heeft u zelf nieuws of tips?

23 april 2020 | Erik-Jan Berends

Koningsdag Wijhe 2020 wordt ‘Woningsdag’

De vlag uitsteken, het luiden van de klokken, de nationale toost en brieven van kinderen voor de Koning, zo ziet Koningsdag 2020 er volgens Verenigd Comité Wijhe dit jaar uit. “Koningsdag 2020 wordt Woningsdag.”

Ook in Wijhe zal Koningsdag 2020 niet de Koningsdag zijn zoals we die met elkaar hadden voorgesteld. Toch kunnen we met elkaar er toch wel een Koningsdag achtige sfeer van maken, maar dan voornamelijk in en om het eigen huis.

Wat kunnen inwoners doen op Woningsdag/Koningsdag:

  • De vlag uit steken.

Voor de jarige koning en voor elkaar. Voor het zorgpersoneel, voor de onderwijzers, voor iedereen die zich inzet voor de samenleving. Versier het huis/balkon/tuin met oranje slingers.

  • 09.45 – 10.00 uur

De klokken luiden als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet.

  • 10.00 uur

Tijd voor de nationale aubade. Vanuit de deuropeningen en balkons jan iedereen het Wilhelmus zingen of spelen met het Koninklijk Concertgebouworkest dat op televisie wordt uitgezonden.

  • 10.05 uur

Vanuit Gouda feliciteert burgemeester Pieter Verhoeve (voorzitter Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen) Zijne Majesteit Koning Willem Alexander met zijn verjaardag.

  • 16.00 uur

Tijd voor de Nationale Toost. Deze toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – op de gezondheid van iedereen: in huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in de voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas!

–       Vertel het de Koning: voor kinderen tot 12 jaar

Kinderen schrijven een verhaal of een gedicht over hun belevenissen tijdens de coronacrisis of maken een mooie tekening. Die tekeningen, verhalen en gedichten worden gebundeld om een monument voor later te maken. Kijk voor informatie op de site van Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen: www.oranjebond.nl.

“Laten we toch proberen om er thuis een leuke en gezellige ‘Koningsdag’ van te maken en hopen dat het volgend weer als vanouds is”, besluit Verenigd Comité Wijhe.