heeft u zelf nieuws of tips?

14 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Nienke van Dijken en Jasper Hofman maken nieuw prentenboek

Na het grote succes van hun eerste prentenboek ‘Wil je met mij ruilen?’, waarvan er inmiddels meer dan 1.300 boeken in binnen-en buitenland zijn verkocht, presenteren Nienke en Jasper uit Wijhe met trots hun tweede prentenboek: ‘Er was eens een… Verzin-het-lekker-zelf verhaal’.

In een boek bedenkt toch meestal de schrijver het verhaal? “Nou in dit boek dus lekker niet”, zeggen Nienke en Jasper. “Verander in een superheld of ballerina en stap in een duikboot of raket. Ga de strijd aan met een mega spin en verover je eigen verzonnen schat. De humoristische illustraties in het boek en de herhalende tekst op rijm dagen lezers uit om hun eigen verbeeldingskracht en creativiteit te gebruiken. Laat je verrassen door je fantasie en beleef steeds opnieuw fantastische avonturen waarin alles kan en alles mag.”

Fantasie

“Het mooie van fantaseren is dat je misschien iets bedenkt dat er nog niet is, iets wat wellicht onmogelijk lijkt”, aldus de auteurs. “Maar juist dit kan je aanzetten tot het bedenken van hoe iets misschien wel zou kunnen. Het leert je dan ook om samen te werken om dit doel te bereiken. Daarnaast oefenen kinderen met fantasiespel hoe het is om iemand anders te zijn. Het inleven in de figuren uit hun fantasie en het naspelen van spannende gebeurtenissen helpt kinderen in het groeien van hun sociaal- emotionele ontwikkeling. Het helpt ze om de wereld om hen heen te begrijpen.”

Voorlezen

“Samen lezen, fantaseren, leren en plezier hebben. Het zit allemaal in dit nieuwe prentenboek”, verklappen Nienke en Jasper. “Door samen te lezen, te kijken en te praten vergroot je bij kinderen het taalgevoel, het taalbegrip en de spreekvaardigheid. De herhalende tekst op rijm leert ze klanken te herkennen. En wat is er nu leuker dan al deze vaardigheden met plezier te oefenen door steeds weer nieuwe avonturen te beleven in één boek.”

Activiteiten

Naast het plezier van samen lezen en fantaseren geeft volgens de twee dit boek ook de mogelijkheid tot verwerking en herhaling op allerlei leergebieden. Hiervoor zijn ruim honderd pagina’s leuke en leerzame spelletjes en lessen ontwikkeld, te gebruiken in het onderwijs maar ook voor kinderen thuis. Deze spellen en lessen zijn bij bestelling van het boek op www.locusjak.nl gratis verkrijgbaar.