heeft u zelf nieuws of tips?

10 november 2022 | Erik-Jan Berends

Johannah de Vries en Anneke Mensink exposeren in Infocentrum IJssel Den Nul

Johannah de Vries (tekeningen) en Anneke Mensink (beelden) exposeren van 14 november tot en met 15 januari 2023 op de vide van het Infocentrum IJssel Den Nul.Johannah toont haar tekeningen van bomen en planten die groeien, bloeien en vergaan in een eindeloze stille cirkel die ons omringt. Samen met de boomnimfen van Anneke levert dat een mysterieuze sfeer van stille getuigen op. Johannah tekent voornamelijk plantaardig leven omdat ze het mooi en groots vindt, zelfs de kleinste distel. Het feit dat je van bomen en planten altijd alleen het bovengrondse deel ziet, intrigeert haar en herinnert haar eraan dat wij nog maar zo weinig weten van dit grote universum waarvan wij onderdeel uitmaken. Zij werkt met inkt en kleurpotlood en soms aquarel.

Boomnimfen

Anneke Mensink toont een aantal boomnimfen die doen denken aan de mysterieuze krachten uit de Griekse mythologie. De Grieken waren ervan overtuigd dat er nimfen huisden in bomen. De kunstenaar heeft van moerbeiboomschors en acrylhars haar boomnimfen vervaardigd tot mensfiguren. Zij verbeelden de eeuwenoude verhalen van mythische halfgoden. Hun huid is verworden tot een grillig landschap.

Beleef de stilte van deze bijzondere winterexpositie en laat je meeslepen in de mysterieuze sfeer van bomen en nimfen. Zie voor meer informatie de websites van beide kunstenaars: www.johannahdevries.com, www.annekemensink.nl.


Foto's