Vervolg nieuws

Tonnie Bruggeman neemt na 47 jaar afscheid van Bruggeman Mechanisatie BV

16 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Hij mag dan binnenkort afscheid nemen van Bruggeman Mechanisatie BV in Broekland en Lemele, maar dat betekent niet dat ze daar van hem af zijn. “Alleen heb ik dan meer mogelijkheden om zelf te bepalen wanneer ik wat doe”, zegt Tonnie Bruggeman. “Ik vind het leuk om contact te houden met klanten met wie ik jaren zaken heb gedaan en ik mag graag op de vrachtwagen springen. Kijk, drie zoons van me werken hier in dit bedrijf. Dat trekt je mee. Maar ik vind mezelf ook nog te levendig om niks te doen.”
Lees verder

Wijhe maakt zich op voor de zevende editie van Hallowieje

14 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhe staat van maandag 21 tot en met zaterdag 26 oktober weer in het teken van  Hallowieje. Met een uitgebreid programma komen de spoken en griezels weer tot ‘leven’. Van jong tot oud: voor iedereen is er vermaak gedurende de hele Hallowiejeweek.
Lees verder

College Olst-Wijhe praat op 24 oktober inwoners Wijhe bij

14 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe nodigt voor donderdag 24 oktober de burgers van Wijhe uit voor haar kernenbezoek.
Lees verder

ATC Wijhe bedankt Rabobank Salland

13 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Mensen die tennisvereniging ATC Wijhe een warm hart toedragen hebben de afgelopen weken hun stem uitgebracht via de actie Clubsupport van de Rabobank.
Lees verder

Project versterking IJsseldijk Zwolle-Olst gaat de markt op

13 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is begonnen met de Europese aanbesteding van het dijkversterkingsproject IJsseldijk Zwolle-Olst. De voorbereiding én de uitvoering van het project zet het waterschap gelijktijdig in de markt. Marktpartijen kunnen zich nu melden om deel te nemen aan deze aanbesteding.
Lees verder

Showkorps Amicitia Boerhaar ontvangt koninklijke erepenning

13 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien heeft zaterdag de koninklijke erepenning uitgereikt aan Showkorps Amicitia Boerhaar. Voorzitter René Koekoek ontving de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Herfst! Weer dé tijd om lekker te shoppen in Wijhe

9 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De Mode- & Lifestyle ondernemers in Gastvrij Wijhe zijn op en top ‘herfst-proof’. Ze hebben voor vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober weer een gezellig weekend ‘herfstshoppen’ in hun winkels en kapsalon georganiseerd.
Lees verder

Gemeente, brandweer en politie presenteren zich op 12 oktober

8 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe, brandweer en politie hebben voor zaterdag 12 oktober de open dag Veilig in Olst-Wijhe georganiseerd. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er op en rond de gemeentewerf in Wijhe tal van activiteiten voor jong en oud.
Lees verder

Vierdaagselopers wacht groots onthaal in Wijhe

7 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

WIJHE – De jaarlijkse doorkomst van de Sallandse Wandelvierdaagse in Wijhe wordt dit jaar op dinsdag 22 oktober groots gevierd. Anders dan voorgaande jaren doen nu ook zo’n twaalfhonderd deelnemers aan de twintig kilometer het IJsseldorp aan.
Lees verder

Regen laat ‘knik’ in grondwaterstanden zien

1 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De regen die de afgelopen dagen viel, heeft volgens Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een positief effect op de grondwaterstanden binnen haar werkgebied.
Lees verder

IJssellinie houdt laatste open dag van dit seizoen

1 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De bunkers van de IJssellinie zijn op zaterdag 5 oktober voor de laatste keer dit seizoen opengesteld voor het publiek.
Lees verder

Hoe is het om noten te telen?

1 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

“Boeren, burgers en buitenlui lopen rond met plannen om noten te telen”, volgens het netwerk De Kracht van Salland. Daarom heeft ze daarover een oriëntatiebijeenkomst georganiseerd op 24 oktober van 19.00 tot 22.00 uur bij Kulturhus De Spil aan de Sportweg 1 in Lettele.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag genealogie

1 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe heeft voor zaterdag 12 oktober opnieuw een open dag voor stamboomonderzoek georganiseerd. Bezoekers zijn van 10.30 tot 16.00 uur welkom in het Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34.
Lees verder

Gemeente past weg aan en plaatst spandoek tegen hard rijden in Welsum

29 september 2019 | Erik-Jan Berends

Om hardrijden op de dijk bij Welsum tegen te gaan, heeft de gemeente de weg aangepast én is er samen met Plaatselijk Belang een spandoek gemaakt dat aandacht vraagt voor dit probleem. Afgelopen vrijdag onthulden Piet Boons, voorzitter Plaatselijk Belang, en wethouder Marcel Blind het spandoek.
Lees verder

Voorbereidingen voor zesde Hallowiejeweek zijn in volle gang

29 september 2019 | Erik-Jan Berends

De zesde Hallowiejeweek, die van dinsdag 22 oktober tot en met zondag 27 oktober wordt gehouden, kent een maandenlange voorbereiding.  Achter de schermen zijn veel enthousiastelingen druk in de weer het programma voor de spookweek in Gastvrij Wijhe voor te bereiden.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat weer wilgen knotten 

29 september 2019 | Erik-Jan Berends

Vrijwilligers van IVN Olst-Wijhe zijn op zaterdag 12 oktober te gast bij de familie Groten aan de Leugenhorst 7 in Wijhe. Daar staan zo’n twintig wilgen achter op het land die van hun ‘pruik’ moeten worden ontdaan.
Lees verder

Steun Verenigd Comité Wijhe voor mooie activiteiten

25 september 2019 | Erik-Jan Berends

In Nederland wordt volgend jaar 75 jaar Vrijheid gevierd en herdacht. Naast de vaste activiteiten die het Verenigd Comité Wijhe organiseert rondom Koningsdag en 4 mei komen er in het kader van deze mijlpaal extra activiteiten.
Lees verder

Wijhese Primera Boekwinkel trekt landelijke aandacht met activiteit Kinderboekenweek

25 september 2019 | Erik-Jan Berends

“Waar een relatieve kleine winkel, groot in kan zijn”, lacht Marjet Schippers van de Wijhese Primera Boekwinkel. Ergens begin februari begon het te borrelen in haar hoofd en het resultaat is de activiteit Mijn Paspoort.
Lees verder

Waterschap gaat dijken inspecteren op schades en kwetsbare plekken

25 september 2019 | Erik-Jan Berends

Om te controleren hoe de dijken de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn, begint Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) op maandag 30 september met de zogeheten dijkschouw.
Lees verder

GGD onderzoekt gezondheid en leefstijl van jongeren

23 september 2019 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland is begonnen met de gezondheidsmonitor Jeugd. Dit grootschalige vragenlijstonderzoek naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van middelbare scholieren in klas 2 en 4, vindt eens in de vier jaar plaats. In de regio IJsselland doen 29 scholen voor het voortgezet onderwijs mee aan dit onderzoek.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe houdt Paddenstoelenwandeling

22 september 2019 | Erik-Jan Berends

IVN-afdeling ‘De Grutto’ heeft voor zondagochtend 6 oktober haar traditionele paddenstoelenexcursie georganiseerd.
Lees verder

IVN Wijhe is actief op de Dag van de IJssel

17 september 2019 | Erik-Jan Berends

IVN Wijhe heeft diverse activiteiten georganiseerd voor de eerste Dag van de IJssel op zaterdag 28 september. Die dag zijn er stroomafwaarts van Doesburg naar Kampen ruim veertig activiteiten die allemaal in het teken staan van de rivier.
Lees verder

Waterschap houdt inloopbijeenkomsten over versterking IJsseldijk

15 september 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) heeft twee inloopbijeenkomsten georganiseerd over de versterking van de IJsseldijk. Die zijn op maandag 23 september in het gemeentehuis in Wijhe en op dinsdag 1 oktober in wijkcentrum SIO in Zwolle-Zuid.
Lees verder

Diekdaegen 2019 kent duurzame ‘TAS’tbare herinnering

15 september 2019 | Erik-Jan Berends

De creatieve dames van Tofvoz, Gerlinda Piet en Nienke van Dijken, hebben de mooie, kleurrijke reclamebanners van de Diekdaegen 2019 gerecycled tot een super toffe tas.
Lees verder

Een persoon raakt ernstig gewond bij explosie Arva Specerijen in Wijhe

11 september 2019 | Erik-Jan Berends

Bij een explosie bij Arva Specerijen in Wijhe is woensdagmiddag één persoon ernstig gewond geraakt.
Lees verder

Diekdaegen 2.0 slaan aan

8 september 2019 | Erik-Jan Berends

De Diekdaegen 2.0 vallen duidelijk in de smaak. De activiteiten trekken dit weekend veel bezoekers en uiteindelijk werkten de weergoden ook nog heel goed mee.
Lees verder

Slagerij Ruiter Clubkampioenschappen tennis kennen volop sportiviteit en sfeer

6 september 2019 | Erik-Jan Berends

Bij tennisvereniging ATC Wijhe werden van woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Onder mooie weersomstandigheden werden verschillende poulewedstrijden gespeeld.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien weer voor zes jaar geïnstalleerd

5 september 2019 | Erik-Jan Berends

Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft Ton Strien donderdag opnieuw voor zes jaar geïnstalleerd als burgemeester van Olst-Wijhe.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe verleent omgevingsvergunning voor aanleg zonnepark Noordmanshoek

4 september 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft een omgevingsvergunning verleend voor de aanleg van een zonnepark op Noordmanshoek in Wijhe. Op dit terrein wordt gewerkt aan een plan met een gevarieerde en duurzame invulling, aldus de gemeente.
Lees verder

Modezaken tonen modeflitsen op de Diekdaegenzondag

2 september 2019 | Erik-Jan Berends

Het Diekdaegenweekend staat voor de deur; dit jaar is er een speciale Diekdaegen 2.0 editie. Aanleiding voor Elferink Mode, Ischa, Bij SCHULTEN, Per Voi en Mico Bodywear om de handen ineen te slaan en extra mode inspiratie te verzorgen op zondagmiddag 8 augustus.
Lees verder

Rondje-Pontje is extra feestelijk op Open Monumentendag Olst-Wijhe

2 september 2019 | Erik-Jan Berends

Sfeer proeven in historische gebouwen onder het genot van presentaties, rondleidingen en een drankje. Dat kan voor het eerst sinds jaren weer op Open Monumentendag in de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

Jongeren proberen uit handen van de politie te blijven

1 september 2019 | Erik-Jan Berends

Jongeren en hun ouder/verzorger in Olst-Wijhe doen er op donderdagavond 10 oktober alles aan om drie uur lang uit handen van de politie te blijven.
Lees verder

Burgemeester Strien herstelt van oogoperatie

31 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien heeft een oogoperatie ondergaan en wordt daarom tot 9 september waargenomen door locoburgemeester Marcel Blind.
Lees verder

Waterschapsbestuur neemt besluit over dijkversterking IJsseldijk Zwolle-Olst

31 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Het algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) neemt op donderdag 12 september een besluit over welke manier van dijkversterking de voorkeur heeft voor de IJsseldijk tussen Zwolle en Olst.
Lees verder

Iedereen is welkom bij oecumenische tentdienst tijdens de Wiejese Diekdaegen

27 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Voor wie op zondag de rooms-katholieke kerk, de protestantse kerk of helemaal geen kerk bezoekt: op zondag 8 september om 09.30 uur is iedereen welkom bij de oecumenische dienst in de tent in Park Wijhezicht.
Lees verder

Wie wordt de ‘Kei van Wijhe’?

