Nieuws inzenden
  Welke regels gelden er voor het zelf plaatsen van nieuws?

  • Nieuws insturen doe je onder je eigen naam. Een andere naam of pseudoniem is niet toegestaan.
  • Je bijdrage mag niet in strijd zijn met de wet. Op Nieuws uit Wijhe zijn discriminerende opmerkingen en ongegronde beweringen, beschuldigingen, laster en smaad niet toegestaan. Ook berichten waarin mensen worden uitgescholden en/of beledigd zijn niet toegestaan.
  • Als je foto’s instuurt, moet duidelijk zijn wie ze heeft gemaakt. De fotograaf moet uitdrukkelijk toestemming geven voor publicatie. Het gebruik van een foto met copyright kan leiden tot forse schadeclaims. Deze claims legt Nieuws uit Wijhe neer bij degene die het bericht heeft geplaatst.
  • Ook bestaande artikelen mogen niet zonder meer worden geplaatst, zeker niet als ze worden overgenomen van een ander medium. Ook hier is nadrukkelijke toestemming van de schrijver en/of het medium vereist.
  • Als de redactie van Nieuws uit Wijhe misbruik of het negeren van deze regels vermoedt, zal ze de artikelen niet plaatsen. Tevens kan ze besluiten de mogelijkheid tot plaatsen van artikelen voor de betreffende gebruiker te blokkeren.

  Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden


  Meisje raakt gewond bij val in een stal in Wijhe

  17 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  In een stal bij een boerderij aan de Waterstraat in Wijhe heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden, waarbij een meisje gewond is geraakt.
  Lees verder

  Michel Vierwind stelt zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen

  17 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  (door Erik-Jan Berends)

  De gemeenteraadsverkiezingen staan volgend jaar weer op de agenda. Wijhenaar Michel Vierwind (47) stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor de gloednieuwe PartijvdSport. “De Partij van en voor de Sport heeft als uitgangspunt dat mensen gezonder en fitter worden”, vertelt de manager van het plaatselijke sportcentrum Leef! De PartijvdSport wordt de zevende partij in de gemeentelijke politiek.
  Lees verder

  Website DwarsdoorSalland wil alle wandelaars Salland laten ontdekken

  16 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  DwarsdoorSalland is een nieuw wandelplatform. Op de site staan acht wandelingen gepubliceerd, maar de makers achter de site geven aan dat dat nog maar een heel klein begin is. “Wij willen met wandelroutes het mooie Salland ontsluiten voor recreanten uit Salland zelf maar ook voor toeristen die hier de weg nog minder goed kennen.”
  Lees verder

  Vee moet voorlopig weer van de dijken af

  16 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  Het beweidingsseizoen voor schapen op dijken in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is afgelopen. Het stormseizoen is begonnen en dijken zijn van groot belang voor de waterveiligheid. Vee, met name schapen, mogen tot het voorjaar niet meer op dijken grazen. Zo blijft de grasmat beschermd, meldt het waterschap.
  Lees verder

  Hans Kamphuis wordt tijdelijk wethouder van Olst-Wijhe

  15 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  Hans Kamphuis, nu nog raadslid namens het CDA, is voorgedragen als tijdelijk vervanger van wethouder Herman Engberink. Engberink is al langere tijd ziek. In de raadsvergadering van 25 oktober zal de gemeenteraad Hans Kamphuis formeel benoemen.
  Lees verder

  Woningcorporaties roepen gemeenten op: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

  15 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  De negen woningcorporaties in de regio Zwolle, waaronder SallandWonen, melden dat ze samen hun opdracht voor nieuwbouw en verduurzaming oppakken. Uit regionaal onderzoek blijkt, dat ze op termijn ondanks samenwerking onvoldoende nieuwe woningen kunnen bouwen vanwege een tekort aan geld.
  Lees verder

  Stegeman zoekt nieuwe collega’s in Wijhe (Fulltime/Parttime/Weekenden/Avonden)

  12 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  ADVERTENTIE

  Ben jij ook altijd fan van een bammetje met Ham, Salami of Kipfilet? Kom dan werken bij Stegeman! Manpower zoekt nieuwe collega’s op de verpakkingsafdeling waar de lekkerste vleeswaren worden gesneden.
  Lees verder

