ATC Wijhe heeft, nadat er vanaf mei weer gesport mocht worden, behoorlijk wat nieuwe leden mogen verwelkomen. Niet alleen bij de jeugd maar ook onder de volwassenen is er een groot aantal aanmeldingen geweest.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat weer wilgen knotten

31 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

De werkgroep Landschapsonderhoud IVN Olst-Wijhe neemt op zaterdag 14 november tien wilgen en drie knotpopulieren onder handen bij de familie W. Beuze aan de Hamelweg 22 in Wijhe.
Lees verder

Verdriet, spanning of zorgen door corona? Vraag hulp

23 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Wie behoefte heeft aan ondersteuning in coronatijd, kan terecht bij diverse hulpverlenende instanties. Ze staan vermeld op de website van de gemeente Olst-Wijhe: https://www.olst-wijhe.nl/coronaenhulp.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien: ‘Het blijft bikkelen’

23 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

In zijn alweer twaalfde videoboodschap in coronatijd roept burgemeester Ton Strien bewoners die door de coronatijd eenzaam zijn, problemen ervaren of anderszins in de put zitten, contact op te nemen voor hulp. Op de website van de gemeente Olst-Wijhe staan de hulpverlenende organisaties waar iedereen terecht kan: https://www.olst-wijhe.nl/coronaenhulp

Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe in financieel zwaar weer: ‘OZB moet met 10 procent omhoog’

20 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

“Het is zover. Ondanks dat de wethouder financiën van de gemeente Olst-Wijhe deze zomer nog een dringende oproep aan het Rijk deed om met geld over de brug te komen, is het water de gemeente nu daadwerkelijk tot aan de lippen gestegen”, meldt het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe in een persbericht.
Lees verder

Traumahelikopter opgeroepen voor eenzijdig ongeval

19 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Bij een eenzijdig ongeval op de provinciale weg tussen Wijhe en Raalte is maandagavond een persoon gewond geraakt.

De hulpdiensten bevrijdden het slachtoffer dat bekneld in het voertuig zat. De weg was in beide richtingen tijdelijk afgesloten, zodat ze goed hun werk konden doen. Ook was er een traumahelikopter opgeroepen. Hoe het slachtoffer er aan toe is, is nog niet bekend.

Gastvrij Wijhe brengt sfeer in het winkelgebied

18 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Nu de dagen snel korter worden, heeft ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe de sfeerverlichting in het winkelgebied weer opgehangen.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien: ‘Laat je testen bij klachten’

9 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien doet in zijn elfde video-boodschap een dringende oproep aan de inwoners van Olst-Wijhe om zich te laten testen bij corona-gerelateerde klachten. Uit cijfers van de GGD blijkt dat mensen uit Olst-Wijhe zich minder laten testen dan inwoners van omliggende gemeenten.
Lees verder

Bouw in voormalige Oudheidkamer Wijhe vordert

7 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

SallandWonen is ver gevorderd met de verbouw van het monumentale pand ‘de Oudheidkamer’ aan de Kerkstraat 34 in Wijhe tot zes huurappartementen voor één- en tweepersoons huishoudens. In het eerste kwartaal van 2021 kunnen zes huurders een nieuwe woonplek vinden in het pand.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe doet mee aan Rabo ClubSupport

4 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Leden van Rabobank Salland kunnen binnenkort weer hun stem uitbrengen voor de actie Rabo Clubsupport. Verenigd Comité Wijhe doet daar ook aan mee. Ze hoopt dat veel mensen haar deelname steunt: elke stem is geld waard.
Lees verder

Elferink Mode in Wijhe viert honderdjarig bestaan

4 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Elferink Mode bestaat in 2020 honderd jaar en Anneke en Jan Amse willen dat in deze bijzondere tijd toch vieren. Zij hebben sinds 1988 de leiding over de damesmodezaak aan de Langstraat in Wijhe.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt weer Open dag stamboomonderzoek

4 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 10 oktober opnieuw een Open Dag voor familieonderzoek. Belangstellenden zijn welkom aan de Langstraat 52 van 10.00 tot 16.00 uur.
Lees verder

Shonaleigh Cumbers verhaalt over ‘De zee van smaragd’

4 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

De internationale verhalenvertelster Shonaleigh Cumbers uit Engeland vertelt in samenwerking met Productiehuis De Verhalenboot uit Zwolle drie dagen lang online de verhalencyclus De zee van smaragd (The Emerald Sea). Erbij hoort een aparte avondvoorstelling onder dezelfde naam.
Lees verder

Waterschap inspecteert dijken op schades en kwetsbare plekken

3 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Om te controleren hoe de dijken de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn, is Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) donderdag begonnen met de zogeheten dijkschouw.
Lees verder

Sinterklaas doet het dit jaar anders in Wijhe

3 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe heeft een alternatieve manier gevonden om toch voor de kinderen dit jaar, ondanks corona, een leuk Sinterklaasfeest te organiseren. De gebruikelijke intocht gaat niet door, maar er is een alternatief programma gemaakt. Daarover vertelt de Sint zelf in onderstaand bericht.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien is terug ‘op de lijn’

2 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

‘Met tegenzin’ heeft burgemeester Ton Strien weer een videoboodschap gemaakt nu ook in Olst-Wijhe het aantal corona-besmettingen toeneemt.
Lees verder

Olst-Wijhe telt elf corona-besmettingen

29 september 2020 | Erik-Jan Berends

In de periode van 16 tot en met 29 september zijn elf mensen uit de gemeente Olst-Wijhe geregistreerd met een corona-besmetting, meldt het RIVM.
Lees verder

Werkgroep Landschapsonderhoud gaat weer wilgen knotten

28 september 2020 | Erik-Jan Berends

De Werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat op zaterdag 10 oktober wilgen knotten bij de familie Liebregts aan de Lierderholthuisweg 17 in Wijhe.
Lees verder

Kinderzwerfboekstation aan de Bereklauw doet mee aan Nationale Kinderzwerfboekdag

28 september 2020 | Erik-Jan Berends

De Kinderboekenweek begint op 30 september en dan is het tevens Nationale Kinderzwerfboekdag. Onder de carport bij het Kinderzwerfboekstation aan de Bereklauw 29 in Wijhe liggen ook dan heel veel boeken klaar.
Lees verder

Politie houdt drie verdachten van woninginbraak in Wijhe aan

23 september 2020 | Erik-Jan Berends

De politie heeft woensdagmiddag in Wijhe drie mannen aangehouden die worden verdacht van een woninginbraak.
Lees verder

Bouwtechnische bedrijven In Salland schakelen hulp in van studenten

18 september 2020 | Erik-Jan Berends

Innovatiehub Salland, een samenwerkingsverband tussen vier bouwtechnische bedrijven uit de gemeente Raalte, organiseert samen met Windesheim Business College een tweedaagse hackathon voor studenten.
Lees verder

Provincie ondersteunt goede ideeën voor de toekomst van het platteland

16 september 2020 | Erik-Jan Berends

De provincie Overijssel wil de kwaliteit van het buitengebied graag in stand houden en versterken. De provincie zoekt daarom inwoners en ondernemers die hieraan een bijdrage willen leveren. Voor goede ideeën is een nieuwe subsidieregeling beschikbaar.
Lees verder

Regisseur Jolmer Versteeg maakt film over de IJssellinie

16 september 2020 | Erik-Jan Berends

In opdracht van Stichting De IJssellinie, IJssellandschap en provincie Overijssel ontwikkelt en regisseert Jolmer Versteeg, artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden, een korte film over de IJssellinie met de titel Het Geheim van de IJssel.
Lees verder

Leerlingen uit Olst-Wijhe gaan de strijd aan tegen energieverspilling

13 september 2020 | Erik-Jan Berends

In het educatieve project de e-Battle gaan leerlingen van Overijsselse basisscholen de strijd aan met energieverspilling.
Lees verder

Wijhe krijgt er een Broodfonds bij

12 september 2020 | Erik-Jan Berends

Bij Logenberg op de Boerhaar is op donderdag 1 oktober om 19.30 uur – inloop vanaf 19.00 uur – een informatieavond over het Broodfonds. Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF.
Lees verder

Voetbalteam Dames 1 van Wijhe ’92 zoekt versterking

12 september 2020 | Erik-Jan Berends

De voetbalsters van Dames 1 van Wijhe ’92 zoeken meiden en vrouwen voor hun zondagteam.
Lees verder

Inwoners en scholieren geven park ‘Woeste Wijhe’ vorm

7 september 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag een gebied liggen dat wordt ingericht als park met daarin een natuurlijke speelplek. Inwoners mogen van de gemeente mee-ontwerpen.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe hervat open dagen stamboomonderzoek

6 september 2020 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe begint op zaterdag 12 september met een nieuwe reeks open dagen genealogie voor iedereen die belangstelling heeft voor familiegeschiedenis.
Lees verder

‘Kei van Wijhe’ Jelle Mars ontvangt feestelijk pakket van Gastvrij Wijhe

4 september 2020 | Erik-Jan Berends

Uit de verkiezingen van de Wiejese Diekdaegen is Jelle Mars verkozen tot ‘Kei van Wijhe’. Zie daarvoor het hilarische filmpje met onder meer burgemeester Ton Strien op www.diekdaegen.nl.
Lees verder

Wiejese Diekdaegen brengt dit jaar kermis, Kei en historie

30 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De grote feesten gaan niet door. Desondanks staat het eerste weekend van september in Wijhe in het teken van de Wiejese Diekdagen. Er staat kermis op het Van Dedemplein, de Kei van Wijhe wordt uitgereikt en de Langstraat wordt een museumroute.
Lees verder

Politie sluit verdachte op na mishandeling conductrice op station Wijhe

30 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De Zwolse politie heeft zaterdagavond een persoon aangehouden na mishandeling van een conductrice op station Wijhe.
Lees verder

‘Regeling ‘Rood voor Rood’ biedt kansen voor agrariërs én particulieren’

28 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Voor antwoorden op alle vragen over de Rood voor Rood regeling hebben ontwerper Marten Jansen en landschapsontwerper Harry ten Have twee informatieavonden georganiseerd. Het doel: meer duidelijkheid over de regeling die particulieren de kans geeft om een mooie plek in het buitengebied te bemachtigen.
Lees verder

Ondernemers  van Gastvrij Wijhe houden Restanten- & Voordeelweekend

26 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De zomer is weer bijna voorbij, dus bieden de ondernemers van Gastvrij Wijhe hun restanten weer tegen zeer aantrekkelijke prijzen aan. Tijdens het Restanten- & Voordeelweekend op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus kunnen koopjesjagers hun slag slaan.
Lees verder

Gastvrij Wijhe zet winnaars fietspuzzeltocht in de prijzen

23 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De drie winnaars van de fietspuzzeltocht van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe hebben vrijdagavond op het Van Dedemplein hun prijs in ontvangst genomen. Zij ontvingen een waardebon van 25 euro vergezeld van een bloemetje van Albert Heijn Boomgaard.
Lees verder

Fietsrondje Rondje Pontje presenteert Rock-editie

22 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Je zit op het terras, geniet van een lekkere burger met een biertje en je hoort goede muziek. Dit wordt werkelijkheid op zondag 6 september aanstaande. Vijf horecalocaties aan de IJssel serveren die dag tussen 11.00 en 17.00 uur niet alleen heerlijke versnaperingen maar ook niet te versmaden livemuziek. 
Lees verder

Boni Wijhe gaat verbouwen

19 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Supermarkt Boni in Wijhe gaat verbouwen. De winkel sluit daarvoor op zaterdag 5 september om 16.00 uur tijdelijk de deuren.
Lees verder

Vier kavels Noorder Koeslag gaan in de verkoop 

19 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe geeft in de wijk Noorder Koeslag in Wijhe vier kavels uit. Er is ruimte voor vrijstaande woningen met kavelprijzen vanaf 120.075 inclusief btw en exclusief kosten koper.
Lees verder

Coronavirus-app CoronaMelder is nu in Overijssel beschikbaar

17 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Om de kans op verspreiding van het coronavirus te beperken, is maandag de praktijktest van CoronaMelder begonnen. Overijsselaars kunnen hieraan meedoen. Ze kunnen de CoronaMelder app downloaden op hun telefoon en helpen te testen hoe CoronaMelder werkt in aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek.
Lees verder

Olst-Wijhe wil 187.500 euro beschikbaar stellen voor ombouw overweg

13 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe stelt de gemeenteraad voor om 187.500 euro beschikbaar te stellen om de onbewaakte spoorwegovergang in de Oude Allee om te bouwen naar een bewaakte spoorwegovergang.
Lees verder

Grondwaterstanden dalen van laag tot zeer laag rond de IJssel

12 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De vraag naar water is door de extreem warme temperaturen en weinig tot geen neerslag in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) enorm toegenomen. Op diverse locaties draait het waterschap momenteel op de maximale aanvoercapaciteit.
Lees verder

Afslag Broekland is afgesloten na ongeval

6 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De afslag naar Broekland vanaf de Wijheseweg is afgesloten na een ongeval. Er is op de Elshofweg een grote aanhanger, geladen met gras, gekanteld.
Lees verder

Organisatie Diekdaegen heeft vier genomineerden voor Kei van Wijhe

5 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Vier inwoners van Wijhe komen in aanmerking voor de ‘Kei van Wijhe’, de prestigieuze prijs voor die inwoner die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Het bestuur van de Wiejese Diekdaegen ontving de nominaties en vraagt inwoners nu te stemmen wie de prijs dit jaar toekomt.
Lees verder

Twee mensen raken gewond bij aanrijding op N337

4 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Bij een verkeersongeval op de Rijksstraatweg (N337) bij Herxen zijn dinsdagmiddag twee gewonden gevallen.
Lees verder

Steun de restauratie van de molen in Marle

2 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Wie over de Marledijk bij Marle rijdt, kan het niet ontgaan: de buurtschap vraagt donaties voor restauratie van de beeldbepalende molen. Stop dus even en doe wat in de melkbus of scan de QR-code voor een gift.
Lees verder

Politie zoekt getuigen van inbraak bij Ballorig Wijhe

1 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De politie Olst-Wijhe zoekt getuigen van een inbraak bij kinderspeelparadijs Ballorig in de nacht van donderdag 30 juli op vrijdag 31 juli.
Lees verder

Mondkapjes worden niet verplicht, maar er wordt wel strenger gecontroleerd

30 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Veiligheidsregio IJsselland gaat geen mondkapjesplicht invoeren. Het RIVM is volgens haar helder: medisch gezien draagt het niet bij. Wel gaan politie en gemeenten in IJsselland door met aangescherpte controles.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe complimenteert horecaondernemers

29 juli 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe complimenteert de horecaondernemers in de gemeente voor het naleven van de corona-maatregelen.
Lees verder

Overheid gaat komend weekend strenger controleren in de horeca

23 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land neemt toe. Minister Fred Grapperhaus meldde in een toespraak op 22 juli dan ook dat deze toename een waarschuwing is en dat het van belang is dat we de maatregelen blijven opvolgen. De politie gaat, in samenwerking met de gemeenten, strenger optreden.
Lees verder

‘Boeren onderschatten eigen psychologische hulpbehoefte’

23 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Boeren ervaren regelmatig stress en de psychische nood is soms hoog, maar boeren zoeken zelf niet gauw professionele psychosociale hulp. Omdat ze hun eigen hulpbehoeften onderschatten, maar ook omdat ze onvoldoende vertrouwen hebben in de reguliere hulpverlening. Dit blijkt uit onderzoek van GGD IJsselland in samenwerking met Amsterdam UMC.
Lees verder

Wijhese horeca biedt gratis fietsoplaadpunten

22 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Deze zomer wordt er weer volop gefietst. Er zijn veel nieuwe fietsroutes toegevoegd in en om Salland. Bezitters van een elektrische fiets kunnen hun tweewieler bij veel horecagelegenheden in Wijhe gratis opladen.
Lees verder

Waterschap kan voldoende water aanvoeren. Blauwalg in de Lange Kolk

22 juli 2020 | Erik-Jan Berends

De neerslag van de afgelopen periode in combinatie met het bewolkte weer heeft ervoor gezorgd dat de situatie in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) verder is gestabiliseerd. Het waterschap kan voldoende water aanvoeren om aan de watervraag te voldoen. Ze verwacht dat dit voorlopig zo blijft.
Lees verder

Gastvrij Wijhe geeft inwoners en bezoekers een hartelijke ontvangst

20 juli 2020 | Erik-Jan Berends

De campagne ‘Hier stroomt de Liefde’ draait op volle toeren. Inwoners en bezoekers worden daarbij gemotiveerd lokale ondernemers te steunen.
Lees verder

Salland Zoemt al flink langs de waterspeelplaats bij Aver Heino

20 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Het wildmengsel dat Salland Zoemt heeft ingezaaid langs de waterspeelplaats bij boerderij Aver Heino trekt ontzettend veel vlinders. “Een verbluffend resultaat” zegt Vlinderfotograaf Emilio Metting.
Lees verder

Gastvrij Wijhe lanceert fietsroute door Olst-Wijhe

5 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Met een gloednieuwe fietskaart wil ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe inwoners en bezoekers een activiteit bieden in deze zomerperiode waarin alle evenementen zijn afgelast. Wethouder Hans Olthof en actieve plaatsgenoot Marina Menger namen vrijdag het eerste exemplaar in ontvangst.
Lees verder

Gaan leerlingen uit Olst-Wijhe de strijd aan tegen energieverspilling?

5 juli 2020 | Erik-Jan Berends

In het educatieve project de e-BATTLE gaan leerlingen van Overijsselse basisscholen de strijd aan met energieverspilling. Gewapend met een zelf opgezette energiebesparingscampagne inspireren zij hun medeleerlingen, ouders en buurtgenoten om zuinig om te springen met energie.
Lees verder

Zes gedecoreerden Olst-Wijhe ontvangen hun koninklijke onderscheidingen

3 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Aan zes inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is vrijdag een Koninklijke Onderscheiding toegekend. Twee inwoners zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vier zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft burgemeester Ton Strien de decorandi op 24 april al telefonisch op de hoogte gesteld van dit heugelijke feit. Vandaag werden de bijbehorende versierselen uitgereikt door burgemeester Ton Strien. 
Lees verder

Provincie Overijssel en twaalf gemeenten reageren op ontwerp Luchtvaartnota

2 juli 2020 | Erik-Jan Berends

De provincie Overijssel en twaalf Overijsselse gemeenten, waaronder Olst-Wijhe, dienen een zienswijze in op de ontwerp Luchtvaartnota 2020-2050 van de rijksoverheid. In de nota beschrijft de minister van Infrastructuur en Waterstaat hoe zij de ontwikkeling van de luchtvaart in de komende dertig jaar voor zich ziet.
Lees verder

Britten geeft openluchtconcerten op Landgoed Windesheim

1 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Het Britten Jeugd Strijkorkest geeft op donderdag 9 juli twee openluchtconcerten op Landgoed Windesheim in Zwolle.
Lees verder

Nomineer kandidaten voor de tweede ‘Kei van Wijhe’

1 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Wie wint de tweede ‘Kei van Wijhe’? Dat is de grote vraag. De Wiejese Diekdaegen gaan dit jaar niet door, maar de organisatie hecht er wel aan dit zomer de tweede Kei van Wijhe uit te reiken.  Iedereen wordt opgeroepen kandidaten voor te stellen.
Lees verder

Buutvrij! verzamelt verhalen over vrijheid

30 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Vrijheid verstop je niet, vrijheid vertel je door! Begin juli reizen theatermakers Fieke van der Panne en Yuna Linde van Theater De Makkers en Silas Neumann in een ouderwets herkenbare rijdende winkel (SRV-wagen). Zij houden halt in alle twaalf kernen om te luisteren naar vrijheidsverhalen van inwoners uit de gemeente Olst- Wijhe.
Lees verder

Gemeentebalies Olst-Wijhe gaan weer naar normale openingstijden

29 juni 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeenteloketten van Olst-Wijhe zijn vanaf 1 juli weer geopend volgens de normale openingstijden. Dit geldt zowel voor de balies in het gemeentehuis in Wijhe als voor de balies in het Holstohus in Olst.
Lees verder

‘Olst-Wijhe heeft zich écht van z’n mooiste kant laten zien’

28 juni 2020 | Erik-Jan Berends

In zijn negende en laatste videoboodschap ‘Ton Strien op de lijn’, prijst de burgemeester inwoners van de gemeente voor hoe ze met de coronacrisis zijn omgegaan.
Lees verder

In Dorpshuus Heino wordt bingo gespeeld

27 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Voor iedereen die de bingo van Evert Kruitbosch in Heino de afgelopen maanden heeft gemist: op zaterdag 11 juli haalt het Dorpshuus Heino dat weer helemaal in met een monster bingo-dag. Dat betekent een hele dag bingo spelen, lekker lang en lekker veel.
Lees verder

Complexer en omvangrijker werk noopt ut Huus tot wijziging organisatie

26 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Bernard de Vries-Robles wordt per 1 juli de nieuwe directeur van welzijnsorganisatie ut Huus. Met wijziging wil de organisatie het hoofd bieden aan haar taak die complexer en omvangrijker is geworden.
Lees verder

