Nieuws inzenden
  Welke regels gelden er voor het zelf plaatsen van nieuws?

  • Nieuws insturen doe je onder je eigen naam. Een andere naam of pseudoniem is niet toegestaan.
  • Je bijdrage mag niet in strijd zijn met de wet. Op Nieuws uit Wijhe zijn discriminerende opmerkingen en ongegronde beweringen, beschuldigingen, laster en smaad niet toegestaan. Ook berichten waarin mensen worden uitgescholden en/of beledigd zijn niet toegestaan.
  • Als je foto’s instuurt, moet duidelijk zijn wie ze heeft gemaakt. De fotograaf moet uitdrukkelijk toestemming geven voor publicatie. Het gebruik van een foto met copyright kan leiden tot forse schadeclaims. Deze claims legt Nieuws uit Wijhe neer bij degene die het bericht heeft geplaatst.
  • Ook bestaande artikelen mogen niet zonder meer worden geplaatst, zeker niet als ze worden overgenomen van een ander medium. Ook hier is nadrukkelijke toestemming van de schrijver en/of het medium vereist.
  • Als de redactie van Nieuws uit Wijhe misbruik of het negeren van deze regels vermoedt, zal ze de artikelen niet plaatsen. Tevens kan ze besluiten de mogelijkheid tot plaatsen van artikelen voor de betreffende gebruiker te blokkeren.

  Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden


  Wijhe geniet toch van Koningsdag met Pubquiz en muziek

  2 mei 2021 | Erik-Jan Berends

  Dat Koningsdag ook dit jaar op een andere manier gevierd zou worden, was voor het Verenigd Comité Wijhe geen reden om niets te doen. Met de Koningsnacht Pubquiz en muziek werd in Wijhe het Oranjefeest alsnog gevierd.
  Lees verder

  Welsum heeft twee nieuwe wandelroutes

  1 mei 2021 | Erik-Jan Berends

  Vanaf de kerk in Welsum beginnen twee nieuwe, gemarkeerde routes: de gele route is 5 kilometer, de groene 8,5 kilometer. Nieuws uit Wijhe liep de groene variant.
  Lees verder

  Rita van de Streek en Wim Oude Weernink ontvangen een koninklijke onderscheiding

  26 april 2021 | Erik-Jan Berends

  Burgemeester Ton Strien heeft maandagmorgen in de raadzaal van het gemeentehuis aan twee inwoners van de gemeente Olst-Wijhe een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Rita van de Streek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Wim Oude Weernink tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
  Lees verder

  Ondernemers Wijhe brengen kleur in het winkelgebied

  25 april 2021 | Erik-Jan Berends

  Winkelen mag weer zonder afspraak en de terrassen zijn weer beperkt open. De ondernemers van Gastvrij Wijhe zijn blij met deze ontwikkelingen en ontvangen hun klanten heel graag in een gezellig aangekleed winkelgebied.
  Lees verder

  Zes dagen geen treinverkeer: perron Wijhe op de schop

  23 april 2021 | Erik-Jan Berends

  ProRail werkt van woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei onder andere aan de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte en aan de dive-under bij Herfte. Eind juli worden deze in gebruik genomen. Dat betekent dat er in deze periode geen treinen van, naar en via Zwolle rijden.
  Lees verder

  VluchtelingenWerk Wijhe, Olst, Marle, Welsum en Wesepe zoekt vrijwilligers

  21 april 2021 | Erik-Jan Berends

  VluchtelingenWerk verwelkomt graag nieuwe vrijwilligers in de gemeente Olst-Wijhe. De landelijke overheid wil dat in 2021 veel statushouders de AZC’s verlaten en hun leven in Nederland gaan opbouwen. VluchtelingenWerk is de officiële partner van de gemeente bij het wegwijs maken van voormalige vluchtelingen in het labyrint van Nederlandse regels, gewoonten en rechten.
  Lees verder

  Verenigd Comité Wijhe komt toch met diverse activiteiten voor Koningsdag

  19 april 2021 | Erik-Jan Berends

  Het Verenigd Comité Wijhe heeft ondanks de bekende beperkingen van deze tijd toch een aantal activiteiten ontwikkeld waarvan coronaproof gebruik gemaakt kan worden. Op deze manier wordt geprobeerd dit jaar toch de vertrouwde gezelligheid te brengen rondom Koningsdag.
  Lees verder

  Ondernemers Olst-Wijhe geven met Oranje 10-daagse toch wat kleur rond Koningsdag

  19 april 2021 | Erik-Jan Berends

  Straten vol feestende mensen op Koningsdag in Olst en Wijhe zitten er dit jaar helaas nog niet in. De ondernemers van Natuurlijk Olst en Gastvrij Wijhe bedachten een alternatief en komen met de Oranje 10-daagse. Het is een leuke actie waarbij inwoners met hun kassabon een mooie geschenkbon kunnen winnen.  
  Lees verder

  Huisartsen in Zwolle, Deventer en Kampen geven coronaprik in GGD-vaccinatielocaties 

