Nieuws inzenden
  Welke regels gelden er voor het zelf plaatsen van nieuws?

  • Nieuws insturen doe je onder je eigen naam. Een andere naam of pseudoniem is niet toegestaan.
  • Je bijdrage mag niet in strijd zijn met de wet. Op Nieuws uit Wijhe zijn discriminerende opmerkingen en ongegronde beweringen, beschuldigingen, laster en smaad niet toegestaan. Ook berichten waarin mensen worden uitgescholden en/of beledigd zijn niet toegestaan.
  • Als je foto’s instuurt, moet duidelijk zijn wie ze heeft gemaakt. De fotograaf moet uitdrukkelijk toestemming geven voor publicatie. Het gebruik van een foto met copyright kan leiden tot forse schadeclaims. Deze claims legt Nieuws uit Wijhe neer bij degene die het bericht heeft geplaatst.
  • Ook bestaande artikelen mogen niet zonder meer worden geplaatst, zeker niet als ze worden overgenomen van een ander medium. Ook hier is nadrukkelijke toestemming van de schrijver en/of het medium vereist.
  • Als de redactie van Nieuws uit Wijhe misbruik of het negeren van deze regels vermoedt, zal ze de artikelen niet plaatsen. Tevens kan ze besluiten de mogelijkheid tot plaatsen van artikelen voor de betreffende gebruiker te blokkeren.

  Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden


  Gemeente Olst-Wijhe helpt inwoners energie te besparen

  23 februari 2021 | Erik-Jan Berends

  De gemeente Olst-Wijhe ontving een flinke subsidie van de Rijksoverheid om inwoners te helpen met energiebesparing. De komende tijd zijn er verschillende acties waarmee de gemeente inwoners wil stimuleren om met energiebesparing in hun woning aan de slag te gaan.
  Lees verder

  Webinar helpt aan inspiratie voor een groenere buurt

  22 februari 2021 | Erik-Jan Berends

  Lees verder

  6.700 inwoners van Olst-Wijhe ontvangen brief over invullen keuze Donorregister

  17 februari 2021 | Erik-Jan Berends

  Iedereen vanaf 18 jaar in de gemeente Olst-Wijhe die nog geen keuze heeft ingevuld in het Donorregister, ontvangt uiterlijk 20 februari een brief met de vraag dat alsnog te doen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verstuurt brieven naar ongeveer 6.700 inwoners van Olst-Wijhe.
  Lees verder

  Win een waardebon voor een bezoek aan kapper of salon

  15 februari 2021 | Erik-Jan Berends

  In Wijhe en Olst stroomt de liefde. Ondanks dat de meeste winkels zijn gesloten, hebben de ondernemers tóch een leuke verwenactie georganiseerd. Deelnemers maken kans op één van de 18 cadeaubonnen van 35 euro voor zijn of haar salon naar keuze.
  Lees verder

  Inwoners Wijhe kunnen voorkeur aangeven voor natuurspeelplek in park Woeste Wijhe

  15 februari 2021 | Erik-Jan Berends

  Tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag in Wijhe legt de gemeente Olst-Wijhe het park Woeste Wijhe aan. Het moet een plek worden waar kinderen spelen, ouders elkaar ontmoeten, jeugd komt chillen en waar kan worden gesport. Inwoners nu laten weten welke ontwerpschets voor de natuurspeelplek hun voorkeur heeft.
  Lees verder

  Planontwikkeling De Noordmanshoek Wijhe bereikt mijlpaal

  12 februari 2021 | Erik-Jan Berends

  Er is een belangrijke fase afgerond in de planontwikkeling van De Noordmanshoek. Afgelopen maand heeft de stichting het uitgewerkte plan ingediend bij het college en de raad van de gemeente Olst-Wijhe.
  Lees verder

  Wijhese winterfoto’s van Gertie Verwaarst

  11 februari 2021 | Erik-Jan Berends

  Gertie Verwaarst stuurde vier Wijhese winterfoto’s in. Heel bijzonder is die van de bevroren zeepbel. Verder zijn (miniatuur) sneeuwruimers te zien, de Wijhese molen en het gemeentehuis tijdens de hevige sneeuwval.

  Wijhese winterfoto’s van Rob Hofsteenge

  11 februari 2021 | Erik-Jan Berends

  Rob Hofsteenge heeft een aantal prachtige Wijhese winterfoto’s ingestuurd. Hij was waarschijnlijk al vroeg op pad om de grondmist, donderdagmorgen bij Boerhaar, vast te leggen.