Dweilorkest zoekt sousafoon-speler

25 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Dweilorkest As’t Spölt Maj Bli’j-wéh uit Wijhe is naarstig op zoek naar een sousafoon-speler.
Lees verder

‘Grondwaterstanden laten lokaal grote verschillen zien’

24 juni 2020 | Erik-Jan Berends

In het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) viel in de eerste drie weken van juni behoorlijk wat neerslag. Wel was de spreiding hiervan groot, meldt het waterschap.
Lees verder

Welsum, Wesepe, Middel en Herxen gaan energieplannen realiseren

22 juni 2020 | Erik-Jan Berends

In Wesepe, Welsum, Herxen en Middel is het afgelopen jaar hard gewerkt aan duurzame initiatieven om op den duur energieneutraal te worden. In werkgroepen zijn de kernen enthousiast aan de slag gegaan. Nu staan ze in de startblokken om de plannen te realiseren.
Lees verder

Sjoerdtje Hak uit Herxen geeft kinderen workshop schilderen

20 juni 2020 | Erik-Jan Berends

IJssel-schilder Sjoerdtje Hak uit Herxen verzorgde vrijdag, samen met Wim Eikelboom, een IJssel-workshop aan kinderen van groep 7 van De Octopus in Zwolle-Zuid.
Lees verder

Be in line, de creatieve ruimte voor workshops, coaching en beeldende therapie kan jou weer ontvangen

19 juni 2020 | Erik-Jan Berends

“Kom jij bij mij een kopje thee of koffie drinken nu het weer mag, op anderhalve meter?”, vraagt Jennie Schemmekes van ‘Be in line’ aan de Stationsweg 23D uitnodigend.
Lees verder

College Olst-Wijhe wil IJsseldijk niet afsluiten voor motorrijders  

18 juni 2020 | Erik-Jan Berends

In antwoord op vragen van GroenLinks geeft het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe aan geen voorstander te zijn van het afsluiten van de IJsseldijk voor motorrijders, ook niet binnen ‘venstertijden’.
Lees verder

‘Inwoners regio IJsselland ervaren meer eenzaamheid dan voor de coronacrisis’

17 juni 2020 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland heeft, in samenwerking met andere GGD’en en het RIVM, onderzocht hoe het gaat met de gezondheid en het welbevinden van inwoners van de regio IJsselland. Het onderzoek vond plaats in de periode van 27 mei tot en met 1 juni. In totaal hebben 1.382 inwoners meegedaan aan het onderzoek.
Lees verder

RTV Oost zendt live kerkdienst vanuit Wijhe uit

17 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Voor de kerkgangers die thuis moeten of willen blijven, verzorgt RTV Oost op zondag 21 juni om 10.00 uur weer een live-uitzending van een oecumenische kerkdienst. Dit keer vanuit de Nicolaaskerk in Wijhe.
Lees verder

Waterschap kiest Boskalis voor versterking IJsseldijk

16 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft het voornemen uitgesproken het project dijkversterking Zwolle-Olst te gunnen aan Boskalis Nederland BV. Het winnen van deze Europese aanbesteding betekent dat deze marktpartij de werkzaamheden samen met het waterschap gaat voorbereiden en vervolgens gaat uitvoeren.
Lees verder

Fietspad van Noorder Koeslag richting de Krijtenberg wordt deze week voltooid

15 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Het asfalt voor het fietspad van Noorder Koeslag richting de Krijtenberg wordt op woensdag 17 en donderdag 18 juni aangebracht.
Lees verder

Ontvang een gratis fles rosé bij je barbecue-pakket

12 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Inwoners van Wijhe die in juni een barbecuepakket van meer dan 25 euro bestellen bij Slagerij Haverkort krijgen een fles rosé cadeau. De Zwolse slager bezorgt de bestelling aan huis. Wel zo gemakkelijk.
Lees verder

Mannen uit Raalte en Wijhe aangehouden voor ticketfraude op Marktplaats

11 juni 2020 | Erik-Jan Berends

De politie heeft op woensdag 10 juni vier verdachten aangehouden voor ticketoplichting via Marktplaats. Het gaat om twee mannen van 18 en één man van 19 uit Raalte en een man van 21 uit Wijhe.
Lees verder

Maand geen inwoners Olst-Wijhe meer naar ziekenhuis met corona

11 juni 2020 | Erik-Jan Berends

In Olst-Wijhe zijn sinds 9 mei géén patiënten opgenomen in het ziekenhuis, maakt RTL Nieuws op uit cijfers van het RIVM. 

Lees verder

‘Neerslag haalt even druk van de ketel, droogte houdt aan’

10 juni 2020 | Erik-Jan Berends

De regen van de afgelopen week in het werkgebied van Waterschap Delta Overijsselse Delta (WDODelta) geeft een tijdelijke verlichting in de droogtesituatie. Het neerslagtekort blijft desalniettemin erg hoog voor de tijd van het jaar, meldt het waterschap.
Lees verder

Stamgasten café De Hete Brij lopen halve marathon van Wijhe naar Zwolle

10 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Zowel de taxibranche als de horeca zijn hard getroffen door Covid-19. Om Elles Hetebrij en haar broer Wilfred een hart onder de riem te steken, kwam stamgast Floris-Tjibbe van Weringh met het idee een halve marathon te lopen van Wijhe naar Zwolle.
Lees verder

Felle brand verwoest chalet op camping Het Haasje

7 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Op camping Het Haasje op Fortmond, tussen Wijhe en Olst, heeft zondagochtend een felle brand gewoed. Een houten chalet werd compleet verwoest.
Lees verder

Waterschap stelt spelregels op voor recreatief gebruik dijken

7 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) merkt dat recreanten, zoals wandelaars en fietsers, hun ontspanning steeds meer op de dijken in haar gebied zoeken. Samen met andere eigenaren en pachters roept het waterschap op om op de daarvoor bestemde routes te blijven. 

Vooral bij mooi weer en door het zoeken naar ruimte – om zich te houden aan de maatregelen van het RIVM – neemt het aantal recreanten toe. Niet iedereen blijft hierbij op de gebaande paden, zo is de ervaring.

Bordjes

Niet alle dijken in het gebied van WDODelta zijn in eigendom van het waterschap. Ook particulieren en andere organisaties hebben gedeelten in eigendom, waaronder natuurorganisaties en gemeenten. Deze dijken zijn vaak niet opengesteld voor recreatie. Steeds vaker zien zij zich genoodzaakt bordjes te plaatsen om ongewenst bezoek te weigeren. Dit geldt vooral voor dijken langs de IJssel, de Overijsselse Vecht, het Zwarte Water en het Zwarte Meer.

Spelregels

Het waterschap stelt zelf de eigen dijken open voor recreatie met inachtneming van een aantal spelregels. Zo vindt ze het belangrijk dat men op de openbare wegen fietst of wandelt en daarvan niet afwijkt. Daarnaast moeten honden aangelijnd zijn en mag vee en fauna niet worden verstoord. Ook ruiters wordt nadrukkelijk gevraagd alleen van bestaande wegen gebruik te maken.

 

Ton Strien is positief ‘op de lijn’

5 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien complimenteert in zijn achtste videoboodschap ‘op de lijn’ de inwoners van Olst-Wijhe op de goede wijze waarop zij met de corona-maatregelen omgaan.
Lees verder

Waterschap probeert extra water vast te houden

3 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Als extra maatregel vanwege de droogte zet Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) de waterpeilen in sloten, weteringen en kanalen op tot boven het normale maximumpeil. Hiermee wordt extra water vastgehouden.
Lees verder

Wijhe’92 komt in actie voor sponsoren

2 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Wijhe’92 heeft, in samenwerking met Gastvrij Wijhe en het nieuwe lokale online platform ‘Hier stroomt de liefde’, twee pakketten samengesteld, die sinds afgelopen week online besteld kunnen worden.
Lees verder

Alie Vlaskamp Praktijk voor voetreflex en meer, is weer open

30 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Alie Vlaskamp Praktijk voor voetreflex en meer heeft de deuren weer geopend. Wie ook veel thuis werkt in deze coronatijd en last krijgt van nek- of schouderklachten, kan bij haar terecht voor Atlasmassage.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe boekt positief financieel resultaat over 2019 

30 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft het jaar 2019 afgesloten met een positief financieel resultaat van 602.000 euro. De totale begroting van 2019 bedroeg ruim 44 miljoen euro. 
Lees verder

Laagvliegroute over Olst-Wijhe wordt opgeheven

29 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie heeft besloten de laagvliegroute Linkroute-10A op te heffen. De route, die al in 2002 werd opgeschort, loopt ook over de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

Loswal in Wijhe gaat maandagochtend weer open

29 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De Loswal in Wijhe gaat op maandag 1 juni om 9.00 uur weer open, na enkele weken gesloten te zijn geweest in verband met de coronamaatregelen.
Lees verder

In Olst-Wijhe stroomt de liefde voor lokale ondernemers

29 mei 2020 | Erik-Jan Berends

‘Hier stroomt de liefde’. Met die mooie woorden lanceert de gemeente Olst-Wijhe deze week een bijzondere campagne. Het doel? Aandacht voor lokale ondernemers en voor producten van dichtbij. Want juist nu, in deze coronatijd, is winkelen om de hoek naast heel gemakkelijk vooral ook goed en hard nodig.
Lees verder

Mogelijk corona? Laat je testen!

27 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus kan vanaf 1 juni worden getest. De landelijke overheid heeft dat bepaald. GGD IJsselland richt hiervoor vier testlocaties in de regio in.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe zegt ‘bedankt!’

25 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité Wijhe bedankt iedereen die heeft meegewerkt aan het meedenken en meewerken in deze uitzonderlijke tijd rondom 75 jaar Vrijheid en Koningsdag.
Lees verder

Lisanne Spanbroek uit Olst neemt afscheid als vicevoorzitter CDA Dertigers

25 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Lisanne Spanbroek (1987) uit Olst heeft op het allereerste CDA Dertigers Congres na twee jaar afscheid genomen van het vicevoorzitterschap. Eerder was ze ook lid van de gemeenteraad van Olst-Wijhe.
Lees verder

‘Wesepe heeft een gebrek aan betaalbare huur- en koopwoningen’

24 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen heeft in 2019, in opdracht van de provincie Overijssel, een onderzoek uitgevoerd naar de positie van jongeren op de Overijsselse woningmarkt.  In vijf kernen, waaronder ook het dorp Wesepe, zijn gesprekken gevoerd met jongeren die voor het eerst op zichzelf willen gaan wonen.
Lees verder

Honden veroorzaken veel graafschade aan de dijk

24 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Uit de resultaten van de voorjaarsinspectie van de dijken door Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) blijkt dat het aantal schades door gravende honden weer is toegenomen. Graafschades door muskusratten en konijnen laten een kleine daling zien.
Lees verder

Energieloket Salland neemt woningen onder de loep

24 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Om particuliere woningeigenaren te ondersteunen energie te besparen en zelf op te wekken, bieden de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe energiescans aan. Het gaat om snelle onderzoeken.
Lees verder

Burgemeester Strien is benieuwd naar ideeën van jongeren

22 mei 2020 | Erik-Jan Berends

In de zevende aflevering van zijn videoboodschap ‘Ton Strien aan de lijn’, zegt de burgemeester van Olst-Wijhe blij te zijn met de verruiming van de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus.
Lees verder

Oud papier wordt niet opgehaald maar kan naar brengpunten

20 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben ook invloed op de inzameling van oud papier.
Lees verder

Directeur Veiligheidsregio IJsselland rekent op inwoners

20 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Het kabinet heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat de geplande versoepelingen van de maatregelen per 1 juni doorgaan. “Maar met een prachtig Hemelvaartweekend op komst geldt eigenlijk maar één boodschap: het is nog geen 1 juni. We zijn er nog niet”, zei minister-president Mark Rutte.
Lees verder

Gemeente houdt digitiaal ‘vragenuurtje’ over locatie nieuw scholencluster Olst-Boskamp-Den Nul  

20 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De schoolbesturen de Mare en mijnplein ontwikkelen in samenwerking met de kinderopvang een inhoudelijk onderwijsconcept (kindcentrum) voor de gemeente Olst-Wijhe. Als vervanging voor de inloopbijeenkomst over de locatie, die in 15 april niet doorging, houdt de gemeente Olst-Wijhe nu een digitiaal ‘vragenuurtje’.  
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe is op Hemelvaartsdag gesloten

20 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe is op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) niet telefonisch bereikbaar. Ook is het niet mogelijk voor deze dag een afspraak in te plannen.
Lees verder

Anita Ruitenberg masseert en maakt schoon

18 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Anita Ruitenberg is kortgeleden verhuist van Zwolle naar Wijhe. Haar praktijk voor massages met magnesium zet ze nu ook in Wijhe voort.
Lees verder

‘Waterstand in Wijhe is normaal tot laag’

18 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Het is erg droog voor de tijd van het jaar, volgens Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Ze ziet dat terug in de grondwaterstanden. Momenteel zijn deze laag in het noordelijke deel van het werkgebied (grofweg de lijn ten noorden van Zwolle tot Assen). 
Lees verder

Boerhaarse ondernemers bieden ‘Bikken + Biken

16 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Horecabedrijf Logtenberg en Tulip Cycling uit Boerhaar hebben voor Hemelvaart en Pinksteren fietsarrangementen georganiseerd. Onder het motto ‘Bikken + Biken’ krijgen de deelnemers een goed gevulde lunchbox mee.
Lees verder

Slagerij Haverkort bezorgt: ook in Wijhe

15 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De Zwolse slagerij Haverkort aan de Assendorperstraat bezorgt haar bestellingen ook in Wijhe. Sinds maart biedt de slagerij een geheel nieuw assortiment met diervriendelijk vlees afkomstig van kleinschalige familiebedrijven die oog hebben voor milieu en duurzaamheid.
Lees verder

ATC Wijhe houdt jeugdchallenge voor alle kinderen uit Olst-Wijhe

14 mei 2020 | Erik-Jan Berends

ATC Wijhe heeft, samen met Uthuus, een Jeugdchallenge georganiseerd. Kinderen uit Olst-Wijhe konden de afgelopen periode niet naar hun sportvereniging en hebben zin om eindelijk weer lekker te mogen sporten en bewegen. Vanuit Uthuus kreeg ATC Wijhe de vraag om daarom haar tennisbanen beschikbaar te stellen voor alle jeugd.
Lees verder

Politie IJsselland vraagt oordeel over online dienstverlening

13 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De politie IJsselland vraagt inwoners uit de regio een enquête in te vullen. Ze wil de wensen van burgers op het gebied van online dienstverlening in kaart brengen.
Lees verder

Natuur en Milieu Overijssel zoekt vlinder- en kruidentellers in de omgeving Wijhe, Heino en Raalte

13 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Hoe is het gesteld met het aantal vlinders op het boerenland? En hoeveel verschillende kruiden kom je er tegen? Voor het project LandvanWaarde is Natuur en Milieu Overijssel op zoek naar vrijwilligers die willen helpen antwoord te geven op deze vragen. 
Lees verder

Waterschap ruimt 600.000 kilo drijfafval op na hoogwater

12 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft afgelopen weken 600.000 kilo drijfvuil langs de dijken opgeruimd.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe legt bloemstuk bij plaquette vloerzeilfabriek

11 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Ineke Burink en Henk Stroomberg hebben op 7 mei, namens het Verenigd Comité Wijhe, een bloemstuk gelegd bij de plaquette van de vloerzeilfabriek, ter nagedachtenis aan de negentien personen die zijn omgekomen bij de ontploffing in 1945.
Lees verder

Ook voor de Wiejese Diekdaegen 2020 valt het doek

8 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Tot grote spijt heeft het bestuur van de Wiejese Diekdaegen moeten besluiten dat de editie van 2020 door de coronacrisis niet doorgaat. Het nieuws dat er in Nederland geen grote evenementen mogen worden gehouden zolang er geen vaccin is, was de nekslag.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien spreekt over onze vrijheid (video)

5 mei 2020 | Erik-Jan Berends

In een videoboodschap spreekt burgemeester Ton Strien in het kader van 4 en 5 mei inwoners van de gemeente toe over het belang van onze vrijheid. In de beelden is ook de dodenherdenking in Wijhe en Olst te zien.
Lees verder

Sportverenigingen in Olst-Wijhe hoeven voorlopig geen huur te betalen

4 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Sportverenigingen in Olst-Wijhe worden gedeeltelijk of geheel gecompenseerd voor hun huurkosten.
Lees verder

Vlag gaat op 4 mei 2020 de hele dag halfstok

4 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Anders dan andere jaren is de vlaginstructie voor 4 mei 2020 dat de driekleur in verband met Dodenherdenking eenmalig van zonsopgang tot zonsondergang halfstok hangt.  
Lees verder

Lions Olst-Wijhe verrast Zingende Badmutsen

2 mei 2020 | Erik-Jan Berends

De Zingende Badmutsen werden op Koningsdag, net nadat zij klokslag tien uur het Wilhelmus hadden gezongen, verrast door de Lionsclub Olst-Wijhe.
Lees verder

Salland Zoemt en Duurzaam Heino zaaien meerjarig wildmengsel

2 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Ineens was daar de discussie of die bloeiende randen langs wei en akker eigenlijk wel bijdragen aan het insectenleven. Salland Zoemt heeft zich erin verdiept en besloot samen met Duurzaam Heino tot het inzaaien van meerjarige inheems wildmengsels.
Lees verder

RBT: ‘Samen vullen we de anderhalvemetersamenleving in’

1 mei 2020 | Erik-Jan Berends

Mét de samenleving uitzoeken hoe we de anderhalvemetersamenleving op een veilige manier vorm kunnen geven: dat is het speerpunt van de burgemeesters in het Regionale Beleidsteam (RBT) van Veiligheidsregio IJsselland.
Lees verder

‘Inwoners ervaren stress door corona, maar leven ook zo normaal mogelijk door’

29 april 2020 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland heeft in de periode van 8 tot en met 15 april onderzocht wat de impact is van het coronavirus op het leven van de inwoners van de regio IJsselland. 
Lees verder

Fleur Heijmerikx (13) uit Wijhe spreekt met de koning

28 april 2020 | Erik-Jan Berends

Waar Koningsdag voor veel mensen waarschijnlijk saaier was dan andere jaren, was die voor de jarige Fleur Heijmerikx heel bijzonder. Op Zapplive Extra had ze een persoonlijk gesprek met Koning Willem Alexander.
Lees verder

Marco ten Kate en Frank Kleine Schaars verzorgen verrassingsoptreden bij Het Weijtendaal

28 april 2020 | Erik-Jan Berends

Marco ten Kate en Frank Kleine Schaars (voormalig zangduo Feestlift) verzorgden op Koningsdag van 15.00 tot 16.00 uur een verrassingsoptreden bij zorgcentrum Het Weijtendaal in Wijhe.
Lees verder

West-Overijssel wil in 2030 de helft van het elektraverbruik duurzaam opwekken

25 april 2020 | Erik-Jan Berends

Over tien jaar willen de elf gemeenten in West-Overijssel samen de helft van het totale elektriciteitsverbruik in de regio duurzaam opwekken met zonne- en windenergie. Dat is drie keer zoveel als er nu aan zonne- en windenergie wordt opgewekt, de zonnevelden en windmolens in aanbouw meegerekend.
Lees verder

‘Hier stroomt de liefde’ voor winkeliers in coronatijd

24 april 2020 | Erik-Jan Berends

Om winkeliers door deze moeilijke tijd te loodsen heeft de gemeente Olst-Wijhe, samen met de ondernemersverenigingen in Olst en Wijhe, een crisisarrangement aangevraagd bij de provincie Overijssel. En met succes: met de bijdrage van 23.000 euro kan er online een plek worden gerealiseerd waar lokale ondernemers te vinden zijn.
Lees verder

Zes inwoners van Olst-Wijhe zijn koninklijk onderscheiden

24 april 2020 | Erik-Jan Berends

Aan zes inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is een koninklijke onderscheiding toegekend. Twee inwoners zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vier zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Koningsdag Wijhe 2020 wordt ‘Woningsdag’

23 april 2020 | Erik-Jan Berends

De vlag uitsteken, het luiden van de klokken, de nationale toost en brieven van kinderen voor de Koning, zo ziet Koningsdag 2020 er volgens Verenigd Comité Wijhe dit jaar uit. “Koningsdag 2020 wordt Woningsdag.”
Lees verder

Lokale energie-initiatieven krijgen financiële steun en begeleiding

22 april 2020 | Erik-Jan Berends

Bewoners die hun dorp willen verduurzamen, bijvoorbeeld door met elkaar zonne-energie op te wekken: met dit soort projecten spelen lokale energie-initiatieven een belangrijke rol in de energietransitie. Maar niet elk plan komt van de grond. Daarom kunnen lokale energie-initiatieven vanaf 1 mei ook voor ontwikkelfinanciering gebruik maken van Energiefonds Overijssel.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien is weer ‘Op de lijn’

22 april 2020 | Erik-Jan Berends

In de zesde editie van ‘Ton Strien op de lijn’ vertelt de burgemeester op youtube dat de coronacrisis nog lang niet over is, maar dat er wel wat lichtpuntjes zijn.
Lees verder

Elf huurders ontvangen op bijzondere wijze de sleutel van hun nieuwe woning in Wijhe

17 april 2020 | Erik-Jan Berends

Elf huurders hebben op donderdag 16 april de sleutel ontvangen voor hun nieuwe huurwoning op Noorder Koeslag in Wijhe. Dat gebeurde wel op een andere manier dan normaal in verband met het Coronavirus.
Lees verder

Waterschap maait enkele watergangen eerder voor betere wateraanvoer

17 april 2020 | Erik-Jan Berends

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta maait daar waar nodig waterbodems van sloten, weteringen en kanalen eerder dan normaal. Door de hogere temperaturen, het uitblijven van regen en de start van het groeiseizoen ontstaat er op enkele plaatsen behoefte aan meer wateraanvoer.

