heeft u zelf nieuws of tips?

23 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Kaartverkoop voor theatervoorstelling over ‘Het Oranjehotel’ is begonnen

De kaartverkoop voor de theatervoorstelling over Hotel Veerman (na de oorlog ‘het Oranjehotel’, nu de Oranjerie) is begonnen. Deze bijzonder voorstelling is te zien op zaterdag 21 en zondag 22 maart.

Hotel Veerman in Wijhe is in de oorlogsjaren zeer bekend. Gasten spelen er biljart, doen er gymnastiek, zitten er op dansles of bezoeken de sociëteit. Tot de gasten behoren handelaren, NSB’ers, Duitse officieren, maar ook joodse onderduikers. Verzetsman Jan Dalemans organiseert met zijn oude dienstmakker kapitein Walta vanaf hier voedseltransporten naar Amsterdamse bejaardentehuizen.

Verhalen

De spelers nemen bezoekers mee in de verhalen van het Oranjehotel, tijdens een voorstelling die beslist niet ‘doorsnee’ is. Neem alleen al de setting: in de kroeg… Met het verleden kijken spelers en bezoekers naar het heden, naar de manier waarop mensen elkaar nu ontmoeten, naar omgangsvormen en verbinding met elkaar.

Kaarten

De voorstelling ‘Het Oranjehotel’ is te zien in De Oranjerie in de Langstraat op zaterdag 21 maart om 14.00 en 20.00 uur en zondag 22 maart om 14.00 uur en om 16.00 uur. Kaarten à 5 euro per stuk zijn verkrijgbaar bij DA-Bourquin aan de Langstraat 66 in Wijhe: (0570) 52 17 54.

 


Foto's