24 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Met een spetterende openingsact is de Diekdaegen 2.0 het eerste weekend van september een feit. Een vernieuwde editie, een nieuwe voorzitter en een heel nieuw element: de uitreiking van de Wijhese Kei aan de Kei van Wijhe. Wat is de Wijhese Kei en wie mag de eretitel Kei van Wijhe straks een jaar lang dragen?
Lees verder

Dijkgraaf Herman Dijk is overleden

21 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Herman Dijk, dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD), is op dinsdag 20 augustus op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte.
Lees verder

Ondernemers van Gastvrij Wijhe bieden weekend vol voordeel

17 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

De ondernemers van Gastvrij Wijhe hebben voor deze zomer hun traditionele Restanten- & Voordeelweekend gepland op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus. Wie na een wellicht prijzige zomervakantie zijn of haar slag wil slaan, heeft nú die kans.
Lees verder

Inwoners en vrijwilligers kunnen gratis deelnemen aan training ‘Grip op Verwardheid’

16 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

De training ‘Grip op Verwardheid’ begint in het najaar gaat weer. Het is een praktische training die handvatten geeft voor de omgang met mensen met een psychische kwetsbaarheid.
Lees verder

‘Neerslag is voldoende, maar diepere grondwaterstanden blijven laag’

14 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

De droogtesituatie in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is stabiel, zo meldt het waterschap. “De grondwaterstanden zijn nog steeds erg laag, met name op de hoge zandgronden.  De aanvoer van water vanuit het IJsselmeer en de IJssel blijft voldoende.”
Lees verder

Gratis festival op 30 en 31 augustus viert de democratie

9 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Democratie is niet vanzelfsprekend en heeft af en toe wat onderhoud nodig. Daarom wordt op 30 en 31 augustus op het Democratiefestival de democratie gevierd.
Lees verder

Koop kaarten voor de Diekdaegenbarbecue

7 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

De Diekdaegen goed beginnen? Kom dan naar de gezellige barbecue op donderdag 5 september in Park Wijhezicht.
Lees verder

Diekdaegen 2.0 in Wijhe kiest variatie aan muziekstijlen

2 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Meerdere muziekpodia, dat betekent meer ruimte voor diverse muziekstijlen. Dat is wat de Diekdaegen 2.0 brengt. Naast het podium in Park Wijhezicht zijn er dit jaar meer, overdekte, podia in de Langstraat te vinden en het muziekprogramma in de feesttent is alle avonden gratis toegankelijk.
Lees verder

‘Situatie waterkwaliteit is normaal voor de tijd van het jaar’

1 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

“De afgelopen warme periode heeft zichtbaar effect op het watersysteem”, meldt waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD). “Er is met name een toename van het neerslagtekort in West- en Noordwest-Overijssel, terwijl in Salland meer neerslag is gevallen. In het Drentse deel van ons werkgebied is de situatie beheersbaar.”
Lees verder

IJsselnatuurgids toont sporen van de IJssel door water en zand

29 juli 2019 | Erik-Jan Berends

De Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids fietst op zondag 11 augustus met bezoekers door de omgeving rondom het Infocentrum IJssel Den Nul. Samen gaan ze op zoek naar sporen uit het verleden.
Lees verder

Schippershuizen is tijdens spits gesloten voor doorgaand verkeer

25 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Wie via de Schippershuizen richting Zwolle rijdt, moet ermee rekening houden dat de weg tijdens de ochtend- en avondspits verboden terrein is voor doorgaand verkeer.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe houdt inloopbijeenkomsten kavelverkoop

22 juli 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft voor 9 en 10 september inloopbijeenkomsten georganiseerd voor kavelverkoop in Wijhe en in Olst.
Lees verder

Fietsers én hun fietsen kunnen opladen in Wijhe

22 juli 2019 | Erik-Jan Berends

WIJHE – Veel fietsers pakken in Wijhe een terras in het gezellige centrum om even lekker op te laden voor een tocht of voor de volgende etappe in deze prachtige omgeving. Ondertussen kunnen ook hun elektrische fietsen weer nieuwe energie opdoen.
Lees verder

Nieuwe fietsroute Rondje Pontje valt in de smaak

21 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Optimaal genieten van de pareltjes van Wijhe, Heerde en Olst. Dat kan met de nieuwe, 65 kilometer lange, fietsroute langs de IJssel.
Lees verder

Gemeente contracteert nieuwe vervoerder voor Mijn Taxi Op Maat

17 juli 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenten Olst-Wijhe, Dalfsen, Ommen en Hardenberg hebben een contract afgesloten met Munckhof. Dit betekent dat Munckhof per 1 augustus 2019 verantwoordelijk is voor Mijn Taxi Op Maat.
Lees verder

Inschrijven voor de rommelmarkt XXL kan nog

17 juli 2019 | Erik-Jan Berends

De Wiejese Diekdaegen komen snel dichterbij. Op zaterdag 7 september vult de Rommelmarkt XXL de Langstraat tussen 8.00 en 15.30, een vertrouwd beeld. Inschrijven kan nog, tot 12 augustus profiteren deelnemers van een leuke korting op hun marktplaats.
Lees verder

Diekdaegen 2.0 presenteert programma met vertrouwde en nieuwe activiteiten

17 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhe maakt zich op voor de Wiejese Diekdaegen in een nieuwe vorm, de Diekdaegen 2.0. Vrijwilligers werken hard aan alle programmaonderdelen. Veel onderdelen krijgen een update, zijn van locatie gewisseld en er zijn onderdelen nieuw toegevoegd. Uiteraard zijn ook oude en vertrouwde onderdelen gebleven.
Lees verder

Nacht van Gastvrij Wijhe kent een gemoedelijke sfeer

12 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Na een regenachtige dag was het vrijdagavond heel goed toeven in de Langstraat. Het was droog, de temperatuur goed en de sfeer zat er prima in tijdens de Nacht van Gastvrij Wijhe
Lees verder

Vijfde editie Smaek in ’t Park wordt groter dan ooit

11 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Eten, drinken, loungen en bijkletsen, dat is Smaek in ’t Park. Op zondagmiddag 8 september vindt alweer de vijfde editie plaats van dit toffe Wijhese food- en loungefestival.
Lees verder

Foto-expositie ‘Adieu IJC’ is te zien bij Infocentrum Den Nul

10 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Leden van Fotoclub Zwolle fotografeerden in 2016, enkele dagen voordat de sloop van de zestig jaar oude IJsselcentrale in Zwolle begon, in en rondom de leegstaande centrale. Het resultaat wordt getoond in een expositie die van 14 juli tot en met 12 november 2019 is te zien in het Infocentrum Den Nul.
Lees verder

GGD IJsselland constateert veel soa in de regio IJsselland

10 juli 2019 | Erik-Jan Berends

In totaal 2.987 mensen hebben in 2018 het soa (seksueel overdraagbare aandoeningen) -spreekuur van GGD IJsselland bezocht, 38 daarvan kwamen uit de gemeente Olst-Wijhe. Van dit totaal aantal mensen heeft 20,7 procent daadwerkelijk één of meer soa’s.
Lees verder

ATC Wijhe beleeft geslaagd PENN&INK Ouder/kind toernooi

9 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Op het tennispark van ATC Wijhe werd afgelopen zondag 7 juli voor de tweede maal het PENN&INK Ouder/kind toernooi gehouden. Een jaar geleden werd dit toernooi nieuw opgezet en volledig  gesponsord door het bekende kledingmerk PENN&INK.
Lees verder

Gemeenteraadslid René Leber ontvangt koninklijke onderscheiding

9 juli 2019 | Erik-Jan Berends

René Leber heeft bij zijn afscheid als raadslid van de gemeente Olst-Wijhe een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Nacht van Gastvrij Wijhe brengt bezoekers in vakantiestemming

9 juli 2019 | Erik-Jan Berends

WIJHE – Met geopende winkels tot 22.00 uur, talrijke kraampjes, activiteiten en muziek is de Nacht van Wijhe de opmaat voor een heerlijke zomervakantie. Op vrijdag 12 juli is iedereen welkom in de Wijhese Langstaat voor een goed en gezellig begin van de zomer.
Lees verder

Rupsje Nooitgenoeg viert verjaardag bij Primera

4 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Rupsje Nooitgenoeg viert op vrijdag 12 juli haar 50steverjaardag bij de Wijhese boekhandel Primera.
Lees verder

Eikenprocessierups komt ook in Olst-Wijhe veel voor

4 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Ook in de gemeente Olst-Wijhe zijn er veel nesten van processierupsen. De gemeente benoemt voor de bestrijding  zogenaamde prioritaire gebieden, met name binnen de bebouwde kom, en enkele veelgebruikte routes.
Lees verder

GGD IJsselland nodigt boeren uit voor psychosociaal onderzoek

3 juli 2019 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland gaat onderzoek doen naar psychosociale problemen bij boeren. In de zomer van 2019 kunnen boeren zich aanmelden om mee te doen aan het onderzoek. In de maanden daarna loopt het onderzoek.
Lees verder

Wiejese Diekdaegen 2.0 krijgt nieuwe voorzitter

3 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Bas de Weerd heeft, na enkele jaren het voorzitterschap van de Wiejese Diekdaegen op zich te hebben genomen, formeel de voorzittershamer overgedragen aan Jeroen Demmers. De Wiejese Diekdaegen 2.0 is voor hem een mooi moment om het stokje door te geven.
Lees verder

Burgerpeiling pakt goed uit voor gemeente Olst-Wijhe

3 juli 2019 | Erik-Jan Berends

De inwoners van de gemeente waarderen de inspanningen van de gemeente voor onder andere dienstverlening, zorg voor de woon- en leefomgeving, communicatie en samenwerking met inwoners als positief. Dit blijkt uit de Burgerpeiling 2018.
Lees verder

Eet Lokaal heeft nu een vast ophaaladres

1 juli 2019 | Erik-Jan Berends

Voedselcoöperatie Eet Lokaal in Wijhe heeft voortaan een vast ophaaladres voor hun boodschappen.
Lees verder

De Wiejese Diekdaegen brengen Leven in de Brouwerij

29 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Leven in de Brouwerij! Zo heet het nieuwe festival dat op zaterdag 7 september in Park Wijhezicht neerstrijkt. Leven in de Brouwerij belooft gezelligheid, lekker eten en drinken, nieuwe muziekstijlen en vooral een frisse wind door het zaterdagprogramma.
Lees verder

Waterschap zoekt nieuwe jeugdbestuurder Water

27 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Omdat Anna Spijkervet de leeftijdsgrens van 18 jaar bereikt, zoekt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een opvolger voor de functie van jeugdbestuurder. Jongeren tussen de 14 en 16 jaar die interesse hebben in de waterwereld en willen meedenken hoe het waterschap jongeren kan betrekken bij het werk van WDODelta, kunnen zich aanmelden.
Lees verder