Omdat er op enkele plaatsen al veel begroeiing in de watergangen staat, wordt hier het bereiken van de gewenste waterpeilen steeds lastiger, volgens het waterschap. “Normaal gesproken maaien wij vanaf 1 juni.”

Voorzorg
Zoals ieder jaar zegt het waterschap ook nu met de nodige voorzorg te maaien en volgens de Wet natuurbescherming. “Een van de voorzorgsmaatregelen is het niet storen van broedende vogels, paaiende vissen en amfibieën die eitjes afzetten en het ontzien van beschermde planten. De oever maaien we niet, maar alleen het zogenaamde doorstroomprofiel.”

Verdroging
Alleen watergangen waar het waterschap niet genoeg water kan aanvoeren, worden gemaaid. “Alle overige sloten, weteringen, kanalen en vijvers, maaien we zoals gewoonlijk na 1 juni. Een goede doorstroming van water is belangrijk om wateroverlast of juist verdroging tegen te gaan. Door de uitbraak van het coronavirus Covid-19 volgen wij verder de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. We volgen de ontwikkelingen op de voet en passen onze maatregelen aan wanneer dat nodig is.”

Man uit Zwolle (51) komt om bij ongeval op Rijksstraatweg

16 april 2020 | Erik-Jan Berends

Bij een ernstig ongeval op de N337 ter hoogte van de parkeerplaats bij Wijhe is donderdagmiddag een 51-jarige man uit Zwolle om het leven gekomen.
Lees verder

Loswal Wijhe afgesloten wegens drukte en groepsvorming

14 april 2020 | Erik-Jan Berends

Op verzoek van de burgemeester van Olst-Wijhe, Ton Strien heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland, Peter Snijders, besloten om de Loswal in Wijhe af te sluiten op grond van de noodverordening COVID-19 VR IJsselland van 3 april 2020.
Lees verder

Filmpjes over bevrijding van Olst-Wijhe staan met Pasen online

11 april 2020 | Erik-Jan Berends

In het kader van 75 Jaar Vrijheid Olst-Wijhe is afgelopen week een aantal bijzondere filmpjes opgenomen.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe overhandigt meer dan 250 kaarten en tekeningen

11 april 2020 | Erik-Jan Berends

Op de oproep vanuit het Verenigd Comité Wijhe om kaarten/tekeningen (in het kader van 75 jaar Vrijheid) in de speciale bus te doen voor de bewoners van zorgcentrum Het Weijtendaal is massaal gereageerd.
Lees verder

Bestuur van de Diekdaegen bezorgt Het Weijtendaal een muzikale morgen

10 april 2020 | Erik-Jan Berends

Het bestuur van de Wijhes Diekdaegen heeft de senioren en personeel van zorgcentrum Het Weijtendaal vrijdag een muzikale morgen bezorgd. Draaiorgel ‘De Pekinees’ uit Nieuwegein speelde talrijke bekende liedjes voor de bewoners die vanwege het coronavirus noodgedwongen binnen moeten blijven.
Lees verder

Burgemeesters in IJsselland roepen inwoners op tot rustig Pasen

10 april 2020 | Erik-Jan Berends

Het Regionale Beleidsteam van Veiligheidsregio IJsselland (RBT, met alle burgemeesters van onze regio) heeft met het oog op komende dagen eigenlijk maar één centrale boodschap: ‘blijf het gezond verstand gebruiken en geniet vooral in de eigen omgeving van dit paasweekend. Blijf dus thuis’.
Lees verder

Politie controleert veel in Welsum en Marle tijdens het paasweekend

10 april 2020 | Erik-Jan Berends

Het was vorig weekend volgens de gemeente Olst-Wijhe te druk op de IJsseldijk in Welsum en Marle. “Komend weekend wordt daarom fors ingezet op handhaving van verkeers- en coronaregels op de IJsseldijk.”
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe presenteert dit jaar geen Kadernota

9 april 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe heeft besloten om dit jaar niet in juni de zogenaamde Kadernota uit te brengen.
Lees verder

Komend weekend rijden er geen treinen tussen Zwolle en Olst

9 april 2020 | Erik-Jan Berends

Aan het spoor tussen Zwolle en Olst wordt van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 april gewerkt. Er rijden stopbussen tussen Zwolle-Wijhe-Olst. Tussen Zwolle en Olst rijden snelbussen.
Lees verder

GGD IJsselland vraagt hulp bij onderzoek naar impact van het coronavirus

9 april 2020 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland wil graag onderzoeken wat de impact is van het coronavirus op het leven van inwoners van IJsselland. Ze vraagt daarom inwoners deel te nemen aan het onderzoek.
Lees verder

Overesch in de running voor ‘Beste bio slager van Nederland 2020’

8 april 2020 | Erik-Jan Berends

Ook net over de gemeentegrens gebeuren mooie dingen. Biologische boerderijwinkel Overesch behoort, in de race om de allereerste Bio Winkel Awards, meteen tot de top drie van Nederland. De winkel zit bij de drie genomineerden voor ‘Beste bio slager van Nederland 2020’.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien brengt licht en verlichting voor Pasen

8 april 2020 | Erik-Jan Berends

In zijn vijfde videoboodschap praat burgemeester Ton Strien inwoners van de gemeente Olst-Wijhe bij over de huidige situatie rond de coronacrisis. Voor bewoners en medewerkers van zorginstellingen heeft hij een leuke verrassing in petto.
Lees verder

Afvalinzameling rond Koningsdag wijzigt, milieubrengstations zijn op feestdagen gesloten

8 april 2020 | Erik-Jan Berends

De afvalinzameling van maandag 27 april (Koningsdag) vindt plaats op zaterdag 25 april, de zaterdag vóór Koningsdag.
Lees verder

Politie vordert rijbewijs in van twee motorrijders

7 april 2020 | Erik-Jan Berends

Agenten van het Politie Team Verkeer Oost-Nederland hebben dinsdagmiddag op de Marledijk bij Marle het rijbewijs ingevorderd van twee motorrijders.
Lees verder

Wethouder Blind daagt jongeren uit voor de ‘Olst-Wijhe blijft thuis Challenge’

6 april 2020 | Erik-Jan Berends

Jongerenwerk Wijz Olst-Wijhe heeft voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar een bijzondere uitdaging.
Lees verder

Gun bewoners van Het Weijtendaal een mooie Bevrijdingsdag van Wijhe

4 april 2020 | Erik-Jan Berends

Het Verenigd Comité Wijhe heeft het idee opgevat om in aanloop naar 13 april, de Bevrijdingsdag van Wijhe, kaartjes, tekeningen en dergelijke in te zamelen voor de bewoners van Het Weijtendaal.
Lees verder

Waterschap ruimt drijfafval op na hoogwater

3 april 2020 | Erik-Jan Berends

Nu het hoge water op de rivieren is gezakt, ruimt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) het achtergebleven drijfvuil op.
Lees verder

Buurtbemiddeling kan helpen als het even niet lekker loopt met buren

3 april 2020 | Erik-Jan Berends

Juist in deze periode da iedereen thuis moet blijven, is burenoverlast extra vervelend. Je hoort en ziet elkaar meer dan in normale tijden en je kunt misschien minder verdragen van elkaar. Daarom geeft Buurtbemiddeling graag een aantal tips.
Lees verder

Gezamenlijke kerken Wijhe bieden helpende hand in coronatijd

2 april 2020 | Erik-Jan Berends

De gezamenlijke kerken in Wijhe zijn actief om inwoners ook in deze coronacrisis bij te staan. Dat verhaal stond ook in de hah-Reklamix. Daarin stond echter een verkeerd websiteadres van de Protestantse Gemeente; dat moet zijn: www.pknwijhe.nl. Welke initiatieven hebben zij ontplooid?
Lees verder

RIVM meldt dat aantal nieuwe corona patiënten minder hard stijgt

1 april 2020 | Erik-Jan Berends

In de gemeente Olst-Wijhe zijn tot nu toe gemiddeld 27,4 op 100.000 inwoners (dat komt neer op vijf mensen) in het ziekenhuis opgenomen met corona. Dat is af te leiden uit de kaart die het RIVM dinsdag publiceerde.
Lees verder

Loswal Wijhe is gesloten voor campers

1 april 2020 | Erik-Jan Berends

Om drukte aan de Loswal te voorkomen, heet burgemeester Ton Strien besloten de Loswal te sluiten voor campers.
Lees verder

Provincie begint offensief tegen eikenprocessierups

31 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Om de bestrijding van de eikenprocessierups te verbeteren, heeft de provincie Overijssel het initiatief genomen, samen met de 25 gemeenten, voor een provinciale aanpak. Dit plan voorziet volgens de provincie in een goede onderlinge coördinatie en afstemming.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien spreekt zijn waardering uit

31 maart 2020 | Erik-Jan Berends

In de vierde aflevering van ‘Ton Strien op de lijn’ spreekt de burgemeester van Olst-Wijhe zijn waardering uit alle mensen in de zorg.
Lees verder

Noodverordening legt campings en parken beperkingen op

30 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Het Regionaal Beleids Team (RBT) van de Veiligheidsregio IJsselland heeft op vrijdag 27 maart een nieuwe noodverordening vastgesteld. In de nieuwe verordening staan specifieke maatregelen voor evenementen en samenkomsten.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien sluit drugspand in Wijhe

27 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien heeft op vrijdag 27 maart een woning aan de Beatrixlaan 52 in Wijhe voor drie maanden gesloten. In het pand zijn een grote hoeveelheid drugs en een aantal wapens aangetroffen.
Lees verder

Gemeentelijke stukken inzien? Maak een afspraak of vraag het plan op

27 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De bekendmakingen van de gemeente Olst-Wijhe staan elke week in de IJsselberichten in de Huis aan Huis Reklamix. Regelmatig staat er dat inwoners de plannen kunnen inzien.
Lees verder

Beeldvormende raadsbijeenkomst Energievisie gaat niet door

27 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De agendacommissie van de gemeenteraad van Olst-Wijhe vindt het niet haalbaar om de derde beeldvormende raadsbijeenkomst over de Ruimtelijke Visie Duurzame Energie (Energievisie) door te laten gaan.
Lees verder

‘Steek de vlag uit op jouw lokale Bevrijdingsdag’

26 maart 2020 | Erik-Jan Berends

‘Hang op jouw lokale Bevrijdingsdag de vlag uit’, vragen de organisatoren van Overijssel Viert Vrijheid. De lokale Bevrijdingsdag van Wijhe en Olst is 13 april.
Lees verder

Burgemeester spreekt in video over afgelasting evenementen

26 maart 2020 | Erik-Jan Berends

In de derde aflevering op zijn Youtube ‘Ton Strien aan de lijn’ spreekt de burgemeester over alle evenementen die helaas door de coronacrisis zijn afgelast.
Lees verder

ROVA gaat ook vegen en onkruid verwijderen

25 maart 2020 | Erik-Jan Berends

ROVA voert vanaf eind maart veeg- en onkruidwerkzaamheden in de gemeente Olst-Wijhe uit.
Lees verder

RBT IJsselland komt bijeen over evenementen en handhaving

25 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Het kabinetsbesluit om alle evenementen tot 1 juni, ook die met minder dan honderd deelnemers, te schrappen, sluit goed aan bij de wens van het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de Veiligheidsregio IJsselland. Onder deze evenementen vallen paasvuren en evenementen rond Koningsdag en 75 jaar Bevrijding. Die gaan nu niet door.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien richt zich tot jongste inwoners

24 maart 2020 | Erik-Jan Berends

In zijn tweede video-boodschap richt burgemeester Ton Strien zich tot de jongste bewoners van de gemeente. Hij biedt ze ook de mogelijkheid contact met hem op te nemen per e-mail burgemeester@olst-wijhe.nl.
Lees verder

Vereniging Duurzaam Leefbaar Olst-Wijhe wil leefomgeving beschermen

24 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De Vereniging Duurzaam Leefbaar Olst-Wijhe (VDLOW) is op 26 februari 2020 opgericht. Het initiatief tot de oprichting komt van een groot aantal bewoners uit het buitengebied Boskamp en Middel, een buurtschap ten noorden van de Boskamp.
Lees verder

Slagerij Ruiter en Vloedgraven Bloemen en Wonen stoppen in Wijhe

23 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Twee mooie winkels uit het Wijhese winkelbestand sluiten definitief hun deuren. Dat melden beide ondernemers op Facebook. Slagerij Ruiter is er helaas niet in geslaagd een opvolger te vinden en Vloedgraven Bloemen en Wonen zet haar activiteiten voort in Deventer.
Lees verder

‘Gemeenteraad worstelt met haar functie in het openbaar bestuur’

21 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De raadsgriffie heeft namens de gemeenteraad een bericht gestuurd over de voortgang van het bestuur van de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

Kernenbezoek Elshof gaat niet door

21 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Het geplande Kernenbezoek van burgemeester en wethouders aan Elshof op 2 april gaat niet door.
Lees verder

Gevestigde ondernemers en zzp-ers krijgen extra tijdelijke ondersteuning

21 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De regeling extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers is gemaakt voor zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis. Voor hen heeft het kabinet financiële ondersteuning beschikbaar gesteld. De regeling werkt terug tot 1 maart 2020.
Lees verder

Zelf nieuws of tips insturen is nu nog gemakkelijker

20 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De site van Nieuws uit Wijhe is vernieuwd. Het is nu nog gemakkelijker om nieuws en/of tips in te sturen.
Lees verder

Wijhe staat op 13 april centraal in bevrijdingsserie op RTV Oost

20 maart 2020 | Erik-Jan Berends

RTV Oost zendt een documentaire uit over de bevrijding van Overijssel in zeventien dagen. Op maandag 13 april komt Wijhe aan bod.
Lees verder

GGD IJsselland meldt overlijden eerste corona-patiënt in de regio

19 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Een inwoner (80+) uit de gemeente Zwartewaterland is overleden na besmetting met het coronavirus COVID-19. Het is het eerste overlijden aan corona in de regio IJsselland, meldt de GGD.
Lees verder

Koningsdag en viering vrijheid in Wijhe gaan niet door

18 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De ondernemers van Gastvrij Wijhe hebben in overleg met het Verenigd Comité Wijhe besloten dat, in verband met het coronavirus, Koningsdag dit jaar niet zal worden gevierd. Alle andere activiteiten in het kader van 75 Jaar Vrijheid zullen, voor zover mogelijk, worden verplaatst.
Lees verder

Buurtbus tussen Wijhe en Raalte rijdt voorlopig niet

18 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Door de coronacrisis rijdt de buurtbus tussen Wijhe en Raalte tot 6 april niet.
Lees verder

Ondernemers krijgen uitstel van betaling gemeentelijke heffingen

18 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus in te dammen, kunnen grote gevolgen hebben voor ondernemers, ook in de gemeente Olst-Wijhe. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten alle ondernemers die uitstel van betaling van gemeentelijke heffingen aanvragen dit ook te verlenen.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien informeert inwoners via youtube

18 maart 2020 | Erik-Jan Berends

In de strijd tegen het coronavirus informeert burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe zijn inwoners onder meer via youtube.
Lees verder

Waterschap begint eerder met dijkinspectie

18 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is deze week begonnen met de jaarlijkse inspectie van de dijken. Dat is twee weken eerder dan gebruikelijk. Op locaties waar het hoogwater nog tegen de dijk aanstaat, inspecteert het waterschap later. Dit is met name langs de IJssel.
Lees verder

Steun de lokale ondernemers van Wijhe

16 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De maatregelen in de strijd tegen het corona-virus raakt iedereen. Bij de ondernemers in het Wijhese winkelgebied komen die hard aan. Bedenk hoe belangrijk zij zijn voor de leefbaarheid van het dorp en probeer ze daarom zo veel mogelijk te steunen.
Lees verder

Regio IJsselland pakt de strijd tegen ondermijnende criminaliteit op

16 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Medewerkers van de gemeente Olst-Wijhe bezochten op woensdag 11 maart inwoners van het buitengebied voor bewustwording van criminaliteit en om aan te geven wat inwoners zelf kunnen doen om dergelijke signalen goed te melden. Dezelfde dag ontvingen de inwoners van het buitengebied een enquête. Op basis van de resultaten van de enquête wordt het veiligheidsbeeld voor het buitengebied gemaakt.
Lees verder

Sem Leungen uit Wijhe krijgt Jeugdcompliment Olst-Wijhe 2020

16 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Sem Leungen ontving op woensdag 11 maart het Jeugdcompliment 2020 van de gemeente Olst-Wijhe uit handen van wethouder Marcel Blind. Sem is 14 jaar en woont in Wijhe. 
Lees verder

Frederick Heath Borad stortte met zijn vliegtuig neer bij Wijhe

15 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De Facebookssite Oorlogsbegraafplaatsen besteedt aandacht aan Frederick Heath Borad. Hij stortte op 19 november 1943 met zijn vliegtuig neer bij Wijhe.
Lees verder

Koningsmarkt biedt nog een aantal plekken voor standhouders

15 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Het is nog maar ruim een maand voordat er ook in Wijhe weer volop Koningsdag wordt gevierd. Populair onderdeel is de Koningsmarkt in de Langstraat waarvoor nog een aantal plekken beschikbaar is.
Lees verder

GGD IJsselland meldt eerste corona-besmetting in Olst-Wijhe

14 maart 2020 | Erik-Jan Berends

GGD IJsseland meldt zaterdag twee nieuwe besmettingen met het coronavirus in de regio te hebben vastgesteld. Het gaat om één persoon uit Olst-Wijhe en één uit Ommen.
Lees verder

Dialectdienst in de Nicolaaskärke in Wieje wordt uitgesteld

14 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Vanwege de uitbraak van het coronavirus en de beperkingen voor onder meer kerkdiensten is de dialectdienst op 22 maart  in de Nicolaaskerk in Wijhe uitgesteld.
Lees verder

GGD IJsselland houdt actuele situatie rond het coronavirus bij

14 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Het coronavirus heeft Nederland in zijn greep, ook in de regio IJsselland. Mensen die ziek worden, hebben klachten als hoesten, benauwdheid en koorts (hoger dan 38 graden). GGD IJsselland houdt de actuele site bij op haar website.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe volgt landelijke richtlijnen coronavirus

13 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe volgt de landelijke richtlijnen over het coronavirus. Daarnaast neemt de gemeente ook een aantal aanvullende maatregelen die erop gericht zijn de continuïteit van de dienstverlening niet in gevaar te laten komen.
Lees verder

Voorstellingen van ‘Het Oranjehotel’ worden uitgesteld

13 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De voorstellingen van ‘Het Oranjehotel’, op zaterdag 21 en zondag 22 maart, gaan vanwege de aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus niet door; ze worden verplaatst.
Lees verder

Kindercoaching Aan het roer biedt nieuwe activiteiten

13 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Kindercoaching Aan het roer heeft voor de week van de Kindercoaching, van 6 tot en met 11 april, weer inloopmomenten en workshops/stuur-kracht-momenten voor ouders en kinderen georganiseerd.
Lees verder

Waterschap wil de bovenloop van de Nieuwe Wetering aanpakken

12 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta is bezig met plannen om de Nieuwe Wetering Bovenloop opnieuw in te richten. Ook onderzoekt het waterschap mogelijkheden om het waterbeheer in het stroomgebied Broekland te verbeteren.
Lees verder

Er is al weer veel animo voor ATC Wijhe deal 2020

11 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Tennisvereniging ATC Wijhe weet de laatste jaren veel nieuwe leden aan zich te binden. Een belangrijke bijdrage hierbij wordt geleverd door de twee enthousiaste en ervaren trainers.
Lees verder

Boerhaar gaat opgeruimd de lente in

11 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De tuingroep Boerhaar doet op zaterdag 21 maart mee aan de Landelijke Opschoondag.
Lees verder

Kaarten voor het Vrijheidsconcert zijn nu verkrijgbaar

8 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Op 13 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Wijhe werd bevrijd. Om dit te vieren, heeft het Verenigd Comité Wijhe diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een vrijheidsconcert op maandag 13 april.
Lees verder

IVN zoekt hulp bij klaarmaken en onderhouden Veermans Hof IJsselflora

7 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ van IVN-afdeling De Grutto in Wijhe wordt op zaterdag 14 maart tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet weer helemaal klaargemaakt voor bezoek van publiek. Het IVN zoekt nog vrijwilligers.
Lees verder

Historische Vereniging houdt weer Open dag stamboomonderzoek

7 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 14 maart van 10.30 tot 16.00 uur een open dag voor stamboomonderzoek in het Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34. De toegang is gratis.
Lees verder

‘Uiterwaarden langs IJssel staan nog twee weken onder water’

6 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De uiterwaarden langs de IJssel blijven nog twee weken vol water staan, verwacht Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).
Lees verder

Trein tussen Zwolle en Olst rijdt niet na ongeval

5 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Door een ongeval bij de spoorweg aan de Holstweg in Den Nul reden er donderdagmorgen geen treinen tussen Zwolle en Olst. De NS meldde om 12.40 uur dat het treinverkeer weer op gang komt.

