Nieuws inzenden
  Welke regels gelden er voor het zelf plaatsen van nieuws?

  • Nieuws insturen doe je onder je eigen naam. Een andere naam of pseudoniem is niet toegestaan.
  • Je bijdrage mag niet in strijd zijn met de wet. Op Nieuws uit Wijhe zijn discriminerende opmerkingen en ongegronde beweringen, beschuldigingen, laster en smaad niet toegestaan. Ook berichten waarin mensen worden uitgescholden en/of beledigd zijn niet toegestaan.
  • Als je foto’s instuurt, moet duidelijk zijn wie ze heeft gemaakt. De fotograaf moet uitdrukkelijk toestemming geven voor publicatie. Het gebruik van een foto met copyright kan leiden tot forse schadeclaims. Deze claims legt Nieuws uit Wijhe neer bij degene die het bericht heeft geplaatst.
  • Ook bestaande artikelen mogen niet zonder meer worden geplaatst, zeker niet als ze worden overgenomen van een ander medium. Ook hier is nadrukkelijke toestemming van de schrijver en/of het medium vereist.
  • Als de redactie van Nieuws uit Wijhe misbruik of het negeren van deze regels vermoedt, zal ze de artikelen niet plaatsen. Tevens kan ze besluiten de mogelijkheid tot plaatsen van artikelen voor de betreffende gebruiker te blokkeren.

  Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden


  Margot Olde Loohuis exposeert olieverfschilderijen in het Infocentrum

  9 mei 2022 | Erik-Jan Berends

  Onder het thema ‘Onderwaterlandschappen’ exposeert Margot Olde Loohuis tot en met 14 augustus haar olieverfschilderijen in het Infocentrum IJssel in Den Nul. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
  Lees verder

  Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag stamboomonderzoek

  9 mei 2022 | Erik-Jan Berends

  De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 14 mei de laatste Open Dag stamboomonderzoek van dit seizoen. Belangstellenden zijn welkom van 10.00 tot 16.00 uur aan de Langstraat 52.
  Lees verder

  Monument bij de voormalige Vloerzeilfabriek wordt zaterdag onthuld

  5 mei 2022 | Erik-Jan Berends

  In de voormalige vloerzeilfabriek aan de Enkweg in Wijhe was op maandag 7 mei 1945 rond 17.15 uur een ontploffing. Daarbij kwamen negentien personen om het leven in de leeftijd van 4 tot en met 28 jaar. Zaterdag rond 17.00 uur wordt op deze plek een monument onthuld.
  Lees verder

  Wijhese Jolijn Spoelstra straalt vrijdag in het Lagerhuis

  5 mei 2022 | Erik-Jan Berends

  Jolijn Spoelstra uit Wijhe is vrijdagavond 6 mei om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2 te zien in het televisieprogramma ‘Op weg naar het Lagerhuis’. Het debatteam van het Carolus Clusius College (CCC) was tweede geworden in de landelijke finale. Jolijn is gevraagd om aan de finale mee te doen.
  Lees verder

  Dodenherdenking Wijhe wordt op vertrouwde wijze gehouden

  3 mei 2022 | Erik-Jan Berends

  Het Verenigd Comité Wijhe heeft de afgelopen twee jaar, in samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe en de videogroep Olst-Wijhe, digitaal aandacht besteed aan de dodenherdenking. Nu het qua coronamaatregelen weer kan, vindt op 4 mei de dodenherdenking op de vertrouwde manier plaats.
  Lees verder

  Biljartclub Amstel Jeugd blijft actief in ‘t Praothuus Wijhe

  29 april 2022 | Erik-Jan Berends

  Dat Gerrit en Pietje Velthuis op 30 april na 43 jaar stoppen met eetcafé ’t Praothuus betekent niet dat de daar actieve biljartvereniging Amstel Jeugd ook stopt. “De nieuwe uitbater is op maandag vrij en zodoende kunnen ze vanaf september op maandagavond blijven spelen”, bevestigt Gerrit.
  Lees verder

  Salland Café bespreekt fondsen en subsidies

  29 april 2022 | Erik-Jan Berends

  In het gemeentehuis van Olst-Wijhe wordt op dinsdagavond 17 mei het Salland Café met als thema ‘POEN POEN POEN POEN’ over fondsen en subsidies gehouden. Het programma is zowel op maatschappelijke initiatiefnemers als ondernemers gericht, verdeeld over zes workshops. Ontvangst vanaf 19.15 uur, het ‘café’ begint om 19.30 uur. Kijk voor het volledige programma en aanmelden op www.dekrachtvansalland.nl. Deelname is op volgorde van aanmelding.
  Lees verder

  Wijhe en Olst staan op woensdag 4 mei stil bij de Nationale Herdenking

  29 april 2022 | Erik-Jan Berends

  Zowel in Wijhe als in Olst is op woensdag 4 mei aandacht voor de Nationale Herdenking. Iedereen wordt van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.
  Lees verder

