heeft u zelf nieuws of tips?

26 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Nieuw autoroute ‘Proeven van het Platteland’ doet Wijhe aan

Overijssel kan dit voorjaar volop smakelijk ontdekt worden met nieuwe autoroutes ‘Proeven van het Platteland.’ De Vereniging het Tuinpad heeft bij Hoeve Bosman in De Krim de autoroutekaart ‘Proeven van het Platteland’ gepresenteerd.

Voorzitter Goos van de Beek en penningmeester Wim Viskaal hebben, in het bijzijn van vijftig ondernemers,  op deze avond de autoroutekaart onthuld. De autoroutekaart is voorzien van vijf prachtige routes die langs Overijssels producenten van streekproducten met een eigen verkooplocatie gaan. De routes op de kaart doen ruim vijftig locaties aan waar men van streekproducten kan genieten of waar men ze kan kopen. Vereniging het Tuinpad heeft de route ontwikkeld om gasten  en inwoners die verblijven in de provincie Overijssel te laten genieten van het smakelijke Overijsselse platteland.

De vijf autoroutes gaan langs veel mooie wegen door de Overijsselse IJsseldelta, Weerribben-Wieden, het Vechtdal, Twente en door Salland. Het streekproduct aanbod van de deelnemende locaties is gevarieerd, waaronder aardbeien, asperges, bessen, bier, fruit, jams, kaas, vlees, wijn, ijs en zuivel. De lengte van de autoroutes varieert van 60 tot 150 kilometer. Om optimaal te kunnen genieten van al het lekkers dat in Overijssel ambachtelijk en op kleine schaal wordt gemaakt zijn op de autoroutekaart tevens de openingstijden van alle deelnemende bedrijven aangeven.

De autoroutes zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende streekproducten producenten en bij alle Tuinpad leden. Daar kunnen deelnemers de route ook starten. Tevens is de autoroutekaart straks verkrijgbaar bij verschillende TIP locaties en bij alle Arthuur Routeverhalen deelnemers in de provincie Overijssel.

Vereniging het Tuinpad is een vereniging van kleinschalige ondernemers op het Overijsselse platteland. Alle leden hebben een eigen unieke locatie op het platteland en zijn allemaal actief in de recreatieve sector en/of maken streekproducten. De vereniging heeft als doel economische plattelands activiteiten te stimuleren. De autoroutekaart ‘Proeven van het Platteland’ zorgt dat niet alleen de gasten bij de Tuinpad-leden kunnen genieten van het Overijsselse platteland, maar ook dat de verkoop van Overijsselse streekproducten wordt gestimuleerd. De autoroutes worden ook als een smakelijk plattelands-arrangement aangeboden.

De autoroutekaart ‘Proeven van het Platteland” is in samenwerking tot stand gekomen tussen De Vereniging het Tuinpad, de deelnemende plattelandsondernemers en De Vries Kartografie bv. uit De Wijk.

 

De kaart is te bestellen bij Vereniging het Tuinpad: info@tuinpad.nl

 


Foto's