College Olst-Wijhe wil meer inzet buitengewoon opsporingsambtenaren

4 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De inzet van politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) draagt bij aan het prettig wonen in de gemeente Olst-Wijhe, stelt het college van burgemeester en wethouders. Ze stelt de raad voor de boa-inzet te verhogen van 9 naar 15,5 uur per week.
Lees verder

Ontmoetingshuis verzorgt rondleiding in klooster Windesheim

4 maart 2020 | Erik-Jan Berends

WINDESHEIM – Ontmoetingshuis Moderne Devotie houdt op dinsdag 10 maart een ontmoetingsavond in het voormalig klooster Windesheim aan de Dorpsstraat 8.
Lees verder

Competitiespelers DTTV Wijhe krijgen nieuwe shirts

3 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Alle competitiespelers van Dynamictennis en Tafeltennisvereniging (DTTV) Wijhe ontvingen vorige week nieuwe shirts van hun sponsors: Autobedrijf Bennie Mulder en Finenzo hypotheekadviseur Bert Liefers.
Lees verder

IVN-werkgroep gaat snoeien en hakken

2 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat op zaterdag 14 maart in Wijhe hoog opgaand hakhout snoeien en enkele bomen verwijderen. Wie wil meehelpen, is welkom.
Lees verder

Elferink Mode houdt Showdag

2 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Elferink Mode is klaar voor het voorjaar en houdt daarom op vrijdag 6 maart van 10.00 tot 16.00 uur een speciale showdag.
Lees verder

Politie zoekt getuigen van inbraak

2 maart 2020 | Erik-Jan Berends

De politie Olst-Wijhe zoekt getuigen van een inbraak in een bedrijfsbusje aan de Wiederhorsten en pogingen daartoe aan het Kerkpadsblok.
Lees verder

Juud&Jul Raalte & Bij SCHULTEN Wijhe komen samen op RTL4

28 februari 2020 | Erik-Jan Berends

‘Een gaaf project’; zo noemen ondernemers Bascha van Juud&Jul in Raalte en Ellen van Bij SCHULTEN in Wijhe hun deelname aan ‘Passie & Plezier’, een programma van RTL4 dat op zondag 22 maart worden uitgezonden.
Lees verder

Auto op de kop in de Zandwetering: inzittenden komen met de schrik vrij

28 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Twee inzittenden van een personenauto hebben vrijdag veel geluk gehad, nadat hun auto op de Wijheseweg ondersteboven in de Zandwetering terecht kwam.
Lees verder

Vrijheid is thema tijdens dialectdienst in de Nicolaaskärke in Wieje

27 februari 2020 | Erik-Jan Berends

In de Nicolaaskerk is op zondagavond 22 maart om 19.00 uur een kärkdienst in dialect met als thema : Vriejheid.
Lees verder

Salland Wonen bouwt woningen in de Wijhese Oudheidkamer

26 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Woningcorporatie SallandWonen begint met de verbouw van het monumentale pand ‘de Oudheidkamer’ aan de Kerkstraat 34 in Wijhe tot zes appartementen voor de verhuur. In het eerste kwartaal van 2021 kunnen zes één- tot tweepersoons huishoudens een nieuwe woonplek vinden in het pand
Lees verder

Kom ‘braakballen pluizen’ bij IVN Wijhe-Olst

26 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen op zaterdag 7 maart van 10.00 tot 11.30 uur braakballen komen uitpluizen.  IVN afdeling ‘de Grutto’ heeft deze activiteit georganiseerd die wordt gehouden in de jachthut achter het huis aan Onder de Gelder 2 in Wijhe.
Lees verder

Inwoners Wijhe mogen meedenken over Energietuin de Noordmanshoek

25 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Stichting De Noordmanshoek heeft voor donderdag 12 maart een creatieve meedenksessie georganiseerd waar inwoners kunnen meedenken over de invulling van de Energietuin in Wijhe. De bijeenkomst is van 19.00 tot 20.30 uur in ’t Langhuus aan de Langstraat 29.
Lees verder

Gemalen draaien op volle toeren na hevige regenval

24 februari 2020 | Erik-Jan Berends

In het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta viel afgelopen weekend gemiddeld 20 – 34 mm regen. Dit had tot gevolg dat het water in de toch al goed gevulde  kanalen, meren, weteringen en sloten nog hoger kwam te staan. Door de gemalen op volle toeren te laten draaien, houdt het waterschap het waterpeil beheersbaar.
Lees verder

Starters en senioren maken meer kans op een woning in de buurtschap

24 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Plaatselijk Belang Herxen heeft de gemeente gevraagd de doelgroep van het buurtschappenbeleid uit te breiden, zodat ook bijvoorbeeld starters en senioren met een bijzondere binding met de buurtschap in aanmerking komen voor een woning. De gemeente heeft op verzoek het beleid bekeken en aangepast. 
Lees verder

Kaartverkoop voor theatervoorstelling over ‘Het Oranjehotel’ is begonnen

23 februari 2020 | Erik-Jan Berends

De kaartverkoop voor de theatervoorstelling over Hotel Veerman (na de oorlog ‘het Oranjehotel’, nu de Oranjerie) is begonnen. Deze bijzonder voorstelling is te zien op zaterdag 21 en zondag 22 maart.
Lees verder

College Olst-Wijhe besluit over renovatie oorlogsmonument

18 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe heeft 2.856 euro vrijgemaakt voor de renovatie en het onderhoud van het oorlogsmonument in Wijhe.
Lees verder

Regimentsfanfare verzorgt twee voorstellingen op de Capellenborg

17 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ heeft op dinsdag 11 februari twee geslaagde optredens verzorgd van ‘Vrij land’ (The Battle) op de Capellenborg.
Lees verder

Carnaval in Iesseldonck is begonnen met optocht

15 februari 2020 | Erik-Jan Berends

In Wijhe, of beter gezegd Iesseldonck, is zaterdagmiddag het carnaval van start gegaan met de feestelijke optocht. Onder ideale weersomstandigheden trok de bonte stoet door de Langstraat.
Lees verder

Salland Café staat in het teken van ‘Salland Zaait!’

12 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Het Salland Café van donderdagavond 5 maart in het Holstohus Jan Schamhartstraat 5 in Olst is bedoeld voor iedereen die wil meehelpen aan het vergroten van de biodiversiteit in Salland.
Lees verder

Restanten- & Voordeelweekend Wijhe is er voor de échte koopjesjagers

11 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Gastvrij Wijhe staat bij BIJ Schulten, DA Bourquin, Elferink Mode  en  MICO Bodywear vrijdag 14 en zaterdag 15 februari in het teken van het Restanten- & Voordeelweekend.
Lees verder

Inschrijving Koningsloop Wijhe 2020 is geopend

10 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Alle hardlopers uit Wijhe en omgeving worden op vrijdag 24 april weer aan de start verwacht van de Koningsloop. Die is dit jaar niet aan de vooravond van Koningsdag, maar op de vrijdagavond daarvoor. Net als voorgaande jaren zijn start en finish in het centrum van Wijhe. De inschrijving is al geopend.
Lees verder

Een 39-jarige vrouw komt om bij ongeval

10 februari 2020 | Erik-Jan Berends

WIJHE – Een 39-jarige vrouw is maandagmorgen tegen tien uur omgekomen bij een eenzijdig ongeval aan de Lt. Andersonstraat.
Lees verder

Er is het afgelopen weekend veel gelachen op de Boerhaar

9 februari 2020 | Erik-Jan Berends

In een John Lanting achtige sfeer voerde toneelgroep Boerhaar het afgelopen weekend het toneelstuk Hotel te Koop op in zaal Logtenberg. Het plot speelde zich af in de lobby van het hotel.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe adviseert wat te doen bij extreem weer

9 februari 2020 | Erik-Jan Berends

In de loop van de middag bereikt storm Ciara het oosten van het land. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd.
Lees verder

Leerlingen Capellenborg adviseren gemeente Olst-Wijhe over zwerfafval

9 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Leerlingen van de Capellenborg werkten in de afgelopen periode aan het project Schone Rivieren van IVN natuureducatie, Stichting de Noordzee en Plastic Soup Foundation. Onder begeleiding van IVN Overijssel gingen ze in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe aan de slag met het opruimen en onderzoeken van het afval in de Duursche Waarden, langs de IJssel.
Lees verder

Wijhe breidt mogelijk uit ten westen van de Zandhuisweg

9 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Uit een eerste verkenning blijkt volgens het college van burgemeester en wethouders dat de gronden ten zuiden van de Omloop, ten oosten van de spoorlijn Deventer-Zwolle en ten westen van de Zandhuisweg mogelijk geschikt zijn voor toekomstige woningbouw.
Lees verder

College Olst-Wijhe wil nog geen vergunningen voor plaatsen windmolens

9 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om geen vergunningen af te geven voor de bouw van windmolens tot er duidelijkheid is over de Regionale EnergieStrategie (RES) voor West-Overijssel. Het mogelijk realiseren van windmolens is onderdeel van de Ruimtelijke Visie Duurzame Energie. Het college vraagt de raad wel de visie vast te stellen, zodat kan worden begonnen met de aanleg van velden met zonnepanelen.
Lees verder

De eerste aanmeldingen voor het jeugdcompliment Olst-Wijhe zijn binnen

9 februari 2020 | Erik-Jan Berends

De eerste jongeren-kandidaten zijn aangemeld voor het jeugdcompliment van de gemeente Olst-Wijhe. Aanmelden kan nog tot 12 februari.
Lees verder

Werkgroepen Energieneutrale kernen zijn genomineerd voor vrijwilligersprijs

6 februari 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft de kernen Herxen, Marle, Middel, Welsum en Wesepe aangemeld voor de Nationale Vrijwilligersprijs 2020.
Lees verder

Gemeenteraad kiest Hans Olthof als nieuwe wethouder

4 februari 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft op 3 februari Hans Olthof gekozen als wethouder. Hij volgt hiermee Anton Bosch op die wegens persoonlijke redenen per 31 januari is gestopt.

Lees verder

Welke jongere verdient het Jeugdcompliment Olst-Wijhe?

3 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Wie een jongere kent die zich bijzonder heeft ingezet voor de samenleving, kan hem of haar tot 12 februari aanmelden voor het Jeugdcompliment.
Lees verder

Toneelgroep Boerhaar maakt zich op voor ‘Hotel te koop’

2 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Toneelgroep Boerhaar brengt op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 februari in Zaal Logtenberg de klucht ‘Hotel te koop’ op de planken. Wie die dolkomische stuk wil zien, kan nog kaarten bestellen.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat aan het werk in de achtertuin van Salland

29 januari 2020 | Erik-Jan Berends

De werkgroep landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat na een extra wilgenknotdag in Marle dit seizoen nog een keer naar de wilgen aan de Leugenhorst in Wijhe. Op zaterdagmorgen 8 februari zijn de knotters weer te gast bij de familie Groten aan de Leugenhorst 7.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe roept kandidaten op voor fototentoonstelling

27 januari 2020 | Erik-Jan Berends

In de Nicolaaskerk in Wijhe is op Koningsdag 27 april 2020 een fototentoonstelling in teken van 75 jaar Vrijheid. Hiervoor heeft het Verenigd Comité Wijhe samenwerking gezocht met Fotogroep Stijl voor het fotograferen van 75 personen van 1 tot en met 75 jaar.
Lees verder

Sopraan en pianiste verzorgen namiddagconcert in Windesheim

26 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Mezzo-sopraan Judith van den Dool en pianiste Rianne Hoek van Dijke verzorgen op vrijdag 31 januari van 17.00 tot 17.45 uur een namiddagconcert aan de Veldweg -2 in Windesheim.
Lees verder

Inwoners praten mee over Energietuin de Noordmanshoek

25 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Inwoners van de gemeente Olst-Wijhe verzamelden zich afgelopen donderdagavond in ’t Langhuus in Wijhe voor een open inloopavond over Energietuin de Noordmanshoek: de Energietuin die ten noorden van Wijhe komt. Stichting De Noordmanshoek maakte van de avond gebruik om de inwoners bij te praten over de huidige stand van zaken, maar vooral ook om input te krijgen vanuit de omgeving.
Lees verder

Wethouder opent foto-expositie Olst-Wijhe in infocentrum

24 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Wethouder Marcel Blind heeft vrijdagmiddag in Infocentrum IJssel in Den Nul de foto-expositie over Olst-Wijhe officieel geopend.
Lees verder

Aantal woninginbraken in Olst-Wijhe is verdubbeld

24 januari 2020 | Erik-Jan Berends

“De criminaliteit verandert. De klassieke vormen van criminaliteit zijn de laatste jaren sterk gedaald. Gemeenten, het Openbaar Ministerie en Politie zijn voor andere uitdagingen komen te staan en hebben zich daarin aangepast. Veiligheidsthema’s als cybercrime, ondermijning en verwarde personen vragen namelijk om een andere aanpak dan die van traditionele criminaliteit”, melden de politie IJsselland-Zuid en de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. 
Lees verder

‘Onder de Loep’ besteedt aandacht aan poging tot inbraak Wijhe

23 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Misdaadprogramma ‘Onder de Loep’ van RTV Oost besteedt donderdagmiddag 23 januari om 17.30 uur aandacht aan een poging tot inbraak in Wijhe. De politie zoekt mensen die de jongeman herkent die probeerde in te breken bij een café in het dorp.
Lees verder

Jacqueline van Zwam wordt nieuwe griffier gemeenteraad Olst-Wijhe

21 januari 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond Jacqueline van Zwam beëdigd als griffier. Zij volgt hiermee Bart Duursema op die op 17 december 2019 afscheid nam om van zijn pensioen te gaan genieten. 
Lees verder

Waterschap ‘dik tevreden’ over controle op schoonmaak van sloten met satelliet

20 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) kijkt tevreden terug op de controle van het schoonmaken van sloten met satellietbeelden. Na een eerdere succesvolle test in een klein gebied, voerde het waterschap dit afgelopen najaar voor de eerste keer gebiedsbreed uit.
Lees verder

Gemeente zamelt 729 kerstbomen in

20 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Tijdens de jaarlijkse kerstbomeninzameling op 8 januari zijn 729 kerstbomen ingeleverd.
Lees verder

Versier je straat rondom de bevrijdingsdag van Wijhe: 13 april 2020

19 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Het Verenigd Comité Wijhe is benieuwd of er belangstelling bestaat om straten/delen van straten te versieren rond het bevrijdingsweekend van Wijhe. Voor een ‘wedstrijd’ vindt ze een aantal van tien deelnemende straten wel het minimum.
Lees verder

PR-commissie Diekdaegen kan wel wat hulp gebruiken

17 januari 2020 | Erik-Jan Berends

De PR-commissie vindt zichzelf binnen de organisatie van de Wiejese Diekdaegen de leukste commissie van allemaal. Komend jaar wil de commissie opnieuw knallen en zoekt daarom met spoed uitbreiding.
Lees verder

Wethouder Bosch neemt op 6 maart afscheid

15 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Wie persoonlijk afscheid wil nemen van vertrekkend wethouder Anton Bosch krijgt daarvoor gelegenheid op vrijdag 6 maart. 
Lees verder

Stichting houdt open inloopavond over Energietuin de Noordmanshoek

13 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Stichting de Noordmanshoek gaat graag met inwoners in gesprek over Energietuin de Noordmanshoek en heeft daarom voor donderdag 23 januari een open inloopavond voor geïnteresseerden georganiseerd. De inloop is van 19.00 tot 21.00 uur in het Langhuus aan de Langstraat 29 in Wijhe.
Lees verder

Vrijwilligster Gezien Visch uit Welsum krijgt koninklijke onderscheiding

12 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe heeft zondag de koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, uitgereikt aan Gezien Visch. Zij is onderscheiden op grond van haar belangeloze inzet voor de samenleving van Welsum.
Lees verder

Waterschap stelt IJsseldijk met golven en hoog water op de proef

12 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) is op maandag 6 januari op de IJsseldijk begonnen met voorbereidingen voor de zogenoemde gras-op-zand onderzoeken in de buurt van de oude energiecentrale Harculo en het Oldenelerpark in Zwolle. Deze onderzoeken zijn nodig voor het project Zwolle-Olst dat we uitvoeren in het kader van het Hoogwaterbeschermings-programma.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien relativeert en toont zorg over rijksbudgetten

8 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien van gemeente Olst-Wijhe relativeerde dinsdagavond tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak een beetje dat het ‘roerige tijden’ zijn. “Ja, we staan inderdaad voor grote opgaven in een turbulente wereld, maar nee, dat is niet voor het eerst in de geschiedenis.”
Lees verder

Bezoekers Nieuwjaarsreceptie staan stil bij 75 jaar Vrijheid

8 januari 2020 | Erik-Jan Berends

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst-Wijhe stond dinsdagavond in het teken van ’75 jaar Vrijheid Olst-Wijhe’.
Lees verder

Slagerij Ruiter zoekt opvolging

6 januari 2020 | Erik-Jan Berends

WIJHE – Roy en Christel Ruiter hebben besloten op zoek te gaan naar een opvolger voor hun slagerij aan de Langstraat in Wijhe. “We zoeken een geschikte opvolger die met liefde en passie onze goedlopende slagerij wil overnemen en voortzetten.”
Lees verder

Verenigd Comité zoekt familieleden van slachtoffers ontploffing vloerzeilfabriek

5 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité Wijhe is op zoek naar familieleden van slachtoffers die bij de ontploffing van de voormalige vloerzeilfabriek op 7 mei 1945 rond 17.15 uur zijn omgekomen.
Lees verder

College van b en w bezoekt Wesepe

4 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders brengt op woensdag 8 januari 2020 een kernenbezoek aan Wesepe. Iedereen is van harte welkom bij het Wapen van Wesepe.
Lees verder

Open dag stamboomonderzoek in Wijhe

4 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Ook in 2020 kan iedereen bij de Historische Vereniging Wijhe terecht voor onderzoek naar de familiestamboom. Op zaterdag 11 januari is er een open dag voor belangstellenden. 
Lees verder

Cultuurmakers kunnen nog meedoen aan IJsselbiënnale 2020

3 januari 2020 | Erik-Jan Berends

REGIO – De tweede editie van de IJsselbiënnale is dit jaar van midden juni tot en met eind september. “Het wordt een kunstevenement van internationale allure”, volgens de organisatoren.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat weer wilgen knotten

1 januari 2020 | Erik-Jan Berends

De werkgroep landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat na twee zaterdagen meidoornhagen weer de wilgenknot in. Op zaterdagmorgen 11 januari is de werkgroep te gast bij zorgboerderij ‘t Hamel aan de Hamelweg 12 in Wijhe.
Lees verder

Gelukkig Nieuwjaar!

1 januari 2020 | Erik-Jan Berends

De redactie van Nieuws uit Wijhe wenst iedereen een gezond en voorspoedig 2020!

