heeft u zelf nieuws of tips?

21 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Militairen uit Wezep gaan oefenen in kaartlezen

Vijftien militairen van het 11 Pantser Genie Bataljon houden van 22 tot en met 24 januari een militaire oefening gehouden in de driehoek Deventer, Windesheim, Lemelerveld.Sergeant majoor Van Velzen leidt de eenheid, die drie voertuigen bij zich heeft: twee VW Amarok en een vrachtauto. De genie is de ‘aannemer’ van Defensie. De genie bouwt en onderhoudt complete (militaire) infrastructuur. Denk aan wegen, gebouwen, bruggen, omheiningen, elektra, water en gas. De genie voert haar taken uit voor de hele krijgsmacht, of dit nu in Nederland is of in een ver missiegebied. Daarnaast ondersteunt de eenheid op verzoek ook de Nederlandse civiele autoriteiten.

De genisten uit Wezep houden in de avonden/nachten te voet kaartleesoefeningen in het genoemde gebied. Ter ondersteuning van deze kaartleesoefening rijden er twee terreinwagens rond in de omgeving. De militairen zijn bewapend, er wordt echter geen gebruik gemaakt van oefenmunitie. De oefenende eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen.

Ze vragen vooraf toestemming aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein, als niet openbare wegen, paden en terreinen worden gebruikt. Volgens defensie doen ze er alles aan om overlast en hinder aan derden te voorkomen. Als, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening is ontstaan, kan men dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: eenheid, voertuig kenteken, datum en tijd, plaats, soort schade etc., melden aan:

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
(030) 218 04 20
Jdvclaims@mindef.nl

 


Foto's