heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
21 april 2019 | Erik-Jan Berends

Koningsdag Wijhe brengt veel sfeer in het dorp

Koningsdag staat ook dit jaar in Wijhe bol van de activiteiten. Het Verenigd Comité Wijhe presenteert weer een gevarieerd programma voor jong en oud(er). De kermis draait van woensdag tot en met zondag en het Oranjefeest gaat vanaf vrijdag los.

De feestelijkheden beginnen vrijdagavond 26 april sportief met de vijfde editie van de Koningsloop. De hardlopers starten en finishen in de Langstraat. Nieuw is dat de atletiekunie KNAU de hardloopwedstrijd heeft gecertificeerd, waardoor die nog aantrekkelijker is geworden voor wedstrijdlopers. Vanaf 18.00 uur start de jeugd voor de kortere afstanden. Om 19.00 uur vertrekken de dames en heren hardlopers voor de 5 en de 10 kilometer. Als alle sportieve inspanningen zijn gedaan, is er tijdens Koningsnacht volop muziek in de horeca.

Koningsdag zelf begint om 07.00 uur met het luiden van de klokken. Een half uur later doen de Wijhese muziekverenigingen Amicitia en de Wijhese Harmonie een rondgang. De aubade en de officiële opening van Koningsdag met burgemeester Strien is om 10.00 uur op het Marktplein. De bewoners van het Weijtendaal krijgen na de aubade een serenade van de Wijhese Harmonie in de binnentuin van het zorgcentrum.

Van 10.00 tot 16.00 uur is de Koningsmarkt van Gastvrij Wijhe in het centrum. In en rondom de Torenstraat is er rommelmarkt voor en door kinderen. Wie zich nog even in de rijke Wijhese historie wil verdiepen, kan van 10.30 tot 17.00 uur terecht in Wijhes Museum aan de Kerkstraat.

Nieuw dit jaar is de dorpsquiz, die vanaf 11.00 uur bij de Nicolaaskerk begint. Daar zijn om 12.00 en 13.00 uur ook optredens van de Melodies, waarbij ook de Wijhese rapper Donutcare te zien zal zijn. Naast de Nicolaaskerk zijn bovendien om 13.30, 14.30 en 15.30 uur optredens te zien van toneelvereniging Tavenu dat de voorstelling ‘Indiaan Hotemetoot’ op straat brengt.

Wie even het centrum uit wil, kan kiezen voor een wandel- of fietspuzzeltocht. De wandelaars kunnen een route krijgen bij het Wijhes Museum, café de Slinger en Galerie Brasserie 1703 (in de molen). De fietsers vertrekken tussen 13.00 en 13.30 uur naast de Nicolaaskerk. Deelname is gratis.

Het avondprogramma begint om 21.00 uur in de Langstraat. Op het podium bij de Nicolaaskerk worden de prijswinnaars van de fietspuzzeltocht bekend gemaakt en er is een optreden van Wiejes Kabaret. Koningsdag 2019 wordt omstreeks 22.15 uur afgesloten met vuurwerk bij het Slotpark (Weijtendaal).

Zie voor het volledige programma ook www.verenigdcomitewijhe.nl.


Foto's