Kerstbomen worden op 8 januari ingezameld

30 december 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft weer een inzameling van kerstbomen georganiseerd. De bomen kunnen op woensdag 8 januari 2020 van 13.30 tot 16.00 uur worden ingeleverd.
Lees verder

Decemberactie Gastvrij Wijhe levert 36 winnaars op

29 december 2019 | Erik-Jan Berends

Onder het genot van een drankje zijn op zaterdag 28 december de prijzen uitgereikt aan de prijswinnaars van de December Actie van Gastvrij Wijhe. De hoofdprijs, één jaar lang gratis bloemen ter waarde van 350 euro ging naar mevrouw A. Thoben.
Lees verder

Wiejes Kabaret brengt publiek ‘Meraekels’ aan het lachen

29 december 2019 | Erik-Jan Berends

Landelijke thema’s als stikstof, CO2, de toeslagenaffaire en vliegveld Lelystad, maar vooral ook lokale onderwerpen als het functioneren van de gemeente, het zonnepark op Noordmanshoek, de winkels in de Langstraat en vooral het plaatjes sparen bij Albert Heijn, vrijwel geen onderwerp bleef zaterdagavond onbesproken tijdens de ‘Oldejaorsconference’ van Wiejes Kabaret dat dit jaar de titel ‘Meraekels’ droeg. 
Lees verder

BOA’s delen op oudejaarsdag gehoorbescherming uit aan carbidschieters

29 december 2019 | Erik-Jan Berends

Vuurwerk afsteken mag op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur. Carbidschieten mag al wat eerder. Dit mag vanaf 10.00 uur op 31 december tot 1 januari 02.00 uur.
Lees verder

Toneelgroep Boerhaar brengt ‘Hotel te koop’ op de planken

27 december 2019 | Erik-Jan Berends

Vriendengroepen, bewoners van de Boerhaar en ver daarbuiten kijken er alweer naar uit: de volgende voorstelling van Toneelgroep Boerhaar. De stel daarvan is ‘Hotel te koop’ en wordt opgevoerd op op 7, 8 en 9 februari.
Lees verder

Vloedgraven en Albert Heijn verwennen winkelend publiek maandag met koek en zopie

22 december 2019 | Erik-Jan Berends

Vloedgraven Bloemen en Wonen en Albert Heijn Boomgaard zogen maandag 23 december voor lekkere ‘koek en zopie’ tijdens of na het kerstshoppen. 
Lees verder

December stempelactie Gastvrij Wijhe nadert einde

22 december 2019 | Erik-Jan Berends

De tweede extra trekking van de decemberactie van winkeliersvereniging Gastvrij Wijhe was afgelopen zaterdag. Stempelen en kaarten inleveren kan nog tot 24 december.
Lees verder

Fracties hekelen ontbreken gedegen proces bij voordracht nieuwe wethouder

21 december 2019 | Erik-Jan Berends

De fracties van D66, Groenlinks en de PvdA hekelen het ontbreken van een gedegen proces voor de voordracht van een wethouder in Olst-Wijhe. Met het vertrek van Anton Bosch is er per februari 2020 een nieuwe wethouder nodig. 
Lees verder

Energietuin De Noordmanshoek wordt plek voor de inwoners van Olst-Wijhe

20 december 2019 | Erik-Jan Berends

Stichting De Noordmanshoek ontwikkelt, samen met de gemeente Olst-Wijhe, de Wageningen University (WUR) en Natuur en Milieu Overijssel, voor De Noordmanshoek een concept voor een van de eerste Energietuinen van Nederland.
Lees verder

Hans Olthof is kandidaat-wethouder voor Olst-Wijhe

19 december 2019 | Erik-Jan Berends

De VVD Olst-Wijhe heeft fractievoorzitter Hans Olthof voorgedragen als kandidaat-wethouder om wethouder Bosch op te volgen, die per 1 februari 2020 stopt. De fracties van Gemeentebelangen (GB) en het CDA ondersteunen deze voordracht. 
Lees verder

Waterschap Drents Overijsselse Delta zoekt een nieuwe dijkgraaf 

18 december 2019 | Erik-Jan Berends

Het algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft besloten dat de zoektocht naar een nieuwe dijkgraaf kan beginnen. De waterschapsbestuurders stelden de profielschets vast en gaan op zoek naar een voorzitter en dijkgraaf die verbindend, vernieuwend en toekomstgericht is. 
Lees verder

Plaatselijk Belang Wijhe stopt ermee

17 december 2019 | Erik-Jan Berends

Het bestuur van Stichting Plaatselijk Belang Wijhe (PBW) heeft besloten om per 31 december de activiteiten te staken en tot beëindiging van de stichting over te gaan.
Lees verder

Bezoekers kerstmarkt genieten, ook in de Nicolaaskerk

16 december 2019 | Erik-Jan Berends

Wie aan een kerstmarkt denkt, ziet al gauw activiteiten op straat. In Wijhe viel zaterdag in de sfeervolle ambiance van de Nicolaaskerk echter ook veel te beleven.
Lees verder

Kerstmarkt Wijhe trekt weer veel bezoekers

15 december 2019 | Erik-Jan Berends

De regen trok weg en de kerstmarkt kon beginnen. Het werd zo toch weer lekker druk, zaterdagavond, op de jaarlijkse kerstmarkt in het centrum van Wijhe.
Lees verder

Wiejes Kabaret brengt op 28 december ‘Meraekels’ op de planken

14 december 2019 | Erik-Jan Berends

Het Wiejes Kabaret heeft weer een ‘Oldejaorsconference’ geschreven en gecomponeerd met de titel ‘Meraekels’. Dit dorpsleven wordt op 28 december om 20.00 uur in het Capellenborg Theater beeldend, humorvol en muzikaal op de planken gebracht.
Lees verder

Gebied tussen Noorder Koeslag en Krijtenberg blijft groen

12 december 2019 | Erik-Jan Berends

Het college van B&W van de gemeente Olst-Wijhe heeft op 10 december besloten dat het gebied tussen de woonwijken Noorder Koeslag en Krijtenberg in Wijhe samen met inwoners wordt vormgegeven. De omgeving is en blijft groen, waarbij natuurlijk spelen een belangrijke rol speelt.
Lees verder

Open dag stamboomonderzoek in Wijhe

12 december 2019 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 14 december haar open dag stamboomonderzoek. 
Lees verder

Betrokken partijen maken nieuwe afspraken over wonen in Salland 

11 december 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe, Huurdersvereniging Salland, Huurdersbelangen Salland en SallandWonen hebben voor 2020 opnieuw afspraken gemaakt over de sociale huurwoningen in Salland. Dat is op 11 december feestelijk onderstreept met een gezamenlijke ondertekening van deze afspraken. Er zijn afspraken gemaakt over thema’s zoals beschikbaarheid van woningen, betaalbaarheid, leefbaarheid in wijken, kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.
Lees verder

‘Zwolle behoort tot de best presterende regio’s van Nederland’

9 december 2019 | Erik-Jan Berends

De economische groei in Regio Zwolle is bovengemiddeld gegroeid met 3 procent, ten opzicht van 2,6 procent landelijk. Ze behoort daarmee tot één van de best presterende regio’s van Nederland. Dit blijkt uit de jaarlijkse Regio Zwolle Monitor 2019 die op 12 december wordt gepresenteerd tijdens het Regio Zwolle Congres in Theater De Spiegel in Zwolle.
Lees verder

Eerste winnaars stempelactie Wijhe vallen in de prijzen

8 december 2019 | Erik-Jan Berends

Sinds de aankomst van Sinterklaas wordt er weer druk gestempeld in Gastvrij Wijhe. Zaterdag werden de eerste winnaars van de winkeliersactie met hun prijzen verblijd.
Lees verder

Kerstmarkt Wijhe prikkelt de zintuigen voor een sfeervolle Kerst

7 december 2019 | Erik-Jan Berends

De winterjas kan weer aan en dat betekent dat de populaire kerstmarkt van Wijhe aanstaande is. Op zaterdagavond 14 december is de Langstraat en omgeving weer van 18.00 tot 21.00 uur in de geuren en kleuren van Kerst gehuld.
Lees verder

Waterschap maakt sloten, kanalen en vijvers klaar voor de winter

4 december 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is met de laatste maaiwerkzaamheden aan waterbodems en oevers van sloten, kanalen en vijvers bezig. Dit betekent dat het maaiseizoen ten einde loopt en de watergangen er schoon bij liggen.
Lees verder

SallandWonen laat nieuwe huurwoningen in Heino bouwen

4 december 2019 | Erik-Jan Berends

Aannemersbedrijf Valk uit Daarle gaat aan de Haarstraat in Heino zes ‘buitengewoonthuiswoningen’ bouwen voor SallandWonen. Deze woningen zijn vooral geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens, zowel voor jongeren als voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen. 
Lees verder

Anton Bosch stopt 1 februari 2020 als wethouder Olst-Wijhe

3 december 2019 | Erik-Jan Berends

Anton Bosch (65 jaar) heeft de gemeenteraad verzocht om hem ontslag te verlenen per 1 februari 2020. Bosch is sinds 2014 wethouder in de gemeente Olst-Wijhe. Hij is bestuurlijk verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën, economische ontwikkeling, vrijetijdseconomie, sport, cultuur en vitale voorzieningen.
Lees verder

Leerlingen Capellenborg spelen ‘Oliver Twist’ op Kerstmarkt in Wijhe

3 december 2019 | Erik-Jan Berends

Capellenborg is ook dit jaar met een theaterspektakel aanwezig tijdens de Wijhese Kerstmarkt. Dit jaar is gekozen voor het sfeervolle verhaal van de beroemde schrijver Charles Dickens over de weesjongen Oliver Twist.
Lees verder

Voorbereidingen kerstmarkt in Wijhe zijn in volle gang

30 november 2019 | Erik-Jan Berends

Ondanks dat Sinterklaas nog in het land is, zijn in Wijhe de voorbereidingen voor de traditionele kerstmarkt al in volle gang.
Lees verder

Waterschap: ‘Droogte achter de rug, grondwaterstanden hersteld’

30 november 2019 | Erik-Jan Berends
De droogte in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is achter de rug. Door de neerslag in de afgelopen maanden zijn de grondwaterstanden hersteld en weer op normaal niveau voor deze tijd van het jaar, volgens het waterschap.

Lees verder

Kom komend weekend wintershoppen in Gastvrij Wijhe

28 november 2019 | Erik-Jan Berends

De Mode- & Lifestyle ondernemers van Gastvrij Wijhe hebben speciaal voor vrijdag 29 en zaterdag 30 november een weekend ‘wintershoppen’ georganiseerd in hun winkels en kapsalon.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat weer meidoorns afzetten

26 november 2019 | Erik-Jan Berends

De werkgroep landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat op zaterdag 14 december weer met een meidoorn aan de slag.
Lees verder

Sinterklaas en zijn Pieten komen goed aan in Wijhe

24 november 2019 | Erik-Jan Berends

Heel veel ouders met kinderen, burgemeester Ton Strien en dweilorkest De Iesselbloazers verwelkomde Sinterklaas en zijn Pieten zaterdag bij de Loswal. Sint had voor de zekerheid zijn paard OzoSnel deze dag maar even op stal gelaten en kwam met de boot, samen met 250 ouders en kinderen, naar Wijhe.
Lees verder

De wolf terug, eng of enerverend?

24 november 2019 | Erik-Jan Berends

IVN afdeling Wijhe-Olst heeft voor donderdag 28 november in het Langhuus (Langstraat 29) in Wijhe, aanvang 20.00 uur,  een informatieve en objectieve lezing over de wolf georganiseerd.
Lees verder

Brandweer IJsselland zoekt nog vrijwilligers

24 november 2019 | Erik-Jan Berends

In totaal hebben 44 mensen sinds de start van de wervingscampagne op 1 november gesolliciteerd om vrijwilliger bij Brandweer IJsselland te worden. Tot en met 1 december kunnen belangstellenden zich nog aanmelden op www.brandweer.nl/werken-bij-brandweer-ijsselland. 
Lees verder

Succesvolle Dorcas-actie levert 48 dozen levensmiddelen op

22 november 2019 | Erik-Jan Berends

De Dorcas actie op 8 november in Wijhe is een succes geworden.
Lees verder

Afvaltarief gemeente Olst-Wijhe stijgt gemiddeld met 35 procent

22 november 2019 | Erik-Jan Berends

De afvalstoffenheffing in de gemeente Olst-Wijhe gaat omhoog. Elk huishouden gaat vanaf 2020 gemiddeld per jaar 47 euro meer betalen. Daarmee komt het tarief op 179 euro per jaar, ofwel een gemiddelde stijging van 35 procent.
Lees verder

Gemeente vat alle spelregels sociaal domein in één leesbare verordening samen

22 november 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft alle spelregels die gelden in het sociale domein in één verordening samengevat. Bij hulpvragen kijkt de gemeente samen met de inwoner naar het totale resultaat wat ze samen willen bereiken in plaats vanuit in één wet. 
Lees verder

Het waterschap zoekt 160 nieuwe dijkwachters

19 november 2019 | Erik-Jan Berends

In verschillende regio’s in zijn werkgebied heeft het Waterschap Drents Overijsselse Delta plaats voor in totaal 160 nieuwe dijkwachters. De functie van dijkwachter (man/vrouw) kan worden ingevuld door  jongeren (vanaf 16 jaar) en ouderen.
Lees verder

Nieuws uit Wijhe bestaat één jaar

18 november 2019 | Erik-Jan Berends

Digitaal platform Nieuws uit Wijhe bestaat deze maand één jaar. Sinds een jaar kan iedereen uit Wijhe of directe omgeving berichten insturen die op de website, Facebook en Instagram van Nieuws uit Wijhe worden geplaatst.
Lees verder

Sinterklaas heeft nog een paar plaatsen op de boot

18 november 2019 | Erik-Jan Berends

WIJHE – Kinderen die op zaterdag 23 november nog met Sinterklaas op de boot van Deventer naar Wijhe willen varen, maken daarop nog kans. Donderdag 21 november vanaf 08.30 uur worden bij Albert Heijn de allerlaatste kaarten verkocht.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe stelt begroting 2020 vast

15 november 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft op maandagavond 11 november de begroting voor 2020 vastgesteld. Hiermee heeft het college het besluit van de raad uitgevoerd om de kadernota van juli 2019 te wijzigen. De raad heeft toen het college de opdracht gegeven om opnieuw te bekijken hoe de begroting sluitend gemaakt kon worden, zonder ingrepen als het extra verhogen van de onroerendezaakbelasting.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe werkt samen voor de energietransitie

15 november 2019 | Erik-Jan Berends

Provincie, gemeenten, waterschap en netbeheerder in West-Overijssel werken samen aan een Regionale Energie Strategie. Hierin staat waar en hoeveel duurzame elektriciteit er in 2030 in de regio kan worden opgewekt en wat daarvoor nodig is. Ook de gemeente Olst-Wijhe doet mee. In een startnota die nu aan de gemeenteraad wordt aangeboden staat op welke manier de partners samenwerken.
Lees verder

Huisregels Olst-Wijhese horeca zorgen voor duidelijkheid tijdens avondje uit

14 november 2019 | Erik-Jan Berends
Gezelligheid staat voorop tijdens een avondje uit. Om het gezellig te houden, is het goed om een paar regels met elkaar af te spreken. Dat vinden de horeca in Olst-Wijhe, de gemeente Olst-Wijhe en de politie. Daarom zijn er standaard huis- en gedragsregels opgesteld die een plek krijgen bij de ingang van alle horecagelegenheden in Olst-Wijhe.

Lees verder

Brandweerman Bennie den Hartog krijgt koninklijke onderscheiding

14 november 2019 | Erik-Jan Berends

Bennie den Hartog heeft woensdagavond, tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer IJsselland in de gemeente Olst-Wijhe, een koninklijke onderscheiding ontvangen. 
Lees verder

Aquarelgroep exposeert in infocentrum Den Nul 

12 november 2019 | Erik-Jan Berends

Een Zwolle aquarelgroep exposeert van 16 november tot en met 15 januari in infocentrum Den Nul. Voor deze tentoonstelling heeft de groep zich laten inspireren door het landschap van de Duursche Waarden.
Lees verder

Tuingroep Boerhaar maakt de buurt weer winterklaar

11 november 2019 | Erik-Jan Berends

De tuingroep Boerhaar heeft voor zaterdagochtend 23 november de halfjaarlijkse opschoondag georganiseerd. Jong en oud is welkom om mee te helpen.
Lees verder

Nabestaanden plaatsen Stolpersteine bij voormalige woning familie Aussen

10 november 2019 | Erik-Jan Berends

Onder grote belangstelling hebben op donderdag 7 november rond 14.00 uur nabestaanden van Jakob Aussen, Klara Aussen-Winter, Anna Sophie Aussen en Herta Aussen vier Stolpersteine gelegd bij hun voormalig woonhuis aan het Havenpad 22 te Wijhe. 
Lees verder

‘Schrijf je Rouw’ in Wijhe begint nieuw seizoen

10 november 2019 | Erik-Jan Berends

In Wijhe begint op 6 februari 2020 een nieuw seizoen Schrijf je Rouw. Schrijf je Rouw bestaat uit acht bijeenkomsten waarin deelnemers al schrijvend woorden geven aan rouw en verlies.
Lees verder

Visie Duurzame Energie levert negentig zienswijzen op

9 november 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe legde in juni de Ontwerp Ruimtelijke visie Duurzame Energie (voorheen Energievisie) ter inzage. Hierop ontving de gemeente negentig zienswijzen. 
Lees verder

Theatermakers zoeken verhalen over ‘Hotel Veerman/Het Oranjehotel’

9 november 2019 | Erik-Jan Berends

In het kader van 75 jaar Vrijheid heeft het Verenigd Comité Wijhe het initiatief genomen voor het laten maken van een bijzondere theatervoorstelling. Hiervoor is café ‘De Oranjerie Wijhe’ in maart 2020 het decor.
Lees verder

Wie vaart mee met Sinterklaas naar Wijhe?

5 november 2019 | Erik-Jan Berends

Sinterklaas en zijn Pieten zetten op zaterdag 16 november weer voet aan wal in Nederland. Een week later, op zaterdag 23 november, komt hij met de boot in Wijhe aan.
Lees verder

Sportakkoord Olst-Wijhe moet samenwerking verenigingen versterken

5 november 2019 | Erik-Jan Berends

Voor een kleine gemeente als Olst-Wijhe scoort de gemeente goed waar het gaat om sport en bewegen. Er wordt in Olst-Wijhe bijvoorbeeld meer dan gemiddeld gefietst en gewandeld. En er zijn veel voorzieningen die dankzij alle vrijwilligers bijzonder goed in stand worden gehouden.
Lees verder

Voormalige woning Joodse familie Aussen in Wijhe krijgt Stolpersteine

3 november 2019 | Erik-Jan Berends

Bij de voormalige woning van de familie Aussen aan het Havenpad 22 in Wijhe worden donderdag 7 november om 14.00 uur vier Stolpersteine gelegd.
Lees verder

Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ heeft nieuwe brug 

2 november 2019 | Erik-Jan Berends

Vrijwilliger Ernst Noordhuis heeft de afgelopen weken is een nieuwe brug van gerecycled kunststof gebouwd voor Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag familiegeschiedenis

1 november 2019 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe heet bezoekers op zaterdag 9 november weer welkom in Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34 bij de Open Dag voor familieonderzoek. 
Lees verder

Schone Rivieren zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar plastic afval langs de IJssel

31 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Schone Rivieren zoekt vrijwilligers die mee willen doen aan een grootschalig ‘citizen science’ (=burgerwetenschap) onderzoek naar plastic afval langs de IJssel.
Lees verder

Welsum gaat voor multifunctioneel gebouw voor toekomstbestendig onderwijs

31 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Een kerngroep, bestaande uit vertegenwoordigers van het dorpshuis de Bongerd in Welsum, schoolbestuur de Mare, onderwijsteam o.b.s. Dijkzicht, ouders van leerlingen van o.b.s. Dijkzicht, Plaatselijk Belang Welsum en de gemeente Olst-Wijhe heeft een gezamenlijke visie opgesteld die uitgaat van het samenvoegen van het basisonderwijs in het dorpshuis van Welsum. 
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat honderd meter meidoorn afzetten

30 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De werkgroep landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat op zaterdag 9 november een meidoornhaag afzetten bij de familie Westerkamp aan de Bruinsweg 2 in Olst.
Lees verder

Hallowieje 2019: gelukkig hebben we de foto’s nog

27 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhe kijkt terug op een geslaagd Hallowieje 2019. Van de doorkomst van de Sallandse Wandelvierdaagse, vorige week dinsdag, tot de spookwandeltocht op zaterdagavond genoten bezoekers van de bijzonder griezelige sfeer.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe zegt alles uit de kast te halen voor sluitende begroting

23 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe meldt alles uit de kast te halen om de begroting voor 2020 sluitend te maken. De belangrijkste inkomstenbron (circa 70%) vormen de rijksuitkeringen. Die rijksuitkeringen vallen tegen. Om toch nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken, maakt de gemeente voor 2020 gebruik van de reserve. Dat blijkt uit de begroting die het college heeft aangeboden aan de gemeenteraad.
Lees verder

Wijhe is helemaal in de ban van Halloween

22 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

WIJHE – De zevende editie van Hallowieje, hét Halloween feest van Wijhe, is in volle gang. Na de feestelijk griezelige doorkomst van de Sallandse Avondvierdaagse, dinsdag, ligt het zwaartepunt nu op de vrijdag en zaterdag.
Lees verder

Schrijver Peter Buwalda bezoekt zondag Wijhe

21 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Peter Buwalda, de schrijver van de literaire successen Bonita Avenue en Otmars zonen, is zondag 27 oktober de derde gast in de reeks ‘Schrijver in de kerk’ in Wijhe. De schrijver zou aanvankelijk op 13 oktober naar de Nicolaaskerk aan de Langstraat komen, maar boekte op die datum een dubbele afspraak.
Lees verder

Heemtuin wordt op Landelijke Natuurwerkdag winterklaar gemaakt

21 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

IVN Wijhe-Olst heeft ook dit jaar weer veel mensen nodig om de heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ helemaal winterklaar te maken. Dat gebeurt op Landelijke Natuurwerkdag, vrijdag 1 november, van 09.00 tot 12.30 uur. 
Lees verder

Ut Huus krijgt centrale rol in het versterken van de sociale infrastructuur

17 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De noodkreet van veel organisaties en verenigingen dit voorjaar over het gebrek aan vrijwilligers en daling van de leden heeft iets teweeg gebracht. Onder meer nadat vele vertegenwoordigers van deze clubs in een raadsvergadering hierover met de gemeente hebben gesproken is er nu een vervolgaanpak voorgesteld.
Lees verder

