heeft u zelf nieuws of tips?

7 maart 2020 | Erik-Jan Berends

IVN zoekt hulp bij klaarmaken en onderhouden Veermans Hof IJsselflora

De heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ van IVN-afdeling De Grutto in Wijhe wordt op zaterdag 14 maart tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet weer helemaal klaargemaakt voor bezoek van publiek. Het IVN zoekt nog vrijwilligers.

Hun inzet wordt gevraagd van 09.00 tot 12.30 uur. Gezamenlijk wordt al het blad weg geharkt, worden de paden afgestoken en schoongemaakt, de routepalen teruggezet en worden de eerste naambordjes bij de bloeiende planten geplaatst. Ook wordt een nieuw perk ingericht met planten die bezoekers kunnen proeven.

Taart

Het IVN biedt als tegenprestatie koffie/thee en zelfgebakken taart en koek. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.nldoet.nl of bij Annet van der Veen per e-mail heemtuin@ivn-wijhe-olst.nl of telefonisch: (0570) 52 39 37.

Buitenlucht

Naast deze werkdag is het IVN voor de woensdagavond en donderdagmorgen op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om wekelijks in de heemtuin te komen werken, lekker gezellig met een groepje in de buitenlucht bezig in het groen. Ook belangstellenden die geen verstand hebben van een heemtuin, kunnen zich hiervoor aanmelden bij Annet van der Veen. De vrijwilligers leren het werk vanzelf onder leiding van de heemtuinwerkgroep. Meer informatie is te vinden op de website van IVN-afdeling de Grutto: https://www.ivn.nl/afdeling/de-grutto-wijhe-olst/heemtuin