Starterslening gemeente Olst-Wijhe wordt beschikbaar voor meer starters

27 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Goed nieuws voor starters op de woningmarkt in Olst-Wijhe. De gemeente wil de maximale koopsom van de woning verhogen en voor bestaande woningen ook het leenbedrag. Dit maakt de starterslening aantrekkelijk voor meer starters op de woningmarkt.
Lees verder

De gemeente Olst-Wijhe boekt positief resultaat over 2018

26 juni 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft het jaar 2018 afgesloten met een positief financieel resultaat van 726.000 euro. De totale begroting van 2018 bedroeg ruim 42 miljoen euro.
Lees verder

Plaatselijk Belang Wijhe zoekt bestuursleden

26 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Plaatselijk Belang Wijhe zoekt Wijhenaren die hun dorp een warm hart toe dragen en willen meehelpen het dorp leefbaar te houden voor jong en oud.
Lees verder

Historische Vereniging en Heemtuin verzorgen ‘Jan Veerman rondleiding’

25 juni 2019 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe en de werkgroep ‘heemtuin’ van IVN-afdeling De Grutto hebben voor vrijdag 5 juli ter herdenking van Jan Veerman een rondleiding georganiseerd.
Lees verder

Inschrijving voor rommelmarkt Diekdagen is geopend

25 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Hoewel er het nodige verandert bij de Wiejese Diekdaegen 2019, blijven er natuurlijk ook de oude en vertrouwde onderdelen. Eén daarvan is de Rommelmarkt XXL, dit jaar gehouden op zaterdag 7 september.
Lees verder

Nacht van Gastvrij Wijhe op vrijdag 12 juli brengt extra sfeer in de Langstraat

24 juni 2019 | Erik-Jan Berends

WIJHE – De jaarlijkse Nacht van Gastvrij Wijhe is dit keer op vrijdagavond 12 juli van 18.00 tot 22.00 uur. De ondernemers uit het winkelgebied hebben hun best gedaan het iedereen deze avond naar de zin te maken.
Lees verder

Ontwerp-omgevingsvergunning Noordmanshoek ligt ter inzage

20 juni 2019 | Erik-Jan Berends

De eerste concrete stappen voor de gebiedsontwikkeling van het gebied Noordmanshoek in Wijhe zijn gezet. De ontwerp-omgevingsvergunning voor het zonnepark ligt van 20 juni tot en met 31 juli 2019 ter inzage.
Lees verder

IJssellinie  gaat op negen aansluitende zaterdagen open

19 juni 2019 | Erik-Jan Berends

De IJssellinie is in de maanden juli en augustus elke zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur te bezoeken.
Lees verder

Wijhe dompelt zich onder in gezelligheid tijdens Diekdaegen 2.0

17 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Zorg dat je er dit jaar bij bent! Al 25 jaar lang is het eerste weekend van september hét weekend van Wijhe vanwege de Wiejese Diekdaegen. Tijdens de Diekdaegen gaat het, onder het genot van muziek, feestelijkheden, een hapje en een drankje, natuurlijk vooral om de gezelligheid. Na 25 jaar is het tijd voor een frisse wind door de festiviteiten. Maak dit jaar kennis met de Diekdaegen 2.0.
Lees verder

Eet Lokaal houdt inloopavond

17 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Voedselcoöperatie Eet Lokaal in Wijhe heeft voor woensdagavond 26 juni om 20.00uur een inloopavond voor deelnemers en geïnteresseerden georganiseerd bij Fruitbedrijf van Vilsteren in Wijhe.
Lees verder

Coaches helpen erfeigenaren na te denken over de toekomst

15 juni 2019 | Erik-Jan Berends

In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn drie ervencoaches van provincie Overijssel begonnen. De ervencoaches willen bevorderen dat het prettig wonen, werken en leven blijft op het platteland. Agrariërs en andere erfeigenaren kunnen een beroep op hen doen.
Lees verder

Middel en Broekland gaan aan de slag met Postcoderoos voor zonne-energie

11 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Vijf kernen hebben de ambitie uitgesproken om energieneutraal te worden. Middel zet bijvoorbeeld samen met Broekland het project Postcoderoos op. Op donderdag 27 juni is er een informatieavond.
Lees verder

Zenleraar verzorgt stiltewandeling in de Duursche Waarden

10 juni 2019 | Erik-Jan Berends

Elk seizoen is er op zondagochtend een stiltewandeling langs de IJssel in de Duursche Waarden. De ‘zomerwandeling’ is op zondag 23 juni.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe verbiedt het oplaten van ballonnen

4 juni 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft op 3 juni besloten het oplaten van alle soorten ballonnen te verbieden in de Algemene plaatselijke verordening (APV). Al eerder besloot de raad het oplaten van de zogenaamde wensballonnen te verbieden in verband met brandgevaar. Nu geldt het verbod dus voor alle ballonnen.
Lees verder

Ruimtelijke Visie Duurzame Energie ligt ter inzage

4 juni 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft op 20 mei besloten dat de ontwerp-Ruimtelijke Visie Duurzame Energie ter inzage kan. Deze visie is het resultaat van anderhalf jaar in gesprek zijn met inwoners over de energietransitie in de gemeente Olst-Wijhe en hoe deze ruimtelijk mogelijk kan worden gemaakt.
Lees verder

Rondleidingen in de Heemtuin Veermans Hof IJsselflora

4 juni 2019 | Erik-Jan Berends

In het kader van  het Open Tuinen Weekend wordt op zaterdag 15 juni een rondleiding gegeven in heemtuin Veermans Hof IJsselflora aan de Bongerd in Wijhe.
Lees verder

Waterschap maait dijken ‘bijvriendelijk’

31 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Dijken gefaseerd maaien. Dat is wat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaat doen. Concreet betekent dit dat het waterschap een aantal gedeelten van de waterkeringen op een ander tijdstip maait dan voorheen.
Lees verder

Voorstelling ‘Vers van het land’ trekt volle tribune

30 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De op één na laatste voorstelling ‘Vers van het land’ trok donderdagavond een overvolle tribune. De locatievoorstelling is zaterdag om 14.00 uur voor het laatst te zien.
Lees verder

Voorstelling ‘Vers van het land’ is nog twee keer te zien

29 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Wie de voorstelling ‘Vers van het land’ tijdens de IJsseltheaterfietstocht heeft gemist, krijgt nog twee kansen die te zien: donderdag 30 mei om 20.00 uur en zaterdag 1 juni om 14.00 uur.
Lees verder

Verenigingen en organisaties in Wijhe hebben het moeilijk

28 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Verenigingen en vrijwilligersorganisaties hebben onlangs het manifest ‘Nood Luid onze klok!’ aan de gemeente aangeboden. Hiermee geven zij aan dat de sociale infrastructuur in de gemeente onder grote druk staat. Zij kampen steeds vaker met onvoldoende vrijwilligers.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe maakt voorlopige verkiezingsuitslag bekend

28 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De verkiezingen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement zijn op 23 mei 2019 gehouden. In de gemeente Olst-Wijhe brachten in totaal 6334 kiezers hun stem uit voor het Europees Parlement.
Lees verder

Proef het boerenleven op de Rosahoeve in Raalte

28 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De familie Kleverkamp van IJsboerderij Rosahoeve in Raalte doet op vrijdag 31 mei mee aan de Campina Open Boerderijdagen: een leuke uitgaanstip vanuit Wijhe voor de dag na Hemelvaart.
Lees verder

ROVA wijzigt afvalinzameling rond Hemelvaart

27 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) worden geen afval en grondstoffen ingezameld. De afvalinzameling van donderdag 30 mei wordt verplaatst naar op zaterdag 1 juni. 
Lees verder

Nieuw autoroute ‘Proeven van het Platteland’ doet Wijhe aan

26 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Overijssel kan dit voorjaar volop smakelijk ontdekt worden met nieuwe autoroutes ‘Proeven van het Platteland.’ De Vereniging het Tuinpad heeft bij Hoeve Bosman in De Krim de autoroutekaart ‘Proeven van het Platteland’ gepresenteerd.
Lees verder

Tennisvereniging ATC Wijhe houdt senior/junior toernooi

26 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De sportcommissie van tennisvereniging ATC Wijhe heeft voor 7 juli de tweede editie van het PENN&INK Ouder & Kind Toernooi georganiseerd.
Lees verder

Capellenborg Wijhe heet primeur Foodcamp voorgezet onderwijs

26 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De eerste Foodcamp voor voortgezet onderwijs was op maandag 20 mei op boerderij De Riet in Olst.
Lees verder

Europese Parlementsverkiezing brengt  6334 stemmers in Olst-Wijhe op de been

23 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Ook in de gemeente Olst-Wijhe konden kiesgerechtigden donderdag hun stem uitbrengen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement.
Lees verder

Fietstocht langs Sallandse boerenbedrijven valt in de smaak

19 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Veel mensen pakten zondag de fiets om te genieten van de fietstocht van Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland. Onderweg deden de deelnemers diverse mooie boerenbedrijven aan die hun deuren open stelden en rondleidingen gaven.
Lees verder

Gemeente neemt maandag besluit over aangepaste Energievisie

19 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe neemt op maandag 20 mei een besluit over het ter inzage leggen van de Energievisie. Al eerder besprak de raad de visie. Het document ligt opnieuw voor nu de opmerkingen van de raad zijn verwerkt.
Lees verder

ATC Wijhe biedt zomeruitdaging voor voetballers, handballers en andere sporters

18 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Tennisvereniging ATC Wijhe biedt deze zomer tennis voor voetballers, handballers en andere teamspelers die een zomerstop hebben van hun eigen sport. Ook sporters die veel binnen sporten en in de zomer naar buiten willen zijn van harte welkom om mee te doen aan de Zomer Challenge.
Lees verder

IJssellinie staat centraal tijdens bijeenkomst Europees erfgoednetwerk in Olst-Wijhe

18 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe was op donderdag 16 mei, samen met Stichting IJssellinie en Stichting IJssellandschap, gastheer voor de bijeenkomst Between the lines van EFFORTS. EFFORTS is een Europees erfgoednetwerk en staat voor European Federation of Fortified Sites.
Lees verder

Wandelvierdaagse was weer feest voor jong en oud(er)

18 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhe stond de afgelopen week in het teken van de 13eeditie van de wandelvierdaagse. Onder prima weersomstandigheden liepen de deelnemers mooie routes rond het dorp.
Lees verder

Voedselcoöperatie nodigt Wijhenaren uit

18 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Een groep enthousiaste Wijhenaren werkt sinds een jaar samen met een aantal van mooie lokale boerenbedrijven om groente, fruit, vlees, honing, zuivel, eieren en paddenstoelen te kopen. Ze noemen zich ‘Eet Lokaal in Wijhe’.
Lees verder

Boerenbedrijven zetten deuren open bij fietstocht

16 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland hebben voor zondag 19 mei de jaarlijkse fietstocht langs boerenbedrijven georganiseerd. Belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur starten bij Fruitbedrijf van Vilsteren in Wijhe en Schrijver Stalinrichting in Broekland (hier is tevens parkeergelegenheid).
Lees verder

