heeft u zelf nieuws of tips?

17 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Kinderboerderij Wijhe is sinds 15 februari 2019 rookvrij

Kinderboerderij Wijhe wil bijdragen aan een rookvrije generatie. “Rookvrij opgroeien moet vanzelfsprekend worden. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien”, vindt de stichting.

De kinderboerderij is één van de plekken waar (groot)ouders met (klein)kinderen een natuurlijke belevenis hebben in een rookvrije omgeving. Vanaf 15 februari 2019 is roken op het terrein van de kinderboerderij dan ook niet meer toegestaan. Kinderboerderij Wijhe hoort hiermee tot de honderd  kinderboerderijen in Nederland die nu al rookvrij zijn. Op deze wijze draagt de kinderboerderij lokaal bij aan de doelstellingen uit het Nationaal Preventie Akkoord dat op 23 november 2018 is gepresenteerd door Staatssecretaris Blokhuis.
Gezien de doelstelling van het akkoord is het logisch dat ook kinderboerderijen een plek daarin hebben gekregen. Voor veel kinderen is een bezoek aan de kinderboerderij natuurlijk heel gewoon. Dan is het goed om van de kinderboerderij een rookvrije (kind)omgeving te maken en dus rookvrij te zijn.
Meer informatie over rookvrije kinderboerderijen is te vinden op www.kinderboerderijenactief.nl/rookvrij


Foto's