Tonnie Bruggeman neemt na 47 jaar afscheid van Bruggeman Mechanisatie BV

16 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Hij mag dan binnenkort afscheid nemen van Bruggeman Mechanisatie BV in Broekland en Lemele, maar dat betekent niet dat ze daar van hem af zijn. “Alleen heb ik dan meer mogelijkheden om zelf te bepalen wanneer ik wat doe”, zegt Tonnie Bruggeman. “Ik vind het leuk om contact te houden met klanten met wie ik jaren zaken heb gedaan en ik mag graag op de vrachtwagen springen. Kijk, drie zoons van me werken hier in dit bedrijf. Dat trekt je mee. Maar ik vind mezelf ook nog te levendig om niks te doen.”
Lees verder

Wijhe maakt zich op voor de zevende editie van Hallowieje

14 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhe staat van maandag 21 tot en met zaterdag 26 oktober weer in het teken van  Hallowieje. Met een uitgebreid programma komen de spoken en griezels weer tot ‘leven’. Van jong tot oud: voor iedereen is er vermaak gedurende de hele Hallowiejeweek.
Lees verder

College Olst-Wijhe praat op 24 oktober inwoners Wijhe bij

14 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe nodigt voor donderdag 24 oktober de burgers van Wijhe uit voor haar kernenbezoek.
Lees verder

ATC Wijhe bedankt Rabobank Salland

13 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Mensen die tennisvereniging ATC Wijhe een warm hart toedragen hebben de afgelopen weken hun stem uitgebracht via de actie Clubsupport van de Rabobank.
Lees verder

Project versterking IJsseldijk Zwolle-Olst gaat de markt op

13 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is begonnen met de Europese aanbesteding van het dijkversterkingsproject IJsseldijk Zwolle-Olst. De voorbereiding én de uitvoering van het project zet het waterschap gelijktijdig in de markt. Marktpartijen kunnen zich nu melden om deel te nemen aan deze aanbesteding.
Lees verder

Showkorps Amicitia Boerhaar ontvangt koninklijke erepenning

13 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien heeft zaterdag de koninklijke erepenning uitgereikt aan Showkorps Amicitia Boerhaar. Voorzitter René Koekoek ontving de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Herfst! Weer dé tijd om lekker te shoppen in Wijhe

9 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De Mode- & Lifestyle ondernemers in Gastvrij Wijhe zijn op en top ‘herfst-proof’. Ze hebben voor vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober weer een gezellig weekend ‘herfstshoppen’ in hun winkels en kapsalon georganiseerd.
Lees verder

Gemeente, brandweer en politie presenteren zich op 12 oktober

8 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe, brandweer en politie hebben voor zaterdag 12 oktober de open dag Veilig in Olst-Wijhe georganiseerd. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er op en rond de gemeentewerf in Wijhe tal van activiteiten voor jong en oud.
Lees verder

Vierdaagselopers wacht groots onthaal in Wijhe

7 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

WIJHE – De jaarlijkse doorkomst van de Sallandse Wandelvierdaagse in Wijhe wordt dit jaar op dinsdag 22 oktober groots gevierd. Anders dan voorgaande jaren doen nu ook zo’n twaalfhonderd deelnemers aan de twintig kilometer het IJsseldorp aan.
Lees verder

Regen laat ‘knik’ in grondwaterstanden zien

1 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De regen die de afgelopen dagen viel, heeft volgens Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een positief effect op de grondwaterstanden binnen haar werkgebied.
Lees verder

IJssellinie houdt laatste open dag van dit seizoen

1 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De bunkers van de IJssellinie zijn op zaterdag 5 oktober voor de laatste keer dit seizoen opengesteld voor het publiek.
Lees verder

Hoe is het om noten te telen?

1 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

“Boeren, burgers en buitenlui lopen rond met plannen om noten te telen”, volgens het netwerk De Kracht van Salland. Daarom heeft ze daarover een oriëntatiebijeenkomst georganiseerd op 24 oktober van 19.00 tot 22.00 uur bij Kulturhus De Spil aan de Sportweg 1 in Lettele.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag genealogie

1 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe heeft voor zaterdag 12 oktober opnieuw een open dag voor stamboomonderzoek georganiseerd. Bezoekers zijn van 10.30 tot 16.00 uur welkom in het Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34.
Lees verder

Gemeente past weg aan en plaatst spandoek tegen hard rijden in Welsum

29 september 2019 | Erik-Jan Berends

Om hardrijden op de dijk bij Welsum tegen te gaan, heeft de gemeente de weg aangepast én is er samen met Plaatselijk Belang een spandoek gemaakt dat aandacht vraagt voor dit probleem. Afgelopen vrijdag onthulden Piet Boons, voorzitter Plaatselijk Belang, en wethouder Marcel Blind het spandoek.
Lees verder

Voorbereidingen voor zesde Hallowiejeweek zijn in volle gang

29 september 2019 | Erik-Jan Berends

De zesde Hallowiejeweek, die van dinsdag 22 oktober tot en met zondag 27 oktober wordt gehouden, kent een maandenlange voorbereiding.  Achter de schermen zijn veel enthousiastelingen druk in de weer het programma voor de spookweek in Gastvrij Wijhe voor te bereiden.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat weer wilgen knotten 

29 september 2019 | Erik-Jan Berends

Vrijwilligers van IVN Olst-Wijhe zijn op zaterdag 12 oktober te gast bij de familie Groten aan de Leugenhorst 7 in Wijhe. Daar staan zo’n twintig wilgen achter op het land die van hun ‘pruik’ moeten worden ontdaan.
Lees verder

Steun Verenigd Comité Wijhe voor mooie activiteiten

25 september 2019 | Erik-Jan Berends

In Nederland wordt volgend jaar 75 jaar Vrijheid gevierd en herdacht. Naast de vaste activiteiten die het Verenigd Comité Wijhe organiseert rondom Koningsdag en 4 mei komen er in het kader van deze mijlpaal extra activiteiten.
Lees verder

Wijhese Primera Boekwinkel trekt landelijke aandacht met activiteit Kinderboekenweek

25 september 2019 | Erik-Jan Berends

“Waar een relatieve kleine winkel, groot in kan zijn”, lacht Marjet Schippers van de Wijhese Primera Boekwinkel. Ergens begin februari begon het te borrelen in haar hoofd en het resultaat is de activiteit Mijn Paspoort.
Lees verder

Waterschap gaat dijken inspecteren op schades en kwetsbare plekken

25 september 2019 | Erik-Jan Berends

Om te controleren hoe de dijken de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn, begint Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) op maandag 30 september met de zogeheten dijkschouw.
Lees verder

GGD onderzoekt gezondheid en leefstijl van jongeren

23 september 2019 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland is begonnen met de gezondheidsmonitor Jeugd. Dit grootschalige vragenlijstonderzoek naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van middelbare scholieren in klas 2 en 4, vindt eens in de vier jaar plaats. In de regio IJsselland doen 29 scholen voor het voortgezet onderwijs mee aan dit onderzoek.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe houdt Paddenstoelenwandeling

22 september 2019 | Erik-Jan Berends

IVN-afdeling ‘De Grutto’ heeft voor zondagochtend 6 oktober haar traditionele paddenstoelenexcursie georganiseerd.
Lees verder

IVN Wijhe is actief op de Dag van de IJssel

17 september 2019 | Erik-Jan Berends

IVN Wijhe heeft diverse activiteiten georganiseerd voor de eerste Dag van de IJssel op zaterdag 28 september. Die dag zijn er stroomafwaarts van Doesburg naar Kampen ruim veertig activiteiten die allemaal in het teken staan van de rivier.
Lees verder

Waterschap houdt inloopbijeenkomsten over versterking IJsseldijk

15 september 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) heeft twee inloopbijeenkomsten georganiseerd over de versterking van de IJsseldijk. Die zijn op maandag 23 september in het gemeentehuis in Wijhe en op dinsdag 1 oktober in wijkcentrum SIO in Zwolle-Zuid.
Lees verder

Diekdaegen 2019 kent duurzame ‘TAS’tbare herinnering

15 september 2019 | Erik-Jan Berends

De creatieve dames van Tofvoz, Gerlinda Piet en Nienke van Dijken, hebben de mooie, kleurrijke reclamebanners van de Diekdaegen 2019 gerecycled tot een super toffe tas.
Lees verder

Een persoon raakt ernstig gewond bij explosie Arva Specerijen in Wijhe

11 september 2019 | Erik-Jan Berends

Bij een explosie bij Arva Specerijen in Wijhe is woensdagmiddag één persoon ernstig gewond geraakt.
Lees verder

Diekdaegen 2.0 slaan aan

8 september 2019 | Erik-Jan Berends

De Diekdaegen 2.0 vallen duidelijk in de smaak. De activiteiten trekken dit weekend veel bezoekers en uiteindelijk werkten de weergoden ook nog heel goed mee.
Lees verder

Slagerij Ruiter Clubkampioenschappen tennis kennen volop sportiviteit en sfeer

6 september 2019 | Erik-Jan Berends

Bij tennisvereniging ATC Wijhe werden van woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Onder mooie weersomstandigheden werden verschillende poulewedstrijden gespeeld.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien weer voor zes jaar geïnstalleerd

5 september 2019 | Erik-Jan Berends

Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft Ton Strien donderdag opnieuw voor zes jaar geïnstalleerd als burgemeester van Olst-Wijhe.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe verleent omgevingsvergunning voor aanleg zonnepark Noordmanshoek

4 september 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft een omgevingsvergunning verleend voor de aanleg van een zonnepark op Noordmanshoek in Wijhe. Op dit terrein wordt gewerkt aan een plan met een gevarieerde en duurzame invulling, aldus de gemeente.
Lees verder

Modezaken tonen modeflitsen op de Diekdaegenzondag

2 september 2019 | Erik-Jan Berends

Het Diekdaegenweekend staat voor de deur; dit jaar is er een speciale Diekdaegen 2.0 editie. Aanleiding voor Elferink Mode, Ischa, Bij SCHULTEN, Per Voi en Mico Bodywear om de handen ineen te slaan en extra mode inspiratie te verzorgen op zondagmiddag 8 augustus.
Lees verder

Rondje-Pontje is extra feestelijk op Open Monumentendag Olst-Wijhe

2 september 2019 | Erik-Jan Berends

Sfeer proeven in historische gebouwen onder het genot van presentaties, rondleidingen en een drankje. Dat kan voor het eerst sinds jaren weer op Open Monumentendag in de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

Jongeren proberen uit handen van de politie te blijven

1 september 2019 | Erik-Jan Berends

Jongeren en hun ouder/verzorger in Olst-Wijhe doen er op donderdagavond 10 oktober alles aan om drie uur lang uit handen van de politie te blijven.
Lees verder

Burgemeester Strien herstelt van oogoperatie

31 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien heeft een oogoperatie ondergaan en wordt daarom tot 9 september waargenomen door locoburgemeester Marcel Blind.
Lees verder

Waterschapsbestuur neemt besluit over dijkversterking IJsseldijk Zwolle-Olst

31 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Het algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) neemt op donderdag 12 september een besluit over welke manier van dijkversterking de voorkeur heeft voor de IJsseldijk tussen Zwolle en Olst.
Lees verder

Iedereen is welkom bij oecumenische tentdienst tijdens de Wiejese Diekdaegen

27 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Voor wie op zondag de rooms-katholieke kerk, de protestantse kerk of helemaal geen kerk bezoekt: op zondag 8 september om 09.30 uur is iedereen welkom bij de oecumenische dienst in de tent in Park Wijhezicht.
Lees verder

Wie wordt de ‘Kei van Wijhe’?

24 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Met een spetterende openingsact is de Diekdaegen 2.0 het eerste weekend van september een feit. Een vernieuwde editie, een nieuwe voorzitter en een heel nieuw element: de uitreiking van de Wijhese Kei aan de Kei van Wijhe. Wat is de Wijhese Kei en wie mag de eretitel Kei van Wijhe straks een jaar lang dragen?
Lees verder

Dijkgraaf Herman Dijk is overleden

21 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Herman Dijk, dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD), is op dinsdag 20 augustus op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte.
Lees verder

Ondernemers van Gastvrij Wijhe bieden weekend vol voordeel

17 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

De ondernemers van Gastvrij Wijhe hebben voor deze zomer hun traditionele Restanten- & Voordeelweekend gepland op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus. Wie na een wellicht prijzige zomervakantie zijn of haar slag wil slaan, heeft nú die kans.
Lees verder

Inwoners en vrijwilligers kunnen gratis deelnemen aan training ‘Grip op Verwardheid’

16 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

De training ‘Grip op Verwardheid’ begint in het najaar gaat weer. Het is een praktische training die handvatten geeft voor de omgang met mensen met een psychische kwetsbaarheid.
Lees verder

‘Neerslag is voldoende, maar diepere grondwaterstanden blijven laag’

14 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

De droogtesituatie in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is stabiel, zo meldt het waterschap. “De grondwaterstanden zijn nog steeds erg laag, met name op de hoge zandgronden.  De aanvoer van water vanuit het IJsselmeer en de IJssel blijft voldoende.”
Lees verder

Gratis festival op 30 en 31 augustus viert de democratie

9 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Democratie is niet vanzelfsprekend en heeft af en toe wat onderhoud nodig. Daarom wordt op 30 en 31 augustus op het Democratiefestival de democratie gevierd.
Lees verder

Koop kaarten voor de Diekdaegenbarbecue

7 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

De Diekdaegen goed beginnen? Kom dan naar de gezellige barbecue op donderdag 5 september in Park Wijhezicht.
Lees verder

Diekdaegen 2.0 in Wijhe kiest variatie aan muziekstijlen

2 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Meerdere muziekpodia, dat betekent meer ruimte voor diverse muziekstijlen. Dat is wat de Diekdaegen 2.0 brengt. Naast het podium in Park Wijhezicht zijn er dit jaar meer, overdekte, podia in de Langstraat te vinden en het muziekprogramma in de feesttent is alle avonden gratis toegankelijk.
Lees verder

‘Situatie waterkwaliteit is normaal voor de tijd van het jaar’

1 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

“De afgelopen warme periode heeft zichtbaar effect op het watersysteem”, meldt waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD). “Er is met name een toename van het neerslagtekort in West- en Noordwest-Overijssel, terwijl in Salland meer neerslag is gevallen. In het Drentse deel van ons werkgebied is de situatie beheersbaar.”
Lees verder

IJsselnatuurgids toont sporen van de IJssel door water en zand

29 juli 2019 | Erik-Jan Berends

De Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids fietst op zondag 11 augustus met bezoekers door de omgeving rondom het Infocentrum IJssel Den Nul. Samen gaan ze op zoek naar sporen uit het verleden.
Lees verder

Schippershuizen is tijdens spits gesloten voor doorgaand verkeer

25 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Wie via de Schippershuizen richting Zwolle rijdt, moet ermee rekening houden dat de weg tijdens de ochtend- en avondspits verboden terrein is voor doorgaand verkeer.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe houdt inloopbijeenkomsten kavelverkoop

22 juli 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft voor 9 en 10 september inloopbijeenkomsten georganiseerd voor kavelverkoop in Wijhe en in Olst.
Lees verder

Fietsers én hun fietsen kunnen opladen in Wijhe

22 juli 2019 | Erik-Jan Berends

WIJHE – Veel fietsers pakken in Wijhe een terras in het gezellige centrum om even lekker op te laden voor een tocht of voor de volgende etappe in deze prachtige omgeving. Ondertussen kunnen ook hun elektrische fietsen weer nieuwe energie opdoen.
Lees verder

Nieuwe fietsroute Rondje Pontje valt in de smaak

21 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Optimaal genieten van de pareltjes van Wijhe, Heerde en Olst. Dat kan met de nieuwe, 65 kilometer lange, fietsroute langs de IJssel.
Lees verder

Gemeente contracteert nieuwe vervoerder voor Mijn Taxi Op Maat

17 juli 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenten Olst-Wijhe, Dalfsen, Ommen en Hardenberg hebben een contract afgesloten met Munckhof. Dit betekent dat Munckhof per 1 augustus 2019 verantwoordelijk is voor Mijn Taxi Op Maat.
Lees verder

Inschrijven voor de rommelmarkt XXL kan nog

17 juli 2019 | Erik-Jan Berends

De Wiejese Diekdaegen komen snel dichterbij. Op zaterdag 7 september vult de Rommelmarkt XXL de Langstraat tussen 8.00 en 15.30, een vertrouwd beeld. Inschrijven kan nog, tot 12 augustus profiteren deelnemers van een leuke korting op hun marktplaats.
Lees verder

Diekdaegen 2.0 presenteert programma met vertrouwde en nieuwe activiteiten

17 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhe maakt zich op voor de Wiejese Diekdaegen in een nieuwe vorm, de Diekdaegen 2.0. Vrijwilligers werken hard aan alle programmaonderdelen. Veel onderdelen krijgen een update, zijn van locatie gewisseld en er zijn onderdelen nieuw toegevoegd. Uiteraard zijn ook oude en vertrouwde onderdelen gebleven.
Lees verder

Nacht van Gastvrij Wijhe kent een gemoedelijke sfeer

12 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Na een regenachtige dag was het vrijdagavond heel goed toeven in de Langstraat. Het was droog, de temperatuur goed en de sfeer zat er prima in tijdens de Nacht van Gastvrij Wijhe
Lees verder

Vijfde editie Smaek in ’t Park wordt groter dan ooit

11 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Eten, drinken, loungen en bijkletsen, dat is Smaek in ’t Park. Op zondagmiddag 8 september vindt alweer de vijfde editie plaats van dit toffe Wijhese food- en loungefestival.
Lees verder

Foto-expositie ‘Adieu IJC’ is te zien bij Infocentrum Den Nul

10 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Leden van Fotoclub Zwolle fotografeerden in 2016, enkele dagen voordat de sloop van de zestig jaar oude IJsselcentrale in Zwolle begon, in en rondom de leegstaande centrale. Het resultaat wordt getoond in een expositie die van 14 juli tot en met 12 november 2019 is te zien in het Infocentrum Den Nul.
Lees verder

GGD IJsselland constateert veel soa in de regio IJsselland

10 juli 2019 | Erik-Jan Berends

In totaal 2.987 mensen hebben in 2018 het soa (seksueel overdraagbare aandoeningen) -spreekuur van GGD IJsselland bezocht, 38 daarvan kwamen uit de gemeente Olst-Wijhe. Van dit totaal aantal mensen heeft 20,7 procent daadwerkelijk één of meer soa’s.
Lees verder

ATC Wijhe beleeft geslaagd PENN&INK Ouder/kind toernooi

9 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Op het tennispark van ATC Wijhe werd afgelopen zondag 7 juli voor de tweede maal het PENN&INK Ouder/kind toernooi gehouden. Een jaar geleden werd dit toernooi nieuw opgezet en volledig  gesponsord door het bekende kledingmerk PENN&INK.
Lees verder

Gemeenteraadslid René Leber ontvangt koninklijke onderscheiding

9 juli 2019 | Erik-Jan Berends

René Leber heeft bij zijn afscheid als raadslid van de gemeente Olst-Wijhe een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Nacht van Gastvrij Wijhe brengt bezoekers in vakantiestemming

9 juli 2019 | Erik-Jan Berends

WIJHE – Met geopende winkels tot 22.00 uur, talrijke kraampjes, activiteiten en muziek is de Nacht van Wijhe de opmaat voor een heerlijke zomervakantie. Op vrijdag 12 juli is iedereen welkom in de Wijhese Langstaat voor een goed en gezellig begin van de zomer.
Lees verder

Rupsje Nooitgenoeg viert verjaardag bij Primera

4 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Rupsje Nooitgenoeg viert op vrijdag 12 juli haar 50steverjaardag bij de Wijhese boekhandel Primera.
Lees verder

Eikenprocessierups komt ook in Olst-Wijhe veel voor

4 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Ook in de gemeente Olst-Wijhe zijn er veel nesten van processierupsen. De gemeente benoemt voor de bestrijding  zogenaamde prioritaire gebieden, met name binnen de bebouwde kom, en enkele veelgebruikte routes.
Lees verder

GGD IJsselland nodigt boeren uit voor psychosociaal onderzoek

3 juli 2019 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland gaat onderzoek doen naar psychosociale problemen bij boeren. In de zomer van 2019 kunnen boeren zich aanmelden om mee te doen aan het onderzoek. In de maanden daarna loopt het onderzoek.
Lees verder

Wiejese Diekdaegen 2.0 krijgt nieuwe voorzitter

3 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Bas de Weerd heeft, na enkele jaren het voorzitterschap van de Wiejese Diekdaegen op zich te hebben genomen, formeel de voorzittershamer overgedragen aan Jeroen Demmers. De Wiejese Diekdaegen 2.0 is voor hem een mooi moment om het stokje door te geven.
Lees verder

Burgerpeiling pakt goed uit voor gemeente Olst-Wijhe

3 juli 2019 | Erik-Jan Berends

De inwoners van de gemeente waarderen de inspanningen van de gemeente voor onder andere dienstverlening, zorg voor de woon- en leefomgeving, communicatie en samenwerking met inwoners als positief. Dit blijkt uit de Burgerpeiling 2018.
Lees verder