Gemeente krijgt bijna driehonderd reacties op enquête Omgevingsplan

14 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe vroeg begin april inwoners een enquête in te vullen over het nieuwe Omgevingsplan. In dit plan willen de gemeente niet meer regelen voor de woon- en leefomgeving dan nodig is. Daarom vroegen ze inwoners wat ze als gemeente wel, niet of anders moeten regelen. In totaal kwamen er bijna driehonderd reacties.
Lees verder

Coalitie waterschap sluit akkoord ‘Samen duurzaam verder’

14 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Water Natuurlijk, VVD, Ongebouwd, Bedrijven en ChristenUnie vormen het nieuwe dagelijks bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Ze hebben het coalitieakkoord ‘Samen duurzaam verder’ gesloten. De coalitie zet het huidige beleid grotendeels voort en legt  extra accenten op de thema’s samenwerking, klimaatadaptatie, participatie,educatieen agrarisch waterbeheer.
Lees verder

Buitengebied krijgt in het najaar ondergrondse afvalcontainers

7 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente heeft voor 7 mei (Holstohus, Olst) en 8 mei (gemeentehuis, Wijhe) twee inloopavonden georganiseerd voor mensen in het buitengebied die na de zomer hun restafval naar een ondergrondse container moeten brengen. De containers in het buitengebied worden in de tweede helft van 2019 geplaatst en in gebruik genomen. 
Lees verder

Starters op de woningmarkt kunnen aankloppen bij de gemeente

7 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe is bij  monde van wethouder Marcel Blind tevreden over het verstrekken van leningen voor starters op de woningmarkt. In het afgelopen jaar zijn zeven leningen verstrekt, drie in Wijhe en vier in Olst. Het verstrekken van leningen om starters te helpen, wordt dan ook voortgezet.
Lees verder

Daf ya328 evenement bij de Haere/IJssellinie

7 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Bij havezate de Haere in Olst is in het weekend van 11 mei een Daf ya328 evenement. Circa zestig enthousiaste Daf ya328-eigenaren hebben dit merendeels besloten weekend georganiseerd om hun passie voor dit type middelzware militaire vrachtauto te delen.
Lees verder

‘Olst-Wijhese Energievisie is goede voorbereiding op Regionale Energiestrategie’

7 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Gemeenten, provincies, waterschappen en netbeheerders in Nederland hebben afspraken gemaakt over de aanpak van de energietransitie. Aanleiding voor de afspraken is het nationale klimaatakkoord waarover wordt onderhandeld.
Lees verder

Staatsbosbeheer houdt luister-excursie in Fortmond

7 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Belangstellenden kunnen met de Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids op maandag 20 mei bij Fortmond de natuur in, op zoek naar de geluiden van de vogels en de natuur.
Lees verder

Wandelvierdaagse Wijhe is van 14 tot en met 17 mei

2 mei 2019 | Erik-Jan Berends

De voorbereidingen voor de 13ewandelvierdaagse Wijhe zijn in volle gang. Dit jaar is de vierdaagse van 14 tot en met 17 mei. De organisatie heeft weer paar nieuwe routes toegevoegd.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe staat stil bij Nationale Herdenking

1 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Ook de gemeente Olst-Wijhe staat dit jaar stil bij de Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei. De dag verloopt volgens de richtlijnen die zijn vastgesteld door de commissie Nationale Herdenking. 
Lees verder

Even nagenieten: Koningsdag Wijhe in tien foto’s

30 april 2019 | Erik-Jan Berends

Het was weer gezellig op Koningsdag in Wijhe. Om nog even na te genieten hier nog even tien foto’s van Jan Amse, waaruit de goede sfeer spreekt.

Uitslagen Koningsloop Wijhe

29 april 2019 | Erik-Jan Berends

Met de Koningsloop op vrijdagavond gingen de festiviteiten in Wijhe goed van start. Ruim 350 hardlopers werden aangemoedigd door de vele aanwezigen en iedereen genoot van de geweldige sfeer.
Lees verder

Wijhe beleeft sportieve en gezellige Koningsdag

29 april 2019 | Erik-Jan Berends

Werd de vrijmarkt op zaterdagmorgen nog geplaagd door de regen: Koningsdag 2019 is in Wijhe afgelopen weekend sportief en feestelijk verlopen. Het Verenigd Comité Wijhe was er weer in geslaagd een heel gevarieerd programma voor jong en oud(er) samen te stellen.
Lees verder

Koningsloop in Wijhe telt vierhonderd kleine en grote helden

27 april 2019 | Erik-Jan Berends

De vijfde editie van de Koningsloop in Wijhe, afgelopen vrijdagavond, telde maar liefst vierhonderd deelnemers, waaronder 150 kinderen. Onder ideale weersomstandigheden liepen zijn ieder hun eigen wedstrijd in en door de prachtige omgeving van het dorp.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe gaat afvalinzameling in het buitengebied wijzigen

27 april 2019 | Erik-Jan Berends

In de kernen van de gemeente Olst-Wijhe brengen inwoners hun restafval al langer naar een ondergrondse container. Na de zomer wordt dit ook ingevoerd voor het buitengebied.
Lees verder

Paasbulten in Olst-Wijhe worden vanavond en volgende week aangestoken

26 april 2019 | Erik-Jan Berends

De traditionele paasvuren konden helaas niet doorgaan vanwege de droogte en het verhoogde risico op natuurbrand. Inmiddels is het risico weer teruggebracht naar fase 1 – regulier risico.
Lees verder

Vijf mensen uit de gemeente Olst-Wijhe ontvangen een koninklijke onderscheiding

26 april 2019 | Erik-Jan Berends

Aan vijf inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is vrijdag een koninklijke onderscheiding toegekend.Drie daarvan zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, één inwoner is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en één inwoner is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Win een vakantiehuis of een Ferrari bij de loterij in Herxen

26 april 2019 | Erik-Jan Berends

Voor de renovatie van het dorpshuis in Herxen heeft Stichting Dorpshuis Herxen een loterij georganiseerd. Inmiddels is de loterij al vier maanden bezig, maar helaas gaat de verkoop van de loten nog niet hard genoeg. Om deze reden heeft het bestuur besloten om nog een prijs toe te voegen, namelijk een Ferrari.  
Lees verder

Lentebloesems kleuren Wijhe: bekijk de lentefoto’s

23 april 2019 | Erik-Jan Berends

Fotograaf Jan Amse heeft de afgelopen dagen prachtige bloesems vastgelegd in Wijhe. Het hele dorp tooit zich inmiddels in talrijke lentekleuren.
Lees verder

Gastvrij Wijhe maakt winnaars paasactie bekend

22 april 2019 | Erik-Jan Berends

Gastvrij Wijhe heeft de winnaars van de paasactie nog vlak voor Pasen in het zonnetje gezet. In de Langstraat kregen ze, onder toeziend oog van Prins Dennis van de Diekschoevers, een grote, smaakvolle paashaas van chocolade.
Lees verder

Koningsdag Wijhe brengt veel sfeer in het dorp

21 april 2019 | Erik-Jan Berends

Koningsdag staat ook dit jaar in Wijhe bol van de activiteiten. Het Verenigd Comité Wijhe presenteert weer een gevarieerd programma voor jong en oud(er). De kermis draait van woensdag tot en met zondag en het Oranjefeest gaat vanaf vrijdag los.
Lees verder

Help Gastvrij Wijhe nóg leuker te maken en win een cadeaubon

17 april 2019 | Erik-Jan Berends

Om het winkelgebied van Gastvrij Wijhe nog leuker te maken hebben de ondernemers twee studenten van TMO Fashion Business School ingeschakeld om een onderzoek uit te voeren.
Lees verder

Er zijn dit jaar geen paasvuren in Olst-Wijhe

16 april 2019 | Erik-Jan Berends

Vanwege de droogte mogen er ook binnen de gemeente Olst-Wijhe geen paasbulten worden aangestoken. De buitengewoon opsporingsambtenaren, boa’s, houden hierop toezicht.
Lees verder

College bezoekt Herxen voor jaarlijks kernenbezoek

16 april 2019 | Erik-Jan Berends

Burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe bezoeken op donderdag 25 april Herxen voor het jaarlijks kernenbezoek. Plaatselijk Belang Herxen heeft deze avond, in samenwerking met de gemeente, georganiseerd.
Lees verder

BOA’s houden extra toezicht op paasvuren

15 april 2019 | Erik-Jan Berends

Dit jaar controleren buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) strenger of paasvuren aan de regels voldoen. Zij kunnen boetes uitdelen als een paasvuur niet aan de regels voldoet. Dat meldt de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe Tweede Paasdag gesloten

15 april 2019 | Erik-Jan Berends

De balies in het gemeentehuis en het Holstohus zijn op maandag 22 april (Tweede Paasdag) gesloten. Ook telefonisch is de gemeente Olst-Wijhe dan niet bereikbaar.
Lees verder

Kasteel het Nijenhuis is decor voor verrassende concerten

11 april 2019 | Erik-Jan Berends

Het historische kasteel het Nijenhuis (Museum De Fundatie) met zijn expositie en beeldentuin in Wijhe is op zaterdag 20 april het indrukwekkende decor voor bijzondere concerten.
Lees verder

IJssellinie houdt een bijzondere Open Dag

11 april 2019 | Erik-Jan Berends

De maandelijkse Open Dag van de IJssellinie is op 4 mei van 12.00 tot 16.00 uur niet zoals anders bij de Haere bunkers maar bij de luchtdoelterp aan de Jan Schamhartstraat 98 in Olst.
Lees verder

Stoel van de Toekomst krijgt vaste plek in raadzaal Olst-Wijhe

10 april 2019 | Erik-Jan Berends

Wethouder Marcel Blind heeft op maandag 8 april de Stoel van de Toekomst overhandigd aan burgemeester Ton Strien, voorzitter van de gemeenteraad. Hiermee krijgt de Stoel van de Toekomst een vaste plek in de raadzaal van Olst-Wijhe.
Lees verder

Gastvrij Wijhe daagt klanten uit met eierentellen en een fotowedstrijd

8 april 2019 | Erik-Jan Berends

De ondernemers van Gastvrij Wijhe komen in paassfeer en hebben daarom voor de periode van woensdag 10 tot en met vrijdag 19 april een wedstrijd eierentellen en een fotowedstrijd uitgeschreven. Voor de winnaars liggen smaakvolle prijzen klaar.
Lees verder

IVN-gids verzorgt rondleiding in Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’

8 april 2019 | Erik-Jan Berends

In ‘Veermans Hof IJsselflora’ aan de Bongerd in Wijhe is op 19 april de eerste rondleiding van dit seizoen.
Lees verder

Open dag familiegeschiedenis in Wijhe

8 april 2019 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 13 april opnieuw een open dag voor stamboomonderzoek. Dit is de laatste gelegenheid voor de zomer. De eerstvolgende open dag is zaterdag 14 september.
Lees verder

Marle en Welsum krijgen ook glasvezel

7 april 2019 | Erik-Jan Berends

Het buitengebied van Olst-Wijhe aan de oostkant van de IJssel kreeg in de afgelopen periode glasvezel. Na een succesvolle inschrijfperiode begint de aannemer nu ook in Welsum en Marle met de aanleg van glasvezel.
Lees verder

