heeft u zelf nieuws of tips?

8 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Kaarten voor het Vrijheidsconcert zijn nu verkrijgbaar

Op 13 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Wijhe werd bevrijd. Om dit te vieren, heeft het Verenigd Comité Wijhe diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een vrijheidsconcert op maandag 13 april.

Het concert begint om 19.00 uur in de Nicolaaskerk aan de Kerkstraat. Kaarten à 4 euro zijn verkrijgbaar bij DA-Bourquin aan de Langstraat 66, telefonisch te bereiken op nummer (0570) 52 17 54.

Spanning

Aan de hand van de geschiedenis van Wijhe neemt verhalenverteller Willem Blom het publiek mee in het verhaal van Wijhe vlak voor en na de bevrijding. De spanning van voor de bevrijding, de euforie van de bevrijding, de ontzetting en het verdriet na de explosie bij de vloerzeilfabriek, maar ook het na de oorlog weer oppakken van het gewone leven; het krijgt allemaal een plek in het concert.

Muzikanten

Tussendoor zorgen de 22 muzikanten voor een passende muzikale omlijsting. Muziekstijlen uit de oorlogsperiode worden gecombineerd met diverse muziekstijlen door de jaren heen, steeds aangepast aan het verhaal. Bekende Wijhese muzikanten dragen belangeloos een steentje bij. Er worden unieke combinaties gemaakt, waardoor het publiek wordt verrast door de muziekkeuze en bandsamenstelling.

 


Foto's