heeft u zelf nieuws of tips?

3 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Nienke en Jasper uit Wijhe brengen nieuw prentenboek uit

Durf jij te dromen en te worden wie je bent? Dat is het thema van het splinternieuwe prentenboek ‘Wil je met mij ruilen?’, een trotse eerste uitgave van uitgeverij Locus Jak van Nienke van Dijken en Jasper Hofman uit Wijhe.

Zelfs in deze moeilijke coronatijd laat Nienke zich niet weerhouden om in het diepe te springen. In samenwerking met haar man Jasper Hofman trekt ze de stoute schoenen aan en begint ze met passie en veel enthousiasme de weg naar haar eigen droom. ‘Zijn is gegeven, worden doe je zelf’, deze tekst lieten zij veertien jaar geleden op het geboortekaartje drukken van hun oudste zoon. Nog altijd is dit de belangrijkste leidraad in de opvoeding van hun vier kinderen.

Droom

Nienke is een bezig bijtje en heeft naast ‘moeder zijn’, een baan als leerkracht in het basisonderwijs, waarin zij ook een rol heeft als cultuur coördinator. Samen met een vriendin is ze een aantal jaren geleden begonnen met Tofvoz, een eigen bedrijf op het gebied van handgemaakte kinderkleding en bijzondere cadeaus. Maar er miste nog iets: haar droom verwezenlijken en de passie voor kunst, cultuur, dans, drama, muziek en filosofie laten samensmelten in een eigen geschreven prentenboek.

Vlinder

Het hoofdthema werd al snel duidelijk: Je kunt afwachten, maar je kunt ook zelf de stap nemen door initiatief te tonen, jezelf vragen durven te stellen, door te leren en met doorzettingsvermogen je doel bereiken. Jasper en Nienke slaan de handen ineen. Met hulp van hun kinderen ontstaat een verrassend en grappig rijmverhaal ‘Wil je met mij ruilen?’ met prachtige illustraties over een rupsje die de wijde wereld intrekt, zich verwondert en graag zou willen zijn als de vogel die ze ontmoet. Door te ruilen met andere dieren verandert het rupsje uiteindelijk in een wel heel bijzondere vlinder…

Gesprekskaarten

“Door de filosofische insteek ontstaat een vorm van leesbevordering en taalvaardigheid. De humor en fantasie in het verhaal, gecombineerd met de bijzonder mooie illustraties, maakt het voor jong en oud een feestje om te lezen”, volgens Nienke en Jasper die bij het prentenboek tal van les- en spelactivteiten hebben gemaakt voor alle groepen van de basisschool. Van een bordspel, muziek/dans/drama en taal tot aan filosofische gesprekskaarten. Deze activiteiten en materialen zijn gratis te downloaden via de website www.LocusJak.nl.

Dromen

Nienke: “Ik ga het boek natuurlijk ook op mijn school voorlezen, zowel in mijn kleutergroep als in de hogere groepen. Bij de jongste kinderen zal het dan vooral gaan om het grappige avontuur waarbij de begrippen ‘ruilen’ of ‘veranderen’ in combinatie met een rollen- en/of letterspel centraal staan. Voor de oudere kinderen leent het boek zich uitstekend om een gesprek te voeren over het thema: ‘durf jij te worden wie je bent?’  Iedereen mag durven dromen, zelf je keuzes maken en je eigen route uitstippelen. Leren en groeien door samen te werken, gebruikmaken van elkaars talenten en kwaliteiten.”

Vormplaats

Het uitgeven van het prentenboek hebben Jasper en Nienke helemaal in eigen beheer genomen. Nienke: ”Dat is juist waarvoor we staan: eigenheid, creatief denken en doen. Met ons bedrijf Locus Jak zijn we een creatieve vormplaats begonnen waarmee we ook andere mensen willen helpen en inspireren om stappen durven te zetten richting je eigen droom op het gebied van boeken schrijven, illustreren of andere creatieve uitspattingen.

Bestellen

Het prentenboek ‘Wil je met mij ruilen?’ is te bestellen in pre-order op www.LocusJak.nl  De te verwachten boekrelease is begin maart. Daarna hopen Nienke en Jasper dat de winkels weer snel normaal open zullen gaan en de mensen het prentenboek ook bij de plaatselijke boekhandels kunnen gaan kopen.

 

 

 

 


Foto's