Kampioen Meike Terhorst is gehuldigd in Olst-Wijhe 

5 april 2019 | Erik-Jan Berends

Aan wethouder Anton Bosch van de gemeente Olst-Wijhe was het vrijdag 5 april de eer om Meike Terhorst te huldigen. Zij heeft topprestaties geleverd op de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi.
Lees verder

Melodies-drummer treedt op met Wijhese rapper Donutcare

3 april 2019 | Erik-Jan Berends

De Melodies uit Raalte geven op Koningsdag om 12.00 en 13.00 uur een optreden in de Nicolaaskerk in Wijhe. Tijdens de beide optredens verzorgt de Wijhese rapper Donutcare (de artiestenaam van Ruben Sluiter) een gastoptreden met drummer Leon van de Melodies.
Lees verder

Stichting De Noordmanshoek en gemeente Olst-Wijhe tekenen samenwerkingsovereenkomst

2 april 2019 | Erik-Jan Berends

Stichting De Noordmanshoek en de gemeente Olst-Wijhe hebben op dinsdag 26 maart een samenwerkingsovereenkomst getekend met als doe het gebied De Noordmanshoek in Wijhe te herontwikkelen.
Lees verder

Verenigd Comité  Wijhe collecteert

2 april 2019 | Erik-Jan Berends

Het Verenigd Comité Wijhe collecteert van maandag 1 tot en met zaterdag 13 april. Het is voor de organisatie van Koningsdag op zaterdag 27 april en, zeker niet te vergeten, voor de Dodenherdenking op zaterdag 4 mei.
Lees verder

Nieuwjaarsbollen zetten de gemeente Olst-Wijhe in bloei

1 april 2019 | Erik-Jan Berends

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst-Wijhe stond dit jaar in het teken van de zorg. De destijds geplante bloembollen komen nu uit.
Lees verder

Politie controleert meer op snelheid op De Omloop

1 april 2019 | Erik-Jan Berends

Om hier de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de aanliggende woonwijken te vergroten, vindt de gemeente Olst-Wijhe aanvullende verkeersmaatregelen voor De Omloop wenselijk. 
Lees verder

Gemeente praat  met inwoners over de Ontwerp-Energievisie

28 maart 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft op 26 maart met inwoners gesproken over de Ontwerp-Energievisie. Tijdens deze afsluitende bijeenkomst is de inhoud van de ontwerpvisie met inwoners gedeeld en kon men reageren op het participatieverslag. In dit verslag staat alle inbreng van inwoners tijdens de bijeenkomsten in 2017 en 2018.
Lees verder

Waterschap houdt inloopbijeenkomsten over de IJsseldijk

28 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Het project IJsseldijk Zwolle-Olst is onderdeel van het landelijke Deltaplan Waterveiligheid (Hoogwaterbeschermingsprogramma). Het waterschap wil over dit concept-VKA de komende weken in gesprek met de inwoners van Olst, Wijhe, Herxen en Zwolle.
Lees verder

Goed Veur Mekare wil uitgestoken hand van gemeente

26 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Coöperatie Goed Veur Mekare voelt zich niet erg gesteund door de leden van het Olst-Wijhese college bij de ontwikkeling van zonnepark Noordmanshoek. In de raadsvergadering van 25 maart heeft het bestuur van de coöperatie de gemeenteraad opgeroepen het college tot de orde te roepen.
Lees verder

Gemeenteraad is positief over herbenoeming burgemeester Ton Strien

26 maart 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van de gemeente Olst-Wijhe heeft maandag besloten om burgemeester A.G.J. (Ton) Strien voor herbenoeming voor te dragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 
Lees verder

Waterschap maakt definitieve verkiezingsuitslag bekend

25 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft maandag de definitieve uitslag bekendgemaakt van de waterschapsverkiezingen voor het nieuwe algemeen bestuur. Van de 29 bestuursleden zijn er 17 nieuw.
Lees verder

De IJssellinie houdt weer Open Dag

25 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Bij de IJssellinie aan de Haereweg 4b in Olst is op 6 april van 12.00 tot 16.00 uur weer een open dag. Ook staan er bij de commando-en hospitaalbunker weer aantal historische legervoertuigen.
Lees verder

Er is extra budget voor lokaal initiatief in Salland

22 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Inwoners of een groep mensen uit Salland die een kleinschalig initiatief hebben dat de woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maakt, kunnen nu provinciaal budget krijgen.
Lees verder

Wijhese veer is tijdelijk uit de vaart

21 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Het Wijhese veer is woensdagavond vanwege het hoogwater tijdelijk uit de vaart genomen. De verwachting is dat het water spoedig weer zal zakken.
Lees verder

GroenLinks en Forum winnen, CDA blijft grootste in Olst-Wijhe

21 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten gaat in Olst-Wijhe de grote winst naar GroenLinks. De groene partij gaat naar 14,7 procent van de stemmen, een stijging van 10, 3 procent ten opzichte van 2015. Zo laten de eerste tellingen zien.
Lees verder

Opkomst verkiezingen PS in Olst-Wijhe tot 16.00 uur: 30 procent

20 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Kiesgerechtigden kunnen kunnen vandaag hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. De stembureaus zijn nog tot 21.00 uur geopend.
Lees verder

Alle Mode- & Lifestyle winkels nodigen uit tot Lenteshoppen

20 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Morgen is het 21 maart: de lente staat voor de deur! De Mode- & Lifestyle winkels in Gastvrij Wijhe hebben het voorjaar al in hun bol en beginnen de lente dit jaar gelijk met een weekend Lenteshoppen.
Lees verder

Plaatselijk Belang Wijhe zoekt bestuursleden

19 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Plaatselijk Belang Wijhe zoekt Wijhenaren die hun dorp een warm hart toe dragen en willen meehelpen het dorp leefbaar te houden voor jong en oud.
Lees verder

Lévi Weemoedt komt zondag 24 maart

18 maart 2019 | Erik-Jan Berends

De lezing van Lévi Weemoedt, die afgelopen zondag werd afgelast wegens ziekte van de dichter/schrijver, gaat komende zondag, 24 maart, toch nog door. De literaire middag begint om 14.00 uur in de Nicolaaskerk aan de Kerkstraat 15.
Lees verder

Koningsmarkt biedt nog een aantal plekken voor standhouders

17 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Het is nog maar ruim een maand voordat er ook in Wijhe weer volop Koningsdag wordt gevierd. Populair onderdeel is de Koningsmarkt in de Langstraat waarvoor nog een aantal plekken beschikbaar is. 
Lees verder

Waterschap controleert op schoonmaak van sloten vanuit de ruimte

17 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) controleert voortaan met satellietbeelden of  sloten goed zijn schoongemaakt. Medewerkers hoeven hierdoor in het veld alleen nog die locaties te beoordelen die het computersysteem als ‘afgekeurd’ heeft aangemerkt.
Lees verder

GGD gaat gezondheid van jongeren onderzoeken

16 maart 2019 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland voert komend najaar weer de gezondheidsmonitor Jeugd uit: een grootschalig onderzoek naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongeren uit klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs.
Lees verder

‘Gemeentepolis Olst-Wijhe is succesvol’

15 maart 2019 | Erik-Jan Berends

De mogelijkheid om via de gemeente gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering voorziet in een behoefte. Dit concludeert de gemeente uit de stijging van het aantal gebruikers van deze zorgverzekering.
Lees verder

Optreden Lévi Weemoedt gaat niet door

15 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Het geplande optreden van Lévi Weemoedt, zondag in de Nicolaaskerk, gaat niet door. De dichter is ziek.
Lees verder

Volle rivieren en sloten leveren geen problemen op bij waterschap 

15 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) ervaart vooralsnog geen problemen door de hoge waterstanden in rivieren, kanalen, weteringen en sloten. Zoals gewoonlijk bij dit soort weersomstandigheden is het waterschap extra alert.
Lees verder

‘Saar aan Huis’ breidt uit: nu ook actief in de gemeente Raalte & Olst–Wijhe

15 maart 2019 | Erik-Jan Berends

‘Saar aan Huis’ ondersteunt en begeleidt sinds 1 februari ook ouderen, chronisch zieken en mensen vanuit de revalidatie in de gemeente Raalte en Olst-Wijhe.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe benoemt twee externe voorzitters

12 maart 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond Judith Compagner uit Wijhe en Johan van der Zee uit Herxen benoemd tot ‘extern’ voorzitter voor de beeldvormende en oordeelsvormende raadsbijeenkomsten.
Lees verder

‘Veermans Hof IJsselflora’ gaat weer open

10 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Door de lentezon komt heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflor’ aan de Bongerd in Wijhe weer langzamerhand tot bloei. Op 15 en 16 maart wordt de heemtuin weer voorjaarsklaar gemaakt.
Lees verder

Lévi Weemoedt verzorgt literaire middag in de Nicolaaskerk

10 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Lévi Weemoedt komt naar Wijhe. De droeve dichter is zondag 17 maart de tweede ‘Schrijver in de kerk’.
Lees verder

ATC Wijhe benoemt nieuwe voorzitter

9 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Tennisvereniging ATC Wijhe heeft op woensdag 6 maart Jetze de Witte benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij neemt de voorzittershamer over van Ronald Jorna, die 3,5 jaar voorzitter is geweest van de tennisclub in Wijhe.
Lees verder

Doriano Salmangil ontvangt Jeugdcompliment Olst-Wijhe 2019

6 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Doriano Salmangil heeft woensdag het Jeugdcompliment 2019 van de gemeente Olst-Wijhe ontvangen uit handen van wethouder Marcel Blind. Doriano is 11 jaar en heeft in Olst een actie opgezet om geld op te halen voor de zieke Gerrit-Jan Willems.
Lees verder

‘Heb ik mijn zaken goed geregeld?’

6 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Notaris mevrouw Procee, heeft voor woensdag 20 maart, wij samen met organisaties op het gebied van zorg en welzijn, een informatieavond georganiseerd over het belang om zaken goed geregeld te hebben.
Lees verder

Tofvoz Kinderkleding opent in Villa Waterloo

4 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Tofvoz Kinderkleding opent op 16 maart haar deuren in Villa Waterloo aan de Stationsweg 25.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe zoekt helpende handjes

3 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité Wijhe bestaat momenteel uit een beperkte groep vrijwilligers. Ze is dringend op zoek naar meer helpende handjes.
Lees verder

Vijf kernen Olst-Wijhe gaan op weg naar aardgasvrij

3 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Herxen, Middel, Marle, Welsum en Wesepe hebben de ambitie om in 2030 aardgasvrij te zijn. Om dit doel te realiseren, krijgen de kernen subsidie van de gemeente Olst-Wijhe en van de provincie Overijssel.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag familiegeschiedenis

2 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Belangstellenden zijn op zaterdag 9 maart welkom bij de Historische Vereniging Wijhe voor de open dag familiegeschiedenis. Tijdens deze dag kan men eigen onderzoeksvragen voorleggen aan de enthousiaste vrijwilligers.
Lees verder

Landschap Overijssel gaat voor een bloemrijker buitengebied in Overijssel

28 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Landschap Overijssel ondersteunt het aanleggen van bloemrijke plekken door collectieve inkoop van inheems zaaigoed en door het verspreiden van kennis over aanleg, ontwikkeling en beheer.
Lees verder

Welke Wiejenaar verdient een lintje?

