heeft u zelf nieuws of tips?

1 januari 2020 | Erik-Jan Berends

IVN Olst-Wijhe gaat weer wilgen knotten

De werkgroep landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat na twee zaterdagen meidoornhagen weer de wilgenknot in. Op zaterdagmorgen 11 januari is de werkgroep te gast bij zorgboerderij ‘t Hamel aan de Hamelweg 12 in Wijhe.

De deelnemers werken dan bij de familie Rijpkema/Nijboer en gaan daar alle wilgen knotten. Bij familie De Boer aan Daslever 1 (‘buren’ van ‘t Hamel) gaan ze sleedoorn en laag groeiende bramen verwijderen. Echt een klusje voor liefhebbers natuurlijk, maar na de meidoorns tussen Olst en Wijhe pakt de werkgroep álles aan en zijn de deelnemers nergens meer bang voor. Ze verwachten weer een gezellige en productieve morgen, want de groep is de laatste jaren in meerdere opzichten in topvorm.

Helpen

Voor wie ook een keer (of vaker) wil helpen: de groep vertrekt elke landschapszaterdag om 08.30 uur vanaf het Van Dedemplein tegenover de Albert Heijn van Wijhe. De werkgroep zorgt voor materiaal als gereedschap, brillen, helmen en handschoenen. Deelnemers dienen zelf voor stevige kleding en goede schoenen of laarzen te zorgen.

Aanmelden

Aanmelden kan nog vóór woensdag 8 januari 2020 telefonisch bij Willem Blom in Marle: 06-275 02 166 of nog liever via een mail naar willemblommarle@gmail.com.


Foto's