heeft u zelf nieuws of tips?

15 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Koningsmarkt biedt nog een aantal plekken voor standhouders

Het is nog maar ruim een maand voordat er ook in Wijhe weer volop Koningsdag wordt gevierd. Populair onderdeel is de Koningsmarkt in de Langstraat waarvoor nog een aantal plekken beschikbaar is.

Wijhese ondernemers en anderen die nog een mooi plekje willen bemachtigen, kunnen een e-mail sturen naar info@mico-bodywear.nl. Particulieren die hun waren willen aanbieden, kunnen zich rechtstreeks aanmelden via de website www.apeldoorn2000.nl. In beide gevallen geldt dat de aanmelding vóór donderdag 16 april binnen moet zijn.

Cabaret

Dankzij de inzet van het Verenigd Comité Wijhe is er weer volop reden om Koningsdag in het dorp te vieren. Om 10.00 uur beginnen de feestelijkheden traditioneel met de aubade. Tijdens de Koningsmarkt, van 10.00 tot 16.00 uur, zijn natuurlijk ook de terrassen open en draait de kermis op het Van Dedemplein. Daarnaast is er een fototentoonstelling in de Nicolaaskerk en treedt het Wiejes Cabaret ’s avonds op in de Nicolaaskerk.

Dorpsquiz

‘Bij de Boom’ kunnen kinderen wat leuks maken en hun nagels laten lakken in rood, wit en blauw. De Historische Vereniging Wijhe presenteert deze dag ‘De Grote Wiejese Dorpsquiz’. Alle feestelijkheden worden ’s avonds weer afgesloten met een groot vuurwerk.

Medio april wordt het complete programma bekendgemaakt.