heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan van Aefst
12 november 2021 | Erik-Jan Berends

Nederlands Bijbelgenootschap houdt succesvolle Bijbelquiz In Wijhe

De door het Nederlands Bijbelgenootschap samengestelde wordt op veel plaatsen rond eind oktober begin november gehouden. Zo werd er ook voor het eerst ook een quiz gehouden in Wijhe, in samenwerking met Raalte.

De grote zaal in het Langhuus was dinsdagavond 2 november goed gevuld met enthousiaste deelnemers. Sommigen wat aarzelend, omdat ze ‘niet alles van de Bijbel’ wisten. Maar dat hoefde ook niet, was hun verzekerd. De quiz bestond uit meerkeuzevragen, dus het juiste antwoord stond er al bij. De deelnemers hoefden alleen maar het goede antwoord te weten, of te kiezen. Maar soms zat daar juist de moeilijkheid in, want er waren grappige, simpele en lastige vragen bij. De spanning was soms van de gezichten af te lezen.

Boekentafel

Er werd ook aandacht geschonken aan het Nederlands Bijbelgenootschap geschonken met een boekentafel. Hierop waren veel uitgaven en vormen van Bijbels, kinderbijbels, boeken en puzzels te zien, als ook de nieuwe Bijbelvertaling de NBV 21. Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft deze Bijbel op zondag 31 oktober in alle kerken aangeboden. In Wijhe heeft dominee Martje Veenstra Oving in de Nicolaaskerk deze Bijbel in ontvangst genomen.

Na afloop was er nog tijd om met elkaar na te praten. Het was een gezellige en leerzame avond waarop we met plezier kunnen terugkijken.