27 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Een waardevolle waardering voor iemand is het toekennen van een Koninklijke onderscheiding of lintje. Iedereen kan een persoon daarvoor voordragen.
Lees verder

Open Dagen geven ‘Het geheim van de IJssel’ prijs 

26 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Het IJssellinie open dagen seizoen 2019 begint weer. Op 2 maart is de eerste open dag van het jaar en is de IJssellinie  van 12.00 tot 16.00 uur open.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat houtsingel te lijf

25 februari 2019 | Erik-Jan Berends

De werkgroep landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe is op zaterdag 9 maart te gast bij de familie Loos aan de Gravenweg 5 in Wijhe.
Lees verder

Iesseldonck geniet van eerste carnavalsoptocht van Salland

23 februari 2019 | Erik-Jan Berends

In Iesseldonck is zaterdagmiddag de eerste Sallandse carnavalsoptocht gehouden. Onder veel belangstelling trokken zo’n dertig wagens en formaties door het dorp.
Lees verder

‘The Cats Band’ maakt haar opwachting in Wijhe

20 februari 2019 | Erik-Jan Berends

De popgroep ‘The Cats Band’ treedt op zaterdag 30 maart op in sporthal De Lange Slag aan de Lange Slagen 29 in Wijhe. Café De oranjerie in Wijhe heeft het optreden georganiseerd.
Lees verder

Aanslag gemeentelijke belastingen ligt volgende week op de mat

20 februari 2019 | Erik-Jan Berends

De aanslag voor de gemeentelijke belastingen valt voglende week bij inwoners van de gemeente Olst-Wijhe in de bus of digitaal via MijnOverheid berichtenbox.
Lees verder

Elferink Mode speelt in op het voorjaar

19 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Het voorjaar presenteert zich vroeg dit jaar en daar springt Elferink Mode met nieuwste voorjaarscollectie op in.
Lees verder

College Olst-Wijhe werkt Raadsakkoord 2018 – 2022 uit

19 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Het college van B&W van de gemeente Olst-Wijhe heeft het akkoord ‘Samen verder’ van de huidige raad vertaald in een uitvoeringsprogramma. Dit betekent dat het college heeft uitgewerkt wat het vraagt om de ambities uit het raadsakkoord uit te kunnen voeren.
Lees verder

Geen treinverkeer tussen Zwolle en Deventer door aanrijding bij Wijhe

19 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Door een ‘aanrijding met een object’ bij de Stationsweg in Wijhe reden er dinsdagavond enige tijd geen treinen tussen Zwolle en Deventer. Het treinverkeer is inmiddels hervat.
Lees verder

Dialectdienst in de Nicolaaskärke in Wieje

19 februari 2019 | Erik-Jan Berends

De maand maart is al jarenlang de maand van het dialect. Belangstellenden kunnen dan ook op zondagavond 10 maart genieten van een kärkdienst in dialect in de Nicolaaskerk in Wijhe.
Lees verder

Basisschoolleerlingen leren veilig omgaan met landbouwvoertuigen

18 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Leerlingen van groep 7 en 8 van de Ter Stegeschool in Olst en de A Bosschool in Wesepe leerden op vrijdag 8 februari hoe zij veilig kunnen omgaan met landbouwvoertuigen op de weg.
Lees verder

Kinderboerderij Wijhe is sinds 15 februari 2019 rookvrij

17 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Kinderboerderij Wijhe wil bijdragen aan een rookvrije generatie. “Rookvrij opgroeien moet vanzelfsprekend worden. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien”, vindt de stichting.
Lees verder

Tennisvereniging ATC Wijhe houdt Open Dag Toernooi

16 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Tennisvereniging ATC Wijhe heeft voor zondag 17 maart het ATC Wijhe Open Dag Toernooi georganiseerd. Doel van het Open Dag Toernooi is om inwoners van Wijhe te laten kennismaken met de tennisvereniging door te tennissen met en tegen bestaande leden.
Lees verder

Burgemeester en wethouders bezoeken Boerhaar

16 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders brengt donderdag 28 februari een kernenbezoek aan de Boerhaar. 
Lees verder

Tieners worden dit voorjaar tegen meningokokken gevaccineerd

16 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Jongeren, geboren tussen 1 januari en 1 mei 2004 of in de jaren 2001 of 2002 ontvangen vanaf februari een uitnodiging voor een vaccinatie tegen de meningokokkenziekte. Met de slogan ‘Deel dit niet met je vrienden. Haal die prik tegen meningokokkenziekte’ nodigen het RIVM en GGD IJsselland jongeren uit deze vaccinatie te halen.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe introduceert nieuwe manier van vergaderen

15 februari 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe gaat met ingang van 25 februari op een nieuwe manier zijn vergaderingen organiseren en vormgeven. Dit doet de raad om de inbreng van inwoners en organisaties bij de besluitvorming te stimuleren en om meer ruimte te geven aan het debat in de raad. 
Lees verder

Inschrijving  voor Koningsloop Wijhe 2019 is geopend

12 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhe en omstreken kan weer gaan trainen voor de Koningsloop 2019. De inmiddels populaire loop vindt plaats op de avond voor Koningsdag. Net als voorgaande jaren zijn start en finish in het centrum van Wijhe. De inschrijving is al geopend.
Lees verder

’t Nijenhuis wordt tijdelijk afgesloten voor bomenkap 

12 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Een aannemer gaat vanaf maandag 18 februari tot en met vrijdag 1 maart bomen kappen en herplanten aan ’t Nijenhuis in Wijhe.
Lees verder

Kinderboerderij Wijhe ontvangt waarde cheque

10 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Stichting Kinderboerderij Wijhe heeft uit het coöperatiefonds van de Rabobank een waarde cheque van 6.000 euro ontvangen.
Lees verder

Wiejes Cabaret speelt ‘Ongemak’ 

10 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Het Wiejes Cabaret verzorgt op zaterdag 9 maart een optreden in het Capellenborgtheater met de nieuwe voorstelling ‘Ongemak’.
Lees verder

Waterschap maakt lijsten voor verkiezingen bekend

10 februari 2019 | Erik-Jan Berends

De lijsttrekkers en kandidaten voor de verkiezingen van het nieuwe bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zijn bekend.
Lees verder

Waterschap geeft subsidie voor recreatieve ideeën op of rond water

1 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Met het beschikbaar stellen van subsidie voor recreatieve ideeën op of rond water, wil Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) deze initiatieven ondersteunen. Hiermee beoogt het waterschap wensen van bewoners, verenigingen, onderwijsinstellingen of stichtingen te stimuleren en een bijdrage te leveren aan initiatieven om te genieten van water.
Lees verder

Meneer Bolink viert honderdste verjaardag

1 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Meneer Bolink is op woensdag 23 januari 100 jaar geworden en kreeg bezoek van burgemeester Ton Strien.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag

30 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 9 februari in het Wijhes Museum een open dag voor familiehistorie. Bezoekers kunnen tijdens deze dag vragen over hun eigen onderzoek voorleggen aan de enthousiaste vrijwilligers.
Lees verder

Provincie Overijssel investeert 100.000 euro in Theatergroep De Jonge Honden

29 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Stichting Theatergroep De Jonge Honden ontvangt een subsidie van 100.000 euro van Provincie Overijssel. In september 2017 heeft de theatergroep onder meer met veel succes het openluchtspektakel ‘Operatie IJssellinie’ bij landgoed De Haere in Olst opgevoerd.
Lees verder

‘Populatie muskusratten was afgelopen 25 jaar nog nooit zo laag‘

29 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) ving in 2018 weer minder muskusratten dan de jaren ervoor. Vergeleken met 2017 daalden de vangsten van 7.389 naar 5.214. Een daling van 30 procent.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat weer wilgen knotten

28 januari 2019 | Erik-Jan Berends

IVN Olst-Wijhe is op zaterdag 9 februari te gast bij familie Van der Vegte aan de Bremmelerstraat 10 in Wijhe.
Lees verder

Vandaag en morgen snertweer en snertprijzen bij Elferink Mode

25 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Klanten kunnen vrijdag 25 (tot 21.00 uur) en zaterdag 26 januari vanaf 11.00 uur heel voordelig shoppen bij Elferink Mode, onder het genot van een lekker kop snert.
Lees verder

Gemeente ontvangt eerste aanmelding voor het jeugdcompliment

23 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Het eerste jeugdcompliment uit Olst-Wijhe heeft de gemeente bereikt. Er zijn vast nog meer kinderen en jongeren die een compliment verdienen. Aanmelden kan tot 15 februari.
Lees verder

GroenLinks wil andere busroute door Wijhe

22 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Tijdens de Statenvergadering van woensdag 23 januari stelt Kees Slingerland, namens de provinciale Statenfractie van GroenLinks, mondelinge vragen aan Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel. Die vragen hebben betrekking op buslijn 161 van Zwolle naar Deventer die met ingang van 19 februari aanstaande een kortere route door Wijhe zal volgen.
Lees verder

Waterschap evalueert droogte: ‘Watervraag was extreem groot’

22 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) kijkt over het algemeen met een goed gevoel terug op de aanpak van de droogte in 2018. Dat blijkt uit de evaluatie Droogte 2018 die het waterschap hield.
Lees verder

Basisscholen en BSO’s kunnen gratis groentezaad krijgen

21 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Basisscholen en BSO’s uit Olst-Wijhe kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel (NMO). Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het schoolplein hun eigen groente kweken. Aanmelden kan tot 8 februari.
Lees verder

Militairen uit Wezep gaan oefenen in kaartlezen

21 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Vijftien militairen van het 11 Pantser Genie Bataljon houden van 22 tot en met 24 januari een militaire oefening gehouden in de driehoek Deventer, Windesheim, Lemelerveld.
Lees verder

Zwols Symfonie orkest verzorgt familievoorstelling in het Capellenborgtheater

19 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Bezoekers (5+) van het Capellenborgtheater kunnen zich op zondagmiddag 27 januari laten meevoeren door het sprookjesachtige winterverhaal De Sneeuwman, naar het boek van The Snowman van Raymond Briggs.
Lees verder

Gemeente houdt inloopavond over afsluiting Schippershuizen tijdens spitsuren

18 januari 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe houdt op dinsdag 5 februari een inloopavond in het gemeentehuis in Wijhe over de afsluiting van Schippershuizen tijdens spitsuren.
Lees verder

Stratentoenooi Rood-Wit wederom groot succes

17 januari 2019 | Erik-Jan Berends

In sporthal De Lange Slag is op zondag 13 januari het 43e stratentoernooi van volleybalvereniging Rood-Wit ‘75 gespeeld. Twaalf fanatieke teams streden om de winst.
Lees verder

Bibliotheekbezoekers Wijhe willen grotere collectie en meer sfeer

14 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Na een evaluatie in 2014 is besloten de hoofdvestiging van de bibliotheek in Olst in stand te houden, een servicepunt in Wijhe in te stellen en de ‘Bibliotheek op School’ te introduceren op basisscholen. In oktober heeft de gemeente het bibliotheekwerk opnieuw geëvalueerd.
Lees verder

CV de Diekschoevers opent inschrijving carnavalsoptocht

12 januari 2019 | Erik-Jan Berends

In Wijhe is op zaterdag 23 februari de eerste Sallandse carnavalsoptocht. Wie wil meedoen, kan zich nu aanmelden.
Lees verder

Gemeente zoekt twee voorzitters voor raadsbijeenkomsten

11 januari 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe gaat voortaan op een andere wijze vergaderen. Om dat te kunnen doen, zoekt ze nog twee voorzitters raadsbijeenkomsten.
Lees verder

Burgemeester Strien houdt nieuwjaarstoespraak

9 januari 2019 | Erik-Jan Berends

In het Dorpshuis van Overkempe in Olst was dinsdagavond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst-Wijhe. Een zeer gepaste locatie, volgens de gemeente, omdat de nieuwjaarsreceptie volledig in het teken van ‘zorg’ stond. Hieronder de volledige toespraak van burgemeester Strien.
Lees verder

Planning inzameling oud papier komt op de site van ROVA

7 januari 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe informeerde inwoners in 2018 over het ophalen van het oud papier. In Olst en Herxen gebeurt dit met een blauwe container. In de rest van de gemeente wordt huis-aan-huis ingezameld.
Lees verder

Autorijschool DickGeslaagd is jarig en geeft korting

6 januari 2019 | Erik-Jan Berends
Autorijschool DickGeslaagd is vorig jaar op 1 januari 2018 gestart en viert nu haar éénjarig bestaan.

Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag stamboomonderzoek

3 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 12 januari weer een open dag voor familieonderzoek.
Lees verder

Wijhe luidt knallend het oude jaar uit

31 december 2018 | Erik-Jan Berends

Het jaar 2018 is bijna teneinde en dat zal inmiddels niemand zijn ontgaan.
Lees verder

IVN gaat wilgen knotten aan de Kappeweg en Leugenhorst

31 december 2018 | Erik-Jan Berends

Vrijwilligers van natuurorganisatie IVN gaan op zaterdag 12 januari de laatste wilgen knotten bij de familie Kolk aan de Kappeweg 15 en er ook opruimwerkzaamheden verrichten.
Lees verder

Gastvrij Wijhe maakt winnaars decemberactie bekend

29 december 2018 | Erik-Jan Berends

Klanten van de Wijhese middenstand konden ongeveer een maand lang bij hun aankopen stempels verzamelen voor de jaarlijkse decemberactie. Vrijdag maakte ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe alle gelukkige prijswinnaars bekend.
Lees verder

Waterschap komt met aftelkalender voor waterschapsverkiezingen

27 december 2018 | Erik-Jan Berends

In de aanloop naar de waterschapsverkiezingen van woensdag 20 maart komt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) met een speciale online aftelkalender.
Lees verder

Gemeentehuis Olst-Wijhe is beperkt geopend rondom de feestdagen

26 december 2018 | Erik-Jan Berends

Rondom Kerst en Oud en Nieuw hanteert de gemeente aangepaste openingstijden.
Lees verder

Een kerstgroet van nieuwsuitwijhe.nl

24 december 2018 | Erik-Jan Berends

Fijne dagen!

Kinderen krijgen een halve euro per kerstboom

22 december 2018 | Erik-Jan Berends

Samen met alle kinderen zamelt de gemeente Olst-Wijhe na Kerst ook in 2019 kerstbomen in.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe stelt BOCK-ballen ter beschikking voor carbidschutters

20 december 2018 | Erik-Jan Berends

Carbidschieten is een traditie is deze regio. Het mag ook al wat eerder dan vuurwerk afsteken. Carbidschutters kunnen zich op Oudejaarsdag vanaf 10.00 uur uitleven tot 1 januari 2.00 uur.
Lees verder

Waterschap probeert grondwaterstanden weer op peil te krijgen

20 december 2018 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta werkt aan maatregelen om in het voorjaar van 2019 de grondwaterstanden weer zoveel mogelijk op niveau te hebben. Hiervoor zijn waterpeilen in sloten, weteringen en beken maximaal hoger gezet en onderzoekt het waterschap welke invloed een droge, gemiddelde en natte winter heeft op de grondwaterstanden. Daardoor kan het tijdig bijsturen indien nodig.
Lees verder

Gemeente zoekt kandidaten voor Jeugdcompliment Olst-Wijhe

18 december 2018 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe wil in maart 2019 voor de tweede keer het ‘Jeugdcompliment Olst-Wijhe’ uitreiken. Het jeugdcompliment is bedoeld voor jongeren tot achttien jaar, die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving van Olst-Wijhe.
Lees verder

Bevers mollen de IJsseldijk bij Wijhe en Zwolle

18 december 2018 | Erik-Jan Berends

In de oevers van kolken langs de IJsseldijk bij Wijhe en Zwolle heeft Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) vier beverholen ontdekt. Eén van de bevergangen bij Wijhe was 10,5 meter lang en eindigde in de teen van de dijk. De andere gangen lagen nog op veilige afstand. De holen en gangen zijn uitgegraven en inmiddels hersteld.
Lees verder

Arianne Wennekes biedt cursus ‘Schrijf je Rouw’ aan

18 december 2018 | Erik-Jan Berends

In februari 2019 gaat in Wijhe de cursus ‘Schrijf je Rouw’ van start. De cursus is een initiatief van, die afgelopen jaar het boek Zwarte Roze Wolk – Over liefde en loslaten publiceerde.
Lees verder

Rijkswaterstaat gaat het groen aan de IJsseloevers onderhouden

17 december 2018 | Erik-Jan Berends

Rijkswaterstaat werkt van 17 december 2018 tot het voorjaar van 2019 aan het groenonderhoud aan de oevers van de IJssel. In bijna alle gemeenten langs de IJssel vinden werkzaamheden plaats.
Lees verder

Politie zoekt fietsendieven

17 december 2018 | Erik-Jan Berends

Achter de kerk aan de Stationsweg, nabij de St. Josef School, zijn zondagavond 16 december tussen 19.00 uur en 22.00 uur twee elektrische fietsen gestolen.
Lees verder

Wijhe toont warmte tijdens koude kerstmarkt

16 december 2018 | Erik-Jan Berends

WIJHE – Terwijl de eerste sneeuw van deze winter op komst was, trok de jaarlijkse Wijhese kerstmarkt zaterdagavond weer veel bezoekers. Zij kregen een warm welkom in het dorpscentrum van de vele standhouders, muzikanten en bij de theatervoorstelling van leerlingen van de Capellenborg.
Lees verder

Afvalinzameling wijzigt rond de feestdagen

15 december 2018 | Erik-Jan Berends

Het is even opletten tijdens de kerstdagen, want vanwege Kerst worden de afvalcontainers op een andere dag geleegd. Tijdens de kerstdagen zamelt de ROVA geen afval en grondstoffen in. Wanneer dan wel?
Lees verder

Formido is nu echt Hubo

12 december 2018 | Erik-Jan Berends

Nu dinsdag grote borden zijn opgehangen, lijkt de transformatie van Formido naar Hubo rond.
Lees verder

Nieuwjaarsreceptie gemeente Olst-Wijhe

12 december 2018 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders nodigt haar inwoners uit om ‘samen zorgeloos’ het nieuwe jaar in te luiden.
Lees verder

‘Jongeren in de regio IJsselland zijn conservatiever op het gebied van seksualiteit’

10 december 2018 | Erik-Jan Berends

‘Seks onder je 25ste’is een landelijk onderzoek naar seksuele gezondheid van jongeren van 12 tot 25 jaar. Het onderzoek is in 2017 uitgevoerd door Rutgers, Soa Aids Nederland en GGD’en. In de regio IJsselland hebben 717 jongeren van 17 tot 25 jaar meegedaan.
Lees verder

Inloopavond over Zonnepark Noordmanshoek

10 december 2018 | Erik-Jan Berends

Bij The Longhorn in de Langstraat is aanstaande woensdagavond 12 december een inloopavond over het Zonnepark Noordmanshoek.
Lees verder

Dijkeninspectie toont gevolgen van droogte aan

10 december 2018 | Erik-Jan Berends

De gevolgen van de langdurige droogte zijn terug te zien in de uitkomsten van de dijkeninspectie van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Tijdens de speciale ‘droogtecontrole’ afgelopen zomer werden al kale plekken geconstateerd.
Lees verder

Wijhese kerstmarkt biedt veel sfeer met muziek, theater en lekkernijen

8 december 2018 | Erik-Jan Berends

WIJHE – Leerlingen van de Cappellenborg voeren, in samenwerking met de Zwolse theatergroep de Jonge Honden, het stuk De Rattenvanger op tijdens de jaarlijkse kerstmarkt die op zaterdagavond 15 december van 18.00 tot 21.00 uur wordt gehouden.
Lees verder

De afval-inzamelkalender voor 2019 is vanaf nu beschikbaar

7 december 2018 | Erik-Jan Berends

De nieuwe afvalkalender van ROVA voor 2019 is bekend. Het kan zijn dat de afvalinzameling voor een aantal adressen is gewijzigd.
Lees verder

Fietspad Raalterweg nadert voltooiing

6 december 2018 | Erik-Jan Berends

Een groot deel van het fietspad aan de Raalterweg is vernieuwd. Het beton is gestort, maar moet nog uitharden.
Lees verder

Langstraat wordt weer een stukje mooier

6 december 2018 | Erik-Jan Berends

De Langstraat is donderdagmiddag weer een stukje mooier geworden nu de houten platen voor de nieuwbouwpanden zijn verwijderd.
Lees verder

Winkeliers Wijhe nodigen uit tot sfeervol kerstshoppen

5 december 2018 | Erik-Jan Berends

Tien mode- en lifestyle winkels van Gastvrij Wijhe leggen de rode loper uit en zorgen dat in en om hun winkel op vrijdag 7 en zaterdag 8 december een heerlijke kerstsfeer is.
Lees verder

De felicitaties zijn voor Frank Heijmerikx

4 december 2018 | Erik-Jan Berends

Wie vandaag door de Langstraat is gekomen, kan het niet zijn ontgaan. Frank Heijmerikx van Frank’s Bloemenhoek viert zijn verjaardag.
Lees verder

Waterschap stelt nieuwe subsidieregeling voor landelijk gebied open

4 december 2018 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) stelt vanaf woensdag 5 december de nieuwe subsidieregeling open om in het landelijk gebied initiatieven te ondersteunen die bijdragen aan voldoende water en schoon water.
Lees verder

Team Werk en Inkomen krijgt rapportcijfer 7,9

3 december 2018 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft in juni 2018 een klanttevredenheidsonderzoek gehouden. Het team Werk en Inkomen heeft daarbij van haar klanten een gemiddeld rapportcijfer van 7,9 voor de dienstverlening gekregen.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe doet kavels in de verkoop

2 december 2018 | Erik-Jan Berends

Voor wie zich wil inschrijven voor een woningbouwkavel: in de kavelwinkel van de gemeente Olst-Wijhe worden per 17 december nieuwe kavels aangeboden.
Lees verder

De politie wenst u fijne pakjesavond

1 december 2018 | Erik-Jan Berends

De politie wenst u met bijgaand gedicht een fijne en veilige pakjesavond. De redactie van nieuws uit Wijhe sluit zich daar graag bij aan.

