heeft u zelf nieuws of tips?

18 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Koningsdag en viering vrijheid in Wijhe gaan niet door

De ondernemers van Gastvrij Wijhe hebben in overleg met het Verenigd Comité Wijhe besloten dat, in verband met het coronavirus, Koningsdag dit jaar niet zal worden gevierd. Alle andere activiteiten in het kader van 75 Jaar Vrijheid zullen, voor zover mogelijk, worden verplaatst.

Concreet betekent dit dat er in ieder geval tot en met 5 mei geen activiteiten in Wijhe zullen plaatsvinden rondom 75 jaar Vrijheid. De vieringen van 75 Jaar Vrijheid waren in verband met dit jaar groots aangepakt. De organisatoren van Koningsdag en de feestelijkheden rondom 75 jaar Vrijheid vinden het onverantwoord om in de huidige ernstige situatie rond het coronavirus deze activiteiten door te laten gaan.

Herdenking

Voor de herdenking op 4 mei in Wijhe volgen beide organisaties met de gemeente Olst-Wijhe de komende weken de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwlettend. Op basis van eventuele richtlijnen vanuit de landelijke overheid wordt hierover nog een besluit genomen.

Een aantal evenementen van de vrijheidsviering, waaronder de theaterproductie Het Oranjehotel en het Vrijheidsconcert, komen op een later tijdstip terug op de agenda. Daarover zal tijdig in het dorp en in de media worden bericht.


Foto's