Nieuws inzenden
  Welke regels gelden er voor het zelf plaatsen van nieuws?

  • Nieuws insturen doe je onder je eigen naam. Een andere naam of pseudoniem is niet toegestaan.
  • Je bijdrage mag niet in strijd zijn met de wet. Op Nieuws uit Wijhe zijn discriminerende opmerkingen en ongegronde beweringen, beschuldigingen, laster en smaad niet toegestaan. Ook berichten waarin mensen worden uitgescholden en/of beledigd zijn niet toegestaan.
  • Als je foto’s instuurt, moet duidelijk zijn wie ze heeft gemaakt. De fotograaf moet uitdrukkelijk toestemming geven voor publicatie. Het gebruik van een foto met copyright kan leiden tot forse schadeclaims. Deze claims legt Nieuws uit Wijhe neer bij degene die het bericht heeft geplaatst.
  • Ook bestaande artikelen mogen niet zonder meer worden geplaatst, zeker niet als ze worden overgenomen van een ander medium. Ook hier is nadrukkelijke toestemming van de schrijver en/of het medium vereist.
  • Als de redactie van Nieuws uit Wijhe misbruik of het negeren van deze regels vermoedt, zal ze de artikelen niet plaatsen. Tevens kan ze besluiten de mogelijkheid tot plaatsen van artikelen voor de betreffende gebruiker te blokkeren.

  Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden


  Fiets op 11 juli een rockend Rondje Pontje

  3 juli 2021 | Erik-Jan Berends

  Zittend op het terras, genietend van een lekkere burger met een biertje en goede muziek. Dit wordt werkelijkheid op zondag 11 juli. Vijf horecalocaties aan de IJssel serveren die dag tussen 11.00 en 17,00 uur niet alleen heerlijke versnaperingen maar ook niet te versmaden livemuziek. 
  Lees verder

  Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag genealogie

  3 juli 2021 | Erik-Jan Berends

  Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 10 juli de tweede extra open dag voor familieonderzoek.
  Lees verder

  Stegeman zoekt productiemedewerker in Wijhe (24-32-40 uur)

  2 juli 2021 | Erik-Jan Berends

  In een hete zomer toch aangenaam in een gekoelde omgeving kunnen werken? Kom dan werken bij Stegeman in Wijhe.
  Lees verder

  Gemeenteraad Olst-Wijhe stemt in met RES 1.0 West-Overijssel

  30 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond ingestemd met de Regionale Energie Strategie (RES) 1.0 van West-Overijssel. Hierbij is en blijft de gemeentelijke autonomie bepalend. Dat laatste is door een amendement van het CDA, dat bijna raadsbreed met uitzondering van GroenLinks is aangenomen, toegevoegd aan het oorspronkelijke raadsbesluit van afgelopen maandagavond.
  Lees verder

  Wie is deze vrolijke bromfietser?

  30 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  Ruben Moyerts nam afgelopen weekend deel aan een weekend voor Renault Twingo rijders. Op de parkeerplaats bij de Loswal maakt hij deze fraaie foto.
  Lees verder

  Heemtuin verzorgt rondleiding tijdens IJsselbiënnale

  20 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  In heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ aan de Bongerd in Wijhe wordt op zaterdag 26 juni een rondleiding gegeven in het kader van de IJsselbiënnale.
  Lees verder

  Aanrijding op kruising Raalterweg en Boerhaar

  17 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  Op de kruising van de Raalterweg en de Boerhaar is donderdagavond tegen half zes een aanrijding geweest tussen twee personenauto’s, waarvan één met een aanhanger.
  Lees verder

  IJsselbiënnale wil laten zien dat de rivier meer verbindt dan alleen het landschap

  15 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  De IJsselbiënnale wordt van 18 juni tot en met 19 september gehouden. In deze periode zijn langs de hele rivier de IJssel 28 kunstwerken te bewonderen, gemaakt door gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Naast deze buitententoonstelling biedt de IJsselbiënnale óók het podium aan cultuurmakers uit deze regio.
  Lees verder

  Gemeente Olst-Wijhe begint aanleg park ‘Woeste Wijhe’

  15 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  Aannemers zijn in opdracht van de gemeente  Olst-Wijhe maandag begonnen met de aanleg van park ‘Woeste Wijhe’ langs de Omloop, tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag. Het park krijgt tevens een plek voor natuurlijk spelen.
  Lees verder

