heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
13 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Koningsloop Wijhe gaat weer van start

Na twee jaar afwezigheid is de Koningsloop Wijhe terug. Op dinsdag 26 april, de avond voor Koningsdag, zijn alle hardlopers uit Wijhe en omgeving uitgenodigd om mee te doen. Ook kinderen zijn van harte welkom. Net als voorgaande jaren zijn start en finish in het centrum van Wijhe. De inschrijving is vanaf deze week geopend.

Is je conditie nog een beetje op peil? Ga de uitdaging aan en doe mee aan de Koningsloop. Wie weet word je gekroond tot de snelste man of vrouw van Wijhe. Ook als je van een rustiger tempo houdt, is het erg leuk om mee te doen. Geniet van de sfeer, de aanmoedigingen van het publiek de muziek, en natuurlijk van de mooie route door Wijhe.

Jeugd

Voor kinderen van de basisschool zijn er wedstrijden in drie leeftijdsgroepen. De jongste groep (t/m 6 jaar) start om 18.00 uur in de Langstraat. Zij lopen een rondje van 600 meter door het centrum. Daarna gaan de kinderen van 7 t/m 9 jaar van start voor een wedstrijd over twee rondes. De toppers van 10 t/m 12 jaar lopen drie rondes. De prijsuitreiking voor de jeugd is direct na de finish van de laatste groep. Alle jeugddeelnemers worden in elk geval beloond met een mooie medaille. Deelname aan de jeugdwedstrijd is gratis, dus aarzel niet en schrijf je in.

Parcours

Om 19.00 uur is de start van de 5 kilometer. Ook bij deze wedstrijd zijn start en finish in de Langstraat. Het snelle parcours is gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie. Dit biedt ook de regionale toppers de kans om een snelle tijd neer te zetten. In voorgaande edities was er ook een loop over 10 kilometer. Vanwege de korte voorbereidingstijd was het nu niet mogelijk om de organisatie hiervan rond te krijgen. Volgend jaar zal de 10 km wel weer op het programma staan.

Bedrijvenloop

Het is dit jaar niet mogelijk om teams aan te melden voor een bedrijvenloop. Je kunt natuurlijk nog gewoon met een groepje afspreken om samen mee te doen, maar ieder moet zich dan wel individueel inschrijven.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.mijninschrijving.nl. Dit kan online tot een half uur voor de start. Er is géén papieren na-inschrijving meer mogelijk bij de startlocatie op de dag zelf. Voor de 5 kilometer bedragen de inschrijfkosten 7,50 euro. Deelname aan de jeugdlopen is gratis. Meer informatie is binnenkort te vinden op de website van het Verenigd Comité Wijhe: www.verenigdcomitewijhe.nl.

Publiek

Het is fijn dat er na lange tijd weer evenementen mogelijk zijn in het dorp. Kom dus vooral allemaal kijken en genieten, maar geef elkaar wel de ruimte. De deelnemers, jong en oud, zullen uw aanmoedigingen zeker erg waarderen. Na afloop is er volop gelegenheid om gezellig na te praten bij één van de horecagelegenheden in de Langstraat.

 

 

 


Foto's