heeft u zelf nieuws of tips?

28 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Landschap Overijssel gaat voor een bloemrijker buitengebied in Overijssel

Landschap Overijssel ondersteunt het aanleggen van bloemrijke plekken door collectieve inkoop van inheems zaaigoed en door het verspreiden van kennis over aanleg, ontwikkeling en beheer.

De bloemrijkdom in het buitengebied neemt volgens Landschap Overijssel al jarenlang sterk af en daarmee ook het leefgebied voor insecten, boerenlandvogels en andere dieren. Steeds meer particulieren zaaien (een deel van) hun grond in met een bloemenmengsels.

Belangstellenden kunnen nu drie type zaaimengsels bestellen bij Landschap Overijssel: akkerbloemen (een mengsel van 1-jarige akkerbloemen), natuurakker (een mengsel van 1- en 2-jarige akkerbloemen en granen) en bloemenweide, een mengsel van meerjarige bloemen.

Grondbezitters in Overijssel die minimaal 100 vierkante meter willen inzaaien, kunnen meedoen met de collectieve inkoop. Als ze hun zaaigoed bij Landschap Overijssel bestellen, zijn ze volgens de organisatie verzekerd van een unieke inheems en autochtoon zaaimengsel afgestemd op de Overijsselse natuur. Ze ontvangen korting door collectieve inkoop, het zaaigoed wordt gratis verzonden, ze krijgen persoonlijk advies en de mogelijkheid tot het volgen van een bijpassende cursus.

Landschap Overijssel werkt samen met een netwerk van ambassadeurs, Overijsselaren die al meerdere jaren actief zijn met het inzaaien en ontwikkelen van bloemrijke plekken op en rond eigen erf. Zij delen graag hun kennis en ervaringen met nieuwe deelnemers. Meer weten? Kijk op www.landschapoverijssel.nl/mijn-natuurakker.

 


Foto's