heeft u zelf nieuws of tips?

7 februari 2023 | Erik-Jan Berends

Meer wegen in Olst-Wijhe gaan naar 30 kilometer per uur

De gemeente Olst-Wijhe wil haar wegennetwerk volgens het Duurzaam Veilig principe verder ontwikkelen. Concreet betekent dit dat voor enkele wegen in de gemeente Olst-Wijhe in de komende jaren de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 30 kilometer per uur.

De volgende wegen worden in de komende jaren aangepast van 50 naar 30 kilometer per uur: de Kornet van Limburg Stirumstraat in Olst, de Wethouder A.G. Dekkerlaan tussen Julianalaan en Jan Schamhartstraat in Olst en de Raalterweg tussen spoorwegovergang en Onder de Gelder in Wijhe, de Koekoeksweg ‘centrumdeel’ tussen Dahliastraat en Van Laakstraat op de Boskamp, de Raalterweg tussen Zonnenbergerweg en Scholtensweg in Wesepe en de Scholtensweg tussen Raalterweg en Brouwerskamp in Wesepe.

Verkeersveiligheid

Om het ‘Duurzaam Veilig principe’ mogelijk te maken, is het categoriseringsplan van 2002 herzien en door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. In dit plan wordt uitgegaan van drie landelijke wegcategorieën. Per categorie is er een maximumsnelheidsadvies. In een aantal gevallen moet – om de maximumsnelheid aan te passen – ook de inrichting van een weg worden veranderd. De verkeersveiligheid binnen de gemeente is op de genoemde wegen op dit moment weliswaar goed, maar kan met de aanpassingen volgens het college worden verbeterd.

Overlast

Noodzakelijke aanpassingen worden aan wegen uitgevoerd op het moment dat die betreffende weg toe is aan groot onderhoud of een reconstructie. Door het koppelen van deze werkwijzen kan er efficiënt worden gewerkt en is eventuele overlast voor bewoners door werkzaamheden zo beperkt mogelijk, meldt de gemeente Olst-Wijhe. Wie geïnteresseerd is in het categoriseringsplan kan dit vinden op  Gemeente Olst-Wijhe | Wegencategoriseringsplan Gemeente Olst-Wijhe.

Fietsroutes
De bestaande hoofdfietsroutes blijven in stand. Wel komen er uitbreidingen en aanpassingen in verband met de komst van de fietstunnel in Olst en het bijgelegen kindcentrum dat nog gebouwd moet worden. Hoe dit eruit gaat zien wordt opgenomen in het Fietsplan Olst (www.olst-wijhe.nl/fietsplanolst). En in Wijhe worden ook aanpassingen gedaan in verband met de komst van het kindcentrum op het SPOC-terrein. Aanpassingen daarvoor worden opgenomen in het plan voor het kindcentrum Wijhe (www.scholenvoormorgen.nl).