Nieuws inzenden
  Welke regels gelden er voor het zelf plaatsen van nieuws?

  • Nieuws insturen doe je onder je eigen naam. Een andere naam of pseudoniem is niet toegestaan.
  • Je bijdrage mag niet in strijd zijn met de wet. Op Nieuws uit Wijhe zijn discriminerende opmerkingen en ongegronde beweringen, beschuldigingen, laster en smaad niet toegestaan. Ook berichten waarin mensen worden uitgescholden en/of beledigd zijn niet toegestaan.
  • Als je foto’s instuurt, moet duidelijk zijn wie ze heeft gemaakt. De fotograaf moet uitdrukkelijk toestemming geven voor publicatie. Het gebruik van een foto met copyright kan leiden tot forse schadeclaims. Deze claims legt Nieuws uit Wijhe neer bij degene die het bericht heeft geplaatst.
  • Ook bestaande artikelen mogen niet zonder meer worden geplaatst, zeker niet als ze worden overgenomen van een ander medium. Ook hier is nadrukkelijke toestemming van de schrijver en/of het medium vereist.
  • Als de redactie van Nieuws uit Wijhe misbruik of het negeren van deze regels vermoedt, zal ze de artikelen niet plaatsen. Tevens kan ze besluiten de mogelijkheid tot plaatsen van artikelen voor de betreffende gebruiker te blokkeren.

  Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden


  Maak een beestachtig mooi monster in het Langhuus

  20 november 2020 | Erik-Jan Berends

  Om in deze coronatijd toch de kunstzinnige verbinding in de gemeente Olst-Wijhe te blijven zoeken, hebben Gerlinda Piet en Nienke van Dijken een beestachtig leuk initiatief bedacht. Op zaterdag 28 november kunnen zowel jong en oud deelnemen aan een twee uur durende workshop in het Langhuus in Wijhe.
  Lees verder

  College Olst-Wijhe deelt ‘liefde’ uit op Dag van de Ondernemer

  20 november 2020 | Erik-Jan Berends

  Het was vrijdag 20 november de Dag van de Ondernemer. Een mooie aanleiding voor het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe om lokale ondernemers extra in het zonnetje te zetten.
  Lees verder

  Wijhe en Olst krijgen steun om de liefde te laten stromen

  17 november 2020 | Erik-Jan Berends

  De campagne ‘Hier stroomt de liefde’ werd in het voorjaar in de gemeente Olst-Wijhe gelanceerd om winkeliers te ondersteunen in deze moeilijke coronatijd. Lokaal inkopen doen is immers belangrijker dan ooit om ondernemers door de crisis te helpen.
  Lees verder

  Traditionele decemberactie Gastvrij Wijhe gaat gewoon door

  16 november 2020 | Erik-Jan Berends

  Voor wie zich afvraagt of de jaarlijkse decemberactie doorgaat, heeft ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe goed nieuws. Klanten kunnen in de periode van 21 november tot en met 24 december weer stempels sparen en mooie prijzen winnen.
  Lees verder

  Gemeente Olst-Wijhe gaat op zoek naar twee miljoen euro

  13 november 2020 | Erik-Jan Berends

  De gemeente Olst-Wijhe gaat ook het bestaande beleid onder de loep te nemen om te koersen op een stabiele financiële toekomst. Heroverwegingsvoorstellen moeten in totaal een bedrag opleveren van 2 miljoen euro.
  Lees verder

  Babke Roeterdink gaat als erfcoach aan de slag in Olst-Wijhe

  12 november 2020 | Erik-Jan Berends

  In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn drie erfcoaches van provincie Overijssel aan de slag gegaan. Babke Roeterdink heeft Olst-Wijhe en Raalte als haar aandachtsgebied.
  Lees verder

  Gemeenteraad Olst-Wijhe stemt in met Begroting 2021 

  10 november 2020 | Erik-Jan Berends

  De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond vergaderd over de Begroting 2021 en de meerjarenraming 2022-2024. De gemeente verkeert in financieel zwaar weer en dat kwam tot uiting in de door het college voorgestelde begroting met onder meer een structurele verhoging van de Onroerend Zaak Belasting (OZB) met 10 procent.
  Lees verder

  Lisanne Spanbroek wordt voorgedragen als lijstduwer voor de CDA Tweede Kamer lijst

  10 november 2020 | Erik-Jan Berends

  De 33-jarige Lisanne Spanbroek uit Olst–Wijhe is voor een tweede maal voorgedragen als lijstduwer op de staartlijst voor het CDA in Overijssel. Eerder stond de ondernemer al op positie 47 bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017.
  Lees verder

  Gemeente Olst-Wijhe opent stemming voor park ‘Woeste Wijhe’

