heeft u zelf nieuws of tips?

26 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Kom ‘braakballen pluizen’ bij IVN Wijhe-Olst

Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen op zaterdag 7 maart van 10.00 tot 11.30 uur braakballen komen uitpluizen.  IVN afdeling ‘de Grutto’ heeft deze activiteit georganiseerd die wordt gehouden in de jachthut achter het huis aan Onder de Gelder 2 in Wijhe.

Kinderen kunnen als een echte detective zelf onderzoeken wat uilen hebben gegeten. De haren, veren, botjes en schildjes van deze dieren braken de vogels uit in de vorm van braakballen. Op deze ochtend gaan de deelnemers de braakballen uit elkaar halen. Aan de hand van de vorm van de botjes en kaken kunnen kinderen ontdekken wat de uilen hebben opgepeuzeld en kunnen ze uitzoeken welke muizen ze hebben gegeten. Wie de vondsten mee naar huis wil nemen, dient zelf even een bakje met deksel mee te nemen. Deelname kost 3,50 euro per kind inclusief drinken.

Aanmelden

Er kunnen maximaal vijftien kinderen meedoen. Aanmelden kan per e-mail bij Annet van der Veen: heemtuin@ivn-wijhe-olst.nl of telefonisch: (0570) 52 39 37. Vermeld daarbij de naam, het aantal kinderen en een telefoonnummer. Meer informatie over IVN-afdeling ‘De Grutto’ is te vinden op de site https://www.ivn.nl/afdeling/de-grutto-wijhe-olst.

 

 


Foto's