Eet Lokaal heeft nu een vast ophaaladres

1 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Voedselcoöperatie Eet Lokaal in Wijhe heeft voortaan een vast ophaaladres voor hun boodschappen.
Lees verder

De Wiejese Diekdaegen brengen Leven in de Brouwerij

29 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Leven in de Brouwerij! Zo heet het nieuwe festival dat op zaterdag 7 september in Park Wijhezicht neerstrijkt. Leven in de Brouwerij belooft gezelligheid, lekker eten en drinken, nieuwe muziekstijlen en vooral een frisse wind door het zaterdagprogramma.
Lees verder

Waterschap zoekt nieuwe jeugdbestuurder Water

27 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Omdat Anna Spijkervet de leeftijdsgrens van 18 jaar bereikt, zoekt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een opvolger voor de functie van jeugdbestuurder. Jongeren tussen de 14 en 16 jaar die interesse hebben in de waterwereld en willen meedenken hoe het waterschap jongeren kan betrekken bij het werk van WDODelta, kunnen zich aanmelden.
Lees verder

Starterslening gemeente Olst-Wijhe wordt beschikbaar voor meer starters

27 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Goed nieuws voor starters op de woningmarkt in Olst-Wijhe. De gemeente wil de maximale koopsom van de woning verhogen en voor bestaande woningen ook het leenbedrag. Dit maakt de starterslening aantrekkelijk voor meer starters op de woningmarkt.
Lees verder

De gemeente Olst-Wijhe boekt positief resultaat over 2018

26 juni 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft het jaar 2018 afgesloten met een positief financieel resultaat van 726.000 euro. De totale begroting van 2018 bedroeg ruim 42 miljoen euro.
Lees verder

Plaatselijk Belang Wijhe zoekt bestuursleden

26 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Plaatselijk Belang Wijhe zoekt Wijhenaren die hun dorp een warm hart toe dragen en willen meehelpen het dorp leefbaar te houden voor jong en oud.
Lees verder

Historische Vereniging en Heemtuin verzorgen ‘Jan Veerman rondleiding’

25 juni 2019 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe en de werkgroep ‘heemtuin’ van IVN-afdeling De Grutto hebben voor vrijdag 5 juli ter herdenking van Jan Veerman een rondleiding georganiseerd.
Lees verder

Inschrijving voor rommelmarkt Diekdagen is geopend

25 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Hoewel er het nodige verandert bij de Wiejese Diekdaegen 2019, blijven er natuurlijk ook de oude en vertrouwde onderdelen. Eén daarvan is de Rommelmarkt XXL, dit jaar gehouden op zaterdag 7 september.
Lees verder

Nacht van Gastvrij Wijhe op vrijdag 12 juli brengt extra sfeer in de Langstraat

24 juni 2019 | Erik-Jan Berends

WIJHE – De jaarlijkse Nacht van Gastvrij Wijhe is dit keer op vrijdagavond 12 juli van 18.00 tot 22.00 uur. De ondernemers uit het winkelgebied hebben hun best gedaan het iedereen deze avond naar de zin te maken.
Lees verder

Ontwerp-omgevingsvergunning Noordmanshoek ligt ter inzage

20 juni 2019 | Erik-Jan Berends

De eerste concrete stappen voor de gebiedsontwikkeling van het gebied Noordmanshoek in Wijhe zijn gezet. De ontwerp-omgevingsvergunning voor het zonnepark ligt van 20 juni tot en met 31 juli 2019 ter inzage.
Lees verder

IJssellinie  gaat op negen aansluitende zaterdagen open

19 juni 2019 | Erik-Jan Berends

De IJssellinie is in de maanden juli en augustus elke zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur te bezoeken.
Lees verder

Wijhe dompelt zich onder in gezelligheid tijdens Diekdaegen 2.0

17 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Zorg dat je er dit jaar bij bent! Al 25 jaar lang is het eerste weekend van september hét weekend van Wijhe vanwege de Wiejese Diekdaegen. Tijdens de Diekdaegen gaat het, onder het genot van muziek, feestelijkheden, een hapje en een drankje, natuurlijk vooral om de gezelligheid. Na 25 jaar is het tijd voor een frisse wind door de festiviteiten. Maak dit jaar kennis met de Diekdaegen 2.0.
Lees verder

Eet Lokaal houdt inloopavond

17 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Voedselcoöperatie Eet Lokaal in Wijhe heeft voor woensdagavond 26 juni om 20.00uur een inloopavond voor deelnemers en geïnteresseerden georganiseerd bij Fruitbedrijf van Vilsteren in Wijhe.
Lees verder

Coaches helpen erfeigenaren na te denken over de toekomst

15 juni 2019 | Erik-Jan Berends

In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn drie ervencoaches van provincie Overijssel begonnen. De ervencoaches willen bevorderen dat het prettig wonen, werken en leven blijft op het platteland. Agrariërs en andere erfeigenaren kunnen een beroep op hen doen.
Lees verder

Middel en Broekland gaan aan de slag met Postcoderoos voor zonne-energie

11 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Vijf kernen hebben de ambitie uitgesproken om energieneutraal te worden. Middel zet bijvoorbeeld samen met Broekland het project Postcoderoos op. Op donderdag 27 juni is er een informatieavond.
Lees verder

Zenleraar verzorgt stiltewandeling in de Duursche Waarden

10 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Elk seizoen is er op zondagochtend een stiltewandeling langs de IJssel in de Duursche Waarden. De ‘zomerwandeling’ is op zondag 23 juni.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe verbiedt het oplaten van ballonnen

4 juni 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft op 3 juni besloten het oplaten van alle soorten ballonnen te verbieden in de Algemene plaatselijke verordening (APV). Al eerder besloot de raad het oplaten van de zogenaamde wensballonnen te verbieden in verband met brandgevaar. Nu geldt het verbod dus voor alle ballonnen.
Lees verder

Ruimtelijke Visie Duurzame Energie ligt ter inzage

4 juni 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft op 20 mei besloten dat de ontwerp-Ruimtelijke Visie Duurzame Energie ter inzage kan. Deze visie is het resultaat van anderhalf jaar in gesprek zijn met inwoners over de energietransitie in de gemeente Olst-Wijhe en hoe deze ruimtelijk mogelijk kan worden gemaakt.
Lees verder

Rondleidingen in de Heemtuin Veermans Hof IJsselflora

4 juni 2019 | Erik-Jan Berends

In het kader van  het Open Tuinen Weekend wordt op zaterdag 15 juni een rondleiding gegeven in heemtuin Veermans Hof IJsselflora aan de Bongerd in Wijhe.
Lees verder

Waterschap maait dijken ‘bijvriendelijk’

31 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Dijken gefaseerd maaien. Dat is wat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaat doen. Concreet betekent dit dat het waterschap een aantal gedeelten van de waterkeringen op een ander tijdstip maait dan voorheen.
Lees verder

Voorstelling ‘Vers van het land’ trekt volle tribune

30 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De op één na laatste voorstelling ‘Vers van het land’ trok donderdagavond een overvolle tribune. De locatievoorstelling is zaterdag om 14.00 uur voor het laatst te zien.
Lees verder

Voorstelling ‘Vers van het land’ is nog twee keer te zien

29 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Wie de voorstelling ‘Vers van het land’ tijdens de IJsseltheaterfietstocht heeft gemist, krijgt nog twee kansen die te zien: donderdag 30 mei om 20.00 uur en zaterdag 1 juni om 14.00 uur.
Lees verder

Verenigingen en organisaties in Wijhe hebben het moeilijk

28 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Verenigingen en vrijwilligersorganisaties hebben onlangs het manifest ‘Nood Luid onze klok!’ aan de gemeente aangeboden. Hiermee geven zij aan dat de sociale infrastructuur in de gemeente onder grote druk staat. Zij kampen steeds vaker met onvoldoende vrijwilligers.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe maakt voorlopige verkiezingsuitslag bekend

28 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De verkiezingen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement zijn op 23 mei 2019 gehouden. In de gemeente Olst-Wijhe brachten in totaal 6334 kiezers hun stem uit voor het Europees Parlement.
Lees verder

Proef het boerenleven op de Rosahoeve in Raalte

28 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De familie Kleverkamp van IJsboerderij Rosahoeve in Raalte doet op vrijdag 31 mei mee aan de Campina Open Boerderijdagen: een leuke uitgaanstip vanuit Wijhe voor de dag na Hemelvaart.
Lees verder

ROVA wijzigt afvalinzameling rond Hemelvaart

27 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) worden geen afval en grondstoffen ingezameld. De afvalinzameling van donderdag 30 mei wordt verplaatst naar op zaterdag 1 juni. 
Lees verder

Nieuw autoroute ‘Proeven van het Platteland’ doet Wijhe aan

26 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Overijssel kan dit voorjaar volop smakelijk ontdekt worden met nieuwe autoroutes ‘Proeven van het Platteland.’ De Vereniging het Tuinpad heeft bij Hoeve Bosman in De Krim de autoroutekaart ‘Proeven van het Platteland’ gepresenteerd.
Lees verder

Tennisvereniging ATC Wijhe houdt senior/junior toernooi

26 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De sportcommissie van tennisvereniging ATC Wijhe heeft voor 7 juli de tweede editie van het PENN&INK Ouder & Kind Toernooi georganiseerd.
Lees verder

Capellenborg Wijhe heet primeur Foodcamp voorgezet onderwijs

26 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De eerste Foodcamp voor voortgezet onderwijs was op maandag 20 mei op boerderij De Riet in Olst.
Lees verder

Europese Parlementsverkiezing brengt  6334 stemmers in Olst-Wijhe op de been

23 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Ook in de gemeente Olst-Wijhe konden kiesgerechtigden donderdag hun stem uitbrengen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement.
Lees verder

Fietstocht langs Sallandse boerenbedrijven valt in de smaak

19 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Veel mensen pakten zondag de fiets om te genieten van de fietstocht van Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland. Onderweg deden de deelnemers diverse mooie boerenbedrijven aan die hun deuren open stelden en rondleidingen gaven.
Lees verder

Gemeente neemt maandag besluit over aangepaste Energievisie

19 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe neemt op maandag 20 mei een besluit over het ter inzage leggen van de Energievisie. Al eerder besprak de raad de visie. Het document ligt opnieuw voor nu de opmerkingen van de raad zijn verwerkt.
Lees verder

ATC Wijhe biedt zomeruitdaging voor voetballers, handballers en andere sporters

18 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Tennisvereniging ATC Wijhe biedt deze zomer tennis voor voetballers, handballers en andere teamspelers die een zomerstop hebben van hun eigen sport. Ook sporters die veel binnen sporten en in de zomer naar buiten willen zijn van harte welkom om mee te doen aan de Zomer Challenge.
Lees verder

IJssellinie staat centraal tijdens bijeenkomst Europees erfgoednetwerk in Olst-Wijhe

18 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe was op donderdag 16 mei, samen met Stichting IJssellinie en Stichting IJssellandschap, gastheer voor de bijeenkomst Between the lines van EFFORTS. EFFORTS is een Europees erfgoednetwerk en staat voor European Federation of Fortified Sites.
Lees verder

Wandelvierdaagse was weer feest voor jong en oud(er)

18 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhe stond de afgelopen week in het teken van de 13eeditie van de wandelvierdaagse. Onder prima weersomstandigheden liepen de deelnemers mooie routes rond het dorp.
Lees verder

Voedselcoöperatie nodigt Wijhenaren uit

18 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Een groep enthousiaste Wijhenaren werkt sinds een jaar samen met een aantal van mooie lokale boerenbedrijven om groente, fruit, vlees, honing, zuivel, eieren en paddenstoelen te kopen. Ze noemen zich ‘Eet Lokaal in Wijhe’.
Lees verder

Boerenbedrijven zetten deuren open bij fietstocht

16 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland hebben voor zondag 19 mei de jaarlijkse fietstocht langs boerenbedrijven georganiseerd. Belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur starten bij Fruitbedrijf van Vilsteren in Wijhe en Schrijver Stalinrichting in Broekland (hier is tevens parkeergelegenheid).
Lees verder

Gemeente krijgt bijna driehonderd reacties op enquête Omgevingsplan

14 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe vroeg begin april inwoners een enquête in te vullen over het nieuwe Omgevingsplan. In dit plan willen de gemeente niet meer regelen voor de woon- en leefomgeving dan nodig is. Daarom vroegen ze inwoners wat ze als gemeente wel, niet of anders moeten regelen. In totaal kwamen er bijna driehonderd reacties.
Lees verder

Coalitie waterschap sluit akkoord ‘Samen duurzaam verder’

14 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Water Natuurlijk, VVD, Ongebouwd, Bedrijven en ChristenUnie vormen het nieuwe dagelijks bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Ze hebben het coalitieakkoord ‘Samen duurzaam verder’ gesloten. De coalitie zet het huidige beleid grotendeels voort en legt  extra accenten op de thema’s samenwerking, klimaatadaptatie, participatie,educatieen agrarisch waterbeheer.
Lees verder

Buitengebied krijgt in het najaar ondergrondse afvalcontainers

7 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente heeft voor 7 mei (Holstohus, Olst) en 8 mei (gemeentehuis, Wijhe) twee inloopavonden georganiseerd voor mensen in het buitengebied die na de zomer hun restafval naar een ondergrondse container moeten brengen. De containers in het buitengebied worden in de tweede helft van 2019 geplaatst en in gebruik genomen. 
Lees verder

Starters op de woningmarkt kunnen aankloppen bij de gemeente

7 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe is bij  monde van wethouder Marcel Blind tevreden over het verstrekken van leningen voor starters op de woningmarkt. In het afgelopen jaar zijn zeven leningen verstrekt, drie in Wijhe en vier in Olst. Het verstrekken van leningen om starters te helpen, wordt dan ook voortgezet.
Lees verder

Daf ya328 evenement bij de Haere/IJssellinie

7 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Bij havezate de Haere in Olst is in het weekend van 11 mei een Daf ya328 evenement. Circa zestig enthousiaste Daf ya328-eigenaren hebben dit merendeels besloten weekend georganiseerd om hun passie voor dit type middelzware militaire vrachtauto te delen.
Lees verder

‘Olst-Wijhese Energievisie is goede voorbereiding op Regionale Energiestrategie’

7 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Gemeenten, provincies, waterschappen en netbeheerders in Nederland hebben afspraken gemaakt over de aanpak van de energietransitie. Aanleiding voor de afspraken is het nationale klimaatakkoord waarover wordt onderhandeld.
Lees verder

Staatsbosbeheer houdt luister-excursie in Fortmond

7 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Belangstellenden kunnen met de Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids op maandag 20 mei bij Fortmond de natuur in, op zoek naar de geluiden van de vogels en de natuur.
Lees verder

Wandelvierdaagse Wijhe is van 14 tot en met 17 mei

2 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De voorbereidingen voor de 13ewandelvierdaagse Wijhe zijn in volle gang. Dit jaar is de vierdaagse van 14 tot en met 17 mei. De organisatie heeft weer paar nieuwe routes toegevoegd.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe staat stil bij Nationale Herdenking

1 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Ook de gemeente Olst-Wijhe staat dit jaar stil bij de Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei. De dag verloopt volgens de richtlijnen die zijn vastgesteld door de commissie Nationale Herdenking. 
Lees verder

Even nagenieten: Koningsdag Wijhe in tien foto’s

30 april 2019 | Erik-Jan Berends

Het was weer gezellig op Koningsdag in Wijhe. Om nog even na te genieten hier nog even tien foto’s van Jan Amse, waaruit de goede sfeer spreekt.

Uitslagen Koningsloop Wijhe

29 april 2019 | Erik-Jan Berends

Met de Koningsloop op vrijdagavond gingen de festiviteiten in Wijhe goed van start. Ruim 350 hardlopers werden aangemoedigd door de vele aanwezigen en iedereen genoot van de geweldige sfeer.
Lees verder

Wijhe beleeft sportieve en gezellige Koningsdag

29 april 2019 | Erik-Jan Berends

Werd de vrijmarkt op zaterdagmorgen nog geplaagd door de regen: Koningsdag 2019 is in Wijhe afgelopen weekend sportief en feestelijk verlopen. Het Verenigd Comité Wijhe was er weer in geslaagd een heel gevarieerd programma voor jong en oud(er) samen te stellen.
Lees verder

Koningsloop in Wijhe telt vierhonderd kleine en grote helden

27 april 2019 | Erik-Jan Berends

De vijfde editie van de Koningsloop in Wijhe, afgelopen vrijdagavond, telde maar liefst vierhonderd deelnemers, waaronder 150 kinderen. Onder ideale weersomstandigheden liepen zijn ieder hun eigen wedstrijd in en door de prachtige omgeving van het dorp.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe gaat afvalinzameling in het buitengebied wijzigen

27 april 2019 | Erik-Jan Berends

In de kernen van de gemeente Olst-Wijhe brengen inwoners hun restafval al langer naar een ondergrondse container. Na de zomer wordt dit ook ingevoerd voor het buitengebied.
Lees verder

Paasbulten in Olst-Wijhe worden vanavond en volgende week aangestoken

26 april 2019 | Erik-Jan Berends

De traditionele paasvuren konden helaas niet doorgaan vanwege de droogte en het verhoogde risico op natuurbrand. Inmiddels is het risico weer teruggebracht naar fase 1 – regulier risico.
Lees verder

Vijf mensen uit de gemeente Olst-Wijhe ontvangen een koninklijke onderscheiding

26 april 2019 | Erik-Jan Berends

Aan vijf inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is vrijdag een koninklijke onderscheiding toegekend.Drie daarvan zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, één inwoner is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en één inwoner is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Win een vakantiehuis of een Ferrari bij de loterij in Herxen

26 april 2019 | Erik-Jan Berends

Voor de renovatie van het dorpshuis in Herxen heeft Stichting Dorpshuis Herxen een loterij georganiseerd. Inmiddels is de loterij al vier maanden bezig, maar helaas gaat de verkoop van de loten nog niet hard genoeg. Om deze reden heeft het bestuur besloten om nog een prijs toe te voegen, namelijk een Ferrari.  
Lees verder

Lentebloesems kleuren Wijhe: bekijk de lentefoto’s

23 april 2019 | Erik-Jan Berends

Fotograaf Jan Amse heeft de afgelopen dagen prachtige bloesems vastgelegd in Wijhe. Het hele dorp tooit zich inmiddels in talrijke lentekleuren.
Lees verder

Gastvrij Wijhe maakt winnaars paasactie bekend

22 april 2019 | Erik-Jan Berends

Gastvrij Wijhe heeft de winnaars van de paasactie nog vlak voor Pasen in het zonnetje gezet. In de Langstraat kregen ze, onder toeziend oog van Prins Dennis van de Diekschoevers, een grote, smaakvolle paashaas van chocolade.
Lees verder

Koningsdag Wijhe brengt veel sfeer in het dorp

21 april 2019 | Erik-Jan Berends

Koningsdag staat ook dit jaar in Wijhe bol van de activiteiten. Het Verenigd Comité Wijhe presenteert weer een gevarieerd programma voor jong en oud(er). De kermis draait van woensdag tot en met zondag en het Oranjefeest gaat vanaf vrijdag los.
Lees verder

Help Gastvrij Wijhe nóg leuker te maken en win een cadeaubon

17 april 2019 | Erik-Jan Berends

Om het winkelgebied van Gastvrij Wijhe nog leuker te maken hebben de ondernemers twee studenten van TMO Fashion Business School ingeschakeld om een onderzoek uit te voeren.
Lees verder

Er zijn dit jaar geen paasvuren in Olst-Wijhe

16 april 2019 | Erik-Jan Berends

Vanwege de droogte mogen er ook binnen de gemeente Olst-Wijhe geen paasbulten worden aangestoken. De buitengewoon opsporingsambtenaren, boa’s, houden hierop toezicht.
Lees verder

College bezoekt Herxen voor jaarlijks kernenbezoek

16 april 2019 | Erik-Jan Berends

Burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe bezoeken op donderdag 25 april Herxen voor het jaarlijks kernenbezoek. Plaatselijk Belang Herxen heeft deze avond, in samenwerking met de gemeente, georganiseerd.
Lees verder

BOA’s houden extra toezicht op paasvuren

15 april 2019 | Erik-Jan Berends

Dit jaar controleren buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) strenger of paasvuren aan de regels voldoen. Zij kunnen boetes uitdelen als een paasvuur niet aan de regels voldoet. Dat meldt de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe Tweede Paasdag gesloten

15 april 2019 | Erik-Jan Berends

De balies in het gemeentehuis en het Holstohus zijn op maandag 22 april (Tweede Paasdag) gesloten. Ook telefonisch is de gemeente Olst-Wijhe dan niet bereikbaar.
Lees verder

Kasteel het Nijenhuis is decor voor verrassende concerten

11 april 2019 | Erik-Jan Berends

Het historische kasteel het Nijenhuis (Museum De Fundatie) met zijn expositie en beeldentuin in Wijhe is op zaterdag 20 april het indrukwekkende decor voor bijzondere concerten.
Lees verder

IJssellinie houdt een bijzondere Open Dag

11 april 2019 | Erik-Jan Berends

De maandelijkse Open Dag van de IJssellinie is op 4 mei van 12.00 tot 16.00 uur niet zoals anders bij de Haere bunkers maar bij de luchtdoelterp aan de Jan Schamhartstraat 98 in Olst.
Lees verder

