heeft u zelf nieuws of tips?

9 mei 2022 | Erik-Jan Berends

Margot Olde Loohuis exposeert olieverfschilderijen in het Infocentrum

Onder het thema ‘Onderwaterlandschappen’ exposeert Margot Olde Loohuis tot en met 14 augustus haar olieverfschilderijen in het Infocentrum IJssel in Den Nul. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

“Er ligt een schat aan schoonheid onder de waterspiegel. Niet voor iedereen toegankelijk maar wel voor iedereen vatbaar. Ik weet het al van jongs af aan, toen we als kinderen in natuurwater zwommen, adem in en ogen open”, zegt ze. Margot schildert die wonderlijke onderwaterwereld in al zijn aspecten op groot formaat in olieverf. Vanuit hier maakt zij haar schilderijen, vanaf de bodem naar boven naar het licht, dit is het begin. Met olieverf probeert ze het te vangen; water, iets wat altijd in beweging is, even tot stilstand brengen en met haarzelf vereeuwigen.

Rondleidingen

Margot Olde Loohuis (Albergen, 19 april 1973) studeerde in 1997 af aan de CHK Constantijn Huygens te Kampen (thans ArtEZ Zwolle). Sinds 1998 woont en werkt ze in Deventer. In het laatste weekend van mei wordt feestelijk gevierd dat het IJssel Infocentrum Den Nul tien jaar bestaat. Op zaterdag 28 mei tijdens de IJsseltheaterfietstocht en op zondag 29 mei tijdens festival De Kolk is Margot dan zelf aanwezig en geeft zij rondleidingen van 11.00 tot 17.00 uur.


Foto's