Gemeente doet onderzoek naar online dienstverlening

1 december 2018 | Erik-Jan Berends

De wereld wordt steeds digitaler. Steeds meer zaken worden online geregeld en besteld. De gemeente Olst-Wijhe vindt het belangrijk om met de tijd mee te gaan en inwoners en ondernemers ook online goed van dienst te zijn.
Lees verder

Historische Vereniging houdt Open Dag stamboomonderzoek

29 november 2018 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 8 december weer een open dag voor familieonderzoek. Wie een leuke invulling voor de lange winteravonden zoekt, kan zich verdiepen in zijn of haar familiegeschiedenis.
Lees verder

Standhouders zijn welkom voor de laatste plekken op de kerstmarkt

27 november 2018 | Erik-Jan Berends

De kerstmarkt in Wijhe, door velen gezien als de gezelligste van Salland, is dit jaar op zaterdagavond 15 december van 18.00 tot 21.00 uur.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat wilgen knotten aan de Kappeweg

26 november 2018 | Erik-Jan Berends

IVN Olst-Wijhe gaat op zaterdag 8 december bij de familie Kolk en de heer Van Riel aan de Kappeweg 15 en 22a wilgen knotten. Wie wil meehelpen, is welkom.
Lees verder

Sinterklaas en zijn Pieten krijgen warme ontvangst in Wijhe

25 november 2018 | Erik-Jan Berends

Door de lage waterstand van de IJssel was het nog even spannend of Sinterklaas Wijhe wel met de boot kon bereiken. Maar zaterdag kwam hij keurig op tijd met zijn Pieten aan bij de Loswal.
Lees verder

Waterschap Drents Overijsselse Delta verhoogt tarieven

24 november 2018 | Erik-Jan Berends

Door een toename aan werkzaamheden, stijgen de kosten voor Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) volgend jaar met 8,5 miljoen euro. De klimaatverandering vraagt investeringen om de gevolgen ervan op te kunnen vangen.
Lees verder

Gemeente gaat onveilige bomen kappen

22 november 2018 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft een zorgplicht als het gaat om veiligheid rondom haar bomen, net zoals iedere boomeigenaar.
Lees verder

Jubilerend Elferink Mode Bakt

22 november 2018 | Erik-Jan Berends

Anneke en Jan Amse, de derdegeneratie, staan sinds 1988 aan het roer bij Elferink Mode. Dat dertigjarig jubileum wordt gevierd op vrijdag 23 en zaterdag 24 november.
Lees verder

Kernenbezoek staat in het teken van ‘Prettig wonen en leven in Middel, nu en straks’

20 november 2018 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders brengt dinsdag 27 november een kernenbezoek aan Middel. Het kernenbezoek vindt plaats in buurthuis ‘t Middelpunt en begint om 20.00 uur met de ledenvergadering van Plaatselijk Belang Middel.
Lees verder

Zandhuisweg wordt afgesloten voor werkzaamheden

20 november 2018 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe verlaagt de verhoging in het midden van de weg Bij de Zandhuisweg in Wijhe. Oversteken naast de rotonde moet zo gemakkelijker worden.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe biedt collectieve zorgverzekering

19 november 2018 | Erik-Jan Berends

Wie een laag inkomen heeft, maar wel goed verzekerd wil zijn kan mogelijk gebruik maken van de collectieve zorgverzekering die de gemeente Olst-Wijhe aanbiedt.
Lees verder

Sinterklaas en zijn Pieten naderen Wijhe

18 november 2018 | Erik-Jan Berends

WIJHE – Sinterklaas is met zijn pakjesboot onderweg naar Wijhe. Naar verwachting meert hij zaterdag 24 november met zijn pieten rond 13.45 uur aan bij de Loswal, ongetwijfeld opgewacht door een grote schare kinderen.
Lees verder

Dennis Jansen is nieuwe Prins van CV de Diekschoevers

18 november 2018 | Erik-Jan Berends

Dennis Jansen is zaterdagavond 17 november gekozen tot nieuwe prins van carnavalsvereniging de Diekschoevers.
Lees verder

Speeltuin ’t Elshofje is feestelijk geopend

17 november 2018 | Erik-Jan Berends

Wethouder Marcel Blind en kinderen van de Elshof hebben dinsdagmiddag 13 november op de Elshof een nieuwe speeltuin feestelijk geopend.
Lees verder

Volg de aanpak van de dijk Zwolle-Olst via de app ‘Waterwerk’

14 november 2018 | Erik-Jan Berends

De projecten van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zijn sinds kort naast de website en social media-kanalen ook via de applicatie ‘Waterwerk’ te volgen op smartphone of tablet.
Lees verder

 ‘Winter Zaterdag’ Bij Schulten en Elferink Mode: ‘wij helpen graag!’

13 november 2018 | Erik-Jan Berends

Elferink Mode en Bij Schulten brengen klanten aanstaande zaterdag 17 november volledig in winterse sferen.
Lees verder

Kinderen in Olst-Wijhe eten gezond en bewegen veel

12 november 2018 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland heeft voor de kindermonitor 2017-2018 in de gemeente Olst-Wijhe over 338 kinderen informatie verzameld. Het gaat om 98 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar en 240 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar.
Lees verder

Olst-Wijhe verwelkomt ruim 600 bezoekers bij event Bewust Wonen en Leven

12 november 2018 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft, in samenwerking met Ut Huus, het event Bewust Wonen en Leven georganiseerd  Op zondag 11 november waren geïnteresseerden welkom in het Holstohus in Olst. De hele middag was er binnen en buiten vanalles te zien, te beleven en te proeven. 
Lees verder

Kinderen groep 3 Matzerschool ontbijten met burgemeester Strien

9 november 2018 | Erik-Jan Berends

De kinderen van groep 3 van de Matzerschool uit Wijhe ontbeten op vrijdag 9 november met burgemeester Ton Strien. Ook juf Esther, wethouder Marcel Blind en beleidsadviseur Noortje Kramer schoven gezellig aan.
Lees verder

Jongerenpunt Olst-Wijhe houdt Girls Only Beauty avond

8 november 2018 | Erik-Jan Berends

Jongerenpunt Olst-Wijhe heeft voor vrijdag 9 november nog een paar plekjes over voor de Girls Only Beauty avond.
Lees verder

Ruim tachtig mensen bezoeken bijeenkomst kavelverkoop Noorder Koeslag

7 november 2018 | Erik-Jan Berends

Ruim tachtig geïnteresseerden hebben dinsdag de informatiebijeenkomst over de kavelverkoop Noorder Koeslag fase 3 bezocht.
Lees verder

College van burgemeester en wethouders bezoekt de Elshof

6 november 2018 | Erik-Jan Berends

Het college brengt op dinsdag 13 november een bezoek aan de Elshof voor het jaarlijks kernenbezoek.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe presenteert begroting

5 november 2018 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft haar huishoudboekje goed op orde. Dat blijkt uit de begroting die het college heeft aangeboden aan de gemeenteraad. Zowel de begroting 2019 als de meerjarenraming 2019 – 2022 laten een positief resultaat zien. 
Lees verder

IVN verzorgt lezing over de Oostvaardersplassen

4 november 2018 | Erik-Jan Berends

IVN de Grutto Wijhe-Olst heeft voor woensdag 21 november een interessante bijeenkomst over de Oostvaardersplassen georganiseerd.
Lees verder

Olst-Wijhe start meldpunt sociaal domein

4 november 2018 | Erik-Jan Berends

In de gemeente Olst-Wijhe is een onafhankelijk Meldpunt sociaal domein ingesteld. De vrijwilligers Aleen Yahya en Age Braad zetten zich hiervoor in.
Lees verder

Politie zoekt getuigen van autoinbraken

4 november 2018 | Erik-Jan Berends

De politie Olst-Wijhe zoekt getuigen van auto-inbraken die zijn gepleegd op dinsdag 30 oktober op de Oude Raalterweg en de Spoorstraat.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe informeert inwoners over comfortabel, levensloopbestendig en duurzaam wonen

3 november 2018 | Erik-Jan Berends

Het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst staat op zondag 11 november in het teken van het event Bewust Wonen en Leven.
Lees verder

Open dag stamboomonderzoek in Wijhe

2 november 2018 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 10 november weer een open dag voor familieonderzoek. Belangstellenden zijn welkom van 10.30 tot 16.00 uur in Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34.
Lees verder

Winkeliers Wijhe zetten feestverlichting aan

31 oktober 2018 | Erik-Jan Berends

De donkere dagen zijn begonnen en dat betekent dat de winkelstraten van Wijhe weer feestelijk worden verlicht.
Lees verder

Beweidingsverbod voor vee op dijken van kracht

31 oktober 2018 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) stelt vanaf donderdag 1 november het beweidingsverbod voor vee op dijken dan nu écht in.
Lees verder

Inloopavond over kavelverkoop

29 oktober 2018 | Erik-Jan Berends

De gemeente heeft voor dinsdagavond 6 november om 18.30 uur een informatieavond georganiseerd over de kavelverkoop van fase 3 Noorder Koeslag.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat wilgen knotten in Olst

29 oktober 2018 | Erik-Jan Berends

De werkgroep Landschapsonderhoud van het IVN Olst-Wijhe gaat op zaterdag 10 november twaalf wilgen knotten bij familie Voetdijk aan de Kleistraat 36 in Olst.
Lees verder

Hallowieje 2018 brengt veel mensen op de been

29 oktober 2018 | Erik-Jan Berends

WIJHE – De populariteit van Halloween groeit en dat was dan ook goed te merken afgelopen weekend tijdens Hallowieje. Ondanks de frisse weersomstandigheden hebben veel mensen genoten van het jaarlijkse griezelfeest in Wijhe.
Lees verder

‘Noorder Koeslag 3’ wordt bouwrijp gemaakt

29 oktober 2018 | Erik-Jan Berends

Aannemer Hoogeboom Raalte begint met het bouwrijp maken van de uitbreiding ‘Noorder Koeslag 3’ tussen de Koestraat, Omloop en de Grutto. Er komt riolering te liggen en de wegen worden geasfalteerd, waardoor daarna de woningen gebouwd kunnen worden.
Lees verder

Herwig Schuiling zet punt achter October Metal Fest

21 oktober 2018 | admin

WIJHE – Herwig Schuiling mag dan wel stoppen met de organisatie van het October Metal Fest in Wijhe, de zevende editie op zaterdag 27 oktober wordt de laatste, maar dat betekent niet dat hij geen plannetjes op metalgebied meer heeft. “Ik heb een ideetje, dat ik weer met Jaap Doorgeest (de horecaman van het October Metal Fest, red.) hoop uit te voeren.”
Lees verder

De spanning stijgt bij Hallowieje 2018

21 oktober 2018 | admin

WIJHE – Het griezelfeest Hallowieje 2018 heeft Wijhe inmiddels in zijn greep. Tot en met zaterdag staat het dorp in het teken van Halloween, met de vrijdag als hoogtepunt van alle activiteiten.
Lees verder

De Heemtuin is winterklaar voor de Landelijke Natuurwerkdag

21 oktober 2018 | admin

Ook dit jaar heeft IVN Wijhe-Olst weer veel mensen nodig om de heemtuin ´Veermans Hof IJsselflora´ helemaal winterklaar te maken. Dat doet ze op Landelijke Natuurwerkdag, vrijdag 2 november van 9.00 tot 12.00 uur.
Lees verder