  Windesheim en Herxen leggen eigen fundamenten Moderne Devotie bloot

  8 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  Windesheim en Herxen gaan de komende maanden de eigen fundamenten van de Moderne Devotie blootleggen. Vanwege het 550ste herdenkingsjaar van de sterfdatum van Thomas a Kempis hebben ze ervoor gekozen om dichtbij huis te blijven.
  Lees verder

  Historische Vereniging Wijhe houdt weer open dag stamboomonderzoek

  7 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 9 oktober weer een open dag stamboomonderzoek. Belangstellenden zijn met hun vragen van 10.00 tot 16.00 uur welkom op Langstraat 52.
  Lees verder

  Steun Verenigd Comité Wijhe bij Rabo ClubSupport

  6 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  De leden van de Rabobank Salland kunnen weer hun stem uitbrengen voor de Rabo Clubsupport actie 2021. Het Verenigd Comité Wijhe doet daar ook aan mee en vraagt inwoners om hun stem.
  Lees verder

  Kinderboekenweek begint bij Primera Schippers

  6 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  De Kinderboekenweek is woensdag begonnen en ook Primera Schippers draagt daaraan bij.
  Lees verder

  Brandweer Wijhe neemt nieuwe tankautospuit in gebruik

  4 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  Bij de brandweerpost Wijhe is vorige week woensdag een gloednieuwe tankautospuit afgeleverd bij. Het voertuig is up-to-date en 24/7 inzetbaar voor brandbestrijding en hulpverlening.
  Lees verder

  Algemene Hulpdienst Wijhe wijzigt tarieven en zoekt vrijwilligers

  3 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  De Algemene Hulpdienst Wijhe is sinds een paar maanden weer actief. Ze vervoert hulpvragers naar prikposten, huisarts, specialisten, een bezoek aan bijvoorbeeld de podoloog en aan familie in de omgeving van Wijhe.
  Lees verder

  Literair Festival Wijhe is terug van weggeweest

  3 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  Nu de Corona-maatregelen zijn opgeheven, kan het Literair Festival Wijhe 2021 weer worden gehouden. Geïnteresseerden zijn op donderdag 21 oktober om 19.30 uur welkom in het Langhuus in Wijhe. De entree bedraagt 10 euro.
  Lees verder

  Inspectie van het waterschap moet dijken winterklaar maken

  2 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  Om te controleren hoe de dijken de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn, is Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) vrijdag begonnen met de zogeheten dijkschouw. Dit is historisch vakjargon voor het inspecteren van dijken.
  Lees verder

  Hairpoint Wijhe viert 12,5-jarig jubileum van Christa

  1 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

  Christa Smeenk was vrijdag 1 oktober 12,5 jaar in dienst bij kapsalon Hairpoint Wijhe.
  Lees verder

  IVN Olst-Wijhe gaat weer wilgen knotten

  29 september 2021 | Erik-Jan Berends

  IVN Olst-Wijhe begint op zaterdag 9 oktober het seizoen om op zes locaties wilgen te knotten. Die dag zijn de vrijwilligers te gast bij familie Tijs aan de Hooglanden 4 in Wijhe/Boerhaar.
  Lees verder

  SallandWonen en gemeente Olst-Wijhe vestigen aandacht op schuldhulpverlening 

  26 september 2021 | Erik-Jan Berends

  SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe  hebben op vrijdag 24 september  een convenant getekend voor schuldhulpverlening. Partners in dit convenant zijn Budget Adviesbureau Deventer (BAD) en Financiën de Baas.
  Lees verder

  Gemeente onderzoekt 75 tot 125 extra woningen op Noordmanshoek 

  26 september 2021 | Erik-Jan Berends

  Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe willen in overleg met Stichting De Noormandshoek een nader onderzoek naar bouw van 75 tot 125 extra woningen) in het gebied Noordmanshoek in Wijhe. In de huidige plannen heeft de stichting circa dertig wooneenheden opgenomen. Op 4 oktober 2021 worden de ontwikkelingen rondom Noordmanshoek besproken in een beeldvormende raadsvergadering.
  Lees verder

  Echtpaar Kappert viert gouden huwelijksfeest

  26 september 2021 | Erik-Jan Berends

  Anton (73) en Dinie (70) Kappert hebben vrijdag 24 september hun 50-jarig huwelijksfeest gevierd. Ze ontmoetten elkaar ruim 55 jaar geleden op de Wiejese kermis.
  Lees verder


  LEES ALLE BERICHTEN