  9 november 2020 | Erik-Jan Berends

  Gemeente Olst-Wijhe vraagt inwoners te stemmen op één van de drie ontwerpen die ze heeft gemaakt voor park ‘Woeste Wijhe’. Stemmen kan tot en met 29 november op www.olst-wijhe.nl/stemopwoestewijhe
  Lees verder

  Visie Olst-Wijhe beschrijft welke plekken kansrijk zijn voor windmolens en zonnevelden

  9 november 2020 | Erik-Jan Berends

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe sprak op 3 november over de Ruimtelijke Visie Duurzame Energie en besloot deze samen met het aangepaste toetsingskader voor besluitvorming voor te leggen aan de raad. Op 23 november buigt de raad zich over de visie.
  Lees verder

  Bij SCHULTEN en De Logtenberg willen de komende weken extra gezellig maken

  9 november 2020 | Erik-Jan Berends

  De avonden worden langer. Iedereen zit veel thuis, of we dat nu fijn vinden of niet. Thuis werken, verplicht veel thuis zijn. Dat vraagt om actie, aldus Joost Logtenberg en Ellen Schulten uit Wijhe.
  Lees verder

  Herfstshoppen in Wijhe gaat komend weekend in stijl en volgens de regels

  4 november 2020 | Erik-Jan Berends

  Een aantal mode & lifestyle ondernemers uit Gastvrij Wijhe trakteren hun klanten op vrijdag 6 en zaterdag 7 november op een leuke attentie bij hun aankopen.
  Lees verder

  Tennisvereniging ATC Wijhe biedt nu interessante Winterchallenge

  2 november 2020 | Erik-Jan Berends

  Tennisvereniging ATC Wijhe heeft, nadat er vanaf mei weer gesport mocht worden, behoorlijk wat nieuwe leden mogen verwelkomen. Niet alleen bij de jeugd maar ook onder de volwassenen is er een groot aantal aanmeldingen geweest.
  Lees verder

  IVN Olst-Wijhe gaat weer wilgen knotten

  31 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

  De werkgroep Landschapsonderhoud IVN Olst-Wijhe neemt op zaterdag 14 november tien wilgen en drie knotpopulieren onder handen bij de familie W. Beuze aan de Hamelweg 22 in Wijhe.
  Lees verder

  Verdriet, spanning of zorgen door corona? Vraag hulp

  23 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

  Wie behoefte heeft aan ondersteuning in coronatijd, kan terecht bij diverse hulpverlenende instanties. Ze staan vermeld op de website van de gemeente Olst-Wijhe: https://www.olst-wijhe.nl/coronaenhulp.
  Lees verder

  Burgemeester Ton Strien: ‘Het blijft bikkelen’

  23 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

  In zijn alweer twaalfde videoboodschap in coronatijd roept burgemeester Ton Strien bewoners die door de coronatijd eenzaam zijn, problemen ervaren of anderszins in de put zitten, contact op te nemen voor hulp. Op de website van de gemeente Olst-Wijhe staan de hulpverlenende organisaties waar iedereen terecht kan: https://www.olst-wijhe.nl/coronaenhulp

  Lees verder

  Gemeente Olst-Wijhe in financieel zwaar weer: ‘OZB moet met 10 procent omhoog’

  20 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

  “Het is zover. Ondanks dat de wethouder financiën van de gemeente Olst-Wijhe deze zomer nog een dringende oproep aan het Rijk deed om met geld over de brug te komen, is het water de gemeente nu daadwerkelijk tot aan de lippen gestegen”, meldt het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe in een persbericht.
  Lees verder

  Traumahelikopter opgeroepen voor eenzijdig ongeval

  19 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

  Bij een eenzijdig ongeval op de provinciale weg tussen Wijhe en Raalte is maandagavond een persoon gewond geraakt.

  De hulpdiensten bevrijdden het slachtoffer dat bekneld in het voertuig zat. De weg was in beide richtingen tijdelijk afgesloten, zodat ze goed hun werk konden doen. Ook was er een traumahelikopter opgeroepen. Hoe het slachtoffer er aan toe is, is nog niet bekend.

  Gastvrij Wijhe brengt sfeer in het winkelgebied

  18 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

  Nu de dagen snel korter worden, heeft ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe de sfeerverlichting in het winkelgebied weer opgehangen.
  Lees verder

  Burgemeester Ton Strien: ‘Laat je testen bij klachten’

  9 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

  Burgemeester Ton Strien doet in zijn elfde video-boodschap een dringende oproep aan de inwoners van Olst-Wijhe om zich te laten testen bij corona-gerelateerde klachten. Uit cijfers van de GGD blijkt dat mensen uit Olst-Wijhe zich minder laten testen dan inwoners van omliggende gemeenten.
  Lees verder


  LEES ALLE BERICHTEN