  Prijswinnaars horeca-actie Olst-Wijhe reageren enthousiast

  14 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  De prijswinnaars van de horeca-actie in Olst-Wijhe zijn bekend. Wethouder Hans Olthof en beleidsadviseur economie Marit Maglio-Rijke van de gemeente Olst-Wijhe hebben twee prijswinnaars, één uit Wijhe en één uit Olst persoonlijk een cadeaubon van 15 euro overhandigd. De overige winnaars hebben telefonisch bericht ontvangen.
  Lees verder

  Waterschap maait oevers van sloten voor goede aan- en afvoer van water

  12 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  Waterschap Drents Overijsselse Delta is begonnen met het maaien van waterbodems en oevers om te voorkomen dat sloten, kanalen en waterbergingen dichtgroeien. “Er moet voldoende water door de watergangen kunnen stromen om wateroverlast of juist verdroging tegen te gaan.”
  Lees verder

  GGD IJsselland heeft woensdag en donderdag inloop voor registratie gele boekje

  12 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  Mensen die zijn gevaccineerd tegen het coronavirus kunnen de komende twee weken, op woensdag 16 en 23 juni en op donderdag 17 en 24 juni, zonder afspraak bij de vijf vaccinatielocaties van GGD IJsselland terecht voor de registratie in het gele boekje.
  Lees verder

  College Olst-Wijhe bezuinigt minder en stelt OZB-verhoging van 5 procent voor

  11 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  De gemeente Olst-Wijhe zegt een balans te hebben gevonden tussen de gemeentelijke financiële veerkracht en de maatschappelijke effecten die de bezuinigingsoperatie ‘Bezuinigen voor de toekomst’ met zich meebrengen. Dit staat in de kadernota die het college van burgemeester en wethouders heeft aangeboden aan de gemeenteraad.
  Lees verder

  Wethouder Herman Engberink is afwezig door ziekte

  11 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe is afwezig in verband met ziekte. Hij is succesvol geopereerd aan een bacteriële infectie.
  Lees verder

  Inleveren kaartjes ‘Het Vrijheidsconcert’ en ‘Het Oranjehotel’ kan nog tot 13 juni

  6 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  Wie nog kaartjes heeft voor ‘Het Vrijheidsconcert’ en ‘Het Oranjehotel’ uit 2020 kan deze inleveren tot en met zaterdag 12 juni bij Elferink Moede aan de Langstraat 61. De kopers van de kaartjes krijgen dan hun geld terug.
  Lees verder

  Historische Vereniging Wijhe houdt weer open dagen genealogie

  6 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  Historische Vereniging Wijhe houdt de zaterdagen 12 juni en 10 juli een open dag voor familieonderzoek. Nu er door de versoepelingen weer meer mogelijk is, neemt de vereniging de gelegenheid te baat om twee extra open dagen te houden.
  Lees verder

  Gemeente Olst-Wijhe zet windenergie in de wacht

  3 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  De gemeente Olst-Wijhe begint initiatieven voor windenergie, inclusief de gebiedsprocessen hiervoor, niet eerder dan op 1 januari 2023.
  Lees verder

  Gemeenteraad besluit over locatie Kindcentrum en praat over digitalisering en klanttevredenheid

  3 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  De gemeenteraad van Olst-Wijhe is maandagavond unaniem akkoord gegaan met de plannen voor het nieuwe kindcentrum op het SPOC in Wijhe. De beslissing over de benodigde investering van 10,4 miljoen wordt op 5 juli genomen bij de besluitvorming over de kadernota. De raad gaf aan het belangrijk te vinden dat dit budget niet wordt overschreden.
  Lees verder

  SPOC is de locatie voor Kindcentrum Wijhe

  2 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  Het kindcentrum Wijhe komt in principe op de SPOC-locatie. De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft hierover maandagavond positief besloten. In het nieuwe kindcentrum krijgen basisschool De Wije en de fusieschool van mijnplein hun plek.
  Lees verder

  IVN geeft rondleiding en proeverij in heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’

  1 juni 2021 | Erik-Jan Berends

  Belangstellenden kunnen op zaterdag 5 juni om 13.00 of 14.00 uur meegaan met een rondleiding door heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ waarbij onderweg aan verschillende (wilde) planten wordt geroken en geproefd.
  Lees verder


  LEES ALLE BERICHTEN