  Winter in Wijhe

  11 februari 2021 | Erik-Jan Berends

  Het is ook in Wijhe volop winter. Kinderen zijn druk in de weer met hun sleetjes en veel mensen maken een lekkere winterwandeling.
  Lees verder

  Maak thuis kennis met de Capellenborg in Wijhe via speciale talkshow

  5 februari 2021 | Erik-Jan Berends

  Nu de corona-maatregelen een open huis niet mogelijk maken, kunnen ouders en leerlingen zich laten informeren over middelbare school de Capellenborg in Wijhe via een speciale talkshow.
  Lees verder

  Weinig misdaad in Olst-Wijhe: digitale fraude neemt wel flink toe

  2 februari 2021 | Erik-Jan Berends

  De misdaadcijfers voor 2020 blijven in de gemeente Olst-Wijhe grotendeels op een laag niveau, melden de gemeente en de politie in ene gezamenlijk persbericht. “Helaas is het aantal gevallen van digitale fraude wel opnieuw flink gestegen.”
  Lees verder

  Waterschap verwacht piek in wateraanvoer IJssel

  2 februari 2021 | Erik-Jan Berends

  Volgens waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is er de komende dagen vanuit Duitsland een piek in wateraanvoer in de IJssel op komst.
  Lees verder

  Inwoners Wijhe beginnen inzamelingsactie voor Eet & Drinklokaal de Slinger

  31 januari 2021 | Erik-Jan Berends

  Wijhe, ‘Wij helpen elkaar’, het blijkt maar weer uit het initiatief van Daisy van der Put om een crowdfundingsactie op te zetten voor Eet & Drinklokaal de Slinger in de Langstraat. De schitterende nieuwe zaal werd op 16 oktober opgeleverd, maar eigenaar Gerben Bentum moest op 14 oktober zijn zaak weer sluiten voor de tweede lockdown.
  Lees verder

  GGD IJsselland waarschuwt ouderen voor bellende oplichters

  29 januari 2021 | Erik-Jan Berends

  Lees verder

  Waterschap: ‘Populatie muskusratten is historisch laag’

  29 januari 2021 | Erik-Jan Berends

  Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) ving in 2020 weer minder muskusratten dan de jaren ervoor. Dit betekent dat het waterschap de populatie steeds beter onder controle krijgt. Daarmee zet de landelijk dalende trend zich ook binnen deze regio voort.
  Lees verder

  Mensink heeft primeur met nieuwe bouwmethode voor maatwerkwoning

  29 januari 2021 | Erik-Jan Berends

  Een primeur bij aannemer Mensink uit Broekland. Deze week zette het bouwbedrijf in één ochtend de hele begane grond van een maatwerkwoning overeind, dankzij prefab wanden. Mensink gaat voor alle nieuwbouwwoningen over op deze innovatieve bouwmethode. 
  Lees verder

  Burgemeester Ton Strien: ‘Laten we stoppen met de randjes van de regels op te zoeken’

  22 januari 2021 | Erik-Jan Berends

  Burgemeester Ton Strien spreekt over het risico van chaos in en rond ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorg. Hij uit zijn zorgen uit in zijn zeventiende videoboodschap.
  Lees verder

  Opkoopregeling LNV van veehouderijbedrijven is tot eind februari opengesteld

  19 januari 2021 | Erik-Jan Berends

  Veehouderijbedrijven in Overijssel met een hoge stikstofuitstoot die nabij natuurgebieden liggen en willen stoppen, kunnen zich melden bij de provincie Overijssel. Tot en met 28 februari 2021 staat de inschrijving voor de eerste tranche van de Rijksregeling open.
  Lees verder

  Fotograaf Jan Amse legt Wijhe winter wonderland vast in zwart/wit

  17 januari 2021 | Erik-Jan Berends

  Koning Winter deed zaterdagavond ook Wijhe even aan. Fotograaf Jan Amse ging meteen met zijn camera op pad om de eerste sneeuw van dit winter vast te leggen.
  Lees verder

  Welke inwoner(s) van Olst-Wijhe verdienen een lintje?

  14 januari 2021 | Erik-Jan Berends

  Wie iemand uit de gemeente Olst-Wijhe wil voordragen voor een koninklijke onderscheiding kan telefonisch contact opnemen met Monique Plantinga of Inge van den Berg via telefoonnummer 14 0570.
  Lees verder


  LEES ALLE BERICHTEN