  Vier inwoners van Olst-Wijhe ontvangen koninklijke onderscheiding

  26 april 2022 | Erik-Jan Berends

  Aan vier inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is een Koninklijke Onderscheiding toegekend. Gerrit Boomgaard en Mohamed Ait-SiHamou uit Wijhe zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Frits Klein uit Olst en Adrie Bolijn uit Wijhe tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
  Lees verder

  Koningsdag in Wijhe staat weer bol van de activiteiten

  23 april 2022 | Erik-Jan Berends

  Verenigd Comité Wijhe heeft weer als vanouds een feestelijke Koningsdag kunnen organiseren. De Koningskermis draait inmiddels al op het Van Dedemplein. Die blijft daar tot en met woensdag 27 april. Maar er staat nog veel meer op het programma.
  Lees verder

  Belangstelling voor eiertellen in Gastvrij Wijhe blijft groot

  23 april 2022 | Erik-Jan Berends

  Lize en Davy Wagenvoord, Pim Veldhuis en Finn Krosman hebben afgelopen week hun prijs in ontvangst genomen voor de eiertelwedstrijd rond Pasen in Gastvrij Wijhe. De deelnemende winkeliers hadden in totaal 96 gouden eieren in hun etalages verstopt.
  Lees verder

  Olst-Wijhe koerst af op coalitie Gemeentebelangen, VVD en CDA

  23 april 2022 | Erik-Jan Berends

  De door Gemeentebelangen aangestelde informateurs adviseren om een coalitie te vormen in Olst-Wijhe van Gemeentebelangen, VVD en CDA. Met elf van de zeventien zetels zou deze coalitie een werkbare en solide meerderheid hebben in de gemeenteraad.
  Lees verder

  Gemeente Olst-Wijhe heeft twee locaties voor ‘Flexwonen’ op het oog

  21 april 2022 | Erik-Jan Berends

  Vooruitlopend op het vaststellen van de Woonvisie voert de gemeente Olst-Wijhe het Flexwonen programma versneld uit zodat er op korte termijn vijftig tot honderd woningen beschikbaar komen. Deze woningen worden ingezet voor de algehele woningnood in de gemeente. De gemeente: “Door roulatie met bestaande woningen kunnen we ook vluchtelingen uit Oekraïne en statushouders huisvesten.”
  Lees verder

  Stegeman zoekt een logistiek medewerker in Wijhe (24-40 uur) 

  15 april 2022 | Erik-Jan Berends

  (Advertentie) Ben jij ook altijd fan van een bammetje met ham, salami of kipfilet of zelfs vegetarische vleeswaren? En heb jij altijd gedroomd van een functie als logistiek medewerker? Kom dan werken bij Stegeman in Wijhe.
  Lees verder

  De Kracht van Salland werkt aan toekomstvisie voor Salland

  13 april 2022 | Erik-Jan Berends

  De Kracht van Salland heeft voor 14 april een tweede bijeenkomst georganiseerd over de toekomstvisie. In deze bijeenkomst worden ideeën die Salland sterker, mooie of leuker maken, verder uitgediept. Iedereen die op een actieve en open manier wil meedenken en meedoen is van harte welkom op donderdag 14 april van 13.00 tot 18.00 uur in Holstohus in Olst.
  Lees verder

  Inschrijven voor de Koningsloop Wijhe kan nog

  13 april 2022 | Erik-Jan Berends

  Ga de uitdaging aan en doe mee aan de Koningsloop Wijhe op dinsdagavond 26 april. Deelnemers kunnen volop genieten van de sfeer, de aanmoedigingen van het publiek, de muziek en natuurlijk van de mooie route door Wijhe.
  Lees verder

  Ondernemers van Gastvrij Wijhe brengen de sfeer van Pasen in het winkelgebied

  13 april 2022 | Erik-Jan Berends

  In aanloop naar Pasen hebben de ondernemers van Gastvrij Wijhe een aantal leuke acties op touw gezet. Zo is er, evenals vorig jaar, de eiertelwedstrijd. Bezoekers aan het centrum kunnen tevens een boter-kaas-en-eieren spel spelen en meedoen aan een ei-en-lepelrace. De Paashaas en een kuiken zorgen voor extra paassfeer in het winkelgebied.
  Lees verder

  Kerkklokken Wijhe en Boerhaar luiden op 13 april en 5 mei

  12 april 2022 | Erik-Jan Berends

  Ter gelegenheid van 77 jaar bevrijding luiden de kerkklokken van Wijhe en Boerhaar zowel op 13 april als op 5 mei.
  Lees verder

  Gemeente Olst-Wijhe keert 900 euro energietoeslag uit

  12 april 2022 | Erik-Jan Berends

  De gemeente Olst-Wijhe keert de energietoeslag van 900 euro zonder aanvraag uit aan inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen zelf een aanvraag doen.
  Lees verder

  De Noordmanshoek presenteert plannen en schetsen extra woningbouw

  12 april 2022 | Erik-Jan Berends

  Projectgroep De Noordmanshoek heeft in de afgelopen maanden gewerkt om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheid om meer woningbouw toe te voegen aan Energietuin De Noordmanshoek in Wijhe. Op zaterdagochtend 23 april delen zij hun eerste bevindingen en schetsen met geïnteresseerden.
  Lees verder


  LEES ALLE BERICHTEN