heeft u zelf nieuws of tips?

7 april 2019 | Erik-Jan Berends

Marle en Welsum krijgen ook glasvezel

Het buitengebied van Olst-Wijhe aan de oostkant van de IJssel kreeg in de afgelopen periode glasvezel. Na een succesvolle inschrijfperiode begint de aannemer nu ook in Welsum en Marle met de aanleg van glasvezel.

Glasvezel buitenaf haalde ruim 50 procent deelname in het gebied Noordoost Veluwe waar Welsum en Marle voor hen onder vallen. De planning is dat de werkzaamheden voor de zomer van 2020 worden afgerond. Wethouder Anton Bosch is blij met deze ontwikkeling. “Snelle verbindingen zijn een voorwaarde voor de leefbaarheid en vitaliteit van ons buitengebied. Tegenwoordig is internet een onmisbare voorziening voor inwoners en bedrijven. Straks kan het hele buitengebied van onze gemeente profiteren van een snelle internetverbinding.”

De voortgang van de werkzaamheden is afhankelijk van de weeromstandigheden. Inwoners en bezoekers van het buitengebied kunnen overlast hebben van deels afgezette wegen of wegversmallingen. Meer informatie over de werkzaamheden staat op https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/noordoost-veluwe/. Via deze website kan men zich ook nog steeds aanmelden.

Op de foto: in Heerde ging de eerste schop in de grond. Wethouders van de gemeente Heerde, Hattem, Epe en Olst-Wijhe waren hierbij aanwezig.

 

 


Foto's