Stoel van de Toekomst krijgt vaste plek in raadzaal Olst-Wijhe

10 april 2019 | Erik-Jan Berends

Wethouder Marcel Blind heeft op maandag 8 april de Stoel van de Toekomst overhandigd aan burgemeester Ton Strien, voorzitter van de gemeenteraad. Hiermee krijgt de Stoel van de Toekomst een vaste plek in de raadzaal van Olst-Wijhe.
Lees verder

Gastvrij Wijhe daagt klanten uit met eierentellen en een fotowedstrijd

8 april 2019 | Erik-Jan Berends

De ondernemers van Gastvrij Wijhe komen in paassfeer en hebben daarom voor de periode van woensdag 10 tot en met vrijdag 19 april een wedstrijd eierentellen en een fotowedstrijd uitgeschreven. Voor de winnaars liggen smaakvolle prijzen klaar.
Lees verder

IVN-gids verzorgt rondleiding in Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’

8 april 2019 | Erik-Jan Berends

In ‘Veermans Hof IJsselflora’ aan de Bongerd in Wijhe is op 19 april de eerste rondleiding van dit seizoen.
Lees verder

Open dag familiegeschiedenis in Wijhe

8 april 2019 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 13 april opnieuw een open dag voor stamboomonderzoek. Dit is de laatste gelegenheid voor de zomer. De eerstvolgende open dag is zaterdag 14 september.
Lees verder

Marle en Welsum krijgen ook glasvezel

7 april 2019 | Erik-Jan Berends

Het buitengebied van Olst-Wijhe aan de oostkant van de IJssel kreeg in de afgelopen periode glasvezel. Na een succesvolle inschrijfperiode begint de aannemer nu ook in Welsum en Marle met de aanleg van glasvezel.
Lees verder

Kampioen Meike Terhorst is gehuldigd in Olst-Wijhe 

5 april 2019 | Erik-Jan Berends

Aan wethouder Anton Bosch van de gemeente Olst-Wijhe was het vrijdag 5 april de eer om Meike Terhorst te huldigen. Zij heeft topprestaties geleverd op de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi.
Lees verder

Melodies-drummer treedt op met Wijhese rapper Donutcare

3 april 2019 | Erik-Jan Berends

De Melodies uit Raalte geven op Koningsdag om 12.00 en 13.00 uur een optreden in de Nicolaaskerk in Wijhe. Tijdens de beide optredens verzorgt de Wijhese rapper Donutcare (de artiestenaam van Ruben Sluiter) een gastoptreden met drummer Leon van de Melodies.
Lees verder

Stichting De Noordmanshoek en gemeente Olst-Wijhe tekenen samenwerkingsovereenkomst

2 april 2019 | Erik-Jan Berends

Stichting De Noordmanshoek en de gemeente Olst-Wijhe hebben op dinsdag 26 maart een samenwerkingsovereenkomst getekend met als doe het gebied De Noordmanshoek in Wijhe te herontwikkelen.
Lees verder

Verenigd Comité  Wijhe collecteert

2 april 2019 | Erik-Jan Berends

Het Verenigd Comité Wijhe collecteert van maandag 1 tot en met zaterdag 13 april. Het is voor de organisatie van Koningsdag op zaterdag 27 april en, zeker niet te vergeten, voor de Dodenherdenking op zaterdag 4 mei.
Lees verder

Nieuwjaarsbollen zetten de gemeente Olst-Wijhe in bloei

1 april 2019 | Erik-Jan Berends

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst-Wijhe stond dit jaar in het teken van de zorg. De destijds geplante bloembollen komen nu uit.
Lees verder

Politie controleert meer op snelheid op De Omloop

1 april 2019 | Erik-Jan Berends

Om hier de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de aanliggende woonwijken te vergroten, vindt de gemeente Olst-Wijhe aanvullende verkeersmaatregelen voor De Omloop wenselijk. 
Lees verder

Gemeente praat  met inwoners over de Ontwerp-Energievisie

28 maart 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft op 26 maart met inwoners gesproken over de Ontwerp-Energievisie. Tijdens deze afsluitende bijeenkomst is de inhoud van de ontwerpvisie met inwoners gedeeld en kon men reageren op het participatieverslag. In dit verslag staat alle inbreng van inwoners tijdens de bijeenkomsten in 2017 en 2018.
Lees verder

Waterschap houdt inloopbijeenkomsten over de IJsseldijk

28 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Het project IJsseldijk Zwolle-Olst is onderdeel van het landelijke Deltaplan Waterveiligheid (Hoogwaterbeschermingsprogramma). Het waterschap wil over dit concept-VKA de komende weken in gesprek met de inwoners van Olst, Wijhe, Herxen en Zwolle.
Lees verder

Goed Veur Mekare wil uitgestoken hand van gemeente

26 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Coöperatie Goed Veur Mekare voelt zich niet erg gesteund door de leden van het Olst-Wijhese college bij de ontwikkeling van zonnepark Noordmanshoek. In de raadsvergadering van 25 maart heeft het bestuur van de coöperatie de gemeenteraad opgeroepen het college tot de orde te roepen.
Lees verder

Gemeenteraad is positief over herbenoeming burgemeester Ton Strien

26 maart 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van de gemeente Olst-Wijhe heeft maandag besloten om burgemeester A.G.J. (Ton) Strien voor herbenoeming voor te dragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 
Lees verder

Waterschap maakt definitieve verkiezingsuitslag bekend

25 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft maandag de definitieve uitslag bekendgemaakt van de waterschapsverkiezingen voor het nieuwe algemeen bestuur. Van de 29 bestuursleden zijn er 17 nieuw.
Lees verder

De IJssellinie houdt weer Open Dag

25 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Bij de IJssellinie aan de Haereweg 4b in Olst is op 6 april van 12.00 tot 16.00 uur weer een open dag. Ook staan er bij de commando-en hospitaalbunker weer aantal historische legervoertuigen.
Lees verder

Er is extra budget voor lokaal initiatief in Salland

22 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Inwoners of een groep mensen uit Salland die een kleinschalig initiatief hebben dat de woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maakt, kunnen nu provinciaal budget krijgen.
Lees verder

Wijhese veer is tijdelijk uit de vaart

21 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Het Wijhese veer is woensdagavond vanwege het hoogwater tijdelijk uit de vaart genomen. De verwachting is dat het water spoedig weer zal zakken.
Lees verder

GroenLinks en Forum winnen, CDA blijft grootste in Olst-Wijhe

21 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten gaat in Olst-Wijhe de grote winst naar GroenLinks. De groene partij gaat naar 14,7 procent van de stemmen, een stijging van 10, 3 procent ten opzichte van 2015. Zo laten de eerste tellingen zien.
Lees verder

Opkomst verkiezingen PS in Olst-Wijhe tot 16.00 uur: 30 procent

20 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Kiesgerechtigden kunnen kunnen vandaag hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. De stembureaus zijn nog tot 21.00 uur geopend.
Lees verder

Alle Mode- & Lifestyle winkels nodigen uit tot Lenteshoppen

20 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Morgen is het 21 maart: de lente staat voor de deur! De Mode- & Lifestyle winkels in Gastvrij Wijhe hebben het voorjaar al in hun bol en beginnen de lente dit jaar gelijk met een weekend Lenteshoppen.
Lees verder

Plaatselijk Belang Wijhe zoekt bestuursleden

19 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Plaatselijk Belang Wijhe zoekt Wijhenaren die hun dorp een warm hart toe dragen en willen meehelpen het dorp leefbaar te houden voor jong en oud.
Lees verder

Lévi Weemoedt komt zondag 24 maart

18 maart 2019 | Erik-Jan Berends

De lezing van Lévi Weemoedt, die afgelopen zondag werd afgelast wegens ziekte van de dichter/schrijver, gaat komende zondag, 24 maart, toch nog door. De literaire middag begint om 14.00 uur in de Nicolaaskerk aan de Kerkstraat 15.
Lees verder

Koningsmarkt biedt nog een aantal plekken voor standhouders

17 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Het is nog maar ruim een maand voordat er ook in Wijhe weer volop Koningsdag wordt gevierd. Populair onderdeel is de Koningsmarkt in de Langstraat waarvoor nog een aantal plekken beschikbaar is. 
Lees verder

Waterschap controleert op schoonmaak van sloten vanuit de ruimte

17 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) controleert voortaan met satellietbeelden of  sloten goed zijn schoongemaakt. Medewerkers hoeven hierdoor in het veld alleen nog die locaties te beoordelen die het computersysteem als ‘afgekeurd’ heeft aangemerkt.
Lees verder

GGD gaat gezondheid van jongeren onderzoeken

16 maart 2019 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland voert komend najaar weer de gezondheidsmonitor Jeugd uit: een grootschalig onderzoek naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongeren uit klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs.
Lees verder

‘Gemeentepolis Olst-Wijhe is succesvol’

15 maart 2019 | Erik-Jan Berends

De mogelijkheid om via de gemeente gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering voorziet in een behoefte. Dit concludeert de gemeente uit de stijging van het aantal gebruikers van deze zorgverzekering.
Lees verder

Optreden Lévi Weemoedt gaat niet door

15 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Het geplande optreden van Lévi Weemoedt, zondag in de Nicolaaskerk, gaat niet door. De dichter is ziek.
Lees verder

Volle rivieren en sloten leveren geen problemen op bij waterschap 

15 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) ervaart vooralsnog geen problemen door de hoge waterstanden in rivieren, kanalen, weteringen en sloten. Zoals gewoonlijk bij dit soort weersomstandigheden is het waterschap extra alert.
Lees verder

‘Saar aan Huis’ breidt uit: nu ook actief in de gemeente Raalte & Olst–Wijhe

15 maart 2019 | Erik-Jan Berends

‘Saar aan Huis’ ondersteunt en begeleidt sinds 1 februari ook ouderen, chronisch zieken en mensen vanuit de revalidatie in de gemeente Raalte en Olst-Wijhe.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe benoemt twee externe voorzitters

12 maart 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond Judith Compagner uit Wijhe en Johan van der Zee uit Herxen benoemd tot ‘extern’ voorzitter voor de beeldvormende en oordeelsvormende raadsbijeenkomsten.
Lees verder

‘Veermans Hof IJsselflora’ gaat weer open

10 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Door de lentezon komt heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflor’ aan de Bongerd in Wijhe weer langzamerhand tot bloei. Op 15 en 16 maart wordt de heemtuin weer voorjaarsklaar gemaakt.
Lees verder

Lévi Weemoedt verzorgt literaire middag in de Nicolaaskerk

10 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Lévi Weemoedt komt naar Wijhe. De droeve dichter is zondag 17 maart de tweede ‘Schrijver in de kerk’.
Lees verder

ATC Wijhe benoemt nieuwe voorzitter

9 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Tennisvereniging ATC Wijhe heeft op woensdag 6 maart Jetze de Witte benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij neemt de voorzittershamer over van Ronald Jorna, die 3,5 jaar voorzitter is geweest van de tennisclub in Wijhe.
Lees verder

Doriano Salmangil ontvangt Jeugdcompliment Olst-Wijhe 2019

6 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Doriano Salmangil heeft woensdag het Jeugdcompliment 2019 van de gemeente Olst-Wijhe ontvangen uit handen van wethouder Marcel Blind. Doriano is 11 jaar en heeft in Olst een actie opgezet om geld op te halen voor de zieke Gerrit-Jan Willems.
Lees verder

‘Heb ik mijn zaken goed geregeld?’

6 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Notaris mevrouw Procee, heeft voor woensdag 20 maart, wij samen met organisaties op het gebied van zorg en welzijn, een informatieavond georganiseerd over het belang om zaken goed geregeld te hebben.
Lees verder

Tofvoz Kinderkleding opent in Villa Waterloo

4 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Tofvoz Kinderkleding opent op 16 maart haar deuren in Villa Waterloo aan de Stationsweg 25.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe zoekt helpende handjes

3 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité Wijhe bestaat momenteel uit een beperkte groep vrijwilligers. Ze is dringend op zoek naar meer helpende handjes.
Lees verder

Vijf kernen Olst-Wijhe gaan op weg naar aardgasvrij

3 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Herxen, Middel, Marle, Welsum en Wesepe hebben de ambitie om in 2030 aardgasvrij te zijn. Om dit doel te realiseren, krijgen de kernen subsidie van de gemeente Olst-Wijhe en van de provincie Overijssel.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag familiegeschiedenis

2 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Belangstellenden zijn op zaterdag 9 maart welkom bij de Historische Vereniging Wijhe voor de open dag familiegeschiedenis. Tijdens deze dag kan men eigen onderzoeksvragen voorleggen aan de enthousiaste vrijwilligers.
Lees verder

Landschap Overijssel gaat voor een bloemrijker buitengebied in Overijssel

28 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Landschap Overijssel ondersteunt het aanleggen van bloemrijke plekken door collectieve inkoop van inheems zaaigoed en door het verspreiden van kennis over aanleg, ontwikkeling en beheer.
Lees verder

Welke Wiejenaar verdient een lintje?

27 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Een waardevolle waardering voor iemand is het toekennen van een Koninklijke onderscheiding of lintje. Iedereen kan een persoon daarvoor voordragen.
Lees verder

Open Dagen geven ‘Het geheim van de IJssel’ prijs 

26 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Het IJssellinie open dagen seizoen 2019 begint weer. Op 2 maart is de eerste open dag van het jaar en is de IJssellinie  van 12.00 tot 16.00 uur open.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat houtsingel te lijf

25 februari 2019 | Erik-Jan Berends

De werkgroep landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe is op zaterdag 9 maart te gast bij de familie Loos aan de Gravenweg 5 in Wijhe.
Lees verder

Iesseldonck geniet van eerste carnavalsoptocht van Salland

23 februari 2019 | Erik-Jan Berends

In Iesseldonck is zaterdagmiddag de eerste Sallandse carnavalsoptocht gehouden. Onder veel belangstelling trokken zo’n dertig wagens en formaties door het dorp.
Lees verder

‘The Cats Band’ maakt haar opwachting in Wijhe

20 februari 2019 | Erik-Jan Berends

De popgroep ‘The Cats Band’ treedt op zaterdag 30 maart op in sporthal De Lange Slag aan de Lange Slagen 29 in Wijhe. Café De oranjerie in Wijhe heeft het optreden georganiseerd.
Lees verder

Aanslag gemeentelijke belastingen ligt volgende week op de mat

20 februari 2019 | Erik-Jan Berends

De aanslag voor de gemeentelijke belastingen valt voglende week bij inwoners van de gemeente Olst-Wijhe in de bus of digitaal via MijnOverheid berichtenbox.
Lees verder

Elferink Mode speelt in op het voorjaar

19 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Het voorjaar presenteert zich vroeg dit jaar en daar springt Elferink Mode met nieuwste voorjaarscollectie op in.
Lees verder

College Olst-Wijhe werkt Raadsakkoord 2018 – 2022 uit

19 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Het college van B&W van de gemeente Olst-Wijhe heeft het akkoord ‘Samen verder’ van de huidige raad vertaald in een uitvoeringsprogramma. Dit betekent dat het college heeft uitgewerkt wat het vraagt om de ambities uit het raadsakkoord uit te kunnen voeren.
Lees verder

Geen treinverkeer tussen Zwolle en Deventer door aanrijding bij Wijhe

19 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Door een ‘aanrijding met een object’ bij de Stationsweg in Wijhe reden er dinsdagavond enige tijd geen treinen tussen Zwolle en Deventer. Het treinverkeer is inmiddels hervat.
Lees verder

Dialectdienst in de Nicolaaskärke in Wieje

19 februari 2019 | Erik-Jan Berends

De maand maart is al jarenlang de maand van het dialect. Belangstellenden kunnen dan ook op zondagavond 10 maart genieten van een kärkdienst in dialect in de Nicolaaskerk in Wijhe.
Lees verder

Basisschoolleerlingen leren veilig omgaan met landbouwvoertuigen

18 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Leerlingen van groep 7 en 8 van de Ter Stegeschool in Olst en de A Bosschool in Wesepe leerden op vrijdag 8 februari hoe zij veilig kunnen omgaan met landbouwvoertuigen op de weg.
Lees verder

Kinderboerderij Wijhe is sinds 15 februari 2019 rookvrij

17 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Kinderboerderij Wijhe wil bijdragen aan een rookvrije generatie. “Rookvrij opgroeien moet vanzelfsprekend worden. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien”, vindt de stichting.
Lees verder

Tennisvereniging ATC Wijhe houdt Open Dag Toernooi

16 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Tennisvereniging ATC Wijhe heeft voor zondag 17 maart het ATC Wijhe Open Dag Toernooi georganiseerd. Doel van het Open Dag Toernooi is om inwoners van Wijhe te laten kennismaken met de tennisvereniging door te tennissen met en tegen bestaande leden.
Lees verder

Burgemeester en wethouders bezoeken Boerhaar

16 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders brengt donderdag 28 februari een kernenbezoek aan de Boerhaar. 
Lees verder

Tieners worden dit voorjaar tegen meningokokken gevaccineerd

16 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Jongeren, geboren tussen 1 januari en 1 mei 2004 of in de jaren 2001 of 2002 ontvangen vanaf februari een uitnodiging voor een vaccinatie tegen de meningokokkenziekte. Met de slogan ‘Deel dit niet met je vrienden. Haal die prik tegen meningokokkenziekte’ nodigen het RIVM en GGD IJsselland jongeren uit deze vaccinatie te halen.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe introduceert nieuwe manier van vergaderen

15 februari 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe gaat met ingang van 25 februari op een nieuwe manier zijn vergaderingen organiseren en vormgeven. Dit doet de raad om de inbreng van inwoners en organisaties bij de besluitvorming te stimuleren en om meer ruimte te geven aan het debat in de raad. 
Lees verder

Inschrijving  voor Koningsloop Wijhe 2019 is geopend

12 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhe en omstreken kan weer gaan trainen voor de Koningsloop 2019. De inmiddels populaire loop vindt plaats op de avond voor Koningsdag. Net als voorgaande jaren zijn start en finish in het centrum van Wijhe. De inschrijving is al geopend.
Lees verder

’t Nijenhuis wordt tijdelijk afgesloten voor bomenkap 

12 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Een aannemer gaat vanaf maandag 18 februari tot en met vrijdag 1 maart bomen kappen en herplanten aan ’t Nijenhuis in Wijhe.
Lees verder

Kinderboerderij Wijhe ontvangt waarde cheque

10 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Stichting Kinderboerderij Wijhe heeft uit het coöperatiefonds van de Rabobank een waarde cheque van 6.000 euro ontvangen.
Lees verder

Wiejes Cabaret speelt ‘Ongemak’ 

10 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Het Wiejes Cabaret verzorgt op zaterdag 9 maart een optreden in het Capellenborgtheater met de nieuwe voorstelling ‘Ongemak’.
Lees verder

Waterschap maakt lijsten voor verkiezingen bekend

10 februari 2019 | Erik-Jan Berends

De lijsttrekkers en kandidaten voor de verkiezingen van het nieuwe bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zijn bekend.
Lees verder

Waterschap geeft subsidie voor recreatieve ideeën op of rond water

1 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Met het beschikbaar stellen van subsidie voor recreatieve ideeën op of rond water, wil Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) deze initiatieven ondersteunen. Hiermee beoogt het waterschap wensen van bewoners, verenigingen, onderwijsinstellingen of stichtingen te stimuleren en een bijdrage te leveren aan initiatieven om te genieten van water.
Lees verder

Meneer Bolink viert honderdste verjaardag

1 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Meneer Bolink is op woensdag 23 januari 100 jaar geworden en kreeg bezoek van burgemeester Ton Strien.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag

30 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 9 februari in het Wijhes Museum een open dag voor familiehistorie. Bezoekers kunnen tijdens deze dag vragen over hun eigen onderzoek voorleggen aan de enthousiaste vrijwilligers.
Lees verder

Provincie Overijssel investeert 100.000 euro in Theatergroep De Jonge Honden

29 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Stichting Theatergroep De Jonge Honden ontvangt een subsidie van 100.000 euro van Provincie Overijssel. In september 2017 heeft de theatergroep onder meer met veel succes het openluchtspektakel ‘Operatie IJssellinie’ bij landgoed De Haere in Olst opgevoerd.
Lees verder

‘Populatie muskusratten was afgelopen 25 jaar nog nooit zo laag‘

29 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) ving in 2018 weer minder muskusratten dan de jaren ervoor. Vergeleken met 2017 daalden de vangsten van 7.389 naar 5.214. Een daling van 30 procent.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat weer wilgen knotten

28 januari 2019 | Erik-Jan Berends

IVN Olst-Wijhe is op zaterdag 9 februari te gast bij familie Van der Vegte aan de Bremmelerstraat 10 in Wijhe.
Lees verder

Vandaag en morgen snertweer en snertprijzen bij Elferink Mode

25 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Klanten kunnen vrijdag 25 (tot 21.00 uur) en zaterdag 26 januari vanaf 11.00 uur heel voordelig shoppen bij Elferink Mode, onder het genot van een lekker kop snert.
Lees verder