  17 april 2021 | Erik-Jan Berends

  Een aantal huisartsenpraktijken uit Deventer en Bathmen vaccineert hun doelgroep vanaf 26 april in de vaccinatielocatie van GGD IJsselland; Runshopping Centre De Snipperling. GGD IJsselland stelt de huisartsen hiervoor een aantal prikstraten beschikbaar. Patiënten krijgen een uitnodiging voor een vaccinatie van hun eigen huisarts.
  Lees verder

  Gemeenteraad Olst-Wijhe wil in gesprek met de samenleving over forse bezuinigingen

  17 april 2021 | Erik-Jan Berends

  De gemeenteraad van Olst-Wijhe gaat met inwoners en organisaties in Olst-Wijhe in gesprek over forse bezuinigingen. Het gaat om een totaalbedrag van 3 miljoen euro.
  Lees verder

  Gemeente Olst-Wijhe helpt inwoners thuis energie te besparen

  13 april 2021 | Erik-Jan Berends

  De gemeente Olst-Wijhe heeft subsidie van de Rijksoverheid gekregen vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik waarmee zij huiseigenaren kan helpen met energiebesparing. Het grootste deel van de subsidie is bestemd voor tweeduizend huishoudens met een koophuis.
  Lees verder

  Verenigd Comité Wijhe heeft Koningsnacht Pubquiz georganiseerd

  13 april 2021 | Erik-Jan Berends

  Inwoners van Wijhe kunnen voor Koningsdag op maandagavond 26 april deelnemen aan de ‘Wijhese Koningsnacht Pubquiz’, georganiseerd door het Verenigd Comité Wijhe. “Deze Pubquiz moet je meegemaakt hebben en natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen”, meldt het comité.
  Lees verder

  Winnaars paasactie Wijhe genieten van hun smaakvolle prijs

  10 april 2021 | Erik-Jan Berends

  Het waren er maar liefst 118, de gouden paaseieren die de ondernemers van Gastvrij Wijhe zichtbaar in hun etalages of bij de ingang van hun zaak hadden gelegd. Steven Noorlander (10), Ilvar (5) en Luna Boerman (8) hadden het juiste aantal op hun wedstrijdformulier vermeld.
  Lees verder

  De Plattelandsbeweging maakt zich sterk voor een vitaal platteland in Overijssel

  7 april 2021 | Erik-Jan Berends

  De Plattelandsbeweging Overijssel is een feit. Vier organisaties slaan de handen ineen om zich sterk te maken voor een gezond en vitaal platteland in Overijssel.
  Lees verder

  Provincie Overijssel en gemeenten: ‘Natuurvergunning Lelystad Airport moet worden geweigerd’

  7 april 2021 | Erik-Jan Berends

  In een gezamenlijke zienswijze stellen de provincie Overijssel en negen betrokken gemeenten, waaronder Olst-Wijhe, dat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de vergunning op grond van de Wet Natuurbescherming voor de uitbreiding van Lelystad Airport op deze manier niet kan verstrekken.
  Lees verder

  Christian Muilerman stopt als voorzitter van het OAJK

  5 april 2021 | Erik-Jan Berends

  Voorzitter van het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt (OAJK) Christian Muilerman is tijdens de algemene ledenvergadering van 31 maart jongstleden afgetreden. Christian heeft zich de afgelopen drie jaar ingezet voor het OAJK en de laatste twee jaar in de rol van voorzitter.
  Lees verder

  Vinders van de gouden paaseieren in Wijhe maken kans op een Paashaas

  30 maart 2021 | Erik-Jan Berends

  Drie, 58 centimeter grote, paashazen van chocolade liggen klaar voor de winnende deelnemers aan de paasactie in Gastvrij Wijhe. Het enige wat de deelnemers aan de actie moeten doen, is de gouden eieren tellen die tot en met woensdag 7 april in de etalages of bij de ingang van de deelnemende winkeliers liggen.
  Lees verder

  GGD IJsselland: ‘Coronacrisis heeft veel gevolgen op het (sociale) leven van jongeren’

  29 maart 2021 | Erik-Jan Berends

  De coronacrisis heeft veel gevolgen voor jongeren, stelt GGD IJsselland dat sprak met zeventien jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 24 jaar.
  Lees verder

  Nieuwe scholen basisonderwijs Wijhe komen op het SPOC

  24 maart 2021 | Erik-Jan Berends

  De gemeente Olst-Wijhe en de schoolbesturen mijnplein en de Mare gaan investeren in de bouw van een toekomstgericht kindcentrum Wijhe. De scholen van De Mare zijn al gefuseerd en de scholen van mijnplein gaan per 1 augustus 2021 fuseren. Er zijn straks twee scholen die op de SPOC (sport, onderwijs en cultuurcomplex) -locatie aan De Lange Slagen in Wijhe komen.
  Lees verder

  Dubbelgestrikt hardlopen & fitness- yoga & massage is verhuisd naar Wijhe

  24 maart 2021 | Erik-Jan Berends

  Henri en Mirjam hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het realiseren van een fijne, toegankelijke massagesalon met eigen ingang in Wijhe, aan Dijk 21. En nu mag er eindelijk weer worden gemasseerd, met het in acht nemen van de huidige regels.
  Lees verder


  LEES ALLE BERICHTEN