heeft u zelf nieuws of tips?

5 april 2019 | Erik-Jan Berends

Kampioen Meike Terhorst is gehuldigd in Olst-Wijhe 

Aan wethouder Anton Bosch van de gemeente Olst-Wijhe was het vrijdag 5 april de eer om Meike Terhorst te huldigen. Zij heeft topprestaties geleverd op de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi.

De Wijhese sleepte maar liefst vier medailles in de wacht met zwemmen. Ze won een bronzen medaille op de 100 meter vrije slag, een bronzen medaille op de 100 meter schoolslag en een gouden medaille op de 200 meter vrije slag. Daarnaast behaalde Meike met haar estafetteploeg, die naast Meike bestaat uit Maud Jonkman, Chris Kuiper en Bart Hol, ook nog eens een gouden medaille op de 4 x 50 meter wisselslag.

Tijdens de huldiging waren niet alleen de trotse ouders Gemma en Paul en haar broer Bart aanwezig, maar ook andere familieleden, vrienden, teamgenootjes en haar zwemcoach Wendy Scholten. De aanwezigheid van Meike’s collega’s van Brownies&downieS in Deventer was een complete verrassing voor haar. Natuurlijk namen haar collega’s ook heerlijke brownies uit eigen keuken mee voor alle aanwezigen.

De Special Olympics World Games brengt meer dan alleen sporten laat Paul Terhorst, vader van Meike, weten. “Deelnemen is belangrijker dan winnen. Het doel is vooral om meer zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te ontwikkelen. En ze doen veel sociale vaardigheden op. Prachtig om te zien”, aldus Paul Terhorst.

 


Foto's