heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
7 december 2019 | Erik-Jan Berends

Kerstmarkt Wijhe prikkelt de zintuigen voor een sfeervolle Kerst

De winterjas kan weer aan en dat betekent dat de populaire kerstmarkt van Wijhe aanstaande is. Op zaterdagavond 14 december is de Langstraat en omgeving weer van 18.00 tot 21.00 uur in de geuren en kleuren van Kerst gehuld.

Bij veertig kramen en in de winkels kunnen bezoekers hun kerstinkopen doen. Lopend door de straat treffen ze er onder meer de kraam van Unicef met kerststukken, maar ook ondernemers die wax geuren aanbieden, kalfsvlees, rookworst of eigengemaakte spullen. Niet te missen is onderweg bij de Nicolaaskerk de kraam van vrouwenvereniging Passage waar heerlijke kniepertjes worden gebakken.

Lekkernijen

De jongste bezoekers mogen knuffelen met de dieren van de kinderboerderij en bij ‘De Boom’ kunnen ze kerstdecoraties maken. Hopelijk niet te vol gegeten in de kniepertjes, moet de eigengemaakte soep van Stichting Theater Langs de IJssel natuurlijk ook even worden geproefd, evenals de lekkernijen van Let’s Go!. De jongeren van de werkgroep van de Protestantse kerk houden ook toezicht op de vuurkorven die her en der op de markt worden geplaatst. In de achtertuin bij stichting Gaav is een prachtige wintertuin ingericht met veel gezelligheid en lekkernijen als glühwein en stroopwafels.

Muziek

Wat is een kerstmarkt zonder muziek?  Midwinter Hoornblazers roepen in ieder geval Wijhenaren op naar dit jaarlijkse evenement te komen. Muzikale bijdragen zijn er verder van de koren Together, ApartandTogether en Muziekgroep Lierderholthuis. Zij leveren hun bijdrage aan de warme sfeer waardoor de Wijhese kerstmarkt bekend staat.

Theater

Leerlingen van de Capellenborg schitteren weer op de kerstmarkt met een theatervoorstelling. Dit jaar spelen ze het sfeervolle verhaal van de beroemde schrijver Charles Dickens over de weesjongen Oliver Twist. Oliver Twist komt via het werkhuis en verschillende baantjes als knecht terecht bij een bende zakkenrollers. De jonge Oliver doet zijn best om overeind te blijven tijdens zijn soms moeilijke leven in het 19e eeuwse Londen. De voorstelling wordt enkele keren op het Kerkplein opgevoerd.

Nicolaaskerk 

Traditiegetrouw zijn er in de Nicolaaskerk ook diverse activiteiten. dat om 18.00 uur begint met orgelspel. Het Sallands vrouwenkoor zingt van 18.10 tot 18.30 uur, gevolgd door een tien minuten durende vertelling van verhalenverteller Hennie Fiet. Dansschool Ellen Dansé verzorgt van18.40 tot 19.10 uur een optreden met daarna tien minuten orgelspel. Ook de Harmonie ontbreekt niet en zorgt van 19.15 tot 19.40 uur een muzikaal optreden. Zang is er vervolgens van 19.40 tot 20.10 uur door het Wijhes Mannenkoor. Popkoor Fitis betreedt om 20.10 voor twintig minuten het podium, waarna van 20.30 tot 20.35 uur weer orgelspel klant. Popkoor Interval besluit het programma met een optreden van 20.35 tot 21.00 uur.

Zo is er van alles te beleven op de kerstmarkt in Wijhe, een opmaat voor een sfeervolle Kerst.


Foto's