heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
17 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Koningsmarkt biedt nog een aantal plekken voor standhouders

Het is nog maar ruim een maand voordat er ook in Wijhe weer volop Koningsdag wordt gevierd. Populair onderdeel is de Koningsmarkt in de Langstraat waarvoor nog een aantal plekken beschikbaar is. 

Wijhese ondernemers die nog een mooi plekje willen bemachtigen, kunnen een e-mail sturen naar info@markvoortcomputers.nl. Particulieren die hun waren willen aanbieden, kunnen zich rechtstreeks aanmelden via de website www.apeldoorn2000.nl.In beide gevallen geldt dat de aanmelding vóór donderdag 18 april binnen moet zijn.

Dankzij de inzet van het Verenigd Comité Wijhe is er weer volop reden om Koningsdag in het dorp te vieren. Om 10.00 uur beginnen de feestelijkheden traditioneel met de aubade. Tijdens de Koningsmarkt, van 10.00 tot 16.00 uur, zijn natuurlijk ook de terrassen open en draait de kermis op het Van Dedemplein. Daarnaast zijn er optredens in de Nicolaaskerk en treedt het Wiejes Cabaret op.

‘Bij de Boom’ kunnen kinderen wat leuks maken en hun nagels laten lakken in rood, wit en blauw. De Historische Vereniging Wijhe presenteert deze dag ‘De Grote Wiejese Dorpsquiz’. Alle feestelijkheden worden ’s avonds weer afgesloten met een groot vuurwerk.

Medio april wordt het complete programma bekendgemaakt.


Foto's